Te huur vanaf: 15 juli 2008
Agente Jennifer Marsh (Diane Lane) werkt op de afdeling ‘cybercrime’ van de FBI in Portland, Oregon. Tijdens haar nachtdiensten spoort ze Internetcriminelen op door net even handiger te zijn dan de dieven, fraudeurs, oplichters en pedofielen die misbruik maken van de mogelijkheden van het Internet.

Als ze de website “killwithme” op haar scherm krijgt, denkt ze dat ze met de zoveelste sensatiezoeker te maken heeft, maar dat is niet het geval. Deze site is om verschillende redenen anders dan anderen.
  Ten eerste is de site ontraceerbaar en wat Jennifer en haar collega Griffin (Colin Hanks) ook doen, ze komen niet achter de locatie of identiteit van de man die erachter zit. Ten tweede is de aard van de site totaal nieuw, want er is een directe link tussen de hoeveelheid mensen die inlogt en de snelheid waarmee het slachtoffer live op het Net wordt vermoord. Het blijft niet bij deze ene moord en naarmate het nieuws van de site zich verspreid, worden de slachtoffers in steeds kortere tijd op de meest verschrikkelijke manieren afgeslacht.

Hier geen bovennatuurlijke voorvallen, dit is gewoon misdaad. Untraceable is puur mainstream, ofwel geschikt voor een heel breed publiek. Untraceable is dan ook een film die je veilig mee naar huis kunt nemen, niet te bloederig en verschrikkelijk spannend, perfect voor iedere thriller-fan...

Acteurs: Diane Lane, Billy Burke en Colin Hanks.
Genre: Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 8 juli 2008
 
Als zakenman Omar El-Ibrahimi terugkeert van een zakenreis, wordt hij op weg naar huis opgewacht en letterlijk door de CIA van het vliegveld af geplukt.

Omar is in de ogen van de overijverige agenten verdacht van betrokkenheid bij een recente aanslag, want hij is volgens hun analyse in contact geweest met één van de hoofdverdachten. Voor Omar’s vrouw Isabella (Reese Witherspoon) is het alsof haar man van de aardbodem is verdwenen. Ze staat tevergeefs op het vliegveld op hem te wachten en de autoriteiten proberen haar ervan te overtuigen dat Omar nooit in het desbetreffende vliegtuig heeft gezeten.

Als ze middels een afschrift van haar man’s creditcard keihard kan bewijzen dat Omar in Washington aangekomen is, staat men met de mond vol tanden, want op dat moment staat vast dat de autoriteiten haar voorgelogen hebben. Totaal ontreddert probeert Isabella via een, in de politiek actieve, vriend de waarheid boven water te krijgen.

Omar is ondertussen met één van de veelbesproken geheime CIAvluchten naar het Midden-Oosten gevlogen waar hij onder het toeziend oog van CIA-agent Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal) aan allerlei soorten martelingen wordt onderworpen, martelingen die op Amerikaans grondgebied zwaar illegaal zouden zijn. Een topper van formaat…
 
Acteurs: Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Peter Sarsgaard en Meryl Streep.
Genre: Thriller/Misdaad, Speelfilm
 
Te huur vanaf: 15 juli 2008
 
Na een behoorlijk uitgelopen honkbalwedstrijd rijdt advocaat Dwight Arno (Mark Ruffalo) samen met zijn zoontje Lucas terug naar huis. De stemming zit er goed in, want de Red Sox, hun favoriete team, heeft gewonnen, maar door het constante gebel van zijn ex-vrouw Ruth (Mira Sorvino) probeert Dwight zich zoveel mogelijk te haasten om Lucas zo snel mogelijk bij zijn moeder af te zetten.

