Te huur vanaf: 16 december 2008
Voor kapitein Jack Wander (Forest Whitaker) is rechercheur Tom Ludluw (Keanu Reeves) een geleid projectiel die hij gericht op van alles af kan sturen, dit tot ongenoegen van kapitein James Biggs (Hugh ‘Dr. House’ Laurie) van de afdeling Interne Zaken.

Volgens IZ is Wander’s hele eenheid zo corrupt als het maar kan en naarmate Wander steeds hoger klimt binnen het korps, wordt het des te belangrijker hem te ontmaskeren.

  Als Tom’s ex-partner, de belangrijkste bron van informatie voor Biggs, in het bijzijn van Tom tijdens een overval wordt doorzeefd, dreigt de boel uit de hand te lopen.

Wander biedt wederom de helpende hand, want hij weet dat IZ hun pijlen volledig op Tom zullen richten en dat brengt de hele eenheid in gevaar. Rechercheur Paul Diskant (Chris Evans) wordt aangewezen de moord te onderzoeken en samen met hem ontdekt Tom dat er nog veel meer aan de hand is. De scheidslijn tussen vriend en vijand wordt onduidelijker dan ooit.

Street Kings is een misdaadthriller in het genre/niveau van Training Day en dat betekent dat dit voor de videotheek een van de sterkste titels van het jaar is. In een maand waarin The Dark Knight qua bioscoopsucces met kop en schouders boven alles en iedereen uitsteekt, mogen we Street Kings niet onderschatten, want dit is echt een film waar de hele misdaad/thriller-doelgroep uitermate tevreden over zal zijn.
Cast: Keanu Reeves, Forest Whitaker en Chris Evans.
Genre: Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 30 december 2008
 
Als kind werd de uit Amerika afkomstige Maurice (Mike Myers) achtergelaten bij een commune in het spirituele India.

Daar wordt de kleine Maurice opgevoed door goeroes en eenmaal volwassen besluit hij als goeroe Pitka hetgeen hij heeft geleerd in de praktijk te brengen. In Amerika wil hij zijn kennis inzetten om relatieproblemen op te lossen en dat past perfect in het straatje van Jane Bullard (Jessica Alba).

Zij huurt Pitka namens NHL-ijshockeyclub Toronto Maple Leafs in om het seizoen van het team te redden. De Maple Leafs bevinden zich in een dal door het slecht presteren van sterspeler Darren Roanoke. Darren is sinds de breuk met zijn vrouw Prudence niets meer waard op het ijs en daar moet snel verandering in komen.

Pitka moet Darren weer in zijn oude doen krijgen, maar dat is een lastige opgave, want Prudence is er vandoor gegaan, met Jacques Grande (Justin Timberlake), de sterspeler van het rivaliserende team…
 
Regie: Ben Kingsley, Mike Myers, Justin Timberlake en Jessica Alba
Genre: Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 23 december 2008
 
Seks in het nieuwe millennium is eigenlijk niet zo heel erg veel veranderd. We zijn wellicht nog iets vrijer geworden, maar that’s it.

Wel blijft er behoorlijk veel verschil zitten tussen de manier waarop een man en een vrouw seks beleven en dat heeft vaak te maken met de fase waarin de relatie zich bevindt. Samen met vier stellen plus een trio doorlopen we alle stages van het liefdesspel. De inleiding, het voorspel, de feitelijke daad, de tussenpauze, het orgasme en het naspel, ze komen allemaal aan de beurt.

Young People Fucking is een leuke sekskomedie die qua taalgebruik en visueel schouwspel iets verder gaat dan de American Pie-films. Voor Amerikaanse begrippen gaat dit soms wel wat ver, maar daar liggen wij niet wakker van. Niets schokkends dus, maar wel erg grappig om samen met je partner naar te kijken. Het wordt nergens echt plat en dat komt omdat de subtiele humor overheerst. Een aanrader…
 
Cast: Martin Gero.
Genre: Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 16 dec 2008
Het zit Don Cardigan (Ted Danson) financieel al een tijdje niet mee en vooral zijn vrouw Bridget (Diane Keaton) is niet echt goed in het opgeven van de dure levensstijl waaraan ze door de jaren heen aan gewend is geraakt.

