Te huur vanaf: 11 november 2008
John Hancock (Will Smith) is een superheld zoals we hem nog nooit hebben gezien. Geen superstrak pak en nobele daden, zo zit Hancock niet in elkaar.

Al jaren is hij de verlopen antiheld die tijdens zijn acties meer kwaad dan goed doet.

Oké, Hancock is niet te beroerd om een helpende hand uit te steken, maar dat gaat in de meeste gevallen gepaard met zoveel vernietigende kracht dat Los Angeles met regelmaat in een oorlogszone verandert als hij in actie komt.
  Het interesseert Hancock ook niets. Hij is de enige in zijn soort en alle eerdere pogingen om hem tot de orde te roepen lopen op niets uit, want op een superheld zijn boetes en dwangbevelen niet van toepassing.

Ondanks zijn ‘goede’ daden is hij niet echt populair en het beeld van een over het algemeen dronken superheld zorgt voor veel negatieve reacties. PR-deskundige Ray Embrey (Jason Bateman) is ondanks dat negatieve beeld heel blij met Hancock als deze zijn auto voor een aanstormende trein weghaalt.

Ray biedt zijn redder aan om met zijn expertise het imago van Hancock eens flink onder handen te nemen. Dat is een hele opgave, want dat betekent dat hij de drank moet laten staan en op moet passen met wat hij allemaal sloopt.

Hancock is een superfilm met de sterkste superheld aller tijden en met Will Smith en Charlize Theron is het op het gebied van de cast ook prima in orde.

Acteurs: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman
Genre: Komedie/Humor, Actie
 
Te huur vanaf: 4 november 2008
 
Panda Po is groot, een beetje onhandig en een heel enthousiast type. Daarnaast is hij een grote fan van een bijzondere vechtsport, het geheimzinnige kungfu. Daar droomt hij van tijdens zijn werk in de bamiwinkel van zijn ouders. Dan gebeurt er iets totaal onverwachts.

Po wordt door een onbegrijpelijk toeval verkozen tot leerling bij de vermaarde kungfuleraar meester Shifu. Opeens werkt Po zich in het zweet naast idolen als Kraanvogel, Tijger, Mantis, Aap en Adder. Meester Shifu, ‘s werelds belangrijkste trainer van het kungfu, geeft de onelegante Po gelukkig wat extra aandacht en dat heeft onze grote vriend ook hard nodig…

Kung Fu Panda is een verrassend leuke animatiefilm van de studio achter animatiehits als Shrek en Madagascar. Het verhaal is niet baanbrekend, maar dat wordt meer dan goedgemaakt door de zeer geslaagde mix van hartverwarmende personages in allerlei hilarische situaties. Leuk voor het hele gezin.
 
Acteurs: Jack Black, Dustin Hofmann en Angelina Jolie.
Genre: Familiefilm, Animatie
 
Te huur vanaf: 4 november 2008
 
Na een bewogen avond komen Kristen McKay (Liv Tyler) en James Hoyt (Scott Speedman) aan bij het zomerhuis van de familie Hoyt.

Vlak voordat James vertrekt om voor Kristen sigaretten te gaan halen, wordt er op de deur geklopt. Er staat een onbekende vrouw voor de deur die vraagt of Tamara thuis is. Op zich nog niets vreemds, ware het niet dat dezelfde vrouw even later weer aanklopt en wederom de vraag stelt of Tamara thuis is.

Bij Kristen zit de schrik er dan gelijk flink in. Als James weer terug is, neemt de spanning angstaanjagende vormen aan en de twee gaan een lange nacht tegemoet waarin ze tot het uiterste moeten gaan om te overleven.

Het verschil tussen een suspense-thriller als deze en echte horror zit ‘m in het verschil tussen meer subtiele, psychische terreur en hele directe fysieke terreur. In The Strangers draait het om psychische terreur en als kijker voel je de doodsangst die de hoofdpersonen voelen.
 
Acteurs: Liv Tyler en Scott Speedman.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 4 november 2008
Joy McNally (Cameron Diaz) is een verschrikkelijke workaholic wiens droom van een sprookjeshuwelijk hard uiteen spat als ze op de meest gênant denkbare manier aan de kant wordt gezet.

Van de een op de andere dag is ze niet alleen haar verloofde, maar ook haar huis kwijtgeraakt. Haar beste vriendin Tipper stelt voor om alle ellende even te vergeten en een paar dagen stoom af te blazen in Las Vegas.

