Te huur vanaf: 2 september 2008
Tot zijn vijftiende jaar was David Rice (Hayden Christensen) een doodgewone jongen met een doodgewoon leven. Als hij op een dag door het ijs zakt en dreigt te verdrinken, komt hij ineens kletsnat in de bibliotheek terecht.

Hij heeft geen idee wat er met hem is gebeurt, maar dit vreemde verschijnsel heeft hem wel het leven gered. Al snel ontdekt hij hoe hij deze gave onder controle moet krijgen en hij besluit van huis weg te lopen om een nieuw leven te beginnen.
  Geld is geen probleem, want hij jumpt gewoon even de kluis van een grote bank in en pakt wat hij nodig heeft. Op deze manier bouwt hij voor zichzelf een nieuw leven op, een leven alleen, want David wil zijn gave geheim houden, al was het alleen maar om vervolging wegens bankroof te voorkomen. Hij jumpt vanuit zijn woonplaats New York van de een naar de andere kant van de wereld en geniet van iedere dag. Toch blijft zijn springgedrag niet helemaal onopgemerkt. Een speciale overheidseenheid, aangevoerd door de fanatieke Roland (Samuel L. Jackson) zit hem op de hielen.

Een origineel thema, op een heerlijke manier uitgewerkt, dat is Jumper. Van het begin tot het eind is het een film met heel veel actie en beweging, niet zo vreemd als je weet dat regisseur Doug Liman eerder verantwoordelijk was voor The Bourne Identity en Mr. & Mrs. Smith. Een van de toppers van deze maand…

Acteurs: Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Diane Lane en Jamie Bell.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 16 september 2008
 
Onder leiding van wiskunde professor Micky Rosa (Kevin Spacey) werkt een groepje van de meest geniale wiskundestudenten aan het perfectioneren van het tellen van kaarten bij het populaire blackjack.

De rustige, maar briljante Ben Campbell wordt door Rose (Kate Bosworth) gerekruteerd en na enige tegenstand laat hij zich ertoe verleiden toe te treden tot het selectieve gezelschap kaartentellers.

Met enige regelmaat vliegen ze naar Las Vegas om daar een nauwgezet plan ten uitvoer te brengen. Vanaf hun eerste bezoek in de gokstad ontstaan er spanningen binnen het team, want Ben is zó goed dat de vorige sterspeler zich bedreigt voelt.

Dat heeft zijn weerslag op het resultaat en Rosa blijkt daarin veel minder aardig en meelevend te zijn dat Ben had verwacht. Er ontstaat al snel een hele dreigende sfeer en die sfeer wordt verder gevoed door het fanatisme van het hoofd van de beveiliging in het Planet Hollywood-casino waar Ben en zijn team meerdere malen hun slag slaan.
 
Acteurs: Laurence Fishburne, Kevin Spacey en Kate Bosworth.
Genre: Misdaad/Thriller
 
Te huur vanaf: 9 september 2008
 
De achttienjarige Marokkaanse Dunya krijgt op haar achttienjarige verjaardag van haar ouders te horen dat ze wordt uitgehuwelijkt.

Daar is ze op zijn zachts gezegd niet blij mee. Desondanks reist ze met haar ouders naar Marokko om te kijken welke man ze voor haar uit hebben gezocht.

Desie is wat dat betreft een heel ander meisje. Zij is het product van een oer-Hollandse opvoeding met alle bijbehorende vrijheid. Als ze ineens zwanger blijkt te zijn van een lapzwans van een vent, besluit ze op zoek te gaan naar haar biologische vader, die in Marokko blijkt te wonen.

Onaangekondigd verschijnt ze daar bij Dunya’s familie, maar die zijn helemaal niet blij met de komst van deze zwangere jonge vrouw. Voor Dunya is de komst van haar vriendin een reden om te ontsnappen aan de trouwplannen van haar familie en samen reizen ze dwars door Marokko, een land dat toch wel heel iets anders is dan hun vertrouwde Amsterdam.
 
Acteurs: Maryam Hassouni en Eva van de Wijdeven.
Genre: Speelfilm, Komedie
 
 
Te huur vanaf: 9 september 2008
In 2008 breekt er in Schotland een enorme epidemie uit. Een onbekend virus doodt een groot deel van de bevolking en de Britse regering kan niets anders dan het hele gebied onder quarantaine stellen.