Als hun prachtige villa verkocht dreigt te worden, besluit Bridget dat het tijd is om ook haar steentje bij te dragen door op zoek te gaan naar een baan. Ze heeft echter de afgelopen dertig+ jaar niet meer gewerkt, dus ze moet na lang zoeken genoegen nemen met schoonmaakwerk bij de federale bank.

Het is heel frustrerend om de hele dag zoveel geld om je heen te zien, zeker als je het zelf heel erg hard nodig hebt. Het duurt dan ook niet lang voordat Bridget al haar creativiteit in de strijd gooit om het ogenschijnlijk waterdichte systeem te kraken.
 
Mad Money is een film met een misdaadverhaal dat je kunt omschrijven als een mini-Ocean’s Eleven.

Het is echt een heerlijke film, grappig en origineel en de misdaad van de dames is eigenlijk zo doodeenvoudig dat je helemaal met ze meeleeft.

Deze film mag je dus niet missen en aan de cast zal het ook niet liggen, want ze hebben een leuke mix van twee oude rotten (Ted Danson en Diane Keaton), een ietwat belegen dame (Queen Latifah) en een jong talent (Katie Holmes) samengesteld, dus voor ieder wat wils…
 
 
Cast: Diane Keaton, Ted Danson en Katie Holmes.
Genre: Komedie/Humor.
 
 
 
Te huur vanaf: 23 december 2008
 
Als een vooraanstaand lid van de Koninklijke familie in een comprimerende positie op de foto wordt gezet, vormt dat een probleem voor de Engelse Geheime dienst.

De foto’s zijn gemaakt in opdracht van crimineel activist Michael X en worden nu gebruikt om zijn arrestatie te voorkomen. Dat zint de heren niet en agent Tim Everett krijgt de opdracht de foto’s te bemachtigen, maar wel op een manier dat de dienst er helemaal buiten blijft.

Via de voor drugsbezit opgepakte Martine Love rekruteren ze kruimeldief Terry Leather (Jason Statham) en zijn vrienden om deze precaire klus op te knappen. De foto’s bevinden zich in een kluisje in een kleine bank en onder toeziend oog van MI6 beginnen de amateurs met hun voorbereidingen. Het had allemaal erg simpel kunnen zijn, ware het niet dat naast Michael X ook hoerenmadam Sonia Bern en topcrimineel Lew Vogel er een kluisje hebben.

Dat betekent dat gegevens over overspelige politici en corrupte politiefunctionarissen op straat komen te liggen en daar wordt geen van de betrokkenen blij van...

Wie de trailer van The Bank Job heeft gezien, die verwacht een grappige misdaadkomedie. Dat is het niet en dat is een positieve constatering. The Bank Job is hier en daar best leuk, maar voornamelijk hard en natuurlijk ook spannend. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten die in Engeland destijds een enorme rel hebben veroorzaakt. Een absolute aanrader.
Cast: Jason Statham.
Genre: Thriller/Misdaad
 


Nu te huur

Zes maanden na hun bruiloft kunnen de pasgekroonde koning van Denemarken, prins Edvard, en zijn vrouw dr. Paige Morgan, een voormalig boerenmeisje uit Wisconsin, eindelijk genieten van hun huwelijksreis.

Op weg naar het vliegveld merkt Eddie dat Paige zich zorgen maakt over de constant aanwezige paparazzi en verandert hij hun plannen. Ze vliegen naar Belavia, een gebied met een wonderschone natuur. Als ze aankomen bij het hotel belooft het personeel de identiteit van het paar geheim te houden, maar dat houdt niet lang stand.
 
