Te huur vanaf: 27 mei 2008
Een groep jonge New Yorkers geeft een surprise party voor hun vriend Rob die binnenkort naar Japan vertrekt. Zijn vriend Hud krijgt een videocamera in zijn handen geduwd en vraagt alle gasten om een afscheidswoord in te spreken.

Terwijl het feest in volle gang is, wordt de stad plotseling aangevallen. Door wie of door wat is een raadsel, maar wel is duidelijk dat iedereen zo snel mogelijk Manhattan moet verlaten als ze het er levend vanaf willen brengen.

Terwijl Hud alles vastlegt met zijn camera, begint het kleine groepje vrienden aan een levensgevaarlijke tocht.
  Toen in de zomer van 2007 de eerste spectaculaire trailer van de actiefilm Cloverfield in de Amerikaanse bioscopen te zien was, sloeg de geruchtenmachine op internet meteen op hol. Niemand had gehoord van deze mysterieuze film, waarvan zelfs de titel niet bekend was. De enige aanknopingspunten waren de premièredatum en de naam van de producent: J.J. Abrams, de man achter de populaire tv-serie Lost en regisseur van Mission: Impossible III.

De makers probeerden zo lang mogelijk de details rond het verhaal geheim te houden en dat is ze wonderwel gelukt. Cloverfield is helemaal opgenomen alsof de personages de gebeurtenissen zelf hebben gefilmd met een home video camera en dat maakt het allemaal extra angstaanjagend, want je hebt het gevoel dat je er zelf midden in zit….

Acteur: Mike Vogel.
Genre: Actie, Sc-Fi
 
Te huur vanaf: 10 juni 2008
 
Na het verlies van haar, door zinloos geweld om het leven gekomen, echtgenoot Brian (David Duchovny), probeert Audrey (Halle Berry) haar leven weer op te pakken.

De hereniging met Brian’s beste vriend Jerry (Benicio Del Toro) is tijden de begrafenis een heel moeilijk moment, want Audrey ziet het als grote onrechtvaardigheid dat deze notoire drugs- en alcoholverslaafde verder leeft terwijl haar man in de bloei van zijn leven bij haar en hun twee kinderen is weggerukt.

Vreemd genoeg is het Jerry die voor haar een heel belangrijke rol speelt in het genezingsproces. Audrey besluit de taak van Brian, die ondanks alle problemen zijn vriend altijd is blijven steunen, over te nemen. Wij kunnen Things We Lost In The Fire bij iedereen van harte aanbevelen.

Het zijn de acteerprestaties van deze twee topacteurs die deze film optillen tot grote hoogte. Zet dus je reserveringen voor het genre opzij en leef mee met dit intens mooie product.
 
Acteurs: Halle Berry, Benicio del Toro en David Duchovny.
Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 3 juni 2008
 
Het draait in deze film om de oorlog in Afghanistan, waar twee jonge gedreven Amerikaanse militairen deel uitmaken van een, door senator Jasper Irving (Tom Cruise) gesteunde, nieuwe strategie.

In Washington probeert Irving deze nieuwe aanpak te ‘verkopen’ aan de altijd kritische journaliste Janine Roth (Meryl Streep) en dat is niet zo eenvoudig, want zij heeft dit soort verhalen gedurende de ‘war on terror’ al meerdere keren gehoord. Naast deze twee delen loopt er in de film nog een derde verhaal, dat van een docent politicologie (Robert Redford) die op een student inpraat in een poging hem ertoe te bewegen zijn woede ten opzichte van de maatschappij op de juiste manier in te zetten.

Met Robert Redford, Meryl Streep en Tom Cruise in de gelederen trek je al snel de aandacht. Lions For Lambs is een film met drie met elkaar verweven verhalen en dat heeft Redford, die ook de regie voor zijn rekening nam, heel knap in elkaar gezet.
 
Acteur: Robert Redford, Tom Cruise, Peter Berg en Meryl Streep.
Genre: Speelfilm, Oorlog
 
 
Te huur vanaf: 10 juni 2008
Erroll Babbage (Richard Gere) werkt als toezichthouder bij de afdeling zedendelinquenten van het openbaar ministerie en omdat hij er niet van overtuigd is dat de mensen in zijn groep, zijn kudde, genezen kunnen worden van hun seksuele afwijking, zit hij ze verschrikkelijk op hun huid.

Zijn onorthodoxe methoden zijn een doorn in het oog van zijn superieuren die na lang proberen een manier hebben gevonden om Babbage eruit te werken. Hij heeft nog twee weken om zijn opvolger, de naïeve en onervaren Allison Lowry (Claire Danes) de klappen van de zweep te leren. Zij is vanaf het eerste moment ook niet gecharmeerd van de gedreven, soms zelfs zeer agressieve Babbage.
 
