Te huur vanaf: 3 maart 2009
Huurling Toorop (Vin Diesel) moet in opdracht van crimineel Gorsky (Gerard Depardieu) binnen zes dagen een meisje naar de Verenigde Staten smokkelen.

Wie het meisje is en waarom ze naar New York toe moet, interesseert Toorop in eerste instantie niets, het gaat hem erom dat hij terug kan naar zijn vaderland en het half miljoen dollar dat hij voor de klus betaald krijgt, is ook leuk meegenomen. Bij een afgelegen klooster haalt hij het meisje op en zij wordt vergezeld van Rebeka (Michelle Yeoh), één van de zusters van de orde.
  De reis is lang en gevaarlijk, maar Toorop staat zijn mannetje en laat zich niet snel verrassen. Tijdens zijn reis begint hij zich steeds meer af te vragen waarom dit meisje zoveel geld waard is. Stukje bij beetje krijgt hij aanwijzingen dat zijn pakketje mogelijk een gevaarlijk virus met zich meedraagt en dat een machtige sekte dat virus onder de bevolking wil verspreiden. De inzet gaat dus omhoog, want zelfs een huurling als Toorop wil zoveel leed niet op zijn geweten hebben.

Vin Diesel kan in Babylon A.D. precies dat doen waar hij goed in is. Actie en geweld zijn hem op het ruige lijf geschreven en samen met zijn stoere stem is hij weer helemaal The Man. Het is niet zijn eerste keer in een postapocalyptische wereld, want zijn fans kennen Richard B. Riddick, een rol die hij in 2009 nog een keer op zich neemt.
Cast: Vin Diesel, Michelle Yeoh en Gerard Depardieu.
Genre: Actie, Sci-Fi.
 
Te huur vanaf: 10 maart 2009
 
Kate Holbrook (Tina Fey uit 30 Rock) is een succesvol zakenvrouw. Binnen zo’n drukke carrière is er geen ruimte voor een vaste relatie en dan is het starten van een gezin ook wat lastiger.

Nu ze de veertig begint te naderen krijgt ze ineens enorme haast om zich voort te planten en dat is een probleem, want hoe kun je zo’n kinderwens in zo’n druk leven inplannen.

Kunstmatige inseminatie lijkt een goede optie, maar als blijkt dat de kans om op die manier moeder te worden kleiner is dan 1 op een miljoen, moet ze noodgedwongen een andere optie kiezen. Draagmoederschap is heel duur, maar het agentschap van Chaffee Bicknell (Sigourney Weaver) heeft een goede reputatie.

Tenminste, die indruk wordt gewekt als Angie Ostrowiski (Amy Poehler) aan haar wordt voorgesteld. Op dat moment weet Kate nog niet dat Angie puur trailertrash is en dat ze samen met haar echtgenoot Carl (Dax Shepard) een heel ander plan heeft.
 
Cast: Tina Fey, Amy Poehler, Greg Kinnear en Sigourney Weaver.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 3 maart 2009
 
Tijdens de presidentsverkiezingen van 2000 was de race tussen George W. Bush en Al Gore zo spannend dat het langer dan normaal duurde om tot een winnaar te komen. Dade County, Florida was ‘to close to call’.

In Swing Vote gaat het nog iets verder, want dit keer hangt de beslissing af van een enkele stem en dat lijkt een koud kunstje voor de campagneteams van beide kandidaten…

Deze stem moet worden uitgebracht door Bud Johnson (Kevin Costner), een nietsnut die door zijn dochtertje Molly in deze bizarre positie wordt gebracht. Bud wilde wel gaan stemmen, maar een dosis alcohol kwam tussenbeide en Molly’s poging de eer van haar vader te redden liep niet zoals gepland.

De kiescommissie heeft haar poging wel geregistreerd, maar Bud’s stem staat in de boeken als onbeslist. Dat is het begin van een waar mediacircus, want zodra de identiteit van de mysterieuze kiezer uitlekt, is Bud Johnson ineens de belangrijkste man van het land.
 
Cast: Kevin Costner, Dennis Hopper en Stanley Tucci.
Genre: Komedie/Humor, Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 10 maart 2009
Sidney Young (Simon Pegg) is de baas van een klein obscuur sensatieblaadje waarin hij de lokale sterren flink te grazen neemt. In die hoedanigheid heeft hij een slechte reputatie opgebouwd en dat betekent dat hij angstvallig geweerd wordt van alle rode loper-evenementen en trendy feestjes.

Zijn aanpak is dus berucht en dat trekt de aandacht van Clayton Harding (Jeff Bridges), de New Yorkse uitgever van Sharp magazine, het toonaangevende celebrity-magazine waar alle grote sterren graag even tijd voor vrij maken.

