Te huur vanaf: 22 juli 2008
Na een verwoestende storm ziet Dave Drayton (Thomas Jane) dat zowel zijn woning als zijn boothuis door een omgevallen boom zwaar zijn beschadigd.

Samen met buurman Brent Norton, die deze boom al lang om had moeten kappen, en zijn zoontje Billy gaat hij naar de stad om de nodige voorraden in te slaan om in ieder geval zijn huis te kunnen repareren.

Daar aangekomen wordt de gehele streek overvallen door een hele dichte mist, een vreemd verschijnsel voor de tijd van het jaar. Door de storm is het spitsuur in de lokale supermarkt en iedereen kijkt met verbazing uit het raam als de mist langzaam als een dikke witte deken over het gebouw valt.

  Geen reden tot paniek, tenminste dat denkt het winkelend publiek en het daar werkzame personeel. Helaas is er meer aan de hand, want plotseling komt een bewoner bloedend binnenvallen, schreeuwend dat er ‘iets’ in de mist zit. Verfilmingen van Stephen King hebben binnen het suspense/ horror-genre altijd een streepje voor, want er is nu eenmaal een vaste groep huurders die dit blind mee naar huis neemt.

The Mist is qua opbouw van de spanning precies wat we van hem gewend zijn, alleen als de buitenaardse wezens opduiken, wijkt hij af van zijn gebruikelijke subtiele manier van suspense. Dat neemt niet weg dat dit een toptitel is die de liefhebbers op het puntje van hun stoel houdt en vooral het einde is weer typisch King...

Acteurs: Thomas Jane, Laurie Holden, Andre Braugher en Marcia Gay Harden.
Genre: Horror, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 29 juli 2008
 
De persoonlijkheden van zestig plussers Carter Chambers (Morgan Freeman) en Edward Cole (Jack Nicholson) kunnen niet verder uit elkaar liggen.

Toch delen beide mannen hetzelfde lot, want volgens de artsen hebben ze allebei nog maar kort te leven en in de korte tijd dat ze samen een kamer delen in het ziekenhuis, ontstaat er een zeer bijzondere band. De wat meer filosofisch ingestelde Carter vertelt over zijn schooltijd toen hij een lijst moest maken met daarop alles wat hij voor zijn dood in zijn leven zou willen doen.

Deze Bucket List (sterven wordt in de volksmond ook To Kick The Bucket genoemd) vormt de basis van een plan dat de steenrijke Edward zich in zijn hoofd haalt. Als beide mannen redelijk herstelt zijn van hun behandeling en eigenlijk niets meer in het ziekenhuis te zoeken hebben, ondernemen ze een wonderlijke reis rond de wereld om alle punten van hun Bucket List af te werken.

Wat een film, wat een film. We hebben de term de afgelopen jaren al meerdere keren gebruikt, maar oh wat is dit een film vol herkenbare menselijke emoties. Morgan Freeman is een prima acteur waar niets op aan te merken is, maar het is toch weer good old Jack die de show steelt. Nicholson domineert en is een genot om naar te kijken in deze meer dan prachtige speelfilm met een aantal hele leuke momenten…
 
Acteurs: Jack Nicholson en Morgan J. Freeman.
Genre: Komedie/Humor, Speelfilm
 
Te huur vanaf: 22 juli 2008
 
Felix de la Pena (John Leguizamo) heeft een leuk gezin, een eigen huis en een goede baan als chauffeur bij een bedrijf dat waardetransporten verzorgt. Pratend over honkbal en met een incidentele tussenstop om even wat te eten, komt Felix samen met zijn vaste bijrijder Marco de tijd wel door.

Als ze op een normale vrijdag bij hun normale restaurant stoppen, keert niet Marco, maar een gewapende man terug in de auto. Felix krijgt een pistool op zijn hoofd en wordt gedwongen zijn route af te maken en terug te rijden naar het hoofdkantoor om daar het geld af te storten in de goed gevulde kluis.

