Te huur vanaf: 20 mei 2008
Ben Gates (Nicolas Cage) is sinds zijn vorige optreden een gerespecteerd man en financieel is hij er ook niet slechter van geworden.

Tijdens een lezing wordt hij ruw geïnterrumpeerd door medeschatjager Mitch Wilkinson (Ed Harris) die beweerd dat overgrootvader Gates betrokken was bij de moord op president Lincoln, een klap in het gezicht van Ben en zijn vader Patrick (Jon Voight) Het bewijs voor zijn bewering ligt in een verloren gewaande bladzijde van het dagboek van John Wilkes Booth, de moordenaar van Lincoln.

  Ben weigert een afstammeling van een samenzweerder te zijn en gaat op onderzoek uit. Zijn speurtocht brengt hem onder andere in Londen, waar hij inbreekt in Buckingham Palace, en in Washington, waar hij inbreekt in het Witte Huis. Alle aanwijzingen wijzen in één richting en om zijn doel te bereiken heeft hij twee mogelijkheden. Of hij moet tot president van de Verenigde Staten worden gekozen, of hij moet de president ontvoeren en hem een vitaal stukje informatie afhandig zien te maken. Het eerste kost teveel tijd, dus Ben kiest maar voor de gemakkelijkere optie…

Het leuke aan beide National Treasure-films is dat het avontuur zich grotendeels in een stedelijke omgeving afspeelt en daardoor zijn het tegelijk actiefilms geworden. National Treasure 2: Book Of Secrets is zeker zo leuk als zijn voorganger en dus de gedoodverfde nummer 1 van mei.

Acteurs: Nicolas Cage, Jon Voigt, Helen Mirren en Ed Harris.
Genre: Avontuur, Actie
 
Te huur vanaf: 20 mei 2008
 
Charlie (Dane Cook) een succesvol tandarts, maar de ware liefde heeft hij nog niet gevonden. Op de bruiloft van een ex-vriendin krijgt hij van de bruid te horen dat ze in hem haar geluksbrenger ziet en dat levert hem van andere aanwezige vrouwen een aantal vreemde blikken op.

De volgende dag zit er ineens een hele horde gewillige vrouwen in zijn wachtruimte en ze zijn allemaal voor maar een ding gekomen. Het gerucht doet namelijk de ronde dat seks met Charlie garant staat voor een leven vol geluk, want na een vrijpartij zal de ware Jacob zich openbaren. De dames storten zich massaal op Charlie, de meest begeerde vrijgezel van de stad.

Good Luck Chuck is een van de leukste komedies van de laatste tijd. Het woord ‘unrated’ staat dan ook voor het eerst sinds tijden meer dan terecht op de cover, want zoveel seks heb je sinds jaren niet meer in een komedie kunnen zien en alle standjes komen in een razend tempo voorbij.
 
Acteur: Dane Cook en Jessica Alba.
Genre: Komedie/Humor
 

Te huur vanaf:
13 mei 2008

Het leven van Rosie (Michelle Pfeiffer), een 40-jarige single moeder, loopt niet helemaal zoals gepland. Wanneer de jonge acteur Adam (Paul Rudd) binnenloopt bij de casting voor haar show, is zij meteen verkocht.

Ondanks het gevecht tegen haar gevoelens, weet Adam Rosie het bed in te krijgen. Overtuigd dat de relatie gedoemd is te mislukken door het leeftijdsverschil en met de gedachte dat Adam haar gebruikt heeft voor zijn eigen carrière, zet Rosie een punt achter de relatie. Adam denkt daar echter anders over...
Acteur: Acteurs: Michelle Pfeiffer en Paul Rudd.
Genre: Komedie/Humor

Te huur vanaf:
20 mei 2008

Na jaren in Californie te hebben doorgebracht, keert schrijver Amir voor het eerst sinds zijn jeugd terug naar Afghanistan om zich te bekommeren over het lot van de zoon van zijn beste vriend.