Als hij in een bocht uit moet wijken voor een tegenligger wijkt Dwight heel even af van zijn baan en daardoor raakt hij de tienjarige Josh Learner. In paniek en onder tijdsdruk drukt Dwight na een moment van aarzeling het gaspedaal weer in en verdwijnt in de donkere nacht, Ethan en Emma Learner, de ouders van het slachtoffer, totaal ontreddert achterlatend. Het jongetje sterft ter plekke en direct gaat de politie op zoek naar de dader, want op een misdrijf als dit staat een zware straf. Ethan (Joaquin Phoenix) en Emma (Jennifer Connelly) zijn er helemaal kapot van en vooral Ethan koestert wraakgevoelens tegenover de man die zijn leven heeft verwoest.

Reservation Road is dan wel geen echte thriller, maar spannend is ie wel degelijk. Het thema is zo menselijk en herkenbaar dat vrijwel iedereen zich ermee kan identificeren en dat is een heel sterk punt, want je leeft daardoor nog meer mee met beide mannen wiens leven door het ongeluk nooit meer hetzelfde zal zijn.
 
Acteurs: Mark Ruffalo, Joaquin Phoenix, Mira Sorvino en Jennifer Connelly.
Genre: Thriller/Misdaad, Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 8 juli 2008
De dood van zijn broer en de schuld die zijn vader op zijn schouders legt, zorgen ervoor dat Dewey Cox al op zeer jonge leeftijd de blues ontdekt.

Zijn muzikale talent ontwikkelt zich verder en verder en Dewey breekt door in een tijd dat nieuwe artiesten als Elvis Presley, Buddy Holly en The Beatles de jeugd het hoofd op hol brengen.

Walk Hard, The Dewey Cox Story is een meer dan heerlijke persiflage op de verfilmingen van de levens van bekende artiesten zoals Great Balls Of Fire, Ray en Walk the Line.
 
Nog niet eerder is zo’n leven van sex, drugs and rock’n’roll op zo’n leuke manier in beeld gebracht.

Hilarisch is het eerste duet van Dewy en Darlene, een lied vol grappige woordspelingen, zeker als je de dubbelzinnigheden van de Engelse taal redelijk machtig bent. De film ziet er van buiten niet echt bijzonder uit, maar neem van ons aan dat de inhoud meer dan de moeite waard is. Dit is echt lachen geblazen…

Acteurs: John C. Reilly, Patrick J. Adams,
Jason Schwartzman en Paul Bates.
Genre: Komedie/Humor
 
 
 
Te huur vanaf: 8 juli 2008
 
Zou het niet handig zijn als er een service zou bestaan die het mogelijk maakt om een leugen(tje) om bestwil te bewijzen/onderbouwen.

Dat je na een wilde nacht met je andere vriendin tegen je eigen vriendin/vrouw kunt zeggen dat je wegens een bespreking die nacht niet thuis kon komen en dat ze met Jan, Piet en Klaas kan bellen om dat te bevestigen. Een waterdicht alibi kan in sommige gevallen heel erg handig zijn om achterdochtige echtgenotes, vervelende schoonmoeders of veeleisende bazen vakkundig om te tuin te leiden.

Zo’n service verleent de slimme Youssef, een handige jongen van de straat voor wie liegen een tweede natuur geworden is. Als hij op een dag de eigenaar van een bloeiende alibi-service leert kennen, is dat voor hem de kans om deze vaardigheid op een legale wijze uit te buiten. Als geboren leugenaar heeft hij maar weinig aanpassingsproblemen en binnen de kortste tijd voelt hij zich helemaal thuis bij Alibi B.V. Dat aan zijn werk ook enkele nadelen vastzitten, ondervindt hij aan den lijve wanneer hij tot over zijn oren verliefd wordt op het pittige serveerstertje Andrea (Georgina Verbaan).

