Te huur vanaf: 12 augustus 2008
Tijdens een grote internationale top in Spanje heeft de veiligheid van de Amerikaanse president de hoogste prioriteit. Niet zo vreemd aangezien verschillende wereldleiders tijdens de top de bestrijding van het toenemende internationale terrorisme hebben besproken.

Ondanks alle voorbereidingen en veiligheidsmaatregelen kan niet worden voorkomen dat president Ashton (William Hurt) kort na aankomst op een groot plein wordt neergeschoten.
  Deze aanslag vormt de basis van het verhaal van deze geweldige actie-thriller. We zien vervolgens dezelfde gebeurtenissen door de ogen van verschillende betrokkenen en het sterke van deze opzet is dat je bij iedere versie een stukje verder binnendringt in het verhaal. Je krijgt als kijker stukje bij beetje meer inzage in wat er op dat moment daadwerkelijk is gebeurt. Nadat we deze verschillende invalshoeken hebben bekeken en we precies weten wie wat heeft gezien en wie wat heeft gedaan, gaat het verhaal verder en zien we de explosieve jacht op de dader(s).

Vantage Point is origineel in opzet en de makers hebben door deze opzet een stukje risico genomen, want het is toch net even anders dan je gewend bent. Daarin ligt echter tegelijk ook de kracht van de film, want je bent veel meer betrokken bij alles wat je ziet. Vantage Point is een topfilm met een topcast waaronder Dennis Quaid, Forest Whitaker, William Hurt en Sigourney Weaver.

Acteurs: Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker en Sigourney Weaver
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 
Te huur vanaf: 5 augustus 2008
 
Sinds haar vijfde is Sydney White (Jessica Alba) blind, maar dat heeft haar er niet van weerhouden om op te groeien tot een succesvol concertvioliste.

Het is vooral haar zus Helen (Parker Posey) die door de jaren heen de ontwikkelingen op het gebied van hoornvliestransplantatie nauwgezet is blijven volgen en die inzet wordt beloond met een succesvolle operatie waarna Sydney weer kan zien.

Ze is echter niet blij met wat ze te zien krijgt, want bij haar gezichtsvermogen komt de gave om geesten te zien. De geesten willen haar wat vertellen, maar ze heeft geen enkel idee wat er achter al deze visioenen zit en ze lijkt er alleen voor te staan, want iedereen denkt dat Sydney aan waanvoorstellingen lijdt.

In tegenstelling tot andere remakes van Japanse films is The Eye veel minder horrorachtig en er zit veel meer lijn in het verhaal. Daardoor is het gewoon een goede suspense-thriller geworden met een hele populaire dame in de hoofdrol.
 
Acteurs: Jessica Alba en Parker Posey. Mysterie & Suspense
Genre: Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 5 augustus 2008
 
In een afgelegen koninkrijk woont een rustige agrariër die heel toepasselijk luistert naar de naam Farmer. Farmer (Jason Statham) zou veel meer kunnen verdienen als soldaat in het leger van de koning, maar voor Farmer is het leven dat hij samen met zijn gezin leidt prima in orde.

Als een horde Krugs, een door de machtige magiër Gallian (Ray Liotta) gecontroleerd ras mutanten, het nabij gelegen dorp aanvalt, wordt Framer’s zoon vermoord en zijn vrouw Solana (Claire Forlaine) ontvoerd.

In The Name Of The King ligt een beetje in het verlengde van de The Lord Of The Rings-films met helden, monsters en magiërs. Voor een relatief onbekende film zitten er veel bekende namen in, want naast Jason Statham zien we Ray Liotta, Leelee Sobieski, John Rhys- Davies, Claire Forlani, Burt Reynolds, Matthew Lillard en Ron ‘Hellboy‘ Pearlman. Het is een film vol actie en sensatie en de gevechten volgen elkaar in rap tempo op.
 
Acteurs: Jason Statham, Ron Pealman en John Rhys-Davies.
Genre: Avontuur
 
 
Te huur vanaf: 5 augustus 2008
De zestienjarige Juno is een beetje een buitenbeentje. Als ze na een intiem samenzijn met haar beste vriend ineens zwanger blijkt te zijn, lost ze dat probleem op de Juno-manier op.

Ze besluit het kind niet weg te laten halen, maar er iemand anders gelukkig mee te maken en als ze het haar vader vertelt, staat deze achter de beslissing van zijn dochter. De toekomstige ouders zijn Vanessa en Mark Loring (Jennifer Garner en Jason Bateman) en ook die weten niet wat hen overkomt als de frisse wind luisterend naar de naam Juno door hun huis waait.

