Te huur vanaf: 10 juni 2008
Nietsvermoedend stuit Llewelyn Moss (Josh Brolin) tijdens een jachtpartij in de woestijn op een aantal lijken.

Hij trekt al snel de conclusie dat twee partijen elkaar tijdens een drugsdeal te lijf zijn gegaan en naast een grote hoeveelheid drugs vindt hij na enig zoeken ook een koffer met daarin een enorm geldbedrag. Llewelyn beseft dat dit mogelijk de kans van zijn leven is,

maar hij realiseert zich niet welke ellende hij op zijn nek haalt als hij besluit niet naar de politie te gaan en het geld achterover drukt.
  De eigenaar van het geld stuurt de ijskoude moordenaar Anton Chigurh achter hem aan en die vermoordt iedereen die hem ook maar een strobreed in de weg legt. Van de 8 Oscarnominaties wist No Country For Old Men er maar liefst 4 te verzilveren en daaronder ook de Oscar voor Beste Film. Filmmakers Joel en Ethan Coen staan bekend om hun aparte manier van filmen en ze hebben al eerder succes gehad met een film in het misdaadgenre, want ook Fargo was een Oscar-succes (7 nominaties, 2 gewonnen).

De zeer talentvolle broers schreven samen het scenario, verzorgden de productie, deden zelf de montage en natuurlijk de regie. Het blijft natuurlijk wel een Coen brothers-film en daar moet je van houden. Hard is ie in ieder geval wel, want de broers gaan ver in hun uitbeelding van geweld en dat maakt No Country For Old Men veel toegankelijker dan andere Coen-films.

Acteurs: Javier Bardem, Josh Brolin, Tommy Lee Jones en Woody Harrelson.
Genre: Thriller/Misdaad, Speelfilm
 
Te huur vanaf: 24 juni 2008
 
Met zijn kaalgeschoren hoofd, zijn zwarte kostuum met wit hemd en rode das en zijn barcode-tattoo in zijn nek is Agent 47 (Timothy Olyphant) een opvallende verschijning, getraind om juist zo onopvallend mogelijk door het leven te gaan.

Deze, tot huurmoordenaar opgeleide, professional is waakzaam, discreet en hij is uitzonderlijk precies bij het uitvoeren van zijn opdrachten. Als hij echter aan de andere kant van een loop komt te staan, grijpt hij resoluut in.

De actiefilm Hitman is gebaseerd op de populaire videogame waarin de hoofdrol is weggelegd voor kale huurmoordenaar Agent 47, een naam die betrekking heeft op de laatste twee nummers van de barcode die hij achter in zijn nek getatoeëerd heeft staan. Net als de game is het een film geworden die bol staat van de actie en dan is het verhaal wat minder belangrijk. Niet dat de film een leeg omhulsel is voor al dat geweld, want dat is zeker niet het geval.
 
Acteurs: Timothy Olyphant.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 24 juni 2008
 
De zeer succesvolle ‘self help’- schrijver John Farley (Seann William Scott) heeft op een hele vreemde manier zijn succes te danken aan Jasper Woodcock, zijn meer dan sadistische gymleraar van school.

Mr. Woodcock (Billy Bob Thornton) heeft hem zo vaak vernedert dat hij boven zichzelf uit wist te stijgen en opgroeide tot een zelfverzekerd man. Dat alles verandert als hij van zijn moeder te horen krijgt dat ze een nieuwe vriend heeft, iemand die hij waarschijnlijk nog wel kent. Ineens staat Mr. Woodcock voor zijn neus zijn moeder af te lebberen en dat brengt allerlei oude haatgevoelens naar boven.

Geen betere acteur voor de rol van de hufterige sadistische leraar dan Billy Bob Thornton. Die is zo ijzig rustig bij het doen van de meest gemene daden en uitspraken, dat je iedere keer in staat bent om hem zelf recht op zijn bek te meppen. Aan Seann William Scott (American Pie) het genoegen zijn kwelgeest een lesje te leren…
 
Acteur: Seann William Scott, Billy Bob Thornton en Susan Sarandon.
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 24 juni 2008
John Rambo slijt zijn dagen in Thailand waar hij met zijn boot in zijn levensonderhoud probeert te voorzien. Als hij het verzoek krijgt een groepje Amerikaanse artsen en vrijwilligers naar Birma te varen, haakt hij in eerste instantie resoluut af.