Bij Andrea, zelf vaak bedrogen, staat eerlijkheid hoog in het vaandel en ze weigert iets te beginnen met een man die iets te verbergen heeft of liegt. Alibi is een leuke romantische komedie met Georgina Verbaan en Achmed Akkabi, beter bekend als de vakkenvuller in de zeer succesvolle AH-commercials.
Acteurs: Georgina Verbaan, Isa Hoes en Egbert Jan Weeber.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 8 juli 2008
 
De opstandige Andie brengt zichzelf en haar dansgroep, The 410 Crew, in de problemen door illegaal te streetdansen. Haar pleegmoeder staat op het punt om haar naar een school in Texas te sturen, maar door tussenkomst van haar oude vriend Tyler krijgt Andie een allerlaatste kans.

Ze moet auditie doen aan het prestigieuze Martland School of Arts. Ze wordt wonder boven wonder aangenomen, maar vanaf dat moment moet ze presteren, want de lat ligt erg hoog. Step Up 2: The Streets is het vervolg op het zeer succesvolle Step Up, een film die vanuit het niets op alle vlakken (bioscoop, verhuur en verkoop) enorm goed scoorde.

Het dansgenre is nog steeds helemaal hot en dan is het niet zo vreemd dat zo’n succesvolle film een tweede deel krijgt. Dat tweede deel staat zo goed al los van de eerste film, dus je hoeft die niet gezien te hebben om van de nieuwe danskunsten van de jonge cast te kunnen genieten. De danschoreografie is weer om je vingers bij af te likken en dat deel is dan ook het belangrijkste van de film.
Acteurs: Briana Evigan, Robert Hoffman en Adam G. Sevani.
Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 15 juli 2008

Gedreven door de blinde ambitie van hun familie, strijden de mooie zussen Anne en Mary Boleyn (Natalie Portman en Scarlett Johansson) om de liefde van de knappe en gepassioneerde koning Henry VIII (Eric Bana). Beide zussen delen zijn bed, maar slechts één van de twee zal de kroon dragen.

Met twee onthoofdingen was Henry VIII niet bepaald de ideale echtgenoot. The Other Boleyn Girl vertelt het waargebeurde verhaal van de tweede echtgenote van Henry VIII. Het is een prachtig gemaakte kostuumfilm over een interessant stukje geschiedenis.
 
Acteurs: Natalie Portman, Scarlett Johansson en Eric Bana.
Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 1 juli 2008

Advocaat Johnny (Ron Livingston) staat een zware dag te wachten, een dag vol verrassingen en ontwikkelingen die hij vooraf nooit had kunnen verwachten. Ook voor de zojuist uit de gevangenis ontsnapte Carlos (Jennifer Esposito) en haar vriend Spinks (Michael Clarke Duncan) is het een belangrijke dag.

Carlos heeft het plan om in een nacht af te rekenen met een oude vijand, hem te beroven van een grote som geld, om vervolgens met valse paspoorten met de noorderzon te verdwijnen. Ook haar avond verloopt anders dan verwacht en ook zij komt voor verrassingen te staan…
 
Acteur: Rob Schneider Genre: Thriller/Misdaad, Komedie/Humor


Te huur vanaf: 8 juli 2008

Een vistocht loopt verschrikkelijk verkeerd als het yuppie-echtpaar Pia en Rob verdwaald en op een klein eiland probeert te schuilen. Ze vinden op het eiland een donker huis waar op dat moment niemand aanwezig lijkt te zijn en dat is maar goed ook, want deze bewoners, een trio gewelddadige wiet-telers, loop je liever niet tegen het lijf.

Helaas is een confrontatie niet te voorkomen en voor de drie heren staan er grote belangen op het spel, want het paar heeft inmiddels gezien waar ze hun geld mee verdienen en die kennis mag het eiland niet verlaten…

Acteur: Robert Taylor Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 8 juli 2008

Natuurprogramma Strange Wilderness was ooit een groot kijkcijferkanon, maar sinds de dood van de zeer populaire presentator is het hard bergafwaarts gegaan. Zijn infantiele hasjrokende zoon Peter (Steve Zahn) heeft de fakkel overgenomen en zijn benadering, gecombineerd met een gebrek aan zowel talent als respect voor de natuur, heeft ervoor gezorgd dat de baas van de zender op het punt staat de stekker eruit te trekken.

