Te huur vanaf: 9 december 2008
Met Batman Begins werd de start gemaakt van een hele nieuwe benadering van deze klassieke superheld.

Christian Bale werd de vierde acteur die deze rol op zich nam en hij zette een heel ander soort Batman neer, veel rauwer en gewelddadiger.

Onder de bezielende leiding van topcrimineel The Joker (Heath Ledger) wordt er in Gotham met grof geweld een aantal misdaden begaan. Niemand lijkt hem te kunnen stoppen, maar in Batman (Christian Bale) moet zelfs The Joker zijn meerdere erkennen.
  De geschminkte boef laat zich echter niet zo eenvoudig opsluiten en het duurt niet lang voordat de straten van de stad een geweldsexplosie te verwerken krijgen als nog nooit tevoren.

De start van de nieuwe Batman was dus goed, maar het vervolg is superieur. The Dark Knight toont ons een nog gewelddadigere wereld die de hardcore-fans van de strips zeker meer aan zal spreken dan de wat meer cartoon-achtige benadering van de voorgaande filmmakers. Het is dan ook de eerste Batman-film die in Nederland extreem goede bioscoopresultaten wist te behalen, want iedereen wilde dit zien.

Een tweede reden is natuurlijk de aanwezigheid van de veel te vroeg overleden Heath Ledger. Die speelt, triest maar waar, echt de rol van zijn leven en doet zelfs een levende legende als Jack Nicholson op zijn voetstuk wankelen. Redenen genoeg om deze magistrale film te huren…
Acteurs: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger
Genre: Actie, Thriller-Misdaad
 
Te huur vanaf: 2 december 2008
 
Iedereen kent de naam Ben Wade. Samen met zijn woeste bende heeft hij al tientallen zeer gewelddadige overvallen op zijn naam staan en vooral de spoorwegen hebben zwaar onder hem te lijden.

Zelfs de meest zwaarbewaakte transporten worden aangevallen en aan beide kanten vallen verschillende slachtoffers. Wade (Russell Crowe) gaat daarbij meedogenloos te werk, hoewel hij ook niet te beroerd is om een goede tegenstander in leven te laten.

Na de 22ste overval op een geldtransport blaast hij in een nabijgelegen stad wat stoom af bij een plaatselijke schone en dat wordt hem noodlottig. Wade wordt gearresteerd en moet op de 3:10 naar Yuma worden gezet. Het is echter een flinke rit naar het dichtstbijzijnde station en met zijn trouwe bende in de buurt is dat een levensgevaarlijke klus waar eigenlijk niemand op zit te wachten…

Wow, eindelijk weer eens een ouderwetse, spannende en met actie gevulde western. Crowe is uitmuntend als outlaw en Christian ‘Batman’ Bale doet niet veel voor hem onder. Het is recht-toe-recht-aan, geen vragen stellen maar schieten en ‘lay down, you’re dead’. Het is een film die niet alleen de westernfans aan zal spreken. 3:10 To Yuma is een geweldige actiefilm, maar dan verpakt in een western en dit is dus een film die een hele brede doelgroep aan zal spreken.
 
Acteurs: Russell Crowe, Christian Bale en Ben Foster.
Genre: Western
 
Te huur vanaf: 9 december 2008
 
Quarterback Joe Kingman (Dwayne Johnson) is gek op football en is maar één ding dat Joe Kingman nóg belangrijker vindt en dat is Joe Kingman zelf.

In een dermate narcistisch leven is geen ruimte voor een vaste relatie en Joe vult zijn avonden met feestjes en mooie vrouwen. Dat leven bevalt hem prima, maar alles staat op het punt om te veranderen als ineens de kleine Peyton voor zijn deur staat.

Peyton is acht jaar oud, zijn dochter en ze blijft een hele maand. Dat lijkt op het eerste oog niet zo’n probleem, ware het niet dat Payton flink maling heeft aan de sportheld en ze gooit diens leven dan ook danig door de war.

Het is al jaren heel populair om de stoerste mannen in de meest stupide posities te brengen. Arnold Schwarzenegger (Kindergarden Cop) en Vin Diesel (The Pacifier) gingen Dwayne ‘The Rock’ Johnson voor en ook dit keer levert het een hele leuke komedie op die in de smaak zal vallen bij het hele gezin.
 
Acteurs: The Rock, Kyra Segdwick en Roselyn Sanchez.
Genre: Familiefilm, Komedie-Humor
 
 
Te huur vanaf: 9 december 2008
Voor de vier koningen van Narnia is er een jaar verstreken, maar als ze plotseling weer terug zijn in deze wonderlijke wereld blijkt dat er in Narnia 1300 jaar is verstreken. De wrede Miraz heeft de macht en jaagt op prins Caspian, de wettige erfgenaam van wat ooit een vredige wereld was.