Die bijt zich in zijn laatste dagen vast in de verdwijning van een jonge studente, een zaak waarbij hij ervan overtuigd is dat een van zijn kudde er mogelijk bij betrokken zou kunnen zijn.

Met The Flock levert Richard Gere eindelijk weer eens een thriller af en dat is toch een genre waar we hem graag in zien.

The Flock is een film waarin Gere uiterst gedreven zijn werk doet in een duistere wereld. Als je in de film een kaart ziet waar in de directe omgeving van de verdwijning al 40 potentiële verdachten rondlopen, dan is dat iets waar je liever niet over na wilt denken. Eng, maar realiteit en daarin zit mede de kracht van deze film

Acteurs: Richard Gere, Claire Danes en Avril Lavigne
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
 
Te huur vanaf: 27 mei 2008
 
Kitty, Estelle en Nicolette hebben alles wat hun hartje begeert. Als echtgenotes van zeer rijke mannen leiden ze een luxe leven waarin ze niet alleen op de P.C. Hoofdstraat, maar ook bij de plastisch chirurg kunnen shoppen zoveel ze maar willen.

Als Kitty vermoedt dat haar man vreemd gaat en ze beseft dat ze bij een scheiding door de huwelijkse voorwaarden aanzienlijk in zal moeten leveren op haar levensstijl, want van de schamele alimentatie kan ze absoluut niet rond komen. Daarom besluit ze dat er drastischere maatregelen getroffen moeten worden. De drie dames dalen af naar de Amsterdamse wallen, op zoek naar een huurmoordenaar om dit klusje even te klaren, maar dat blijkt toch gemakkelijker gezegd dan gedaan…

Dick Maas heeft in het verleden bewezen dat hij het Nederlandse publiek feilloos aan weet te voelen. Met De Lift, verschillende Flodder- films en Amsterdamned is hij een van de toonaangevende filmmakers van ons land die zonder enige schroom gewoon lekker commercieel product maakt voor een hele brede doelgroep.

Flodder is het beste voorbeeld van zijn aanpak, want dat is het levende bewijs dat je met een simpele verhaallijn en een flinke dosis platte humor een heel eind komt. Zo ook Moordwijven, een film met een hoog Botox-gehalte die handig inspeelt op succesvolle televisieseries als Gooische Vrouwen, Voetbalvrouwen en het wat minder banale Desperate Housewives.
Acteurs: Bracha van Doesburgh, Sanne Wallis de Vries en Horace Cohen.
Genre: Komedie/Humor
 


Te huur vanaf: 10 juni 2008

Aan het bed van hun zwaar zieke moeder Ann Lord (Vanesse Redgrave) ontdekken haar dochters Constance (Natasha Richardson) en Nina (Toni Collette) een onbekend stuk uit hun moeders leven. Ann roept om Harris en beide dochters kunnen deze naam nergens thuisbrengen.

Terwijl haar dochters zich afvragen wie Harris is, gaat Ann in gedachten terug naar de gebeurtenissen van vijftig jaar geleden toen ze als Ann Grant (Claire Danes) de bruiloft van haar studievriendin bijwoonde… Een prachtige vrouwenfilm met een absolute sterrencast.
 
Acteurs: Claire Danes, Toni Collette en Vanessa Redgrave.
Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 3 juni 2008

Nadat hij publiekelijk vernederd is in de Dr. Dwayne-show, duikt Joel in een diepe depressie, want ten gevolge van die show wordt hij verlaten door zijn bloedmooie vriendin. Joel brengt enkele weken door in zijn luie stoel en zijn beste vrienden Ben en Wyatt treffen hem daar stinkend en verwaarloost aan.

Om hem uit zijn isolement te trekken, ontvoeren ze hun vriend voor een road trip naar Los Angeles, waar Joel de veroorzaker van al dit leed, de zelfingenomen Dr. Dwayne, eens flink op zijn bek moet slaan. Het wordt een bizarre rit om nooit meer te vergeten…
 
Actrice: Jenny McCarthy Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 10 juni 2008

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog probeert John Kipling (Daniel ‘Potter’ Radcliffe), zoon van de schrijver van de beroemde Jungle Book-boeken over Mowgli, wanhopig toegelaten te worden bij de marine zodat hij zijn land kan dienen.

