Te huur vanaf: 25 november 2008
Vervloekt door een verraderlijke tovenares (Michelle Yeoh) ligt keizer Han (Jet Li) met zijn tienduizend krijgers in alle eeuwigheid opgesloten in een tombe van klei als een terra cotta leger in ruste.

Wanneer de jonge archeoloog Alex O’Connell zonder het zelf te weten de keizer en zijn troepen weer tot leven brengt, moet hij de hulp inroepen van de enige persoon die hem kan helpen dit nieuwe kwaad te bestrijden... zijn vader Rick (Brendan Fraser).

Die ontdekt al snel dat de gedreven keizer door de millennia heen alleen maar fanatieker is geworden
  om zijn doel, totale overheersing van de wereld, te bereiken. De keizerlijke mummie probeert zijn hordes trouwe soldaten te mobiliseren tot een niet te stoppen kracht die hij op de wereld los wil laten en het is aan Rick en zijn lotgenoten om dat verwoestende gevaar te stoppen.

De avonturen van Rick O’Connell verplaatsen zich van het Midden-Oosten naar het Verre Oosten en daar ligt een nieuwe tegenstander op hem te wachten. Dit keer geen bloeddorstige Scorpion King, maar keizer Han die hem meeneemt op een avontuur dat hem van de catacomben van China naar het hooggebergte van de Himalaya voert.

Met The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor bewijst regisseur Rob Cohen (The Fast And The Furious) dat deze serie meer dan terecht een plek claimt binnen de absolute top van het avonturengenre...
Cast: Brendan Fraser, Maria Bello, John Hannah en Jet Li.
Genre: Avontuur, Actie
 
Te huur vanaf: 18 november 2008
 
Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege de extreme vervuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet.

Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is. Als ze dan de kleine schoonmaakrobot ontmoet, ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Pixar is er weer in geslaagd om hun animatiekunsten te combineren met aandoenlijke karakters en een grote dosis typische Pixarhumor. Origineel is dat WALL-E niet normaal kan praten en dus moet communiceren in steekwoorden en gebaren met de buitenwereld. Het is dus weer een schitterde animatiefilm van Pixar die zichzelf weer overtreft!!
 
Regie: Andres Stanton.
Genre: Genre: Avontuur, Animatie
 
Te huur vanaf: 25 november 2008
 
Stop-Loss is een legerterm voor een regel binnen de wet die de militaire leiding de mogelijkheid geeft Amerikaanse militairen tegen hun wil in langer te laten dienen dan vooraf is overeengekomen.

Voor Sergeant Brandon King (Ryan Phillippe) lijkt de ‘war on terror’ zo goed als voorbij als hij terugkeert naar de VS. Daar aangekomen treft hij voorbereidingen om de overstap te maken richting het burgerleven, maar zover wil de legerleiding het niet laten komen, want hij krijgt op de dag van zijn afzwaaien te horen dat hij nog een keer naar Irak wordt uitgezonden.

King heeft er op dat moment al meerdere uitzendingen naar Afghanistan en Irak opzitten. Het is echter in zijn ogen genoeg geweest en hij is woedend dat deze maas in de wet hem dwingt nogmaals zijn leven in de waagschaal te stellen. King weigert en wordt ter plekke gearresteerd, maar als hij naar de gevangenis wordt overgebracht ontsnapt hij en slaat op de vlucht.
 
Cast: Ryan Philippe, Joseph Gordon-Levitt en Channing Tatum.
Genre: Oorlog, Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 25 november 2008
De zeer onafhankelijke Donna (Meryl Streep) heeft een pittoresk hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten.

Voor Sophie’s huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd. Samen met de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya maakte ze ooit deel uit van de band ‘Donna and the Dynamos’ en het huwelijk van haar dochter is dus tegelijk een leuke reunie.

Maar Sophie heeft in het geheim zelf ook drie extra gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader, want net als iedere andere jonge vrouw droomt ze er van dat die haar naar het altaar begeleid. Drie mannen uit Donna’s wilde verleden passen in dat patroon, maar ze kan onmogelijk weten wie haar echte vader is, want haar
 
moeder hield er in die tijd een bruisend liefdesleven op na. Een voor een arriveren ze op het prachtige mediterrane eiland, niet wetend waarom ze voor deze bruiloft zijn uitgenodigd.

De verfilming van de mega-populaire musical slaagt erin om je een fantastisch feelgood gevoel te bezorgen.

Het was niet voor niets een megasucces in de bioscoop en de zegetocht van de ABBAerfenis lijkt maar door te gaan. En terecht, wie kan dit weerstaan
 
 
Cast: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth en Stellan Skarsgard..
Genre: Komedie/Humor, Musicals
 
 
 
Te huur vanaf: 25 november 2008
 
Annie Braddock (Scarlett Johansson) is net afgestudeerd in de richting economie met antropologie als bijvak. Ze wil niet direct een serieuze baan zoeken en daarom besluit ze een jaartje bij te komen van haar studie.

Een toevallige gebeurtenis in het park brengt haar op het idee om als kindermeisje aan de slag te gaan. Kinderen zijn best leuk en zo’n baantje kan nooit al te ingewikkeld zijn. Ze vindt werk bij familie X, een rijk gezin waar mevrouw X (Laura Linney) haar kind uitbesteed aan het kindermeisje en vader X (Paul Giamatti) alleen maar oog heeft voor zijn werk en mooi vrouwvolk.