Sidney krijgt een baan aangeboden, maar in plaats van dat hij zijn vrijgevochten manier van werken voort mag zetten, wordt er van hem verwacht dat hij zich aanpast aan de heersende bedrijfscultuur.
 
Op zijn eigen manier probeert Sidney de boel een beetje op te fleuren, maar daar zijn ze bij Sharp niet van gediend.

De sympathieke Simon Pegg is een getalenteerd komiek die originele rollen achter zijn naam heeft staan. Bekend werd bij door zijn rol in Shawn Of The Dead en daarna konden we van hem genieten in Hot Fuzz en Run Fatboy Run.

In How To Lose Friends And Alienate People kan hij heerlijk zijn gang gaan.

Het wordt nergens opzettelijk plat en de fysieke en verbale grappen wisselen elkaar goed af en Pegg kan met beide vormen goed uit de voeten.

Cast: Simon Pegg, Megan Fox, Gillian Anderson en Kirsten Dunst
Genre: Komedie/Humor
 
 
 
Te huur vanaf: 3 maart 2009
 
De opnamen van een big budget oorlogsfilm lopen niet volgens planning en studiobaas Les Grossman (Tom Cruise) zet de regisseur van dienst flink onder druk.

Met hoofdrolspelers Tugg Speedman (Ben Stiller), Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) en Jeff Portnoy (Jack Black) binnen de gelederen heeft de film een zware cast, maar toch wil het niet vlotten. De film ligt zwaar achter op schema en iedere minuut op locatie in Vietnam kost handenvol geld.

De regisseur besluit daarom tot een gewaagde experimentele manier van werken. Hij dumpt zijn duurbetaalde sterren midden in de jungle om ze vervolgens met vaste camera’s te filmen. Hij krijgt echter niet de kans om zijn werk af te maken, want direct na de dropping stapt hij op een oude mijn en spat in honderd stukken uit elkaar. De acteurs beseffen niet wat er is gebeurd en denken dat het deel uitmaakt van de productie. Daardoor gaan ze zonder enige schroom met losse flodders het gevecht aan met een groep drugsdealers.

Tropic Thunder is een film in een film en dat zien we direct aan het begin als we geconfronteerd worden met een aantal grappige trailers. Je moet dan ook niet te serieus aan deze film beginnen, want de makers nemen hun taak ook niet al te serieus en deze komedie is vooral een parodie op de filmindustrie. Het is een komedie verpakt als oorlogsfilm of een oorlogsfilm verpakt als komedie, een keuze die wij graag aan de kijker overlaten.
Cast: Matthew McConaughey, Robert Downey Jr., Jack Black en Ben Stiller.
Genre: Oorlog, Komedie/Humor.
 


Te huur vanaf: 3 maart 2009

Tijdens een missie in Afghanistan vernielt een groepje Amerikaanse soldaten uit verveling een groot en heel oud standbeeld. Één van hen schiet zijn M16 er op leeg en dat zorgt voor wat afleiding. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want daarmee hebben ze onbewust een wraakzuchtige bovennatuurlijke kracht, een eeuwenoude Djinn, opgeroepen die een dodelijke strijd met hen aangaat.

Red Sands is echt een film voor de fans van de wat gruwelijkere horror. De film is goed gemaakt en men bouwt een goede spannende sfeer op.
 
Cast: J.K. Simmons en Shane West.
Genre: Horror


Te huur vanaf: 3 maart 2009

Coach Lambeau Fields (David Koechner) is de minst succesvolle coach uit de Amerikaanse sportgeschiedenis. In welke tak van sport hij ook werkt, zijn team is gedoemd om te mislukken. Al dat falen heeft hem ertoe bewogen een andere carrière na te jagen, maar een leven als productiemedewerker op de sperma-afdeling van een manege is ook niet alles.

Als een laatste kans zich voordoet, besluit Fields nog één keer alles op alles te zetten als coach van een ongeorganiseerd team dat stijf onderaan staat in de competitie. Eindelijk weer een leuke sportkomedie. Huur ‘m.
 
Cast: Cast: David Koechner en Carl Weathers. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 10 maart 2009

Binnen de oorlog tegen de drugskartels en de rebellenorganisatie FARC neemt het Amerikaanse militaire apparaat een belangrijke rol in. Een elite seal-team wordt op een geheime verkenningsoperatie gestuurd, maar die verloopt niet zoals gepland.

Als je voor de derde keer een bepaalde titel langs ziet komen, dan heb je, zeker na een tegenvallende tweede film, al snel het idee dat het verder bergafwaarts gaat. Gelukkig is dat bij deze film niet het geval. De aanpak is niet te overdreven met allerlei ontploffingen en overdreven heroïek, nee dit is gewoon goed gedaan.

