Te huur vanaf: 13 januari 2009
Het leven van Wesley Gibson (James McAvoy) loopt niet direct over van spanning en sensatie. Hij heeft een saaie kantoorbaan, een vervelende baas en ook zijn liefdesleven is niet echt iets om over naar huis te schrijven.

Dat alles verandert als hij tijdens een bezoekje aan de apotheek de sexy Fox (Angelina Jolie) tegen het lijf loopt. Zij vertelt Wesley dat zijn vader, een man die hij zelf nooit heeft gekend en die volgens hem al lang dood is, de dag ervoor is vermoord.
  Vol ongeloof kijkt hij de stoere Fox aan, maar het bewijs van haar bizarre bewering wordt enkele seconden later geleverd als een onbekende man vanuit het niets het vuur opent in een poging ook Wesley te vermoorden. Op meer dan spectaculaire wijze weten Wesley en Fox te ontkomen en Wesley wordt vervolgens geďntroduceerd in The Fraternity, een geheim genootschap van huurmoordenaars dat wordt geleid door de charismatische Sloan (Morgan Freeman).

Bekend geworden met karakterrollen is dit voor McAvoy (Last King Of Scotland) een totaal andere acteerervaring. Angelina Jolie heeft met twee Tomb Raider-films en Mr. & Mrs. Smith veel meer ervaring met het actiegenre en deze rol is haar dan ook op het bevallige lijf geschreven. De actie is hier en daar wat dik aangezet, maar dat past nu eenmaal binnen dit genre en Wanted is op dat gebied dan ook een absolute topper.
Acteurs: James McAvoy, Morgan Freeman en Angelina Jolie
Genre: Actie, Thriller-Misdaad
 
Te huur vanaf: 13 januari 2009
 
Als een machtig Perzisch leger zijn land binnenvalt, komt koning Leonidas samen met zijn 13 krijgers in actie. Op een hele aparte manier gaan ze de strijd aan en nemen ze het op tegen een zeer gevarieerd stel vijanden, waaronder Rocky Balboa, The Ghost Rider en een gemuteerde Paris Hilton.

De moed en heroďek van de Spartanen is legendarisch, maar die reputatie gaat keihard onderuit als je Meet The Spartans eenmaal hebt gezien. Sinds Airplane (Flying High) nemen superflauwe films een aparte plaats in binnen het komediegenre.

Na The Naked Gun was Hot Shots de eerste grote filmparodie en er zouden er nog vele volgen, waarvan de Scary Movie-serie ongetwijfeld de bekendste is. Daarna kwamen de meer thematische films als Date Movie en Epic Movie en in dat laatste rijtje hoort ook Meet The Spartans thuis.

Net als al haar voorgangers is deze film gevuld met hele flauwe humor en er staan dit jaar nog een paar soortgelijke films op het programma, dus maak je borst maar nat voor een jaar vol heerlijke onzin…
 
Acteurs: Carmen Electra en Kevin Sorbo.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 13 januari 2009
 
Als in de besneeuwde vlakten van West Virginia een jonge FBI-agente spoorloos verdwijnt, is de FBI op de excentrieke eerwaarde Joe aangewezen om haar te vinden.

Joe (Billy Connolly) is een voormalig pedofiel die door middel van visioenen een waardevolle bijdrage hoopt te leveren aan het onderzoek, maar de FBI kijkt met enige scepsis tegen zijn gave aan. De agente wordt niet gevonden, maar Joe weet wel enkele keurig geamputeerde lichaamsdelen op te sporen.

Omdat niemand enig idee heeft wat er gaande is, wordt voormalig FBI-agente Dana Scully gevraagd contact op te nemen met de spoorloos verdwenen Fox Mulder.

Na het zien van de hitserie Californication is het weer even wennen om David Duchovny niet als een zuipende aan seks verslaafde schrijver te zien. Het oude X-Files-gevoel komt in de eerste minuten al snel weer terug en vanaf dat moment is het genieten van een spannende thriller met een bizarre ontknoping.
 
Acteurs: David Duchovny, Amanda Peet en Gillian Anderson.
Genre: Sc/Fi & Fantasy, Mysterie & Suspense
 
 
Te huur vanaf: 13 januari 2009
Tank (Dane Cook) is een eersteklas hufter. Hij laat zich namelijk betalen om de vrouw/vriendin/ex van zijn opdrachtgever mee uit te nemen en tijdens die date behandelt hij zijn doelwit zo schofterig dat ze gillend terug gaat naar haar eigen partner.

Tank is heel goed in zijn werk en dat komt omdat hij op dat vlak heel veel ervaring heeft en ook binnen zijn eigen seksleven zijn vele vriendinnen vrij grof behandeld. De formule schijnt dus op beide vlakken goed te werken, maar dan moet je wel je gevoel goed uit kunnen schakelen, iets waar Tank over het algemeen weinig moeite mee heeft.