Hun zoontje Grayer is eerst heel vervelend, maar dat heeft een reden. Grayer komt liefde en aandacht tekort en daardoor is hij erg opstandig. Dat verandert als hij merkt dat Annie misschien wel een blijvertje is. Dat is echter verre van zeker, want hoe interessant gezin X ook is, ze wordt gek van de manier waarop dit gezin functioneert en alleen haar genegenheid voor Grayer zorgt ervoor dat ze twijfelt om ontslag te nemen.

The Nanny Diaries is veel meer dan de zoveelste standaard komedie. Het is een film met een goed verhaal dat zowel een komische als een romantische inslag bevat. De opzet is leuk verzonnen. Niet alles in de film is even vrolijk, maar het is op een vreemde manier wel allemaal heel erg leuk en zelfs ontroerend om naar te kijken en we kunnen The Nanny Diaries dan ook van harte aanbevelen.
Cast: Paul Giamatti, Scarlett Johansson en Laura Linney.
Genre: Komedie/Humor, Speelfilm
 
     
Te huur vanaf: 25 november 2008
Afgestudeerd aan de prestigieuze universiteit van Oxford ligt de wereld open voor George Hogg (Jonathan Rhys Meyers).

Hij kiest er echter voor om zonder enige ervaring naar China te reizen waar hij als gedreven oorlogscorrespondent verslag doet van de burgeroorlog en de Japanse invasie.

Het is 1937 en de Japanners hebben een groot offensief ingezet om Nanjing te veroveren. Alle westerse journalisten zijn samengetrokken in Shanghai, de enige stad die door de Japanners met rust gelaten is en van waaruit journalisten richting Nanjing kunnen trekken. George heeft mazzel als hij met een konvooi van het Rode Kruis het gebied in kan trekken, maar dat is niet zonder gevaar.

Het duurt dan ook niet lang voordat hij in de problemen komt en alleen de interventie van rebel Han-Sheng Chen (Chow Yun-Fat) kan voorkomen dat de Japanners hem onthoofden.
 
Tijdens de vlucht raakt hij gewond. Om te herstellen van zijn verwondingen stuurt Chen hem naar Huang Shi, waar in een oud klooster een groep weeskinderen de verschrikkingen van de oorlog probeert te overleven.

George wordt in eerste instantie niet echt hartelijk ontvangen, maar gaandeweg botert het steeds beter tussen hem en de kinderen.

De oorlog rukt echter steeds verder op en samen met verpleegster Lee besluit George zijn meer dan zestig jongens in veiligheid te brengen
 
 
Cast: Jonathan Rhys-Meyers en Chow Yun-Fat
Genre: Avontuur, Oorlog
 
 


Te huur vanaf: 18 november 2008

Als schrijfster is Alexandra (Jodie Foster) een groot succes en haar boeken over avonturier Alex Rover worden verslonden. Haar fantasie kent geen grenzen en dat is maar goed ook, want Alexandra heeft wegens allerlei angsten al jaren haar huis niet meer verlaten en uit haar eigen ervaring kan ze dus niet putten.

Haar grootste fan is Nim, een meisje dat met haar vader op een geheim tropisch eiland woont. Als tijdens een zware storm haar vader vermist wordt op zee, wendt Nim zich tot de enige persoon waarvan ze zeker weet dat hij haar kan helpen, Alex Rover.
 
Cast: Abigail Breslin en Jodie Foster.
Genre: Komedie/Humor, Avontuur


Te huur vanaf: 25 november 2008

Kostschool St. Trinian staat bekend als de ergste school binnen een systeem dat nodig aan verandering toe is. Voor Geoffrey Thwaites (Colin Firth) reden om juist die school te selecteren als voorbeeld van wat er allemaal moet veranderen.

De jongedames zijn stuk voor stuk onhandelbaar en de docenten hebben het er moeilijk mee om enig gezag te handhaven. Maar als besloten wordt dat de school geen voortbestaansrecht heeft en moet sluiten, besluiten de dames en dametjes zich eens in te zetten. Er komt een ingewikkeld plan op tafel, waarin bijna alles geoorloofd is.
 
Cast: Rupert Everett en Colin Firth. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 18 november 2008

Het leven van loser Rick Riker verandert als hij tijdens een schoolreisje door een genetisch gemanipuleerde libelle wordt gestoken. Het resultaat is een nieuwe superheld die, op een heel andere manier dan we gewend zijn, de misdaad bestrijdt.

Buiten een kleine zijstap richting X-Men vertelt Superhero Movie het verhaal van Spider-Man. Dat gebeurt op een bekende manier en dat is niet zo vreemd, want regisseur Craig Mazin schreef de laatste twee delen van de Scary Movie-franchise. Het is allemaal dus plat en flauw, maar dat is nu eenmaal de kracht van dit type film…

Cast: Leslie Nielsen. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 25 november 2008

Het leven van Joleen (Charlize Theron) en haar dochtertje Tara (AnnaSophia Robb) bereikt een dieptepunt als bij Joleen’s vriend huiszoeking wordt gedaan en ze van het een op het andere moment dakloos is.

Samen nemen ze intrek bij haar broer James (Nick Stahl), maar na een paar dagen vertrekt Joleen met de noorderzon, Tara bij James achterlatend. Omdat ook hij uiteindelijk geen uitweg meer ziet, vertrekt hij samen met Tara naar de boerderij van zijn tirannieke vader (Dennis Hopper) waar al snel blijkt dat deze door de jaren heen maar weinig is veranderd...
Cast: Nick Stahl en Charlize Theron. Genre: Speelfilm
 
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.