Er breekt echter steeds grotere paniek uit onder de bevolking. In het geheim is er op enige afstand gewerkt aan een muur die het gebied hermetisch af moet sluiten, een gruwelijke maatregel, maar het is de enige manier om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Vijfentwintig jaar later wordt in Londen een nieuw slachtoffer gevonden en miljoenen mensen lopen direct gevaar. Op het departement van binnenlandse veiligheid komt men met een noodmaatregel. Commandant Bill Nelson (Bob Hoskins) krijgt van hogerhand te horen dat er overlevenden in Glasgow zijn gesignaleerd en dat betekent dat er zich in Schotland mogelijk een vaccin bevind.
 
Majoor Eden Sinclair krijgt de opdracht met een klein team het gebied binnen te gaan en een poging te doen contact te leggen met overlevenden en op zoek te gaan naar het vaccin.

Neem een stukje Resident Evil en combineer dat met 28 Days Later. Goed schudden en je krijgt een film als Doomsday.

Dit soort apocalyptische verhalen zijn altijd een perfecte voedingsbodem voor actie en we zien dan ook flarden terug van de waanzin uit Waterworld en de Mad Max- films.

Acteurs: Bob Hoskins, Rhonda Mitra
en Malcolm McDowell.
Genre: Actie
 
 
 
Te huur vanaf:9 september 2008
 
De verdwijning van de vierjarige Amanda McCready is een grote zorg voor de politie van Boston. De zaak krijgt veel aandacht in het nieuws, maar zelfs de gedreven en ervaren politiekapitein Jack Doyle (Morgan Freeman) komt geen steek verder.

De oom en tante van het vermiste meisje zijn ten einde raad en vragen twee ervaren privédetectives om hen te helpen. Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angie Gennaro (Michelle Monaghan) hebben geen ervaring met het opsporen van kleine kinderen, maar ze besluiten een poging te wagen.

Er zijn inmiddels drie dagen verstreken en de statistieken zijn in hun nadeel, want na de eerste dag zijn de kansen dat een kind wordt teruggevonden nog minder dan tien procent. Als de officiële vertegenwoordigers van de familie, is de politie verplicht Patrick en Angie van informatie te voorzien, maar dat gaat niet echt van harte. Ook de moeder is niet echt behulpzaam. Zij leeft meer in haar eigen wereld en haar dochtertje lijkt niet bij haar op de eerste plaats te komen.

Gone Baby Gone is het regiedebuut van Ben Affleck en dan is het niet zo vreemd dat zijn drie jaar jongere broertje Casey de hoofdrol speelt. Hij doet dat met verve, want zijn lijzige manier van praten en bewegen wordt afgewisseld met onverwacht kordaat optreden dat je iedere keer weer verrast. Gone Baby Gone is een kwaliteitsthriller die je vanaf de eerste minuten vastgrijpt en je van plotwisseling naar plotwisseling voert.
Acteurs: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman en Ed Harris.
Genre: Thriller/Misdaad
 


Te huur vanaf: 9 september 2008

Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) is een olieman in hart en nieren. In tegenstelling tot de grote spelers in de markt zoekt Daniel hoogstpersoonlijk zijn eigen locaties, koopt er grond en is betrokken bij het hele boorproces.

Hij gaat daarbij uit van zijn eigen kracht en zijn diepe haat jegens iedereen die meer succes heeft dan hijzelf. There Will Be Blood is een verhaal over familie, hebzucht, religie en natuurlijk olie. Met 8 Oscarnominaties (2 gewonnen) was het een van de meest geprezen films van het bioscoopjaar 2007-2008. Een kwaliteitsfilm…
 
Acteur: Daniel Day-Lewis.
Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 2 september 2008

Na de dood van haar man Joe wil Arvilla (Jessica Lange), zoals ze samen hebben afgesproken, zijn as verstrooien zodat hij nog een keer de wijde wereld in kan gaan. Arvilla’s stiefdochter Francine heeft andere plannen. Zij eist de as van haar vader op en ze dreigt Arvilla’s huis, onderdeel van de erfenis, te verkopen als ze haar zin niet krijgt.

Samen met haar vriendinnen Margene (Kathy Bates) en Carol (Joan Allen) rijden ze in Joe’s klassieke Bonneville naar Californië om daar de urn met Joe’s as onder protest over te dragen. Het wordt een reis om nooit te vergeten.
 
Acteur: Jessica Lange en Kathy Bates. Genre: Komedie/Humor, Speelfilm


Te huur vanaf: 2 september 2008

Twee broers besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als één van hen zich niet aan de afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden.

Before The Devil Knows You’re Dead is een thriller waarin met de tijdslijn gespeeld wordt en dat geeft altijd een verrassend karakter aan het verhaal. Fenomenaal acteerwerk van Philip Seymour Hoffman, maar ook Ethan Hawke speelt voortreffelijk de schlemiel.