Daar maakt het hotel een foutje met hun reservering en zo gebeurt het dat Joy en Tipper in dezelfde kamer arriveren als Jack Fuller en diens beste vriend Hater. Jack is kort daarvoor ontslagen van de enige baan die hij als volkomen veilig achtte.
 
Het hotel lost alles natuurlijk netjes op en de vier brengen de avond door in Sin City, een avond met vergaande gevolgen.

Wat is het een genot om te zien hoe twee mensen op de meest creatieve manier elkaar tot waanzin proberen te drijven.

Diaz en Kutcher beheersen die kunst als geen ander en je verveelt je dan ook geen moment met deze komedie die op zijn eigen bizarre manier toch ook wel weer romantisch is. Het is zonder twijfel de grappigste film van de maand…

Acteurs: Ashton Kutcher en Cameron Diaz.
Genre: Komedie/Humor
 
 
 
Te huur vanaf: 4 november 2008
 
Wade Porter (Stephen Dorff) is een hardwerkend man die voor zichzelf en zijn gezin bouwt aan een goede toekomst. Zijn bedrijf is groeiende en alles ziet er rooskleurig uit.

Dat alles verandert als hij ’s nachts een inbreker hoort en de man het huis uit jaagt. Tijdens de daarop volgende achtervolging denkt Wade dat de inbreker een wapen grijpt en hij geeft hem als zelfbescherming een klap met een honkbalknuppel.

Die klap verandert Wade’s leven, want de inbreker is op slag dood. Wegens zijn brandschone strafblad en de verzachtende omstandigheden wordt Wade tot drie jaar cel veroordeeld. Vanaf het moment dat Wade de rechtbank verlaat, beseft hij dat de regels van de maatschappij niet meer van toepassing zijn. De regels van de bendes regeren de gevangenis en als het die regels niet zijn, dan heb je altijd nog te maken met de regels van luitenant Bill Jackson die binnen de gevangenismuren machtiger is dan God himself.

Kijkend naar Felon besef je dat er best wel wat te zeggen valt voor een beschaafd gevangeniswezen. Het is niet zo vreemd dat iedereen die voor langere tijd onder de getoonde omstandigheden wordt opgesloten, zich onmogelijk afzijdig kan houden van al het geweld en je moet heel erg sterk in je schoenen staan om daar niet aan onderdoor te gaan. Dit keer geen overdreven beeld, gewoon de keiharde realiteit van een systeem die niet rehabiliteert, maar levensgevaarlijke criminelen creëert.
Acteurs: Stephen Dorff en Val Kilmer.
Genre: Actie, Speelfilm
 


Te huur vanaf: 4 november 2008

Diep in de jungle hoort olifant Horton met zijn enorme oren, vanuit een door de lucht zwevend pluisje, een stem. Deze stem is afkomstig van de burgemeester van Whoville, een piepkleine wereld.

Zodra Horton door heeft dat er leven is op het pluisje, besluit hij dat leven te beschermen. Horton’s vrienden weigeren te geloven dat er leven kan zijn op zo’n klein organisme en ze maken het de olifant met al zijn goede bedoelingen het niet makkelijk om zijn moeilijke taak te volbrengen. Een echte aanrader in het animatiegenre, voor jong en oud.
 
Acteur: Steve Carrell en Jim Carrey.
Genre: Animatie, Avontuur


Te huur vanaf: 4 november 2008

Basketball-speler/coach/teameigenaar Jackie Moon (Will Ferrell) is een prominente figuur in de ABA-league. Het gaat echter niet goed met zijn team, want ze staan steevast onderaan op de ranglijst en zijn spelers zijn niet echt van wereldklasse.

Als de ABA met de NBA gaat fuseren, mogen slecht vier teams over en Jackie is vastbesloten om ervoor te zorgen dan zijn team naar de NBA gaat. Kijkend naar zijn team beseft hij dat er een wonder nodig is om snel hogerop te komen in de ranglijst en geheel in zijn stijl heeft hij daar zo zijn eigen creatieve ideeën over…
 
Acteur: Joshua Jackson. Genre: Mysterie & Suspense, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 4 november 2008

Assistent-editor Brett Eisenberg (Sarah Michelle Gellar) droomt ervan de boeken van haar grote literaire helden te mogen corrigeren, maar voorlopig staat ze nog helemaal onderaan de ladder van haar carrière. Ze weet dat ze alleen via de juiste mensen hogerop kan komen en Archie Knox (Alec Baldwin) is in haar ogen een van de belangrijkste mensen om te leren kennen.