Hij geeft de show nog twee weken en binnen die tijd moeten Peter en zijn team met een spraakmakende reportage komen om hun baan te redden.

Acteurs: Steve Zahn en Jonah Hill. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 8 juli 2008

Bob Maconel (Christian Slater) staat aan de rand van de psychische afgrond. Zijn directe baas neemt hem niet serieus en al enige tijd loopt hij rond met een pistool in zijn koffertje. Bob is een lopende tijdbom die op het punt staat om te ontploffen, want hij is vastbesloten met een grote knal het leven te verlaten en het is zijn bedoeling dat een paar vervelende collega’s zijn lot delen.

Een andere collega is hem net voor en als Bob hem met zijn pistool doodschiet, is hij in de ogen van het publiek en zijn collega’s ineens een held, maar Bob weet zelf wel beter…

Acteurs: Christian Slater en William H. Macy. Genre: Speelfilm
 
 


Te huur vanaf: 8 juli 2008

Aan het eind van Alien vs. Predator zagen we hoe er een kruising plaatsvond tussen een Predator en een Alien en daar is een ‘Predalien’ uit geboren, een monster waarin de beste en gevaarlijkste eigenschappen van de twee rassen zijn gecombineerd.

Als zijn ruimteschip neerstort nabij een klein stadje in Colorado, gaat de strijd tussen de twee rassen verder. Het duurt niet lang voor de eerste menselijke slachtoffers vallen. Dit vervolg wordt natuurlijk gedragen door de special effects en die zijn ook nu weer meer dan de moeite waard.

Acteurs: Steven Pasquale en John Ortiz.
Genre: Sci-Fi, Horror
 
1 National Treasure 2: Book of secrets
Actie/Avontuur
2 Death Sentence
Actie/Thriller/Misdaad
3 We Own The Night
Speelfilm/Thriller/Misdaad
4 Moordwijven
Komedie/Humor
5 I Am Legend
Horror, Rampenfilm/Avontuur
6 Cloverfield
Actie/Sci-fi/Fantasy
7 In The Valey Of Elah
Speelfilm/Thriller/Misdaad
8 I Could Never Be Your Woman
Komedie/Humor
9 The Golden Compass
Avontuur/Sci-fi/Fantasy
10 The Kite Runner
Speelfilm
11 Good Luck Chuck
Komedie/Humor
12 Enchanted
Thriller/Misdaad
13 The Assassination Of Jesse J...
Western
14 Michael Clayton
Speelfilm/Thriller/Misdaad
15 The Ultimate Gift
Speelfilm
16 Bee Movie
Komedie/Humor/Animatie
17 Eastern Promises
Speelfilm/Thriller/Misdaad
18 Atonement
Speelfilm
19 The Flock
Thriller/Misdaad
20 No Country For Old...
Speelfilm/Thriller/Misdaad
21 The Heartbreak Kid
Komedie/Humor
22 Boot Camp
Thriller/Misdaad
23 American Gangster
Speelfilm/Thriller/Misdaad
24 Black Water
Avontuur
25 Elizabeth The G...
Speelfilm
 
26 Saw IV
Horror/Thriller/Misdaad
27 Code Name: The Cleaner
Actie/Komedie/Humor
28 No Reservations
Komedie/Humor
29 Mr. Brooks
Thriller/Misdaad
30 Sydney White
Komedie/Humor
31 Charlie Wilson's W...
Speelfilm
32 Conspiracy
Actie
33 Skinwalkers
Actie/Horror
34 Shoot 'em Up
Actie/Thriller/Misdaad
35 Captivity
Mysterie&Suspense/Horror
36 Death Toll
Thriller/Misdaad
37 Alles Is Liefde
Speelfilm/Komedie/Humor
38 Beowulf
Actie/Avontuur
39 Turistas
Avontuur/Thriller/Misdaad
40 The Shepherd: Bor...
Actie
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.