Vol goede moed gaat Juno haar zwangerschap in en alle daarbij horende probleempjes lost ze op haar typerende manier op. Onder dat stoere uiterlijk gaat echter een meisje schuil die het toch allemaal best eng vindt wat er allemaal met haar gebeurt.
 
Juno is een heerlijke komedie met een serieus thema en laat zich wellicht het beste omschrijven als een film voor het Little Miss Sunshine-publiek, alleen dan veel breder. De grootste troef die deze film in huis heeft is haar hoofdrolspeelster, het fantastische jonge talent Ellen Page. Page is superdroog en verschrikkelijk ad rem, twee dingen die perfect passen bij haar personage en bij het verhaal.

Huur deze film, daar krijg je absoluut geen spijt van, want hij zal je meer dan aangenaam verrassen.

Acteurs: Ellen Page, Jason Bateman
en Jennifer Garner.
Genre: Komedie/Humor
 
 
 
Te huur vanaf:12 augustus 2008
 
10.000 BC brengt ons terug naar de tijd waarin mammoeten en sabeltandtijgers samen met de mens de aarde bevolken. De enorme kuddes mammoeten op de uitgestrekte jachtvelden vormen de basis van de voedselvoorziening van jager D’Ley en zijn stamgenoten.

Als de stam wordt overvallen door een mysterieus volk en een aantal stamgenoten gevangen wordt genomen en wordt afgevoerd, zet D’Ley samen met een paar overgebleven jagers de achtervolging in.

Tijdens hun tocht moeten ze strijd leveren met prehistorische roofdieren en als ze hun doel bereiken, staan ze ineens oog in oog met een superieure beschaving. Onder het toeziend oog van hun God werken duizenden slaven onder slechte omstandigheden aan de bouw van een machtige piramide en als D’Ley zijn stamgenoten niet kan bevrijden zullen zij een langzame dood sterven.

10.000 B.C. is een film van Roland Emmerich en die heeft de nodige ervaring met dit type producties. Het is dan ook niet zo vreemd dat de film wordt omschreven als een combinatie van Apocalypto en de originele Stargate-film, ook een film van Emmerich.

De massale scènes en de piramide hebben hele duidelijke Stargate-trekjes en het is werkelijk verbluffend om te zien hoe men met special effects de mammoeten tot leven heeft gewekt. Levensecht en prachtig om te zien. 10.000 BC zal samen met Vantage Point de strijd aan moeten gaan om de nummer 1 positie van de maand…
Regisseur: Roland Emmerich.
Genre: Avontuur
 


Te huur vanaf: 5 augustus 2008

Al op jonge leeftijd wordt het leven van Carlton Leach beheerst door geweld. Het begint allemaal met voetbalvandalisme, maar nadat hij tijdens supportersrellen letterlijk een bijl in zijn hoofd krijgt, besluit hij dat het tijd is om zijn hooligandagen vaarwel te zeggen.

Zonder enige vorm van opleiding valt hij terug op geweld. Rise Of The Footsoldier vertelt het waargebeurde verhaal van een doodgewone voetbalvandaal die het tot de hogere regionen van de Britse onderwereld wist te schoppen. Het is allemaal heel erg hard, zelfs voor een Engelse misdaadfilm.
 
Acteurs: Bill Murray, Terry Stone en Craig Fairbrass.
Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 5 augustus 2008

Oud-rechercheur Stan Aubray (Willem Dafoe) is gevraagd te helpen een seriemoordenaar op te sporen. De moorden vertonen veel overeenkomst en met de werkwijze van een seriemoordenaar die Stan jaren geleden achter de tralies heeft gezet. De dader lijkt Aubray uit te dagen en rakelt heel wat herinneringen op aan de oude zaak.

Terwijl de ongrijpbare moordenaar steeds dieper in Aubray’s leven spit, en zo een heel andere versie van diens verleden blootlegt, rijzen er twijfels over wat er jaren geleden precies is gebeurt.
 
Acteur: Willem Dafoe en Peter Stormare. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 12 augustus 2008

Als de boom waarin ze hun wintervoorraad verstoppen, wordt omgezaagd, zijn de jonge eekhoorns Alvin, Simon en Theodoor ineens hun huis kwijt. De boom komt als kerstboom in een groot gebouw te staan en daar leren ze songwriter Dave Seville (Jason Lee) kennen.

