Te huur vanaf: 3 februari 2009
Als de kleine Josh op een avond door zijn telescoop kijkt, ziet hij een voorwerp uit de lucht op zich afkomen. Het vliegt door zijn ruit en valt in zijn vissenkom waar het al het water opzuigt.

De bol is afkomstig van de planeet Nil en omdat hij zijn doel gemist heeft, wordt er een ruimteschip achteraan gestuurd om de bol terug te vinden. Om niet teveel op te vallen heeft het ruimteschip een menselijke vorm en wordt bestuurd door een minuscule bemanning onder leiding van The Captain (Eddie Murphy).
  Hij heeft een moeilijke taak, want ze weten bijna niets van deze vreemde beschaving. Google en Yahoo zijn wel hele vreemde namen voor centrale databases, maar ze leren op het Internet wel wat meer van

deze vreemde Aardbewoners en hun bizarre gewoonten. Onder de naam Dave gaat de bemanning op zoek naar de bol en Josh en zijn moeder zijn daarbij van cruciaal belang. Gaandeweg beginnen The Captain en zijn crew steeds meer sympathie te ontwikkelen voor hun nieuwe vrienden en dat zorgt voor problemen bij het voltooien van hun missie.

Eddie Murphy is perfect gecast als de houterige Dave. Deze rol geeft hem namelijk alle ruimte om zijn motorieke talent te combineren met zijn verbale humor en fantastische mimiek. De combinatie van die drie elementen heeft een heerlijk personage opgeleverd, één waar Murphy terecht trots op kan zijn. Een topper in zijn genre…
Cast: Eddie Murphy, Scott Caan, Elizabeth Banks en Gabrielle Union.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 3 februari 2009
 
Als een ouder hertrouwd, komt het voor dat zo’n verandering voor kinderen nog wel eens wat lastig is om te verwerken. Hun hele leven wordt ineens op zijn kop gezet en dat is extra ingrijpend als de kinderen in kwestie zo rond de 40 jaar oud zijn.

De ouders in kwestie zijn Nancy Huff (Mary Steenburgen) en dr. Robert Doback. Zij leren elkaar beroepsmatig kennen en direct springt er een vonk over. Binnen de kortste keren staan de twee voor het altaar, dit tot groot ongenoegen van hun beider volwassen zoons.

Voor Brennan Huff (Will Ferrell) en Dale Doback (John C. Reilly) gaat er veel veranderen. De mannen wonen bizar genoeg nog thuis en tot voor kort konden ze zonder enige druk hun luie leventje leiden.

In eerste instantie verzetten Brennan en Dale zich vooral tegen elkaar, maar dat verandert als blijkt dat ze qua levensfilosofie heel erg op dezelfde lijn zitten en vanaf dat moment vormen ze een front, tegen hun ouders…
 
Cast: Richard Jenkins, Will Ferrell en John C. Reilly.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 10 februari 2009
 
Hoofdcommissaris James Porter (Martin Lawrence) heeft sinds de geboorte van zijn dochter Melanie een plan uitgezet om haar jaren later op de zorgvuldig door hem geselecteerde Northwestern-universiteit te krijgen.

Afstand van huis is daarbij een hele belangrijke factor geweest, want James houdt graag van dichtbij een oogje in het zeil. Melanie heeft echter andere plannen, maar daar gaat pa niet zomaar in mee. Om haar te beschermen tegen de kwade invloeden van de grote boze wereld besluit James een paar dagen vrij te nemen om de plannen van zijn dochter te torpederen.

Het grote publiek kent Martin Lawrence voornamelijk van zijn films in het actiesegment (Bad Boys) en het komedie-genre (Big Momma). College Road Trip ligt een beetje in dezelfde lijn

als Welcome Home Roscoe Jenkins. Het is een komedie voor het hele gezin en dat betekent dat Lawrence zich toch een beetje in moet houden, er kunnen kinderen meekijken…
 
Cast: Martin Lawrence.
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 9 februari 2009
De moord op de president van de Verenigde Staten is het begin van een klopjacht op de schutter.

Als een oud echtpaar enkele maanden later vlakbij hun huis een gewonde man vindt, kan deze hen niet eens zijn eigen naam vertellen.

Het enige kenmerk is een foto en een op zijn borst getatoeëerd nummer XIII. Even later valt een professioneel hitteam het huis van het oude paar aan en XIII beseft dat hij niet zomaar een onbelangrijk iemand is.

