Te huur vanaf: 17 maart 2009
Op vakantie in Europa valt de dochter van Bryan Mills (Liam Neeson) samen met haar vriendin ten prooi aan handelaren in blanke slavinnen.

Bryan is via de telefoon getuige van de ontvoering van zijn eigen vlees en bloed en de voormalig geheim agent reist haar direct achterna en gebruikt al zijn kennis, contacten en ervaring om haar op te sporen.

Het verhaal van Taken behoeft niet zoveel tekst, want je hoeft eigenlijk niet meer te weten dat je met deze actietriller een van de beste films van het jaar in huis haalt.
  Taken is in één woord GEWELDIG en iedereen zal hier van genieten. Dat zijn gewaagde uitspraken, maar de film maakt het dubbel en dwars waar.

Grappig genoeg zie je Liam Neeson in eerste instantie niet als actieheld, maar als hij tijdens de ontvoering een paar zinnen met de ontvoerder wisselt, lopen de rillingen over je rug en besef je dat deze man echt tot alles in staat is om zijn kind terug te vinden.

Die scene alleen al maakt Taken het bekijken waard en dan hebben we het nog niet eens over de non-stop actie waar we op getrakteerd worden. Taken is top van het niveau van films als The Bourne Identity, alleen minder bekend. Net als de Bourne-films speelt het grootste deel van het verhaal zich af in Europa (Parijs) en dat geeft een duidelijk andere sfeer. Als je dit jaar maar een paar films gaat kijken, zorg ervoor dat Taken er een van is…

Cast: Liam Neeson, Famke Janssen en Goran Kostic.
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 
Te huur vanaf: 24 maart 2009
 
Samen met zijn vrouw Jessie reist Roy Nusser (Woody Harrelson) vanuit Benjing met de trein terug naar Europa. Net over de grens met Rusland krijgen ze in hun coupé gezelschap van Carlos en Abby.

Het klikt goed tussen het viertal en als tijdens een tussenstop de beide vrouwen afzonderlijk van de beide mannen een stukje gaan lopen, verliest Jessie Roy uit het oog.

Vanaf dat moment gaat er van alles mis. Jessie werkt zichzelf enorm in de nesten door samen met Carlos op stap te gaan en dat heeft vergaande gevolgen. Als Roy weer terug is, is hij in het gezelschap van inspecteur Grinko (Ben Kingsley) en die is scherp genoeg om te ontdekken dat Jessie een groot geheim te verbergen heeft.

Transsiberian is een misdaadthriller met een beklemmende sfeer. Dat maakt de film extra interessant, want als kijker besef je heel goed dat de reis door Rusland toch wel wat anders is dan een intercity tussen Utrecht en Amsterdam.
 
Regie: Ben Kingsley, Woody Harrelson en Emily Mortimer.
Genre: Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 24 maart 2009
 
Daar zijn ze weer, de veelzijdige Joel en Ethan Coen. Na het ongekende succes van viervoudig Oscarwinnaar No Country For Old Men hebben ze weer een leuke, aparte film afgeleverd.

Burn After Reading is weer een typische Coen-film met grote namen als George Clooney en Brad Pitt.

Clooney speelt Harry, een rasversierder met een seksverslaving en een ‘dirty mind’ in het algemeen. Hij deelt het bed met Katie (Tilda Swinton), echtgenote van de zojuist ontslagen CIA-analist Osbourne Cox (John Malkovich).

Cox wil wraak nemen op zijn oude bazen door een boek te schrijven over zijn tijd in ‘The Agency’ en al die informatie komt versneld op straat te liggen als Cox de disc met zijn manuscript verliest in de sportschool waar Linda Litzke (Francis McDormand) samen met haar collega Chad (Brad Pitt) deze vondst aangrijpt om eens lekker bij te verdienen.

