Te huur vanaf: 14 oktober 2008
In 1957 is de Koude Oorlog in volle gang. Ook Henry ‘Indiana’ Jones (Harrison Ford) is er nauw bij betrokken, want een vooraanstaand wetenschapper als Jones trekt natuurlijk de aandacht van de Sovjets.

Nadat hij ternauwernood aan het moordcommando van de ijskoude Irina Spalko (Cate Blanchett) is ontsnapt, keert hij terug naar Marshall College waar hij van zijn goede vriend en rector van de universiteit te horen krijgt dat de regering, die hem al een tijdje nauwgezet in het oog houdt, druk uitoefent om hem te laten ontslaan. Overal hangt wantrouwen
  en de jacht op communisten gaat onverminderd door. Als Indiana even later de opstandige Mutt (Shia LeBeouf) ontmoet, krijgt hij het volgende grote avontuur in zijn schoot geworpen. Mutt heeft Indiana’s hulp nodig bij een missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van een legendarisch voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar, de Crystal Skull van Akator.

Ze reizen naar de binnenlanden van Peru, een land vol graftombes, verdwenen ontdekkingsreizigers en een mythische stad van goud. Het duurt niet lang voordat ze ontdekken dat ze niet alleen reizen.

In hun kielzog worden ze gevolgd door Irina en haar Russische keurtroepen die ook jagen op de kristallen schedel waarvan gezegd wordt dat, als je haar geheim weet te ontrafelen, de eigenaar ervan over de wereld kan heersen.

Acteurs: Harrison Ford, Shia LaBeouf, Cate Blanchet en Karen Allen.
Genre: Avontuur
 
Te huur vanaf: 7 oktober 2008
 
Tom Bailey (Patrick Dempsey) een succesvol man en een echte ‘ladies’-man, een rokkenjager van de bovenste plank.

De enige vrouw die als een rode draad door zijn leven heen loopt, is de mooie Hannah (Michelle Monaghan), met wie hij een hele goede, maar platonische vriendschap deelt. Bij Hannah kan hij al zijn gevoelens kwijt en bij haar is hij helemaal zichzelf, want Hannah is zijn maatje en daar komt niemand tussen.

Als Hannah vertelt dat ze voor haar werk zes weken naar Schotland gaat, lijkt dat slechts een korte onderbreking van hun relatie. Zes weken is echter toch wel lang en al snel beseft Tom wat hij allemaal mist nu zijn Hannah er even niet is. Langzaam aan groeit het besef dat ze eigenlijk het belangrijkste element van zijn leven is en hij besluit daar naar te handelen.

Het is alleen de vraag of hij nog op tijd is, want als Hannah terugkeert uit Schotland heeft ze een grote verrassing voor Tom in petto…
 
Acteurs: Patrick Dempsey, Sydney Pollack en Michelle Monaghan.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 7 oktober 2008
 
Dan Burns (Steve Carell) is een succesvol columnist met drie prachtige dochters. Gelukkig is hij echter niet.

Sinds de dood van zijn vrouw, nu drie jaar geleden, is er iets kapot gegaan in zijn leven en als alleenstaande vader heeft hij het niet makkelijk. Tijdens een familiefeest ontvlucht Dan voor even de drukte en als hij een beetje aan het rondstruinen is in een boekwinkel, loopt hij Marie (Juliette Binoche) tegen het lijf.

Het klikt gelijk en samen brengen ze al flirtend de middag door waarbij vooral Dan aan één stuk door praat en praat. Marie vertelt hem aan het eind van de middag dat ze echt moet gaan en met tegenzin nemen ze afscheid. Lang zullen ze niet gescheiden zijn, want diezelfde dag stelt Dan’s broer Mitch (Dane Cook) zijn nieuwe vriendin aan hem voor…

Dan In Real Life is een absolute aanrader binnen het romantische genre en er valt natuurlijk ook wat te lachen, het blijft natuurlijk wel een Steve Carell-film.
 
Acteurs: Steve Carell, Dianne Wiest, Juliette Binoche en Dane Cook.
Genre: Komedie/Humor, Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 7 oktober 2008
Hoeveel pijn kan een mens verdragen als het leven van een partner, een ouder of een kind op het spel staat. In WAZ gaan we daar achter komen, want de seriemoordenaar in deze film heeft wel een hele bizarre manier om zijn doel te bereiken.

Samen met zijn jongere collega Helen Westcott (Melissa George) onderzoekt rechercheur Eddie Argo (Stellan Skarsgard) de meer dan gruwelijke moord op de zwangere vriendin van een bekende lokale crimineel. Ze krijgen echter geen kans om deze man te ondervragen, want ook hij wordt diezelfde avond dood aangetroffen.