Over het algemeen, want als zijn beste vriend Dustin (Jason Biggs) hem vraagt zijn relatieprobleem onder handen te nemen, gaat zijn waterdichte formule volledig de mist in.
 
Dustin is smoor op Alexis (Kate Hudson), maar die heeft helemaal geen zin in een vaste relatie met een goede vent. Ze wil eigenlijk een tijdje de beest uithangen en van lover naar lover hoppen.

Geen goed moment dus om Tank op haar af te sturen… Als we Dane Cook zeggen, dan zeggen we Good Luck Chuck en grappig genoeg is zijn rol in beide films wel een beetje met elkaar te vergelijken.

Ook hier draait veel van het verhaal om seks en als je daar de juiste snaar mee weet te raken, dan heb je in het komedie-genre een hit in handen.

Acteurs: Dane Cook, Kate Hudson en Jason Biggs.
Genre: Komedie-Humor
 
 
 
Te huur vanaf: 13 januari 2009
 
Grenswacht Michael Dixon (Cuba Gooding Jr.) heeft het prima naar zijn zin. Hij voert zijn werk rustig en gedegen uit, maar als het echt moet is hij fanatiek en gedreven.

Hij probeert de stroom illegalen vanuit Mexico in goede banen te leiden, met andere woorden, ze oppakken, met respect behandelen en terugsturen. Voor smokkelaars en burgerwachten heeft hij geen goed woord over, hij verafschuwt geweld, maar dat is helaas niet altijd te vermijden.

Tijdens een inval is het ineens flink raak en voor het eerst moet hij zijn vuurwapen gebruiken. Als hij zijn laatste kogel heeft afgevuurd en er verschillende verdachten dood op de grond liggen, staat er ineens nog een verdachte voor zijn neus.

Hij herkent deze verdachte als een vriend van vroeger en de herkenning is wederzijds, want kort daarna krijgt Michael bezoek van de top van zijn oude bende die hem dwingt mee te werken aan een smokkeloperatie. Er speelt echter meer tussen Michael en zijn oude vrienden en nadat de lading drugs eenmaal veilig over de grens is moeten er nog wat oude rekeningen vereffend worden.

Cuba Gooding Jr. is een beetje uit het rijtje grote Hollywood-namen verdwenen, maar dat weerhoud hem er niet van goede films af te leveren. De films zelf zijn dus wat onbekender, maar de acteerkwaliteiten zijn er niet minder op. Het verhaal is hard en realistisch en dat betekent dat Linewatch een aangename verrassing is binnen het misdaadgenre.
Acteurs: Cuba Gooding Jr.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 13 januari 2009
Als terroristenbestrijder kent Zohan Dvir (Adam Sandler) zijn gelijke niet. Zohan is een eenmansleger die met bijna bovenmenselijke prestaties de trots is van het Israëlische leger.

Toch is het voor Zohan niet voldoende om de beste te zijn, want zijn werkelijke aspiraties liggen op een heel ander vlak. Omdat hij weet dat het leger, maar ook zijn vele vijanden, hem nooit met rust zal laten, zet hij zijn eigen dood in scene, om vervolgens in het niets te verdwijnen. Hij reist naar Amerika om zijn ware roeping te volgen, want hij droomt er al jaren van om kapper te worden.

Aangezien hij geen enkele ervaring heeft, wordt hij bij de gerenommeerde salons recht in zijn gezicht uitgelachen en het enige wat overblijft, is een baantje als hulpje in een Palestijnse kapperszaak.
 
Daar wacht hij op zijn kans om te worden ontdekt als de nieuwe Vidal Sassoon en als die kans eenmaal komt, grijpt hij deze met beide handen aan.

You don’t Mess With The Zohan is een iets andere Sandler-film dan we de laatste jaren van hem gewend zijn, want dit is een veel flauwere, onzinnigere Sandler die qua humor meer wegheeft van de films van een van zijn protegés, Rob Schneider.

Die heeft echter ook een grote schare fans, dus voor hen is dit een leuke meevaller, zeker omdat Schneider, net als in alle andere Sandler-films, een leuke bijrol heeft. Bereid je dus voor op een heleboel onzin, want dat is Sandler zeker nog niet verleerd.

Acteurs: Adam Sandler
Genre: Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 6 januari 2009

Als voormalig coureur Julian hoort dat zijn zwaar zieke vrouw Alice snel achteruit gaat en nog maar een paar dagen te leven heeft, neemt hij een drastisch besluit. Hij verkoopt alles wat hij heeft en duikt het illegale racecircuit weer in om onder zijn oude bijnaam Mad Max geld bij elkaar te sprokkelen.