Ze zijn echter niet zo bedreven in het chanteren van de ervaren Cox…
 
Cast: John Malkovich, Brad Pitt, Tilda Swinton en George Clooney.
Genre: Komedie/Humor, Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 24 maart 2009
Ondanks het verraad van zijn geliefde Vesper is James Bond vastberaden om haar dood te wreken. De ondervraging van de door Bond opgepakte mr. White leert hen dat de organisatie die Vesper in haar macht had veel gevaarlijker is dan iemand ooit kon vermoeden.

Er komt ook uit naar voren dat er binnen MI6 een verrader rondloopt en het spoor wijst naar M’s lijfwacht Mitchell. Forensisch onderzoek in zijn appartement legt een geheime bankrekening in Haïti bloot. Daar loopt Bond de aantrekkelijke Camille (Olga Kurylenko) tegen het lijf.

In opdracht van haar minnaar Dominic Greene, de meedogenloze CEO van de ecologische organisatie Green Planet, wordt er kort na zijn aankomst een moordaanslag op Camille uitgevoerd, maar deze weet ze met Bond’s hulp te overleven.
 
Tijdens een opdracht die Bond naar Europa en Zuid-Amerika voert, ontdekt hij dat Greene tot alles in staat is om de controle te verwerven over één van ‘s werelds belangrijkste natuurlijke hulpbronnen.

Deze 22ste James Bond wijkt, nog meer dan haar voorganger, af van de formule die over de afgelopen decennia zorgvuldig is bewaakt.

Daniel Craig is een rauwere Bond zonder overbodige franje en gezien het succes van beide film valt dat bij de fans in de smaak. Quantum Of Solace is wederom een lust voor het oog, even anders, maar niet minder.

Acteurs: Daniel Craig, Jeffrey Wright en Judi Dench.
Genre: Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 17 maart 2009
 
Een mysterieuze ziekte veroorzaakt blindheid bij een aantal mensen en uit angst voor verdere verspreiding besluit de regering de slachtoffers in quarantaine te plaatsen.

De geïnfecteerde burgers worden in een oud ziekenhuis ondergebracht en daar moet men zichzelf maar zien te redden. Een oogarts (Mark Ruffalo) is een van de eerste die besmet is geraakt en logischerwijs zou zijn vrouw (Julianne Moore) ook blind moeten worden, maar zij is de enige die haar gezichtsvermogen behoud.

Zo komt het dat zij als enige in het ziekenhuis nog kan zien en dat biedt enorme voordelen. Ondertussen begint de interne structuur in te storten. Een van de zalen heeft zichzelf uitgeroepen als de verdelers van het afgeleverde voedsel en deze zaal en zijn zelfbenoemde koning stellen steeds hogere eisen, eisen waar op een gegeven moment geen gehoor meer aan gegeven kan worden.

Welke normen en waarden zouden wij als mensen hanteren als de structuur van de maatschappij zoals wij hem kennen in zou storten. Blijven onze morele normen en waarden overeind of gaan we net als in de natuur leven volgens het recht van de sterkste. De eerste stap in het verval draait om hebzucht als een groep in ruil voor voedsel alle kostbaarheden van hun medelotgenoten opeist. De tweede stap gaat al direct een stuk verder, want als er niets materialistisch meer te halen is, eisen de mannelijke dictators de vrouwen op.
Cast: Julianne Moore, Danny Glover en Mark Ruffalo.
Genre: Rampenfilm/Avontuur
 
 
Te huur vanaf: 17 maart 2009
Advocaat Wyatt Bose (Hugh Jackman) raakt op een avond laat op kantoor in gesprek met accountant Jonathan McQuarry (Ewan McGregor) die de jaarlijkse controle doet op de boeken van het advocatenkantoor.

Het gesprek is een welkome afleiding binnen zijn saaie vrijgezelle bestaan en Jonathan weet op dat moment nog niet dat er na de toevallige ontmoeting met Wyatt een hoop in zijn leven zal veranderen. Aan het eind van een gezamenlijk avondje uit gaat Jonathan met de verkeerde telefoon naar huis en via dat toestel beland hij in een wereld waarin rijke, druk bezette zakenmensen op afroep en volledig anoniem seksafspraken maken.