Tijdens een signeersessie van een van de schrijvers van Knox komt ze met hem in contact en dat mondt uit in een stromachtige relatie die zowel zakelijk als privé haar hele leven op zijn kop zet.
Acteur: Sarah Michelle Gellar. Genre: Komedie/Humor, Speelfilm


Te huur vanaf: 4 november 2008

De op de vlucht geslagen Alberta (Leelee Sobieski) vindt onderdak bij haar vriendin Celene. Als SM-meesteres verdient Celene honderden dollars per uur en deze baan is haar ook wegens haar fanatieke karakter op het mooie lijf geschreven.

Uit pure geldnood besluit Alberta na een paar dagen ook een poging te wagen in deze bedrijfstak. Een onervaren eerste klant durft Alberta, die zich voor deze gelegenheid uitgeeft als Celene, nog net aan. Het is op een heel ander gebied dat deze eerste date een geheel andere wending krijgt in deze sexy, maar vooral gewelddadige film.
Acteur: Leelee Sobieski. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 4 november 2008

Het leven van de doodgoeie Ray verandert als hij zijn broer en zijn vrouw samen in bed aantreft. Eindelijk durft hij wat te veranderen in zijn leven en kort daarna neemt hij de grote stap om Nora, de aantrekkelijke caissière van de supermarkt, mee uit te vragen. Zijn leven zal daarna nooit meer hetzelfde zijn.

Just Add Water is een hele leuke speelfilm waarin je in het begin door zoveel depressiviteit wordt overspoeld, dat het gewoon grappig is om naar te kijken. Het is dus allemaal net even anders dan je gewend bent, maar dat maakt de film zeker niet minder leuk..
Acteurs: Danny DeVito en Justin Long. Genre: Komedie/Humor, Speelfilm
 
 


Te huur vanaf: 4 november 2008

De dertienjarige Rosa is gevoelig, creatief en heeft humor. Maar ze kan ook goed piekeren, want ze is ontevreden over haar uiterlijk en daardoor onzeker en verlegen. Haar ouders zijn gescheiden en ze mist haar vader die ze door de scheiding niet meer zo vaak ziet.

Samen met haar nieuwe vriend Alexander heeft haar moeder net een baby gekregen. Omdat haar moeder wil gaan samenwonen moeten ze vanuit Den Bosch naar Groningen verhuizen en ze moet dus haar hele wereld achterlaten. Vraag is hoe ze dit allemaal gaat overleven….
Acteurs: Jolijn van de Wiel.
Genre: Familiefilm
 
1 21
Speelfilm/Actie
2 Jumper
Actie
3 Iron Man
Actie/Thriller/Misdaad
4 Fool's Gold
Komedie/Humor/Avontuur
5 Gone Baby Gone
Thriller/Misdaad
6 Dunya & Desie
Speelfilm
7 Sex And The City The Movie
Komedie/Humor
8 The Hunting Party
Actie/Thriller/Misdaad
9 The Bucket List
Speelfilm/Komedie/Humor
10 P.S. I Love You
Speelfilm
11 Hero Wanted
Thriller/Misdaad
12 Over Her Dead Bod...
Komedie/Humor
13 Welcome Home...
Komedie/Humor
14 Untraceable
Thriller/Misdaad
15 My Mom's New ...
Thriller/Misdaad/Komedie/Humor
16 Zomerhitte
Speelfilm/Thriller/Misdaad
17 Doomsday
Actie
18 Vantage Point
Actie/Thriller/Misdaad
19 10.000 B.C.
Avontuur
20 Never Back Down
Actie
21 The Mist
Horror/Thriller/Misdaad
22 Pathology
Thriller/Misdaad
23 There Will Be Blo...
Speelfilm
24 The Ruins
Thriller/Misdaad/Horror
25 No Country For Ol...
Speelfilm/Thriller/Misdaad
 
26 Before The Devil...
Thriller/Misdaad
27 Into The Wild
Speelfilm/Avontuur
28 Alvin And The Chi...
Familiefilm/Komedie/Humor
29 The Art Of War II...
Actie
30 The Spiderwick Ch...
Familiefilm/Avontuur
31 The Eye
Mysterie & Suspense/Thriller
32 Rise Of The Foots...
Thriller/Misdaad
33 The Scorpion King...
Avontuur
34 Cleaner
Thriller/Misdaad
35 Battle For Hadith...
Oorlog
36 In The Name Of...
Avontuur
37 School For Scound...
Speelfilm/Komedie/Humor
38 Harold & Kumar...
Komedie/Humor
39 Cassandra's Dream
Thriller/Misdaad
40 The Flock
Thriller/Misdaad
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.