Julian heeft samen met een bevriende chirurg een gewaagd plan opgesteld, maar waar haal je zo snel een donorhart met de juiste bloedgroep vandaan. Hij doet zijn bijnaam eer aan door bij een oude vijand een crimineel te ontvoeren en persoonlijk te vermoorden.
 
Regie: Alain Desrochers Genre: Actie


Te huur vanaf: 13 januari 2009

Mike Perry is een talentvol vechter die zijn kennis inzet om mensen de kunst van zelfverdediging bij te brengen. De rekeningen stapelen zich echter op en er moet snel geld op tafel komen, anders zal Mike zijn sportschool moeten sluiten.

Als hij getuige is van een knokpartij in een bar, grijpt hij kordaat in en red het slachtoffer, filmster Chet Frank (Tim Allen), uit handen van zijn belagers. Hij beseft op dat moment nog niet dat het gevecht in de bar de eerste stap is in een reeks gebeurtenissen die hem er uiteindelijk toe doet bewegen weer de ring in te stappen.
Regie: David Mamet. Genre: Actie, Speelfilm


Te huur vanaf: 6 januari 2009

Succesvol en tegelijkertijd heel verveeld, dat is het leven van Jack (Freddie Prinze Jr.). Jack werkt bij een groot reclamebureau, maar ook daar gaat alles op de automatische piloot.

Zijn toch wat saaie leven verandert als hij de bruisende Jill leert kennen. Zonder dat hij er bewust voor kiest, wordt Jack stapelverliefd op haar en geheel tegen zijn principes in begint hij een echte volwassen relatie. Die relatie komt echter onder druk te staan als Jill meerdere keren een paar dagen spoorloos verdwijnt en op een gegeven moment eist Jack daar een verklaring voor.
Acteur: Freddy Prinze Jr. Genre: Komedie/Humor, Speelfilm


Te huur vanaf: 13 januari 2009

Inspecteur Louis Schneider is sinds een persoonlijk drama zijn doel in het leven kwijt en zijn gedrag is verre van stabiel te noemen. Hij werkt aan de zaak van een zeer brute seriemoordenaar wiens werkwijze grote overeenkomsten vertoont met de zaak van Charles Subra. Subra zit echter al meer dan 15 jaar achter de tralies en er moet dus een copycat aan het werk zijn.

Het is een zeer harde film met expliciete beelden en dat geeft het allemaal een authentieke sfeer. MR73 is geen snelle film, maar een kwaliteitsthriller in de traditie van de betere Franse thriller …

Acteur: Daniel Auteuil Genre: Thriller/Misdaad
 
 
1 Hancock
Komedie/Humor/Actie
2 The Mummy: Tomb Of The Dragon...
Avontuur/Actie
3 What Happens In Vegas
Komedie/Humor
4 Kung Fu Panda
Familiefilm/Animatie
5 WALL-E
Animatie/Avontuur
6 Mamma Mia
Komedie/Humor/Musicals
7 Indiana Jones And The Kingdom Of ...
Avontuur
8 Horton
Avontuur/Animatie
9 The Air I Breathe
Thriller/Misdaad/Speelfilm
10 Felon
Actie/Speelfilm
11 The Strangers
Thriller/Misdaad
12 The Happening
Rampenfilm/Avontuur
13 3:10 To Yuma
Western
14 The Children Of H...
Avontuur/Oorlog
15 The Incredible Hu...
Sci-Fi & Fantasy/Actie
16 Superhero Movie
Komedie/Humor
17 21
Speelfilm/Actie
18 Big Stan
Komedie/Humor
19 Made Of Honour
Komedie/Humor
20 The Last Hit Man
Thriller/Misdaad
21 Fool's Gold
Komedie/Humor/Avontuur
22 I Know Who...
Mysterie & Suspense/Thriller
23 Suburban Girl
Komedie/Humor/Speelfilm
24 Sex And The City...
Komedie/Humor
25 Hoe Overleef Ik.....
Familiefilm
 
26 P.S. I Love You
Speelfilm
27 27 Dresses
Komedie/Humor
28 Iron Man
Actie/Thriller/Misdaad
29 Waz
Thriller/Misdaad
30 Stop-Loss
Oorlog/Speelfilm
31 My Mom's New B...
Thriller/Misdaad/Komedie/Humor
32 The Hunting Party
Actie/Thriller/Misdaad
33 The Nanny Diaries
Komedie/Humor/Speelfilm
34 Drillbit Taylor
Komedie/Humor
35 Hero Wanted
Thriller/Misdaad
36 Into The Wild
Speelfilm/Avontuur
37 Nim's Eiland
Komedie/Humor/Avontuur
38 In Bruges
Thriller/Misdaad
39 Loaded
Thriller/Misdaad
40 Zomerhitte
Speelfilm/Thriller/Misdaad
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.