Te huur vanaf: 27 januari 2009
Het leven van een professioneel huurmoordenaar is een eenzaam bestaan. Voor Joe (Nicolas Cage) is het een leven waar hij aan gewend is geraakt.

Hij reist de hele wereld over om de meest onmogelijke moorden uit te voeren. In Bangkok aangekomen volgt Joe, net als altijd, zijn vaste patroon. Hij neemt zijn intrek in een afgelegen huis en rekruteert een lokale handige kruimeldief om wat onvermijdelijke klusjes te doen. Deze Kong is de enige schakel tussen Joe en diens opdrachtgever, ook een vaste manier van werken voor de ervaren moordenaar.
  De eerste van een serie opdrachten in Bangkok verloopt vrijwel zonder enige problemen. Joe raakt echter wel licht gewond en daarom moet hij in een plaatselijke

apotheek wat dingetjes ophalen. In die apotheek ziet hij de aantrekkelijke Fon. Die maakt dermate indruk op de altijd zo kille killer dat hij voor het eerst met één van zijn belangrijkste eigen regels breekt. Hij zoekt bewust weer contact met haar en dat maakt hem kwetsbaarder dan ooit…

Er zijn op dit moment maar weinig Cast van het formaat van Nicolas Cage. Bangkok Dangerous is dan wel wat minder bekend dan b.v. National Treasure, maar vorig jaar bewees Cage met actie-thriller Next dat ook zijn in de bioscoop minder goed bezochte films door alle actiefans worden omarmd. Bangkok Dangerous is dan ook met recht ‘the next’ big Nicolas Cage-film…

Cast: Nicolas Cage.
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 
Te huur vanaf: 20 januari 2009
 
De bewoners van Het Huis Anubis gaan op schoolreisje. Hun tripje wordt echter bruut verstoord door iets onverklaarbaars. Ze komen in een spookdorp terecht waar ze op een oude legende stuiten.

Wie is graaf ‘Rohan’, de graaf zonder hart? En wat betekent de toegangspoort tot het pad der zeven zonden? Als Fabian ‘s nachts op onderzoek uitgaat, krijgt hij een vreemd voorgevoel. Zijn lieve Nienke is niet op de afgesproken plek en ook Appie en Jeroen gedragen zich vreemd.

En waar zijn Victor en Van Swieten opeens gebleven? Zijn de bewoners verwikkeld geraakt in een vooropgezet spelletje of is er meer aan de hand? Is de liefde tussen Fabian en Nienke sterk genoeg? Kan iedereen zijn zonde overwinnen en doorgaan tot het bittere eind?

Na een succesvolle televisieserie is er nu dan ook de bioscoopfilm. Dat is niet ongemerkt voorbij gegaan aan alle fans, want ook de film werd een groot succes en dat succes zet zich nu voort op DVD.
 
Cast: Achmed Akkabi, Vincent Banic en Maryam Hassouni.
Genre: Mysterie & Suspense
 
Te huur vanaf: 20 januari 2009
 
Tien jaar na de verdwijning van zijn broer Max treedt vulkanoloog Trevor Anderson (Brendan Fraser) samen met zijn neefje Sean in diens voetsporen.

In IJsland volgt hij het spoor dat deels uit een onlangs gevonden aantekeningboekje van Max, deels uit Jules Verne’s Journey To the Center Of The Earth komt. Met de hulp van Hannah, een lokale gids en dochter van een oude collega van Max, trekt hij de bergen in.

Tijdens hun speurtocht worden ze opgesloten in een grot en de weg naar buiten is daardoor afgesloten. Tijdens hun tocht richting een mogelijke uitgang valt het drietal in een schacht van tientallen kilometers en als ze eenmaal weer vaste grond onder hun voeten hebben, beseffen ze dat het boek van Jules Verne alles behalve science fiction bevat.