Hij heeft echter geen idee waarom iedereen achter hem aan zit, maar langzaam aan begint hij zijn rol in het grotere geheel te begrijpen. Hij komt in een web van geweld en intrige terecht met als inzet de machtigste positie op aarde, het presidentschap van de VS en met de verkiezing voor de deur begint de tijd te dringen.
 
Combineer Matt Damon (The Bourne Identity), Kiefer Sutherland (24) en Will Smith (Enemy Of The State) met elkaar en je krijgt er Stephen Dorff voor terug.

Dat uit zich in een stuk geheugenverlies, een stuk intrige binnen hoge regeringskringen en een race tegen maar liefst twee verschillende partijen die bijna onbeperkte middelen tot hun beschikking hebben om hun doel op te sporen.

Iedereen die deze film gezien heeft, zal het met ons eens zijn dat XIII een onverwachte meevaller is. Met recht de Verrassing van de Maand februari.

Cast: Stephen Dorff en Val Kilmer.
Genre: Mini-serie, Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 10 februari 2009
 
Naar verwachting zal een groot deel van de mannelijke kijkers van Hell Ride direct gaan sparen voor een motor, een zwart leren jack kopen en zich bijbehorende baard en ongepaste manieren aan laten meten.

De film toont namelijk een leven dat voor veel mannen gelijk staat aan de hemel op aarde, want het bevallige vrouwvolk is bijna niet te tellen. Je moet het geweld er dan maar bij accepteren, want dat is de keerzijde van zo’n ruig leven.

Als president van motorbende The Victors staat Pistolero in hoog aanzien bij de overige leden. Toch is zijn macht tanende als bekend wordt dat een oude vete tussen hem en de leiders van de machtige 666-bende mogelijk tot een oorlog kan leiden. De 666-leiders, The Deuce (David Carradine) en Billy Wings (Vinnie Jones) zijn serieuze tegenstanders en niet alle leden van The Victors zijn gerust op een goede afloop.

Pistolero vertrouwt daarom op The Gent (Michael Madsen) en de jonge Comanche, alsmede op oudgediende Eddie Zero (Dennis Hopper).De hele film ademt de stijl uit van Quentin Tarantino.

Enkele vaste Tarantino-gezichten zijn weer van de partij, waaronder Michael Madsen en David Carradine. Met hoofdrolspeler/regisseur Larry Bishop werkte Quentin eerder samen aan Kill Bill 2 en ook Dennis Hopper en Vinnie Jones passen wel in het Tarantino-profiel. Smullen voor de fans van dit type film en veel toegankelijker dan het Planet Terror/Death Proof-duo
Cast: Larry Bishop, Dennis Hopper, David Carradine en Michael Madsen.
Genre: Thriller/Misdaad
 


Te huur vanaf: 3 februari 2009

Een seriemoordenaar heeft het op prostituees voorzien en zijn werkwijze heeft veel weg van een oude zaak. Voor rechercheur Manning (Alfred Molina) is dit een frustrerend onderzoek, want hij was enkele jaren geleden een gevierd politieman toen hij een soortgelijk onderzoek succesvol af wist te sluiten.

De hervatting van de moorden zou kunnen betekenen dat een onschuldige man ter dood is gebracht. Verbeten probeert hij te achterhalen of het hier om dezelfde dader gaat of om een copycat die de werkwijze perfect weet te imiteren.
 
Cast: Rachel Leigh Cook, Shane West en Alfred Molina.
Genre: Horror, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 10 februari 2009

Een Amerikaanse journalist trekt door Australie om een stuk te schrijven over het sterk in opkomst zijnde toerisme in het Northern Territory. Een riviercruise tussen de zoutwaterkrokodillen mag natuurlijk niet ontbreken, maar dat tripje loopt uit op een catastrofe als een krokodil de boot van de toeristen aanvalt en dood en verderf zaait onder de inzittenden.

Het was weer een tijdje geleden, maar eindelijk weer eens een goede croc-film en dat uit zich voornamelijk in de geloofwaardigheid van de moordenaar van dienst. Een geslaagde film binnen het genre.
 
Cast: Radha Mitchell en Michael Vartan. Genre: Avontuur, horror


Te huur vanaf: 10 februari 2009

Een groepje jongeren raakt verzeild tussen allerlei rampen en ze proberen zichzelf op de meest stupide manier in veiligheid te brengen.