Het wereldberoemde boek ‘De Vliegeraar’, waarvan alleen al in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht, is begin dit jaar tot leven gekomen op het witte doek. Een meeslepend en bijzonder emotioneel verhaal over vriendschap, verraad en verlossing in een land dat door oorlogen wordt verscheurd, is het resultaat.
Acteurs:Khalid Abdalla, Atossa Leoni en Shaun Toub.
Genre:Speelfilm
 
Te huur vanaf: 20 mei 2008
20 mei 2008 De 12-jarige Lyra (Dakota Blue Richards) is een avontuurlijk ingesteld weesmeisje dat op de beroemde universiteit van Oxford woont.

Op een dag krijgt Lyra van een oude leraar een ‘Alethiometer’. Een gouden kompasachtig instrument dat, als je weet hoe je het af moet lezen, antwoord geeft op al je vragen. Het is een kostbaar bezit, maar ook een bezit dat gevaren met zich meebrengt en Lyra mag dan ook aan niemand vertellen dat ze dit kleinood heeft gekregen.

Als Lyra’s goede vriend Roger verdwijnt, komt het instrument haar erg goed van pas. Het gouden kompas vertelt haar dat ze Lord Asriel (Daniel Craig) achterna moet reizen naar het hoge koude noorden.

Daar sluit ze een verbond met de gepantserde ijsbeer Iorek die haar helpt bij haar zoektocht.
 
Het verhaal van The Golden Compass laat zich niet zo heel eenvoudig vertellen, want er komen veel personages in voor en leg in een paar zinnen maar eens het nut van een ‘daemon’ uit.

Om te begrijpen wat dit laatste is moet je deze prachtig gemaakte, naar het schijnt eerste uit een trilogie, fantasyfilm gaan kijken.

De producenten hadden een budget van $ 180.000.000 tot hun beschikking en zelfs met de slechte koers is dat een verschrikkelijke hoop geld dat zeer goed besteed werd aan enkele van de mooiste beelden die je sinds tijden hebt gezien.
 
 
Acteurs: Sam Elliott, Nicole Kidman,
Genre: Avontuur, Fantasy
 
 
 
Te huur vanaf:13 mei 2008
 
Brendan Hume staat aan de vooravond van een mooie carrière als ijshockeyspeler, misschien wel als prof in de lucratieve Canadese competitie. Aan al die ambitie komt een eind als hij het slachtoffer wordt van zinloos geweld.

Brendan wordt voor de ogen van zijn vader Nick (Kevin Bacon) vermoord tijdens een inwijdingsritueel van een levensgevaarlijke bende.

De moord op een willekeurig persoon is de prijs om lid te mogen worden en Brendan is gewoon op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek. Het openbaar ministerie adviseert Nick mee te werken aan een deal met de hoofdverdachte, want ze hebben alleen Nick’s ooggetuigenverslag en dat is te weinig voor een lange straf. Tijdens de voorgeleiding bedenkt Nick zich. Drie tot vijf jaar is een straf waar hij niet mee kan leven. Hij heeft een heel andere straf voor de moordenaar van zijn zoon in petto, maar hij beseft niet dat iedere actie een reactie oproept en voor hij het weet zit hij midden in een bloedige oorlog...

Death Sentence volgt een beetje het scenario van The Brave One, maar dan met geweldfactor 10. Het is zonder twijfel een van de gewelddadigste films van dit jaar en vreemd genoeg zit je als kijker nog net niet de hoofdpersoon aan te moedigen, want iedereen kan de emoties waarmee hij te maken krijgt heel goed begrijpen. Voor de zoveelste keer bewijst de videotheek dat het dé plek is waar al die films, die het in de bioscoop om onbegrijpelijke redenen niet doen, een eerlijke kans krijgen om het grote publiek te bereiken. Death Sentence is top, top en nog eens top.
Acteurs: Kevin Bacon en Kelly Preston.
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 


Te huur vanaf: 20 mei 2008

De Navajo’s noemen ze skinwalkers, mensen die door het consumeren van bloed speciale krachten hebben gekregen en als weerwolven de nacht onveilig maken. Voor de één is het een gave, voor de ander een vloek en daarom woedt tussen deze twee groepen een hevige oorlog.