Birma is veel te gevaarlijk en hij geeft weinig voor hun leven als ze hun tocht voortzetten. Na enige overredingskracht van de charmante Sarah gaat John alsnog overstag en na niet al te grote problemen, slechts een handjevol lijken, levert hij ze af waar ze moeten zijn.

Kort daarna wordt hij voor de tweede keer gevraagd de tocht te maken, dit keer door een groepje huurlingen die de opdracht heeft de door het Birmese leger ontvoerde Amerikanen te bevrijden.
 
Zwijgzaam brengt hij de huurlingen naar de gewenste plek, maar eenmaal daar aangekomen kan hij niet aan de kant blijven staan. Vanaf dat moment neemt hij het commando over om Sarah en haar lotgenoten uit handen van de extreem wrede Birmese militaire ontvoerders te bevrijden.

In respectievelijk 1982, 1985 en 1988 zagen we Sylvester Stallone als Vietnam-veteraan John Rambo, één van de populairste personages uit zijn carrière.
Stallone heeft gemeend zijn beide bekendste personages, Rambo en Rocky, een waardig eind te moeten geven en in het geval van Rambo is hij daar heel goed in geslaagd.
 
 
Acteurs: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden.
Genre: Actie, Oorlog
 
 
 
Te huur vanaf: 24 juni 2008
 
Tom Carver (Samuel L. Jackson) heeft een niet alledaags beroep. De voormalig rechercheur heeft zich in de schoonmaakindustrie gestort met als specialisme het opruimen van de gevolgen van misdrijven, zelfmoorden en allerlei andere doodsoorzaken.

Het is werk waar niet iedereen mee uit de voeten kan, maar Tom heeft er geen moeite mee en nauwgezet zorgt hij ervoor dat zijn opdrachten tot in de puntjes worden uitgevoerd. Zo ook een klus die hij via de politie toegespeeld krijgt. In een villa heeft zich iets verschrikkelijks afgespeeld en Tom komt en doet zijn werk.

Als hij de volgende dag merkt dat hij de sleutel van het huis nog in zijn bezit heeft, rijdt hij langs om deze terug te brengen. Daar treft hij de mooie Ann Norcut (Eva Mendes) aan, maar die weet ogenschijnlijk niets van wat er in haar eigen huis twee dagen eerder is voorgevallen. Tom ruikt onraad en ontdekt dat iemand zijn vakmanschap heeft misbruikt om een moord te verdoezelen.

Cleaner is een film die direct boeit en waarbij je als kijker continue mee speurt naar de waarheid achter hetgeen de hoofdpersoon overkomt. Wie zit er achter, wie is wel en vooral wie is niet te vertrouwen, dat zijn de vragen waar het hier om draait. Dat betekent dat je, net als bijvoorbeeld in Fracture, geïntrigeerd raakt door het verhaal en dan heb je geen wilde achtervolgingen nodig. Cleaner is dan ook een aanrader binnen het thriller-genre...
Acteurs: Samuel L. Jackson, Ed Harris en Eva Mendes.
Genre: Thriller/Misdaad
 


Te huur vanaf: 10 juni 2008

Reality-programma ‘Russian Roulette’ kenmerkt de volgende stap in de geschiedenis van televisie. In deze nieuwe spraakmakende show nemen zes kandidaten het tegen elkaar op met als inzet hun eigen leven en als mogelijke beloning een bedrag van vijf miljoen dollar. Terwijl de halve natie kijkt, zetten deze dappere zes mensen een met één kogel geladen revolver op hun hoofd en halen vervolgens de trekker over…

Hoe ver mogen we gaan om de kijker te entertainen? Een interessant thema om naar te kijken, zeker als Eva Mendes de cast aanvoert.
 