Hij wordt vanwege zijn slechte ogen tot twee keer toe afgekeurd en pas na veel druk vanuit zijn vader wordt John toegelaten tot de Irish Guards. Daar volgt hij een korte officiersopleiding alvorens hij, zonder enige vorm van ervaring, naar Frankrijk wordt verscheept om te vechten in de verschrikkelijke loopgravenoorlog….
Acteur: David Haig, Daniel Radcliffe en Kim Cattrall Genre: Speelfilm, Oorlog


Te huur vanaf: 3 juni 2008

New Orleans heeft het hoogste moordcijfer van de Verenigde Staten en staat dan ook bekend als ‘the murder capitol of the country’. Na de vreselijke ramp met de orkaan Katrina is het stadsbestuur vastbesloten de strijd aan te binden met de zeer gewelddadige ‘druglords’.

Onder leiding van een FBI agent wordt een crack team samengesteld dat de drugshandel en het geweld daaromheen moet tegengaan. Ze moeten het ondermeer opnemen tegen de meedogenloze bendeleider The Dog (DMX) die mede verantwoordelijk is voor het hard oplopende dodental.

Acteurs:DMX, Lou Diamond Phillips en Leila Arcieri Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 10 juni 2008

Schrijver Carter Webb gaat door een emotioneel dal als zijn vriendin, een bekend actrice, hun relatie verbreekt. Om helemaal weg te zijn van al deze ellende besluit hij Los Angeles even te verlaten om in suburban Detroit zijn, met haar gezondheid kwakkelende, oma te bezoeken en te werken aan de roman die hij al jaren wil schrijven.

Kort na zijn aankomst leert Carter Sarah (Meg Ryan) en haar dochters Paige en Lucy kennen. Zijn relatie met deze drie ‘vrouwen’ helpt Carter tot de ontdekking komen dat wat aanvoelde als het eind slechts het begin is van een nieuwe fase in zijn leven…

Acteur: Adam Brody, Meg Ryan en Olympia Dukakis. Genre: Speelfilm
 
 


Te huur vanaf: 10 juni 2008

Voor Sydney White (Amanda Bynes) is haar eerste jaar aan de universiteit een hele uitdaging. Niet zozeer op academisch vlak, maar meer op het sociale vlak, want net als haar negen jaar geleden overleden moeder zal ze waarschijnlijk toetreden tot de Kappa Phi Nusociëteit.

Dat levert een flinke sociale druk op, zeker als ze Rachel leert kennen, de autoritaire president van Kappa. Sydney White laat zich het beste omschrijven als een combinatie van Revenge Of The Nerds en She’s The Man. eveneens een leuke film met Amanda Bynes.

Acteurs: Amanda Bynes, Danny Strong en Sara Paxton.
Genre: Komedie/Humor
 
1 Eastern Promises
Thriller/Misdaad Speelfilm
2 I am Legend
Horror/Rampenfilm/Avontuur
3 American Gangster
Thriller/Misdaad
4 We Own The Night
Speelfilm, Thriller/Misdaad
5 Bee Movie
Animatie, Komedie/Humor
6 The Heartbreak Kid
Komedie/Humor
7 Shoot 'em Up
Thriller/Misdaad, Actie
8 Beowulf
Actie, Avontuur
9 Michael Clayton
Thriller/Misdaad
10 Saw IV
Thriller/Misdaad, Horror
11 Atonement
Avontuur/Thriller/Misdaad
12 Bootcamp
Thriller/Misdaad
13 The Invasion
Thriller/Misdaad/Sci-Fi
14 Turistas
Avontuur, Thriller/Misdaad
15 Butterfly On A Wheel
Thriller/Misdaad
16 The Kingdom
Actie
17 Elizabeth The Go...
Speelfilm
18 Rogue Assassin
Actie, Thriller/Misdaad
19 Alles Is Liefde
Speelfilm/Komedie/Humor
20 The Brave One
Thriller/Misdaad
21 Stardust
Avontuur/Fantasy
22 The Bourne Ultima...
Actie/Thriller/Misdaad
23 No Reservations
Komedie/Humor
24 The Front Line
Thriller/Misdaad, Speelfilm
25 Knocked Up
Komedie/Humor
 
26 D-War
Actie/Sci-Fi/Fantasy
27 Run Fatboy Run
Komedie/Humor
28 Captivity
Mysterie & Suspense, Horror
29 Superbad
Komedie/Humor
30 Rush Hour 3
Actie/Komedie/Humor
31 The Myth
Actie/Avontuur
32 A Guide To Recog...
Thriller/Misdaad/Speelfilm
33 De Wonder winkel...
Familiefilm, Komedie/Humor
34 Surf's Up
Animatie/Komedie/Humor
35 Mr. Brooks
Thriller/Misdaad
36 Whisper
Horror/Thriller/Misdaad
37 Blonde Ambition
Komedie/Humor, Speelfilm
38 Die Fälscher
Filmhuis, Oorlog
39 Bachelor Party 2
Komedie/Humor
40 Resident Evil: Ext...
Actie/Sci-fi
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.