In het midden van de aarde aangekomen wordt de kijker verrast met een prachtige wereld. Dat kun je wel aan de mensen van Walden Media (The Chronicles Of Narnia) overlaten
 
Cast: Brendan Fraser
Genre: Avontuur
 
 
Te huur vanaf: 27 januari 2009
In 2012 is de Amerikaanse economie volledig ingestort en het land heeft nog nooit zoveel werkelozen gekend. De armoede die daar uit voortkomt, veroorzaakt een ware misdaadgolf en dat heeft weer tot gevolg dat de gevangenissen de stroom van nieuwe gedetineerden niet meer aankunnen.

Het gevangeniswezen wordt noodgedwongen geprivatiseerd en deze nieuwe generatie ondernemers probeert op zeer creatieve wijze geld te verdienen aan hun investering. Kooigevechten worden live op het Internet uitgezonden en de massa kijkt als gevangenen vechten tot de dood er op volgt.

Om de kijkcijfers vast te houden gaan de organisatoren steeds verder om het veeleisende publiek te vermaken. De nieuwste sensatie is Death Race, een race tussen gepantserde en bewapende voertuigen, bestuurd door de gevaarlijkste criminelen.
 
Jason Statham en actie zijn gewoon voor elkaar geboren. We kennen hem uit twee The Transporter-films

en ook als de door adrenaline-gedreven Chev Chelios uit Crank had hij graag twee of vier wielen onder zich. Death Race is explosiever dan al die films bij elkaar en Statham voelt zich overduidelijk als een vis in het water.

Oké, het is wel heel erg dik aangezet, maar het is allemaal zo hard en gewelddadig dat we iedereen toch aanraden dit spektakel te gaan zien…
 
 
Cast: Jason Statham, Joan Allen en Jacob Vargas.
Genre: Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 20 januari 2009
 
Clay Beresford (Hayden Christensen) is rijk, succesvol en naast alle materialistische welde heeft hij het met de mooie Sam (Jessica Alba) aan zijn zijde het ook op het emotioneme vlak goed voor elkaar.

Helaas voor Clay is hij uitgerust met een zwak hart en zijn zeldzame bloedgroep zorgt ervoor dat een geschikte donor niet eenvoudig te vinden is.

Cardioloog Jack Harper (Terrence Howard) heeft hem vanaf zijn eerste aanval begeleid en staat 24 uur per dag voor hem klaar. Tussen beiden is een hechte vriendschap ontstaan en het is Jack die Clay weet te overtuigen om tegen de wil van zijn overheersende moeder met Sam te trouwen. Beiden kunnen hun geluk niet op als nog voor de huwelijksnacht de telefoon gaat met het bericht dat er een geschikte donor is gevonden.

Een beetje bang gaat Clay die avond nog onder het mes, maar hij is in goede handen bij Jack en zijn zorgvuldig samengestelde team. Tijdens de narcose merkt Clay dat hij niet helemaal weg is, maar hij is niet in staat iemand te waarschuwen dat hij alles hoort en, veel erger, voelt. De pijn lijkt ondragelijk tot het moment dat hij dingen hoort die hem het openkraken van zijn borstkas doen vergeten.

Awake is een grote verrassing in het pakket van januari. Niet alleen is de Cast om je vingers bij af te likken, het is daarnaast een film met een verhaal dat je vastgrijpt en dat halverwege een heel andere kant op gaat dan je verwacht.
Cast: Lena Olin, Hayden Christensen, Jessica Alba en Terrence Howard.
Genre: Thriller/Misdaad
 


Te huur vanaf: 20 januari 2009

Als Caleb, zijn sexy verloofde Jessica en zijn sarCastische beste vriend Tanner inchecken bij de Meadow View Inn, verwachten ze niet meer dan een hard bed en een ongezellige sfeer, want daar staat dit soort motels om bekend. Ze hebben er geen idee van dat Mr. Smith en zijn mede-moordenaars klaar staan om hen te martelen en te vermoorden en dat alles voor de pure winst die ze maken door de opnamen ervan te verkopen.