Caspian staat echter de troonsbestijging van zijn eigen zoon in de weg en daarom laat Miraz geen middel onbenut om hem op te sporen en te vermoorden. De Pevensie-kinderen sluiten zich bij hem aan en treffen voorbereidingen om de strijd met Miraz aan te gaan.
 
Deze tweede The Chronicles Of Narnia-film is wel iets minder sprookjesachtig, maar daarvoor in de plaats krijgen we veel meer actie te zien, actie die prachtig is verfilmd en tot uiting komt in enkele groots opgezette gevechtsscènes.

Prince Caspian is een waardig vervolg binnen een franchise die wat ons betreft voorlopig nog wel een aantal jaren voortgezet mag worden…

Acteurs: Ben Barnes en Georgie Henley.
Genre: Sc/Fi & Fantasy, Avontuur
 
 
 
Te huur vanaf: 2 december 2008
 
Van de een op de andere dag beginnen de inwoners van New York massaal zelfmoord te plegen. Het fenomeen verspreidt zich in een razend tempo door het noordwesten van de Verenigde Staten.

In dat hele gebied wordt hetzelfde beeld zichtbaar. Mensen raken hun oriënteringsvermogen kwijt om vervolgens op de meest bizarre manieren zichzelf van het leven te beroven. Overal breekt paniek uit. Ook leraar Elliot Moore (Mark Wahlberg) beseft dat hij snel weg moet en samen met zijn vrouw Alma weet hij het rampgebied te ontvluchten.

Zijn goede vriend Julian (John Leguizamo) vlucht met zijn dochtertje Jess met hen mee, maar halverwege besluit Julian terug te gaan om zijn vrouw te gaan zoeken. Jess blijft bij Elliot en Alma en samen trekken ze verder, op zoek naar een veilige plek waar ze kunnen wachten tot al deze ellende is overgewaaid.

Vanuit het niets stond M. Night Shyamalan door zijn debuutfilm The Sixth Sense in 1999 ineens hoog op de ranglijst van meest hotte regisseurs. Zijn bovennatuurlijke thema’s waren, op een enkele uitzondering na (Lady In The Water), tot nu toe stuk voor stuk grote commerciële successen.

Qua inhoud kunnen we The Happening een beetje vergelijken met het eerder dit jaar uitgekomen The Mist, naar een verhaal van Stephen King, ook een filmmaker die zich door de jaren heen heeft gespecialiseerd in het gebruik van bovennatuurlijke, soms onverklaarbare gebeurtenissen…
Acteurs: Mark Wahlberg, John Leguizamo en Zooey Deschanel.
Genre: Rampenfilm, Avontuur
 


Te huur vanaf: 2 december 2008

Stan Minton (Rob Schneider) is een gladde verkoper die het niet zo nauw neemt met allerlei wettelijke bepalingen. Hij wordt gearresteerd wegens fraude, maar Stan denkt dat hij met al zijn geld heel gemakkelijk onder de aanklacht uit kan komen.

Als O.J. Simpson onder moord uit kan komen, dan moet fraude geen enkel probleem zijn. Het valt dan ook tegen als de rechter hem minimaal drie jaar gevangenisstraf oplegt. Vanaf dat moment is Stan in paniek, want voor zo’n knappe vent als hij in het geen pretje achter de tralies…
 
Acteur: David Carradine, Jennifer Morrison en Rob Schneider.
Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 2 december 2008

Tristan Price (Jesse Metcalfe) is na een moeilijke periode vol drugs- en alcoholmisbruik nu al 5 jaar helemaal clean. Als hij op zijn verjaardag ‘s avonds nog even op stap wil met zijn broertje Hayden en wat vrienden, heeft zijn vader zo zijn bedenkingen. Tristan krijgt bij hoge uitzondering het voordeel van de twijfel, maar dat hadden zijn ouders beter niet kunnen doen.

Die avond ontmoet Tristan niet alleen de sensuele April, maar ook een oude bekende van school. Deze Sebastian is echter betrokken bij de handen in drugs en dat maakt van hem gevaarlijk gezelschap.
 
Acteurs: Jesse Metcalfe en Vinnie Jones. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 2 december 2008

Na hals over kop verliefd te zijn geworden op Giselle, neemt Elliot’s weg naar het altaar een onverwachte wending wanneer Mr. Weenie gekidnapt word door een bende verwende huisdieren. Boog, Elliot, McSquizzy, Buddy en de rest van de Woodland-inwoners zetten een grote reddingsactie op poten voor hun worstvormige vriend en bevinden zich al snel in het kamp van de vijand: de wereld van de huisdieren.

