Te huur vanaf: 26 augustus 2008
Door zijn opstandige, te kritische gedrag is oorlogscorrespondent Simon Hunt (Richard Gere) niet één van de populairste werknemers.

Als hij twintig minuten na een persoonlijke tragedie verslag moet doen van een grote etnische slachtpartij wordt het hem allemaal teveel. Voor het oog van miljoenen kijkers draait hij live op televisie helemaal door en als gevolg daarvan wordt hij ontslagen bij de grote omroep waar hij werkt.

Simon weet zich een tijdje te redden door alle denkbare klussen in de meest afgelegen gebieden aan te nemen, maar op een gegeven moment verdwijnt hij helemaal uit beeld.
  Als zijn collega Duck (Terrence Howard) jaren later weer eens in Bosnië is, duikt Simon ineens weer op. Die vertelt hem van het gewaagde plan om de meest gezochte oorlogsmisdadiger van de regio te interviewen.

Deze man, luisterend naar de bijnaam ‘de Vos’, is voor de NAVO en alle premiejagers al jaren ongrijpbaar en zelfs de beloning van 5 miljoen dollar heeft niemand ertoe kunnen bewegen hem te verraden. The Hunting Party behandelt een voor Nederland precair thema.

Mede door het niet adequaat (mogen) ingrijpen van de Nederlandse VN-militairen werden tijdens de oorlog in Bosnië tienduizenden moslims vermoord en dat ligt nog steeds erg gevoelig. The Hunting Party is spannend en komt heel realistisch over zonder enige overbodige franje.
Acteurs: Richard Gere, Terrence Howard en James Brolin
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 
Te huur vanaf: 19 augustus 2008
 
Als zijn elfjarige dochter Maya hem een aantal lastige vragen stelt, moet politiek adviseur/analist Will Hayes (Ryan Reynolds) haar uitleggen hoe het komt dat haar ouders nu in scheiding liggen.

Ze vraagt hem te vertellen hoe ze elkaar hebben leren kennen en wat er tussen dat moment en de huidige situatie is gebeurd.

William is niet blij met haar vraag, maar na enig aandringen besluit hij haar het verhaal te vertellen. Hij maakt het haar echter niet makkelijk, want Will verandert de namen van de hoofdpersonen en Maya moet zelf zien te ontdekken welke vrouw in het verhaal haar moeder is.

Romantische komedies zijn er in alle soorten en maten. Definitely, Maybe is een heerlijke film met een prachtig verhaal, grappig en zoals het hoort, emotioneel aan het eind. Ryan Reynolds is geknipt voor de rol en hij krijgt steun van Kevin Kline, Rachel Weisz en Isla Fisher, de zo hysterische vriendin van Vince Vaughn in Wedding Crashers.
 
Acteurs: Ryan Reynolds, Rachel Weisz en Abigail Breslin.
Genre: Komedie/Humor, Speelfilm
 
Te huur vanaf: 26 augustus 2008
 
Samen met hun zus en moeder verhuist de tweeling Jared en Simon Grace naar het bouwvallige en wat afgelegen landgoed Spiderwick.

Daar vindt Jared in een geheime bibliotheek een mysterieus boek dat geschreven is door de vorige eigenaar van het huis. Al snel ontdekt hij dat het een gevaarlijk boek is waar allerlei vreemde wezens achteraan zitten en het is nog een hele toer om het boek tegen deze monsters te beschermen.

The Spiderwick Chronicles is een geweldige familiefilm en nog eens spannend ook. De film toont een wereld vol trollen, feeën en andere wonderlijke wezens die voor mensen niet met het blote oog te zien zijn en dat geeft het verhaal een leuke twist.

Je moet het zien als een mix tussen The Chronicles Of Narnia, Harry Potter en Bridge To Terabithia en dan weet je dat je een hele leuke film te wachten staat. Zoals we de laatste jaren gewend zijn, zijn de visuele effecten weer heel nadrukkelijk aanwezig en van hoge kwaliteit…
 
Acteur: Freddie Highmore, Mary-Louise Parker en Joan Plowright.
Genre: Familiefilm, Avontuur
 
 
Te huur vanaf: 26 augustus 2008
Gerry (Gerard Butler) en Holly (Hilary Swank) zijn twee compleet verschillende persoonlijkheden met uiteenlopende ideeën over hoe hun toekomst er uit zou moeten zien.

Af en toe gaat het hard tegen hard, maar aan het eind van de dag beseffen ze toch weer hoe gelukkig ze met elkaar zijn. Als Gerry onverwacht ziek wordt en blijkt dat hij niet lang meer te leven heeft, beseft Holly dat ze zonder hem eigenlijk niet verder kan. Gerry, die zijn vrouw door en door kent, heeft hier een creatieve oplossing voor gevonden.

Na zijn dood probeert hij Holly te begeleiden en ervoor te zorgen dat ze weer verder gaat met haar leven. Op haar 30ste verjaardag ontvangt ze een brief van hem samen met een ingesproken bericht, waarin hij haar verteld wat hij de komende maanden voor haar in petto heeft. Die avond moet ze met
 
haar vriendinnen op stap en Holly volgt met frisse tegenzin de wens op van haar overleden man. P.S. I Love You is een leuke romantische speelfilm met een hoop bekende namen, zoals Kathy Bates, Gerard Butler, Hilary Swank, Gina Gershon en Lisa Kudrow (Phoebe uit Friends). Naast de vele komische scènes kent de film, net als in het echte leven, ook een paar treurige momenten.

De romantische noot laat zich raden, liefde stopt niet bij de dood, ze kan in gedachten tot in het oneindige voortleven.
 