Als Dave ontdekt dat de drie niet alleen kunnen praten, maar ook nog eens goed kunnen zingen, ziet hij mogelijkheden en vanaf dat moment is de een muzieksensatie geboren… Dit is een perfect familieproduct waar ook volwassenen kunnen hier een hele leuke avond mee beleven, het is echt een film voor jong en oud…
Acteur: Jason Lee Familiefilm Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 5 augustus 2008

Er is niets alledaags aan de manier waarop Charlie en Jordan elkaar leren kennen. Jordan is zwaar bezopen en dreigt op de rails van de metro te vallen als Charlie haar vastgrijpt. Het is zijn eer te na om haar op een bankje achter te laten en hij brengt haar naar huis, niet wetende dat hij haar vanaf die dag niet meer uit zijn hoofd kan krijgen.

Er ontstaat tussen hen een bizarre vriendschap, maar ze moeten oppassen, intense liefde ligt op de loer. In tegenstelling tot wat je denkt is My Sassy Girl niet alleen een mooie, maar ook een hele grappige film.

Acteur: Jesse Bradford Genre: Komedie/Humor, Speelfilm


Te huur vanaf: 5 augustus 2008

De onervaren advocaat Alec Brno heeft zojuist een grote zaak weten te forceren. Dat heeft indruk gemaakt op zijn directe baas en die nodigt hem uit om samen met hem aan een nog veel grotere zaak te werken.

Het betreft de verdediging van een groot bedrijf dat verantwoordelijk wordt gehouden voor een miljardenschade voortgekomen uit de grootste fraudezaak uit de geschiedenis. Alec’s rol is in eerste instantie slechts ondersteunend, maar als hij er meer en meer bij betrokken raakt, nemen voor hem de belangen steeds meer toe.
Acteurs: Robert Vaugn en Dan Hedaya. Genre: Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 5 augustus 2008

Omdat de mooie Maria uit zijn leven verdwijnt door naar Amsterdam te vertrekken, besluit Harold samen met zijn beste vriend Kumar haar achterna te reizen. In het vliegtuig onderweg naar Amsterdam probeert Kumar een experimentele niet rokende waterpijp aan te steken, iets dat, mede door Kumar’s huidskleur, door een oude dame per abuis voor een bom wordt aangezien.

Drie air-marshals grijpen hardhandig in en voor ze met hun ogen kunnen knipperen worden beide onschuldige hasjrokers op transport gezet naar Guantanamo Bay.
Acteurs: John Cho en Kal Penn.
Genre: Komedie/Humor
 
1 Cleaner
Thriller/Misdaad
2 National Treasure 2: Book Of Secrets
Actie/Avontuur
3 Hitman
Actie
4 Cloverfield
Actie/Sci-Fi & Fantasy
5 The Flock
Thriller/Misdaad
6 No Country For Old Men
Speelfilm/Thriller/Misdaad
7 Rambo
Oorlog/Actie
8 Moordwijven
Komedie/Humor
9 Rendition
Speelfilm/Thriller/Misdaad
10 Alibi
Komedie/Humor
11 Step Up 2: The St...
Speelfilm
12 Death Sentence
Actie/Thriller/Misdaad
13 The Kite Runner
Speelfilm
14 Things We Lost In...
Speelfilm
15 I Could Never Be...
Komedie/Humor
16 Sydney White
Komedie/Humor
17 Charlie Wilson's...
Speelfilm
18 I Am Legend
Horror/Rampenfilm/Avontuur
19 Good Luck Chuck
Komedie/Humor
20 We Own The Night
Thriller/Misdaad/Speelfilm
21 The Water Horse
Familiefilm/Avontuur
22 Mr. Woodcock
Komedie/Humor
23 In The Valley Of...
Thriller/Misdaad/Speelfilm
24 First Sunday
Komedie/Humor
25 The Heartbreak Ki...
Komedie/Humor
 
26 In The Land Of Wo...
Speelfilm
27 Alien Vs. Predato...
Horror/Sci-Fi & Fantasy
28 Bee Movie
Komedie/Humor/Animatie
29 Enchanted
Avontuur/Animatie
30 The Assassination...
Western
31 Michael Clayton
Speelfilm/Thriller/Misdaad
32 American Gangster
Thriller/Misdaad/Speelfilm
33 August Rush
Speelfilm
34 The Golden Comp...
Sci-Fi & Fantasy/Avontuur
35 Atonement
Speelfilm/Oorlog
36 Code Name: The...
Actie/Komedie/Humor
37 The Ultimate Gift
Speelfilm
38 The Shepherd: Bor...
Actie
39 Eastern Promises
Speelfilm/Thriller/Misdaad
40 Lions For Lambs
Speelfilm/Oorlog
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.