Enige tijd geniet Jonathan van een wild leven met iedere nacht een andere vrouw, maar als hij op een avond de sexy Sunbeam ontmoet, komt zijn ware, veel rustigere aard weer naar boven.
 
Jonathan breekt de regels en gaat een gesprek met haar aan en het klikt heel goed, zelfs zonder de seks, hetgeen waar het eigenlijk allemaal om hoort te draaien. De volgende avond spreken ze weer af en als Jonathan even naar de gang gaat om ijs te halen, komt hij terug in een bebloede, maar verder lege kamer.

Deception biedt de kijker een goed spannend verhaal met interessante plotwendingen en een goede cast.

De suffige McGregor is de perfecte tegenspeler van de stoere Hugh Jackman en als hij eenmaal in het door seks beheerste wereldje terecht komt, is McGregor duidelijk niet in zijn element.
 
 
Cast: Jugh Jackman, Ewan McGregor.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 17 maart 2009

Het leven in The Playboy Mansion is een droom voor Shelley (Anna Faris). Shelley is de droom van iedere man, maar helaas voor haar is ze al aan de verkeerde kant van vijfentwintig en haar dagen als één van de vele dames rond Hugh Hefner lijken geteld.

Dat schijnt ze pas te beseffen als ze de dag na haar 27ste verjaardag, groots gevierd door Hef met een enorm feest, een kort briefje krijg dat ze twee uur heeft om The Mansion te verlaten. Ze slaapt de daarop volgende nacht in haar auto, wordt gearresteerd en de volgende dag staat ze weer op straat, niet wetend wat te doen.
 
Acteur: Hugh Hefner en Anna Faris. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 17 maart 2009

De ruim 700 sloppenwijken van Rio de Janeiro zijn een broeinest van geweld, prostitutie en drugshandel en de politie van de stad durft zich er amper te vertonen. De drugskartels zijn de baas en met zware wapens regeren ze allemaal over hun stukje Rio. Het enige echte gezag wordt gevormd door een kleine elite-eenheid, gekleed in het zwart en met een doodshoofd op hun insigne.

Als de gewone politie het niet aankan, worden de mannen van BOPE in de strijd geworpen en deze heren zijn extreem goed getraind en voldoende bewapend om iedere confrontatie aan te gaan.
Cast: Cast: Michael Ironside. Genre: Actie


Te huur vanaf: 17 maart 2009

Harry Allen (Chris Cooper) woont al sinds mensenheugenis braaf samen met zijn vrouw Pat (Patricia Clarkson). Het is een huwelijk zonder echte dieptepunten, maar ook de hoogtepunten zijn ver te zoeken en Harry heeft het gevoel dat het leven een beetje aan hem voorbij gaat. Dat verandert als de mooie, veel jongere Kay (Rachel McAdams) haar liefde aan hem betuigd en Harry leeft helemaal op.

Probleem is dat hij zijn vrouw niet ongelukkig wil maken en als hij met zijn goede vriend Richard (Pierce Brosnan) over dit probleem praat, hoopt hij dat die een uitweg voor hem weet.
Acteurs: Cast: Chris Cooper, Pierce Brosnan en Rachel McAdams. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 17 maart 2009

Televisiejournaliste Angela Vidal en haar cameraman lopen voor een reportage mee met de lokale brandweer. Die nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een brandend gebouw vast is komen te zitten. Wat in eerste instantie een routineklus lijkt, verandert al snel in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

Quarantine is de Amerikaanse remake van de Spaanse horror-thriller (REC). Het feit dat er een jaar later al een Amerikaanse kloon van is gemaakt, betekent dat de Spaanse variant indruk heeft gemaakt en dat is terecht, dit is een film voor de fans…
Regie: John Erick Dowdle. Genre: Horror, Thriller/Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.