De mensen achter parodie-films als Scary Movie en Epic Movie nemen dit keer het rampengenre op de korrel. De verhaallijn is gebaseerd op Cloverfield en we zien vervolgens een reeks bekende films voorbij komen, waaronder Enchanted en Juno, niet direct films uit het rampengenre, maar dat mag de pret niet drukken. Het is allemaal weer superflauw en wel wat voorspelbaar, maar op een of andere manier blijft dit genre aantrekken.
Cast: Carmen Electra.. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 10 februari 2009

Als werknemer van het bureau van paranormaal onderzoek en defensie maakt Hellboy (Ron Pearlman) deel uit van een eliteteam dat vreemde gebeurtenissen onderzoekt en gevaarlijke situaties bestrijdt. Ze stuiten daarbij op prins Nuada die de strijd tussen de mens en het volk der mythische wezens, de elfen, ogers en goblins, nieuw leven in wil blazen.

Tussen beide partijen bestaat een eeuwenoude en zorgvuldig bewaarde wapenstilstand en het is dat verbond dat gevaar loopt als Nuada in opstand komt met als doel het onverslaanbare Gouden Leger op te roepen.

Cast: Ron Perlman, Selma Blair en John Hurt. Genre: Avontuur, Actie


Te huur vanaf: 10 februari 2009

Mandy Gilbert (Ashley Tisdale) is in het verkeerde deel van de stad geboren. De rijke kids hebben het op school voor het zeggen en als Mandy aandacht krijgt van de rijke Drew, veroorzaakt dat een woedereactie van diens vriendin Lisa. Die laat niets onbenut om haar ‘bezit’ te beschermen en alle smerige trucjes worden uit de kast getrokken…

High School Musical’s Ashley Tisdale eist in deze high school-film de hoofdrol op en dat gaat haar goed af. Het is een echte (sorry jongens) meidenfilms waar je als jongen goed mee kunt scoren als je hem voor je vriendin huurt.
Regie: Kevin Pollak. Genre: Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 3 februari 2009

Wie beter dan Jessica Simpson om een soort van remake te maken van Private Benjamin. In Major Movie Star speelt ze Megan Valentine, een wat leeghoofdige blonde actrice bij wie het allemaal even niet mee zit.

Berooid en vernederd besluit ze het leger in te gaan waar ze zichzelf wil bewijzen om zo haar leven en haar carričre weer op de rit te krijgen. Dat doet ze op haar eigen, schattige manier, waarbij ze haar superieuren bijna tot waanzin drijft. Maar net als Private Benjamin weet ze toch indruk te maken met haar aanpak
Cast: Vivica A. Fox, Jessica Simpson en Steve Guttenberg.
Genre: Komedie/Humor
 
1 Street Kings
Thriller/Misdaad
2 The Bank Job
Thriller/Misdaad
3 The Dark Knight
Actie/Thriller/Misdaad
4 The Happening
Rampenfilm/Avontuur
5 What Happens In Vegas
Komedie/Humor
6 Hancock
Komedie/Humor/Actie
7 Mad Money
Komedie/Humor
8 The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian
Sci-Fi & Fantasy/Avontuur
9 The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor
Avontuur/Actie
10 3:10 To Yuma
Western
11 Mamma Mia
Komedie/Humor/Musicals
12 Get Smart
Komedie/Humor/Actie
13 Horton
Avontuur/Animatie
14 Kung Fu Panda
Familiefilm/Animatie
15 Felon
Actie/Speelfilm
16 The Children Of H...
Avontuur/Oorlog
17 Indiana Jones And...
Avontuur
18 WALL-E
Animatie/Avontuur
19 Made Of Honour
Komedie/Humor
20 The Strangers
Thriller/Misdaad
21 Loaded
Thriller/Misdaad
22 Meet The Spartans
Komedie/Humor
23 27 Dresses
Komedie/Humor
24 Sugarhouse
Thriller/Misdaad
25 The Game Plan
Familiefilm/Komedie/Humor
 
26 Superhero Movie
Komedie/Humor
27 Big Stan
Komedie/Humor
28 Suburban Girl
Komedie/Humor/Speelfilm
29 De Brief Voor De...
Avontuur
30 Into The Wild
Speelfilm/Avontuur
31 Y.P.F. (Young Peo...
Komedie/Humor/Speelfilm
32 21
Speelfilm/Actie
33 The Air I Breathe
Thriller/Misdaad/Speelfilm
34 I Know Who Killed...
Mysterie & Suspense/Thriller/Misdaad
35 Baas In Eigen Bos...
Avontuur/Animatie
36 Jumper
Actie
37 Sex And The City...
Komedie/Humor
38 The Incredible Hu...
Sci-Fi & Fantasy/Actie
39 Hoe Overleef Ik.....
Familiefilm
40 Stop-Loss
Oorlog/Speelfilm
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.