Cast: Cast: Joe Manganiello en Steven Bauer. Genre: Actie, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 3 maart 2009

De speurtocht naar de jaren geleden spoorloos verdwenen Heather is voor Ben een trip down memory lane, want zij is het meisje waar hij jarenlang stiekem verliefd op is geweest. Samen met zijn beste vriend Zach onderneemt hij een gezellig boottochtje en dat verloopt heel anders dan hij zich ooit voor had kunnen stellen. Het wordt een natte tocht vol gevaren…

Deze tweede Without A Paddle-film heeft niets met het origineel te maken. Er gaat natuurlijk weer van alles mis en voor je het weet liggen ze drijfnat en op hun kop in het kolkende water. Leuk en avontuurlijk.

Cast: Cast: Oliver James en Will Cuddy. Genre: Komedie/Humor, Avontuur


Te huur vanaf: 10 maart 2009

De zestienjarige Thomas Mollison (Rhys Wakefield) heeft het niet zo makkelijk. Hij schaamt zich voortdurend voor zijn familie en wordt tot overmaat van ramp ook nog regelmatig door zijn autistische broer in verlegenheid gebracht. Als zijn zwangere moeder (Toni Collette) in bed moet blijven, krijgt Thomas samen met zijn vriendin de verantwoordelijkheid voor zijn autistische broer.

Australische speelfilm waarin we sterk acteerwerk te zien krijgen binnen een mooi, soms komisch, soms emotioneel verhaal. De film is serieus, maar zeker niet te zwaar en kijkt dus lekker weg.
Regie: Cast: Gemma Ward en Toni Collette. Genre: Speelfilm
 
 


Te huur vanaf: 10 maart 2009

Lord Wang is een gluiperige zakenman die zijn uitvinding, de tractor, wil verkopen aan de lokale boeren. Die moeten op hun beurt hun waterbuffels afstaan aan een stel rijke veehouders en dat valt verkeerd bij Jone Bang Fai, een jonge gemaskerde vechter die dit onrecht ziet gebeuren en besluit de arme veeboeren een handje te helpen.

Is dit een rijst-western of een bami-western? We hebben geen idee, maar de basis van de film is heel leuk. Je kunt de vechtscènes het best vergelijken met de spectaculaire actie uit Kung Fu Hustle.
Cast: Chalerm Wongpim.
Genre: Komedie/Humor, Actie
 
1 Wanted
Thriller/Misdaad/Actie
2 Bangkok Dangerous
Thriller/Misdaad/Actie
3 The Bank Job
Thriller/Misdaad
4 My Best Friend's Girl
Komedie/Humor
5 Awake
Thriller/Misdaad
6 Street Kings
Thriller/Misdaad
7 Linewatch
Thriller/Misdaad
8 Journey To The Center Of The Earth
Avontuur
9 You Don't Mess With The Zohan
Komedie/Humor
10 Death Race
Actie
11 The X-Files 2: I...
Thriller/Misdaad
12 Hancock
Komedie/Humor/Actie
13 The Dark Knight
Actie/Thriller/Misdaad
14 Center Stage: Tur...
Speelfilm
15 The Happening
Rampenfilm/Avontuur
16 What Happens In...
Komedie/Humor
17 3:10 To Yuma
Western
18 Meet The Spartans
Komedie/Humor
19 Houdini's Death D...
Speelfilm
20 War, Inc.
Actie/Thriller/Misdaad
21 The Children Of H...
Avontuur/Oorlog
22 The Chronicles Of...
Sci-Fi & Fantasy/Avontuur
23 Meet Dave
Komedie/Humor
24 Baas In Eigen Bos...
Avontuur/Animatie
25 The Mummy: To...
Avontuur/Actie
 
26 Get Smart
Komedie/Humor/Actie
27 Felon
Actie/Speelfilm
28 WALL-E
Animatie/Avontuur
29 Into The Wild
Speelfilm/Avontuur
30 Made Of Honour
Komedie/Humor
31 Superhero Movie
Komedie/Humor
32 Big Stan
Komedie/Humor
33 The Game Plan
Familiefilm/Komedie/Humor
34 Kung Fu Panda
Familiefilm/Animatie
35 Mamma Mia
Komedie/Humor/Musicals
36 The Sisterhood Of...
Komedie/Humor/Speelfilm
37 Sugarhouse
Thriller/Misdaad
38 The Nanny Diaries
Komedie/Humor/Speelfilm
39 Y.P.F. (Young Peo...
Komedie/Humor/Speelfilm
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.