Acteur: Philip Seymour Hoffman en Ethan Hawke. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 2 september 2008

Aankomend pathaloog anatoom Dr. Ted Gray wordt door zijn medestudenten meegezogen in een bizar ‘spelletje’. Om beurten moeten een student iemand vermoorden de anderen moeten achterhalen hoe de moord is gepleegd.

Dit CSI-tje spelen heeft wel als nadeel dat er daadwerkelijk moorden moeten worden gepleegd, maar de studenten zijn zo vol van zichzelf dat ze daar makkelijk overheen stappen. Het spel loopt echter helemaal uit de hand. ‘No body is safe’, aldus de tagline van deze spannende thriller. Het verhaal biedt een aardig gegeven voor een morbide film.
Acteur: Michael Weston en Lauren Lee Smith. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 2 september 2008

Een groepje fanatieke voetbalsupporters heeft een perfect plan in elkaar gezet om een grote lading Engelse ponden van de verbrandingsoven te redden. Ze dringen een grote bank binnen en nemen het personeel in gijzeling. Ogenschijnlijk maken ze zich niet zo druk om de politie die binnen de kortste tijd het gebouw heeft omsingeld.

Wat volgt, is een bizarre situatie waarbij vooral de autoriteiten buiten de bank zich afvragen hoe dit zich allemaal verder zal ontwikkelen. Zullen ze weten te ontsnappen met ruim zeventien miljoen ponden of lopen ze toch tegen de lamp?
Acteurs: Geoff Bell en Johnny Harris. Genre: Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 9 september 2008

De jonge FBI-agent Henry Durand (Colin Hanks) krijgt een zo goed als onmogelijke taak te volbrengen. De nieuwe vriend van zijn moeder Marty (Meg Ryan) is de aardige en aantrekkelijke Tommy (Antonio Banderas), maar schijn bedriegt.

Niet dat Tommy geen goede partner is voor zijn moeder, daar ligt het niet aan. De twee zijn heel gek met elkaar en de liefde druipt er van af. Tommy is echter niet de internationale adviseur die hij zegt dat hij is. Als internationaal kunstdief lijdt hij een heel ander leven dan hij doet voorkomen.
Acteurs: Meg Ryan, Antonio Banderas, Colin Hanks en Selma Blair.
Genre: Misdaad/Komedie
 
1 Untraceable
Thriller/Misdaad
2 The Mist
Horror/Thriller/Misdaad
3 Cleaner
Thriller/Misdaad
4 The Bucket List
Speelfilm/Komedie/Humor
5 The Flock
Thriller/Misdaad
6 Rendition
Speelfilm/Thriller/Misdaad
7 Step Up 2: The Streets
Speelfilm
8 Alibi
Komedie/Humor
9 No Country For Old Men
Speelfilm/Thriller/Misdaad
10 The Eye
Mysterie & Suspense/Thriller/Misdaad
11 National Treasure...
Actie/Avontuur
12 Cloverfield
Actie/Sci-Fi & Fantasy
13 Moordwijven
Komedie/Humor
14 Reservation Road
Speelfilm/Thriller/Misdaad
15 Rambo
Oorlog/Actie
16 In The Name Of Th...
Avontuur
17 Hitman
Actie
18 Mr. Woodcock
Komedie/Humor
19 Sydney White
Komedie/Humor
20 Sweeney Todd ...
Thriller/Misdaad/Musicals
21 I Could Never Be...
Komedie/Humor
22 The Take
Thriller/Misdaad
23 Charlie Wilson's...
Speelfilm
24 I Am Legend
Horror/Rampenfilm/Avontuur
25 In The Valley Of...
Thriller/Misdaad/Speelfilm
 
26 The Warrior Class
Thriller/Misdaad
27 Good Luck Chuck
Komedie/Humor
28 The Kite Runner
Speelfilm
29 Rise Of The Foots...
Thriller/Misdaad
30 Juno
Komedie/Humor
31 Things We Lost In...
Speelfilm
32 He Was A Quiet...
Speelfilm
33 Harold & Kumar...
Komedie/Humor
34 Death Sentence
Actie/Thriller/Misdaad
35 The Other Boleyn...
Speelfilm
36 The Golden Comp...
Sci-Fi & Fantasy/Avontuur
37 First Sunday
Komedie/Humor
38 Bee Movie
Komedie/Humor/Animatie
39 My Sassy Girl
Komedie/Humor/Speelfilm
40 We Own The Night
Thriller/Misdaad/Speelfilm
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.