Het tweede slachtoffer is door middel van elektrocutie om het leven gekomen en op zich is dat niet zo heel bijzonder, ware het niet dat een tweede koppel wordt gevonden waarbij de vrouw net als het eerste slachtoffer is verminkt en de man is geelektrocuteerd.
 
Vreemd... Op beide vrouwen wordt een ingekerfde formule gevonden die begint met de letters WAZ. Er is dus duidelijk een verband tussen de moorden, maar welk verband blijft onduidelijk. Pas als het volgende slachtoffer opduikt begint het bij Eddie te dagen.

Hij kent de dader en hij weet precies waarom deze moorden plaatsvinden. Een van zijn oude zaken ligt hieraan ten oorsprong en Eddie beseft dat er zonder enige twijfel nog meer namen op de lijst van de moordenaar voorkomen.

Acteurs: Stellan Skarsgard, Melissa George en Selma Blair.
Genre: Thriller/Misdaad.
 
 
 
Te huur vanaf: 7 oktober 2008
 
Als verslaggever van bruiloften loopt journalist Kevin (James Marsden) op een avond de charmante Jane (Katherine Heigl) tegen het lijf. Hij ziet haar die avond heen en weer pendelen tussen twee bruiloften waar ze als bruidsmeisje belangrijke taken voor haar rekening moet nemen.

Als hij haar beter leert kennen ontdekt hij dat Jane altijd haar best doet om het iedereen maar naar zijn of haar zin te maken en dat het woord ‘nee’ niet in haar vocabulaire voorkomt. Dat maakt van haar de perfecte vriendin, maar ze verliest zichzelf daarbij een beetje uit het oog.

Zo ook richting haar jongere zusje Tess (Malin Akerman). Tess is net in New York aangekomen en binnen 24 uur weet ze Jane’s baas George om haar vinger te winden. George is echter al jaren de droomechtgenoot van Jane en die moet dan ook even het nodige wegslikken als ze na een korte relatie van haar zus te horen krijgt dat zij en George gaan trouwen en dat ze haar zus dolgraag als haar ‘maid of honour’ zou willen hebben.

Zoals het de brave Jane betaamt, cijfert ze zich ook dit keer weer helemaal weg en dat terwijl ze weet dat haar manipulatieve zusje George onder een aantal hele valse voorwendsels heeft weten te strikken. De vraag is echter of ze dit tot aan de bruiloft wel vol weet te houden…

Grey’s Anatomy’s Katherine Heigl is een van de populairste actrices van dit moment en na Knocked Up heeft ze met 27 Dresses haar tweede succesfilm afgeleverd.
Acteurs: Katherine Heigl James Marsden Malin Akerman
Genre: Komedie/Humor
 


Te huur vanaf: 7 oktober 2008

Samen met collega Ken (Brendan Gleeson) moet huurmoordenaar Ray (Colin Farrell) in opdracht van hun baas een tijdje onderduiken in Brugge. De trip naar Brugge was niet alleen bedoeld om ze even uit de buurt te krijgen, maar ook om Ray nog een paar laatste leuke dagen te bezorgen, want achter zijn rug om krijgt Ken opdracht hem te vermoorden.

In Bruges is op een vreemde manier een perfecte commercial voor deze Belgische stad. Het is een film met enkele harde scènes, maar voor het zover is kunnen we vooral genieten van heerlijke dialogen tussen beide huurmoordenaars.
 
Acteur: Colin Farrell, Ralph Fiennes en Brendan Gleeson
Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 14 oktober 2008

Ben Shaw (Joshua Jackson) reist samen met zijn kersverse vrouw Jane naar Japan waar hij een topbaan als fotograaf aangeboden heeft gekregen. Onderweg schrikt Jane zich wezenloos als ze een vrouw overrijden. De vrouw is echter nergens te bekennen en Ben dringt erop aan het hele voorval zo snel mogelijk te vergeten.

Dat is echter eenvoudiger dan het lijkt, want zodra Ben aan het werk gaat, worden al zijn foto’s verpest door een mysterieuze schim die hem op meerder manieren het werken onmogelijk maakt. Shutter bezorgt je koude rillingen in de stijl van The Grudge…
 
Acteur: Joshua Jackson. Genre: Mysterie & Suspense, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 7 oktober 2008

Een kleine stad in Colorado wordt om onduidelijke redenen door het leger hermetisch van de buitenwereld afgesloten. Sarah Bowman (Mena Suvari), geboren en getogen in de omgeving, maakt deel uit van de eenheid die de quarantaine moet afdwingen. Als ze wordt afgelost, besluit ze haar zieke moeder te bezoeken en die is er niet goed aan toe.

Ze besluit haar naar het ziekenhuis te brengen en daar eenmaal aangekomen breekt de hel los. Patiënten veranderen van het ene op het andere moment in zombies die met opvallende snelheid niet geïnfecteerde mensen aanvallen.