Acteur: Eva Mendes.
Genre: Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 24 juni 2008

In een verlopen motel in de woestijn begint Agnes (Ashley Judd), die net verlost is van haar gewelddadige ex-man, een relatie met nieuwkomer Peter. Peter heeft een sterke persoonlijkheid en dat is precies wat Agnes op dit moment nodig heeft.

Als haar nieuwe vriend haar vertelt dat het leger hem bewust met een insect heeft geïnfecteerd en dat deze onder zijn huid rondkruipen, slaat het geluk om in paranoia… Regisseur William Friedkin (The Exorcist) is een meester in het neerzetten van de juiste sfeer en dat is hem ook deze keer weer uitstekend gelukt.
 
Acteurs: Ashley Judd en Harry Connick Jr. Genre: Thriller/Misdaad, Horror


Te huur vanaf: 10 juni 2008

In de stellige overtuiging dat hij zijn ouders terug kan vinden, probeert de elfjarige Evan in New York met muziek dat doel te bereiken, niet wetende dat zijn moeder Lyla, vroeger een getalenteerd celliste, direct nadat ze vernomen heeft dat haar zoontje nog leeft, ook naarstig naar hem op zoek is.

August Rush is een prachtige romantische speelfilm met dito muziek. Zeker voor muziekliefhebbers heeft de film een mooie onderliggende boodschap. “Music is all around. All you have to do is listen”. Met de altijd schitterend acterende Robin Williams in een verrassende bijrol.
Acteurs: Jonathan Rhys-Meyers, Keri Russell en Robin Williams Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 10 juni 2008

De kleine Angus vindt bij toeval een steen in het meer bij zijn huis in Schotland. Hij neemt de steen met zich mee, niet wetende wat het is. Als de ochtend aanbreekt, ontdekt Angus dat hij een ei gevonden heeft waaruit die nacht een waterpaard is geboren.

Hij geeft zijn nieuwe vriend de naam Crusoe, maar al snel blijkt dat Crusoe ongeschikt is om als huisdier te worden gehouden en er zit niets anders op dan hem terug te brengen naar het meer. The Water Horse, Legend Of The Deep is een heerlijke familiefilm met een mooi verhaal, een beetje spanning en hier en daar een stukje humor.
Acteur: Emily Watson en Brian Cox. Genre: Familiefilm, Avontuur.


Te huur vanaf: 10 juni 2008

Als in 1979 het Rode Leger Afghanistan binnenvalt, likt de Verenigde Staten nog steeds de wonden van de oorlog in Vietnam, een oorlog die verloren ging omdat de Russen de Vietcong steunden met wapens en militaire expertise.

Congreslid Charlie Wilson (Tom Hanks) betaalt de Russen terug door met heel veel geld de Moedjahedien van wapens te voorzien en daarmee maakt hij hét grote verschil in deze ongelijke langslepende oorlog. Topacteerwerk van Tom Hanks, Julia Roberts en de altijd geweldige Philip Seymour Hoffman als de slonzige, maar óh zo uitgeslapen CIA-agent.
Acteurs: Tom Hanks, Phillip Seymour Hoffman en Julia Roberts. Genre: Speelfilm.
 
 


Te huur vanaf: 17 juni 2008

LeeJohn en Durell (Ice Cube) hebben al de nodige kleine vergrijpen op hun kerfstok en ook hun laatste semi-criminele klus, het vervoeren van gestolen rolstoelen, loopt mis.

Naast een taakstraf van 5000 uur krijgen de heren daardoor ook nog eens een schuld van $ 12.000,- voor hun kiezen en de schuldeiser heeft maar weinig geduld. Een inbraak in een lokale kerk moet uitkomst bieden, maar zoals gebruikelijk weten de twee kruimeldieven ook dit weer grondig te verprutsen. Een leuke misdaadkomedie in de stijl van de Friday-films.
Acteur: Ice Cube
Genre: Komedie/Humor
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.