Te huur vanaf: 17 februari 2009
Vanuit het niets wordt Jerry Shaw (Shia LaBeouf) uit zijn vertrouwde leventje gerukt om deel uit te maken van de grootste bedreiging die de Amerikaanse regering ooit te verwerken heeft gekregen.

Jerry heeft zojuist zijn tweelingbroer Ethan begraven en als hij, eenmaal weer thuis, wat geld probeert te pinnen, ziet hij dat er ineens dik zeven ton dollars op zijn rekening staat.

In zijn huis treft hij een enorme hoeveelheid wapentuig aan en een vrouw aan de telefoon vertelt hem dat hij dertig seconden de tijd heeft voordat de FBI op de stoep staat.
  Jerry reageert te langzaam en zo valt hij in handen van speciaal agent Thomas Morgan (Billy Bob Thornton). Op het moment dat Jerry zijn wettelijke telefoontje mag plegen, krijgt hij dezelfde vrouwenstem aan de lijn die hem waarschuwt voor een op handen zijnde ontsnappingspoging.

Jerry besluit dit keer wel naar haar te luisteren en weet te ontsnappen. Dezelfde stem dirigeert hem naar de plek waar de nietsvermoedende Rachel (Michelle Monaghan) op hem zit te wachten. Beiden beseffen op dat moment dat een machtige organisatie hen heeft geselecteerd om een rol te spelen in een complot tegen de regering, een complot dat vergaande gevolgen heeft voor de toekomst van het land.

Eagle Eye is een meer dan explosieve actie-thriller die vanaf de eerste minuten als een achtbaan over je scherm raast. Een aanrader…

Cast: Shia LaBeouf, Billy Bob Thornton en Michelle Monaghan.
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 
Te huur vanaf: nu te huur
 
Als Paco plotseling zijn vader verliest, staat zijn leven op zijn kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus en zijn vriendin Floor laat hem keihard vallen.

Zijn schuldgevoel wordt alleen maar groter, hierdoor raakt hij net zo in de problemen als zijn klasgenote Yara. Yara wil het liefst naar de kunstacademie, maar haar moeder pusht haar om model te worden.

Yara voelt zich dik tussen de broodmagere modellen en doet er alles aan om dunner te worden en haar onzekerheid te verbergen. Kunnen Paco en Yara elkaar helpen en steun bij elkaar vinden?

Na Timboektoe en Afblijven is Radeloos de derde verfilming van een van de zeer populaire boeken van schrijfster Carry Slee. Ook nu weer komen er allerlei typische puberproblemen aan bod en dat maakt het voor de kijkers van deze films allemaal heel erg herkenbaar. Het is een vlotte film met een lekkere soundtrack, want het oor wil ook wat…
 
Regie: Renee Soutendijk.
Genre: Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 17 februari 2009
 
Een echt verhaal heeft News Movie echter niet, want net als comedy-klassieker Kentucky Fried Movie is het geen samenhangende film maar een verzameling van grappen waarbij een nieuwsuitzending als rode draad dient.

We zijn de afgelopen jaren gewend geraakt dat er met enige regelmaat films uitkomen in het, zeg maar Scary Movie-genre, films waarin een bepaalde film of een bepaald genre op de hak wordt genomen. De laatste tijd was het niveau wat minder, maar met News Movie is het genre weer op de weg omhoog.

Dat komt voornamelijk omdat men binnen deze opzet veel meer vrijheid heeft en je kunt in zo’n nieuwsuitzending gemakkelijk van de hak op de tak springen.

Daardoor kunnen er allerlei onzinnige thema’s beetgepakt worden en daar heeft men dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Vooral Steven Seagal steelt de show als hij zichzelf persifleert als actieheld ‘The Cockpuncher’. Geen klokkenspel is veilig voor deze getrainde held…
 
Cast: Steven Seagal.
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 24 februari 2009
Op de afdeling onopgeloste zaken hoopt rechercheur Max Payne (Mark Wahlberg) nog steeds dat hij ooit een stukje bewijs op zijn bureau krijgt dat zal leiden naar de derde moordenaar van zijn vrouw en kind.

Een nieuw spoor leidt hem naar de mooie Natasha (Olga Kurylenko / Quantum Of Solace), maar die sterft kort na hun ontmoeting een verschrikkelijke dood. Vanaf dat moment is Max in de ogen van veel collega’s de meest logische verdachte, want zijn portefeuille wordt bij het zwaar verminkte stoffelijk overschot gevonden.

Zijn ex-partner is het volgende slachtoffer. Als eerste weet hij een link te leggen tussen de moord op Max zijn gezin en de moord op Natasha en voor die ontdekking betaalt hij de ultieme prijs.

Wat Max niet weet is dat het gevaar uit een totaal onverwachte hoek komt en de hallucinerende drug Valkyr speelt hierbij een allesbepalende rol.
 
Max Payne is gebaseerd op de gelijknamige legendarische keiharde videogame van Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar.

Het zal dan ook niemand verbazen dat in deze film de kogels met enige regelmaat om je oren vliegen.

Het is een keiharde film met een uitstekende cast. Naast Wahlberg en Kurylenko zien we veteraan Beau Bridges, Chris O’Donnell, Mila Kunis (That “70 Show) en een hele enge Amaury Nolasco (Prison Break).
 
 
Cast: Chris O’Donnell, Mark Wahlberg en Beau Bridges.
Genre: Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 17 februari 2009
 
De Amerikaanse tiener Jason is helemaal verzot op Chinese vechtfilms en hij is altijd op zoek naar de nieuwste film in dat genre. Dat brengt hem in Chinatown, in het winkeltje van Chinees Old Hop.