Aangevoerd door een minipoedel genaamd Fifi is het leger huisdieren niet van plan Mr. Weenie zonder slag of stoot te laten gaan. Zal Elliot ooit met Giselle trouwen?
Genre: Avontuur, Animatie


Te huur vanaf: 2 december 2008

Mandy Lane staat op eenzame hoogte als het gaat om de hoeveelheid aandacht die de jongens haar geven. Ondanks al die aandacht is Mandy nog maagd en dat maakt van haar een nog groter doelwit.

Als Mandy na de nodige druk instemt om met een groepje klasgenoten een paar dagen door te brengen op een afgelegen ranch, denken de drie jongens die meegaan maar aan één ding en ze vragen zich af of zij de gelukkige zullen zijn waar Mandy voor kiest. Het loopt echter allemaal heel anders als een psychopaat hen achterna reist en de scholieren een voor een af begint te maken…
Acteur: Amber Heard. Genre: Horror


Te huur vanaf: 9 december 2008

Iedereen kent de Kerstman (Paul Giamatti), maar niemand kent zijn oudere broer Fred (Vince Vaughn). De broers zijn elkaars tegenpolen en juist het feit dat zijn jongere broertje zo geliefd is, is Fred een doorn in het oog. Een familiebezoek zo vlak voor kerst was waarschijnlijk niet zo’n goed idee…

Wie beter dan Vince Vaughn om de boel eens flink op zijn kop te zetten. Hij doet zijn rol als Wedding Crasher nog eens dunnetjes over. Das niet zo vreemd, want de film komt van dezelfde regisseur, dus je weet wat je te wachten staat als je deze schijf in je speler doet…
Acteurs: Vince Vaugn en Paul Giamatti. Genre: Komedie/Humor, Familiefilm
 
 


Te huur vanaf: 9 december 2008

Maxwell Smart (Steve Carrell) is al jaren de topanalist van de top secret spionageorganisatie CONTROL. Na een aanval op hun kantoren ligt de identiteit van alle agenten op straat en zelfs superagent Agent 23 (Dwayne Johnson) wordt uit veiligheidsoverwegingen achter een bureau gezet.

Samen met agent 99 (Anne Hathaway), die geen gevaar loopt omdat ze onlangs plastische chirurgie heeft ondergaan, vormt hij de gehele operationele eenheid van CONTROL en ze zijn op dat moment de enigen die de strijd met KAOS aan kunnen gaan.
Acteurs: Steve Carrell, Anne Hathaway en Alan Arkin.
Genre: Komedie/Humor, Actie
 
1 Indiana Jones And The Kingdom Of...
Avontuur
2 Hancock
Komedie/Humor/Actie
3 21
Speelfilm/Actie
4 What Happens In Vegas
Komedie/Humor
5 Made Of Honour
Komedie/Humor
6 The Air I Breathe
Thriller/Misdaad/Speelfilm
7 Sex And The City The Movie
Komedie/Humor
8 The Incredible Hulk
Sci-Fi & Fantasy/Actie
9 27 Dresses
Komedie/Humor
10 Fool's Gold
Komedie/Humor/Avontuur
11 Iron Man
Actie/Thriller/Misdaad
12 Kung Fu Panda
Familiefilm/Animatie
13 I Know Who Killed...
Mysterie & Suspense/Thriller
14 P.S. I Love You
Speelfilm
15 Forgetting Sarah...
Komedie/Humor
16 Waz
Thriller/Misdaad
17 The Strangers
Thriller/Misdaad
18 Into The Wild
Speelfilm/Avontuur
19 The Hunting Party
Actie/Thriller/Misdaad
20 Drillbit Taylor
Komedie/Humor
21 The Art Of War II...
Actie
22 Hero Wanted
Thriller/Misdaad
23 Horton
Avontuur/Animatie
24 Zomerhitte
Speelfilm/Thriller/Misdaad
25 Gone Baby Gone
Thriller/Misdaad
 
26 In Bruges
Thriller/Misdaad
27 Felon
Actie/Speelfilm
28 10.000 B.C.
Avontuur
29 The Bucket List
Speelfilm/Komedie/Humor
30 De Brief Voor De...
Avontuur
31 Kill Switch
Actie/Thriller/Misdaad
32 Untraceable
Thriller/Misdaad
33 Dunya & Desie
Speelfilm
34 Day Of The Dead
Horror
35 Shutter
Thriller/Mysterie & Suspense
36 Jumper
Actie
37 My Mom's New...
Thriller/Misdaad/Komedie/Humor
38 Suburban Girl
Komedie/Humor/Speelfilm
39 The Orphanage
Thriller/Mysterie & Suspense
40 Battle For Hadith...
Oorlog
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.