Zijn collega’s worden voor zijn ogen vermoord en als de overvallers hun doel hebben bereikt, moet ook Felix sterven. Wonder boven wonder overleefd hij deze aanslag op zijn leven. Als hij door begint te krijgen dat de FBI in hem mogelijk een medeplichtige/verdachte ziet, beseft hij dat hij eigenhandig de daders op moet sporen…
 
Acteur: John Leguizamo, Tyrese Gibson en Rosie Perez.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 22 juli 2008
David Owen (Tim Robbins) houdt van New York, maar zo af en toe wordt het lawaai dat de stad produceert hem net even teveel. Vooral de verschrikkelijke autoalarmen zijn een grote bron van ergernis en op een gegeven moment is voor hem de maat vol.

Er is volgens David maar één oplossing, autoalarmen moeten het zwijgen worden opgelegd en vanaf dat moment sluipt hij als wreker door de stad en rekent hardhandig af met ieder alarm dat zijn pad kruist, dit tot groot ongenoegen van burgemeester Schneer (William Hurt) die dit soort gedrag niet wenst te tolereren.

 
Deze soms komische film heeft een beetje de sfeer van Falling Down met Michael Douglas die ineens doordraaide. Robbins is natuurlijk een geweldig acteur en hij weet de ergernis van zijn personage perfect neer te zetten.

De jacht op de alarm-wreker zorgt voor een stukje spanning en al met al is dit een hele vermakelijke film die een brede doelgroep aan kan spreken.
 
 
Acteurs: Tim Robbins, William Hurt en Bridget Moynahan.
Genre: Speelfilm, Komedie/Humor
 
 
 
Te huur vanaf: 29 juli 2008
 
Nadat hij door de corrupte rechter Turpin (Alan Rickman), die het op zijn vrouw heeft voorzien, op basis van valse beschuldigingen tot een lange gevangenisstraf is veroordeeld, verliest Benjamin Barker (Johnny Depp) ook zijn kind en zijn vrijheid.

Vijftien jaar later keert een verbitterde Barker terug naar Londen waar hij de identiteit aanneemt van kapper Sweeney Todd. Zijn vrouw heeft zelfmoord gepleegd en rechter Turpin heeft inmiddels zijn dochter geadopteerd. Er is niets meer over van zijn vroegere leven en Barker zint op wraak jegens de mensen die hem dit aangedaan hebben. Die kans krijgt hij als hij ze stuk voor stuk in zijn kappersstoel krijgt en ze hem tijdens het scheren hun keel aanbieden…

Het titelpersonage van de bloeddorstige kapper stamt uit de Engelse literatuur van de 19e eeuw en wordt gezien als een vroeg voorbeeld van de seriemoordenaar. Niemand beter natuurlijk dan Johnny Depp om dit opmerkelijke personage tot leven te wekken, want dat is nu eenmaal zijn specialiteit. Depp en regisseur Tim Burton hebben in het verleden al meerdere malen met elkaar gewerkt (Edward Scissorhands, Ed Wood, Sleepy Hollow, Corpse Bride en Charlie And The Chocolate Factory) en dat is schijnbaar goed bevallen.

In Sweeney Todd, The Demon Barber Of Fleet Street zijn beiden weer van de partij in de verfilming van deze Broadway hitmusical waarin we ook nog eens Depp’s zangtalent mogen bewonderen.
Acteurs: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman.
Genre: Musicals, Thriller/Misdaad
 


Te huur vanaf: 29 juli 2008

De oeroude strijd tussen goed en kwaad wordt voortgezet in het hedendaagse Moskou. Het enige dat tussen oorlog en vrede in staat zijn de bovennatuurlijke agenten van Day Watch die strijden om de balans tussen de legers van licht en duisternis te behouden.

Als de zoon van een belangrijke Day Watchofficier overloopt naar de duisternis, worden onvoorstelbare krachten op de mensheid losgelaten.