Daar valt zijn oog op een mysterieuze antieke staf en het is die staf die hij gebruikt om Old Hop te helpen als hij door een groepje lastige jongen uit de buurt wordt lastiggevallen. Vreemd genoeg staat Jason met de staf in zijn hand ineens in het oude China waar hen een loodzware opdracht te wachten staat. De staf is eigendom van de legendarische, al vijfhonderd jaar in steen gevangen zittende, Monkey King.

Jason blijkt de uitverkorene te zijn die de staf naar de rechtmatige eigenaar moet brengen, maar de weg is lang en gevaarlijk. Gelukkig krijgt hij de hulp van twee dappere krijgers. De altijd dronken Lu Yan (Jackie Chan) en de stille Silent Monk (Jet Li) hebben allebei zo hun eigen ideeën hoe ze deze vreemde jongen moeten trainen en daar komt bij dat Jason niet de gemakkelijkste student is.

Met zowel Jet Li als Jackie Chan binnen de gelederen weet je wat je te wachten staat. The Forbidden Kingdom is een heerlijke avonturenfilm die ook op het gebied van vechtchoreografie zijn mannetje staat. Dat deel van de film is verzorgd door de legendarische Woo-Ping Yuen, die naast vele Chinese klassiekers ook de choreografie van films als The Matrix en Kill Bill voor zijn rekening nam.
Cast: Jet Li en Jackie Chan.
Genre: Actie, Avontuur
 


Te huur vanaf: 17 Februari 2009

Onderweg naar Las Vegas komen Melissa, haar vriend Bobby, haar zus Kayla en diens internetvriend Nik met autopech langs de weg te staan. Bij een verlaten en wat vervallen boerderij vinden ze een prachtige goed onderhouden klassieker en ze besluiten deze te lenen om in de bewoonde wereld een oplossing te zoeken voor hun transportprobleem.

Wat ze niet weten is dat de boerderij de thuisbasis is van Rusty Nail, de moordlustige trucker die al voor veel minder dan autodiefstal met zijn achttien-wieler over je heen walst.
 
Acteur: Nick Zano.
Genre: Thriller,/Misdaad, Actie


Te huur vanaf: 24 februari 2009

Op de universiteit van Oxford ontmoet Charles Ryder bij toeval Sebastian Flyte, zoon van Lady Marchmain. Ze raken bevriend en Sebastian nodigt Charles uit voor een bezoek aan Brideshead Castle, het imposante familielandgoed. Naast alle pracht en praal valt daar zijn oog op Sebastian’s zus Julia, een prachtige vrouw maar in de ogen van Charles vrijwel onbereikbaar.

Brideshead Revisited is een prachtige film, typisch Engels met een typisch Engelse grand lady (Emma Thompson) als middelpunt van alle familie-intrige. Een genot voor de liefhebbers van dit type film.
 
Acteur: Emma Thompson en Michael Gambon. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: nu te huur

Commandant Tao (Steven Seagal) is de leider van een speciaal team, die op een zeer bloederige missie gaat. Hun doel? Kannibalistische mutanten. Er is een virus uitgebroken in een ziekenhuis en door dit virus zijn bijna alle patiënten geïnfecteerd geraakt, waardoor ze veranderen in bloeddorstige wezens. Tao en zijn team zijn de enige hoop van de overlevenden en hij weet dat er hard en bloederig ingegrepen moet worden.

Seagal gooit het over een andere boeg als meester in het zwaardvechten in deze Blade-achtige productie. Een leuke afwisseling voor zijn fans.
Acteurs: Steven Seagal. Genre: Actie, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: nu te huur

In deze jeugdfilm komt de 11-jarige Jimmy in Afrika in contact met Seraf, een witte pratende babygiraf. Die vertelt hem over een op handen zijnde oorlog tussen twee rivaliserende stammen en Jimmy is uitverkoren om de oorlog te voorkomen. Samen met de arme Afrikaanse Charita besluit hij Seraf te helpen. Wat dan volgt, is een uitermate spannend avontuur waarbij Jimmy, Charita en Seraf het land doorkruisen om een aankomende stammenoorlog te stoppen

Deze Engels gesproken avonturenfilm is een genot voor de jeugd. Ook te bekijken in een Nederlandse versie !!
Acteurs: Basil Appollis. Genre: Familiefilm.


Te huur vanaf: nu te huur

David Kepesh (Ben Kingsley) is een populair literair criticus en professor op een vooraanstaande universiteit. Omringt door mooie jonge vrouwen is het niet zo vreemd dat hij zich nooit aan een enkele vrouw heeft kunnen/willen binden.

Dat verandert als hij de beeldschone Consuela (Penelope Cruz) ontmoet. Zij is zo bijzonder dat David zijn vaste patroon doorbreekt en zich volledig aan haar overgeeft. Zijn eigen onzekerheid over de relatie resulteert echter in jaloezie en obsessie en dat dreigt het mooiste wat hem ooit is overkomen versneld ten gronde te richten.
Acteurs: Dennis Hopper, Ben Kingsley en Penelope Cruz. Genre: Speelfilm
 
 


Te huur vanaf: 17 februari

De zestienjarige Poppy is haar hele leven al tot op het bot verwend, maar zelfs papa’s lievelingetje kan een keer te ver gaan. Als dat gebeurt, wordt ze naar een Engelse kostschool gestuurd en daar moet ze toch wel even wennen aan een toch heel ander leven.

Onder strikt toezicht van schoolhoofd Mrs. Kingsley (Natasha Richardson) en omringt door een nieuwe groep vriendinnen begint ze zich te realiseren dat haar houding als ‘bad girl’ misschien niet de beste manier is om je toekomst op te bouwen. Een heerlijke meidenfilm…
Acteurs: Aidan Quinn en Natasha Richardson.
Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.