Acteur: Mena Suvari, Ving Rhames en Nick Cannon. Genre: Horror


Te huur vanaf: 7 oktober 2008

Studente Kimberly Joyce (Evan Rachel Wood) is een manipulatief kreng. Op de exclusieve highschool waar ze naar school gaat, speelt ze heel erg overal de baas en ze laat zich door niets en niemand tegenhouden. Als ze nieuwkomer Randa in haar ‘inner circle’ opneemt, heeft het meisje nog geen flauw idee welke invloed Kimberly op iemand uit kan oefenen.

Als leraar Percy Anderson (Ron Livingston) haar de hoofdrol in het toneelstuk over het leven van Anne Frank afpakt, krijgt hij met de wraak van Kimberly te maken die hem beschuldigd van seksuele intimidatie.
Acteur: Evan Rachel Wood, Ron Livingston en Selma Blair. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 7 oktober 2008

Friesland 1945. Tom woont bij zijn oom en tante aan de rand van het dorp op de boerderij “Vredehoeve”. Hij kan maar moeilijk aarden op het platteland, en zit vol woede omdat zijn ouders bij de Duitse bombardementen van Rotterdam zijn omgekomen. Om een maatje te hebben heeft Tom een hond gekregen. Hij noemt hem Snuf. Mirjam, zijn Joodse vriendinnetje, die op dezelfde boerderij ondergedoken zit, probeert Tom te ontdooien.

Samen met Snuf beleven ze de spannendste avonturen en helpen ze de Canadezen om hun dorp te bevrijden. Snuf de Hond in Oorlogstijd is gebaseerd op de bekende boekenreeks van schrijver Piet Prins. Regisseur Steven de Jong heeft er een echte familiefilm van gemaakt in wat misschien wel de eerste Nederlandse oorlogsfilm is speciaal voor kinderen. Plezier voor het hele gezin dus.
Acteurs: Steven Seagal Genre: Actie, Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 7 oktober 2008

Jacob Stillwell is een van de beste rechercheurs van het land. De hardhandige wijze waarop hij verdachten aanpakt, heeft hem een legendarische status bezorgd bij het politiekorps. Maar dan wordt Jacob geconfronteerd met een geduchte tegenstander. Het wordt een race tegen de klok terwijl Jacob probeert een einde te maken aan de zinloze moorden.

In Kill Switch zien we Steven Seagal zoals we hem kennen. Als keiharde rechercheur die zijn eigen regels en methodes er op na houdt om de orde te handhaven. Een film dus voor de liefhebbers van actie en van Seagal die overigens zelf het scenario voor zijn rekening nam.
Acteurs: Meg Ryan, Antonio Banderas, Colin Hanks en Selma Blair.
Genre: Misdaad/Komedie
 
1 Vantage Point
Actie/Thriller/Misdaad
2 10.000 B.C.
Avontuur
3 Jumper
Actie
4 The Hunting Party
Actie/Thriller/Misdaad
5 Untraceable
Thriller/Misdaad
6 The Bucket List
Speelfilm/Komedie/Humor
7 P.S. I Love You
Speelfilm
8 The Mist
Horror/Thriller/Misdaad
9 The Ruins
Thriller/Misdaad/Horror
10 Cleaner
Thriller/Misdaad
11 The Eye
Thriller/Misdaad
12 Zomerhitte
Speelfilm/Thriller/Misdaad
13 In The Name Of Th...
Avontuur
14 Welcome Home R...
Komedie/Humor
15 Rise Of The Foots...
Thriller/Misdaad
16 The Scorpion King...
Avontuur
17 Alibi
Komedie/Humor
18 Definitely, Maybe
Komedie/Humor/Speelfilm
19 Rendition
Speelfilm/Thriller/Misdaad
20 The Flock
Thriller/Misdaad
21 Harold & Kumar Es...
Komedie/Humor
22 Alvin And The Chi...
Familiefilm/Komedie/Humor
23 The Spiderwick Ch...
Familiefilm/Avontuur
24 Pathology
Thriller/Misdaad
25 Anamorph
Thriller/Misdaad
 
26 Moordwijven
Komedie/Humor
27 Juno
Komedie/Humor
28 Before The Devil...
Thriller/Misdaad
29 Step Up 2: The St...
Speelfilm
30 No Country For Ol...
Speelfilm/Thriller/Misdaad
31 Mr. Woodcock
Komedie/Humor
32 Underdog
Avontuur/Actie
33 Illegal Tender
Thriller/Misdaad
34 Asterix En De Oly...
Avontuur/Komedie/Humor
35 My Sassy Girl
Komedie/Humor/Speelfilm
36 The Other Boleyn...
Speelfilm
37 Cloverfield
Actie/Sci-Fi & Fantasy
38 National Treasure...
Actie/Avontuur
39 Rambo
Oorlog/Actie
40 Reservation Road
Speelfilm/Thriller/Misdaad
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.