Acteur: Catherine Cyran.
Genre: Komedie/Humor, Speelfilm


Te huur vanaf: 16 december 2008

Jeffrey Mannus (Jon Heder) is een van de weinige volwassen mannen die nog steeds thuis woont bij zijn moeder. Moeder Jan (Diane Keaton) stelt sinds zijn geboorte haar hele leven in het teken van haar zoon en die maakt daar heel dankbaar gebruik van.

Hierdoor is Jeffrey een enorm verwend en wereldvreemde en hij stelt, zeker voor iemand van zijn leeftijd, redelijk bizarre eisen. Als Jan een relatie aanknoopt met succescoach Mert Rosenbloom (Jeff Daniels), is dat een doorn in het oog van zoonlief en die doet er van alles aan om de twee uit elkaar te krijgen.
 
Acteur: Diane Keaton en Jon Heder. Genre: Komedie/Humor, Speelfilm


Te huur vanaf: 16 december 2008

Junkie D heeft altijd schulden en hij probeert op allerlei manieren aan geld te komen om zijn verslaving te kunnen betalen. Dit keer heeft hij echter een domme zet gedaan, want hij heeft het pistool van drugsdealer Hoodwink gestolen en de verkoop ervan verloopt ook al niet zoals hij het zich had voorgesteld. Terwijl koper en verkoper met elkaar op de vuist gaan, krijgen ze bezoek van een ziedende Hoodwink.

Sugarhouse is erg hard en je krijgt dat ook een flinke dosis fysiek en verbaal geweld over je uitgestort, precies zoals we dat graag in dit soort films zien.
Acteurs: Andy Serkis. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 16 december 2008

Stanley (John Cusack) krijgt het vreselijke nieuws dat zijn vrouw in Irak is omgekomen. Hij heeft geen idee hoe hij zijn twee dochtertjes moet vertellen dat hun moeder niet meer terugkomt en hij besluit een tocht te gaan maken naar hun favoriete pretpark. Daar moet hij alle moed verzamelen om zijn dochters het nieuws te vertellen.

Grace Is Gone is een mooie speelfilm waarin John Cusack een superrol neerzet als treurende vader. De film gaat niet over de oorlog in Irak, maar over een vader die zijn dochters iets moet vertellen wat hij zelf nog niet kan bevatten.
Acteurs: John Cusack. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 16 december 2008

Postbeambte Philippe Abrams probeert al een tijdje overgeplaatst te worden naar de Cote D’Azur. Zijn vrouw Julie is de laatste tijd wat depressief en zij kan de overdaad aan zonneschijn goed gebruiken. Hij probeert de boel te forceren, maar dat loopt faliekant mis en als straf wordt hij overgeplaatst naar de ergst denkbare plek binnen het postbedrijf, het hoge noorden…

Bienvenue Chez Les Ch’tis groeide uit tot de populairste Franse komedie van het afgelopen jaar. Het is een leuke en vooral charmante film die ondanks de taalbarrière goed in de smaak zal vallen.
Acteurs: Dany Boon. Genre: Komedie/Humor.
 
 


Nu te huur

De Clone War is in volle gang en Anakin Skywalker krijgt tegen z’n zijn zin in een leerlinge toegewezen. Samen met zijn Padawan wordt hij uitgezonden naar Tatooine om Jabba The Hutt te helpen zijn ontvoerde zoon te vinden. Maar Count Dooku ligt ook op de loer en is uit om de steun van Jabba The Hutt te winnen door de Jedi op te laten draaien voor de ontvoering.

Voor wie niet thuis is in de Star Wars-terminologie, die kan aan bovenstaande geen touw vastknopen. De fans van de films mogen deze eerste Star Wars-animatiefilm niet missen.
Acteurs: Samuel L. Jackson en Christopher Lee.
Genre: Sci-Fi & Fantasy.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.