Na voorganger Night Watch is Day Watch het mooi gemaakte tweede deel uit de Russische fantasy-trilogy vol prachtige special effects.
 
Acteur: Konstantin Khabensky, Mariya Poroshina en Vladimir Menshov.
Genre: Genre: Horror, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 22 juli 2008

Op zoek naar een paar wilde dagen trekt een drietal Amerikanen van Texas naar Mexico. Daar wordt één van hen ontvoerd door een sekte drugsdealers die verantwoordelijk is voor de dood van een aantal andere onschuldige slachtoffers. Met de hulp van een handige barmeid en een lokale politieman proberen de twee vrienden van het slachtoffer hun vriend te helpen om te ontsnappen aan zijn gruwelijke lot.

Gebaseerd op waargebeurde feiten kunnen we deze horror-thriller het beste omschrijven als een combinatie van Hostel en Turistas, twee niet te versmaden films binnen hun genre.
 
Acteur: Brian Presley. Genre: Horror, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 22 juli 2008

De Canadese journalist Bernard Valcourt reist halverwege de negentiger jaren naar Rwanda om daar een reportage te maken over het allesomvattende aidsprobleem waar de bevolking onder leidt. Tijdens zijn verblijf in de Afrikaanse staat valt hij voor de mooie Gentille, maar hun relatie wordt ruw verstoord door het geweld dat uitbarst tussen de twee bevolkingsgroepen.

Na Hotel Rwanda en Shooting Dogs is A Sunday In Kigali de derde grote film over de genocide in Rwanda. Dit keer is het een sterk liefdesdrama dat zich afspeelt midden in de wrede burgeroorlog.
Acteurs: Luc Picard en Fatou N’Diaye Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 22 juli 2008

In dit liefdesverhaal volgen we de relatie van Florentino (Javier Bardem) en Fermina (Giovanna Mezzogiorno) tegen de achtergrond van het prachtige Zuid-Amerikaanse landschap. Toen Florentino de dertienjarige Fermina zag, werd hij op slag verliefd. Het noodlot drijft hen uit elkaar en Fermina trouwt met een ander. Ruim vijftig jaar later lijkt hun liefde opnieuw een kans te krijgen…

Love In The time Of Cholera is gebaseerd op de bestseller van Gabriel Garcia Marquez en de film heeft met Javier Bardem (No Country For Old Men) een meer dan opvallende hoofdrolspeler.
Acteurs: Javier Bardem en Benjamin Bratt Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 29 juli 2008

Als haar zus Pauline (Jennifer Jason Leigh) vertelt dat ze gaat trouwen, besluit Margot (Nicole Kidman) om samen met haar zoon vanuit Manhattan naar haar ouderlijk huis te gaan om de bruiloft bij te wonen. Daar aangekomen is ze niet echt onder de indruk van haar aanstaande zwager, de niet bepaald ambitieuze Malcolm (Jack Black).

Daar komt bij dat de twee zussen nog het nodige uit het verleden uit te vechten hebben en door dat alles bij elkaar wordt de stemming er niet beter op en Pauline begint zich af te vragen of het wel zo verstandig is geweest haar zus uit te nodigen.
Acteurs: Nicole Kidman en Jack Black. Genre: Speelfilm, Komedie/Humor.
 
 


Te huur vanaf: 22 juli 2008

tweehonderd jaar geleden was er in Parijs geen ruimte meer om de doden te begraven en werden de lichamen in een verlaten mijn onder de stad gestort. Eeuwenlang denkt niemand meer aan ’s werelds grootste massagraf. Dat verandert als er een illegaal feest in wordt georganiseerd.

Als de politie een inval doet, vlucht de net in Parijs aangekomen Victoria dieper de catacomben onder de stad in. Zij ontdekt dat het in de ruim 450 kilometer tunnels tussen de miljoenen lijken niet goed toeven is…
Acteurs: Alicia "Pink" Moore.
Genre: Horror, Thriller/Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.