Ervaar het gruwelijke begin van Mr. Smith en zijn horror-hotel in het angstaanjagende prequel van Vacancy.
 
Cast: Agnes Bruckner, David Moscow en Arjay Smith.
Genre: Horror


Te huur vanaf: 27 januari 2009

Een tragisch ongeval maakt een eind aan het leven van Lisa Waechter (Julia Roberts) en deze gebeurtenis zorgt ervoor dat de hele familie sinds tijden weer onder één dak vertoeft.

De omstandigheden zijn niet ideaal voor een gezellige familiereünie, zeker niet omdat zo’n beetje iedereen in het behoorlijk disfunctionele gezin zijn eigen frustraties, verwijten en problemen de vrije loop laat. Vooral zoon Michael (Ryan Reynolds) lijkt er op gebrand de oude vete met zijn tirannieke vader (Willem Dafoe) uit te vechten.
 
Cast: Ryan Reynolds, Willem Dafoe en Julia Roberts. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 20 januari 2009

De vier vriendinnen uit de eerste film zijn weer terug. Lena reist naar de Providence waar ze een cursus schilderen gaat volgen. Bridget op haar beurt zoekt het geluk in archeologische opgravingen in Griekenland. Carmen is wat minder ambitieus en werkt backstage bij een theaterproductie in Vermont en tot slot zien we hoe Tibby in New York een aantal zomercursussen afwerkt.

In deze heerlijke tweede film is wederom een belangrijke rol weggelegd voor de bijzondere spijkerbroek uit The Sisterhood Of The Traveling Pants.
Cast: Amber Tamblyn en Alexis Bledel. Genre: Speelfilm, Komedie/Humor


Te huur vanaf: 27 januari 2009

In 1926 is Harry Houdini (Guy Pearce) één van ‘s werelds beroemdste artiesten. De ontsnappingsartiest verzint steeds gevaarlijkere stunts om het publiek te verbazen. Hij is daarnaast geobsedeerd door het leven na de dood en met veel publiciteit looft hij een enorm bedrag uit voor de persoon die contact weet te leggen met zijn overleden moeder.

De laatste woorden van zijn overleden moeder moeten als bewijs dienen en gelokt door de grote beloning besluiten oplichtster Mary McGarvie (Catherine Zeta-Jones) en haar dochtertje Benji een poging te wagen.

Cast: Guy Pearce en Catherine Zeta-Jones. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 27 januari 2009

Zodra het donker wordt, gaat fotograaf Leon in New York op zoek naar het echte straatleven. Zonder het te weten legt hij daarbij het volgende slachtoffer van een seriemoordenaar vast op de gevoelige plaat. Als hij de volgende dag in de krant haar foto ziet, beseft hij dat hij mogelijk de laatste persoon is geweest die haar levend heeft gezien.

Gefascineerd door de verdwijning gaat hij op eigen houtje op onderzoek uit en daarbij stuit hij op de man (Vinnie Jones) die iedere nacht in de metro op zoek gaat naar late reizigers om deze op beestachtige wijze te vermoorden.
Regie: Vinnie Jones en Brooke Shields. Genre: Horror, Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 20 januari 2009

Het enige wat Kate Parker ooit heeft gewild, is deel uit maken van het prestigieuze American Ballet Academy. Als ze echter niet door de audities heen komt, leert ze dat er meer voor nodig is dan talent om te kunnen slagen in de zeer competitieve danswereld. Na deze niet voorziene afwijzing herpakt ze zichzelf.

Met de hulp en de liefde van een voormalig hockeyspeler weet ze zich daar overheen te zetten en in de hiphop-scene ontwikkelt ze een ander talent dat haar in staat moet stellen om alsnog haar dromen te verwezenlijken.
Cast: Peter Gallagher
Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.