 
Acteurs: Hilary Swank, Gerard Butler, Gina Gershon en Lisa Kudrow.
Genre: Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 26 augustus 2008
 
Tijdens een broeierige zomer op Texel ontmoet fotograaf Bob geschiedenisstudente Kathleen (Sophie Hilbrand), die een zomerbaantje heeft als serveerster in de lokale disco.

Bob is behoorlijk onder de indruk van de mooie Kathleen en in de daaropvolgende dagen volgt hij nauwgezet haar ontmoetingen met een oudere man die bekend staat als De Mummy. De reputatie van De Mummy is op zijn zachts gezegd discutabel en dat roept de nodige vragen op. Ook Federici toont interesse in Kathleen en met dit gezamenlijk belang tussen hem en Bob ontstaat een geheimzinnige band.

Wanneer Bob met de hulp van Federici de raadsels rond De Mummy en Kathleen ontrafelt, stuiten ze op een levensgevaarlijk en ingewikkeld complot.

Het romantische Nederlandse drama Zomerhitte is gebaseerd op het gelijknamige boekenweekgeschenk van schrijver Jan Wolkers. Actrice Monique van de Ven, ooit de ster in een van Wolkers bekendste verfilmingen (Turks Fruit) nam de regie voor haar rekening.

De hoofdrollen worden gespeeld door tv-presentatrice Sophie Hilbrand, die haar debuut maakte op televisie als het gezicht van de Nederlandse videotheken in de Nederland 0-campagne en later zeer succesvol werd met o.a. Spuiten en Slikken, en haar vriend Waldemar Torenstra. Andere rollen zijn voor Johan Leysen, Cees Geel, Jelka van Houten, Jeroen Willems en Jochum ten Haaf.
Acteurs: Sophie Hilbrand, Waldemar Torenstra en Cees Geel.
Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
 


Te huur vanaf: 19 augustus 2008

Ontdek het verhaal van The Scorpion King. Als jongetje van 13 jaar ziet Mathayus hoe zijn vader, een krijger van de Akkadiërs, door zijn jaloerse rivaal Sargon wordt vermoord. Wanneer Mathayus naar de gerenommeerde academie van de Zwarte Schorpioen wordt gestuurd, heeft hij slechts één doel voor ogen, een onstuitbare moordmachine worden om zijn vader te wreken.

Om zijn doel te bereiken en de steeds machtiger wordende Sargon te verslaan, vestigt Mathayus al zijn hoop op een betoverd zwaard dat zich in de onderwereld bevindt.
 
Acteur: Michael Copon en Karen Shenaz David.
Genre: Aktie


Te huur vanaf: 19 augustus 2008

Vier jongeren trekken aan het eind van hun vakantie de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya’s te bekijken. Wanneer ze een van de fantastische historische gevaarten staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen in doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.

The Ruins begint als een soort avonturenfilm, maar naarmate de tijd verstrekt wordt de kijker getrakteerd op een aantal behoorlijk gruwelijke scènes.
 
Acteur: Shawn Ashmore. Genre: Horror, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 19 augustus 2008

An American Crime vertelt het waargebeurde verhaal van Sylvia (Ellen Page), een jong meisje dat samen met haar zusje uit huis wordt geplaatst en daar wordt ze verwaarloosd, maanden lang opgesloten en zwaar mishandelt. Het is geen prettige film, maar dat neemt niet weg dat het een geweldig product is.

Ellen Page is wederom indrukwekkend. Ze ziet er met haar twintig jaar nog steeds uit als een jonge tiener, een voordeel waardoor ze haar rollen in zowel Hard Candy als Juno in de wacht wist te slepen. Net als die twee films is ook An American Crime een grote aanrader in het genre…
Acteurs: Michel Côté en Karine Vanasse. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 26 augustus 2008

Talkshow-host Roscoe Jenkins (Martin Lawrence) heeft zich vanuit niets opgewerkt tot een succesvol psychiater en tegen zijn luisteraars vertelt hij dat in het leven alles mogelijk is. Met veel succes en geld op zak, heeft hij het gevoel dat hij zelf alles heeft bereikt wat er te bereiken valt.

Wanneer hij wordt uitgenodigd voor het 50-jarige huwelijk van zijn ouders, ziet hij dat als dé kans om de hele familie en de oude buurt te imponeren met de successen die hij heeft behaald. Tenminste... dat is het plan, want het wordt een familieweekend om nooit te vergeten.
Acteurs: Martin Lawrence en James Earl Jones. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 26 augustus 2008

Wilson DeLeon Jr. is een zeer goede student met een leuke liefhebbende vriendin, een toegewijde moeder en hij heeft een mooie carrière voor zich liggen. Hij heeft altijd een rustig leven geleid in een beschermde omgeving en tot nu toe heeft hij nog nooit echt voor zichzelf op hoeven komen. Wanneer een schim uit zijn moeders verleden plotseling opduikt in het heden, moet hij noodgedwongen zijn oude leven opzij zetten en als volwassen man zijn familie beschermen.

Het gaat er in Illegal Tender allemaal lekker hard aan toe met schietpartijen en ander geweld.
Acteurs: Rick Gonzalez. Genre: Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 12 augustus 2008

Een groepje Amerikaanse tieners gaat in Ierland op zoek naar lokale paddenstoelen, want daar schijn je heerlijk high van te kunnen worden en de trip schijnt fantastisch te zijn. ’s Avonds aan het kampvuur beginnen de paddo’s te werken en naast een sterke seksdrift komen de eerste hallucinaties naar boven.

Als ze worden aangevallen door gruwelijke wezens, weten ze niet of dit deel uitmaakt van hun trip of dat hun leven echt gevaar loopt. Als één van de jongeren dan de gevaarlijke Death Head paddenstoel opeet, begint de nachtmerrie pas echt.
Acteurs: Paddy Breathnach
Genre: Horror
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.