Het weerwolf/vampier-genre krijgt in deze film een andere invulling, want overdag lijkt het meer op een shootout in de stijl van Tarantino/Rodriguez. De kogels vliegen je op straat om de oren als de goede weerwolven het opnemen tegen de kwade weerwolven.
 
Acteurs: Kim Coates, Jason Behr en Elias Koteas.
Genre: Horror, Actie


Te huur vanaf: 13 mei 2008

Jake Rogers (Cedric The Entertainer) is een braaf burger, werkzaam als conciërge. Als hij op een dag wakker wordt naast een vermoorde FBI-agent en zich niet meer kan herinneren hoe hij daar is gekomen, raakt hij betrokken bij een samenzwering binnen de Amerikaanse regering.

Hij weet niet alleen zichzelf maar ook alle andere betrokkenen bij deze zaak ervan te overtuigen dat hij een undercover agent is die een cruciale rol speelt binnen het grotere geheel. Eindelijk weer eens een leuke actiekomedie met humor en een lekker stuk actie en spektakel.
 
Acteur: Cedric the Entertainer en Lucy Lui. Genre: Actie, Komedie/Humor


Te huur vanaf: 6 mei 2008

The Dark Is Rising, een film uit de stal van Walden Media (The Chronicles Of Narnia), is dan wel geen Pottertje, maar het is wel een meer dan vermakelijke/spannende familiefilm die heel goed zal vallen binnen de Harry Potter-doelgroep. Een aanrader...

Held van dienst is de veertienjarige Will Stanton. Op een dag wordt hij benaderd door Merriman Lyon die hem vertelt dat hij The Seeker is en dat hij binnen vijf dagen zes tekens moet verzamelen, want alleen met die zes tekens kan de aanstormende duisternis, belichaamd in een kwaadaardige Ruiter, bestreden worden.

Acteurs: Ian McShane. Genre: Avontuur, Sci-Fi & Fantasy


Te huur vanaf: 20 mei 2008

Voormalig beroepsmilitair Hank Deerfield (Tommy Lee Jones) krijgt het verontrustend bericht dat zijn zoon Mike, waarvan Hank niet wist dat hij na zijn ‘tour of duty’ in Irak weer terug was op Amerikaanse bodem, ongeoorloofd afwezig is.

Hank besluit naar Fort Rudd te rijden om zelf op onderzoek uit te gaan en binnen een dag wordt het verkoolde lichaam van Mike gevonden. Ondanks zijn verdriet weet Hank zichzelf ertoe te bewegen om samen met de eigenzinnige rechercheur Emily Sanders (Charlize Theron) verder te zoeken naar de dader(s) en de reden achter de moord.
Acteur: Tommy Lee Jones en Charlize Theron. Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 13 mei 2008

Milo Tindle (Jude Law) staat voor de deur van de imposante villa van de veel oudere Andrew Wyke (Michael Caine), een zeer succesvolle thrillerauteur. De reden van hun ontmoeting ligt in het feit dat Andrews vrouw hem heeft verlaten voor Milo en deze is erop uit gestuurd om bij haar exorbitant rijke echtgenoot een goede regeling te treffen voor de scheiding.

Andrew reageert heel vriendelijk en doet hem een voorstel waar beide partijen hun voordeel mee kunnen halen. De enige vraag die Milo zichzelf moet stellen is, of hij de ijzig koele Andrew wel kan vertrouwen...
Acteurs: Jude Law en Michael Caine. Genre: Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 25 maart 2008

Xander Ronson (Dolph Lundgren) probeert in Mongolië geld te verdienen met zijn beveiligingsbedrijf, maar zijn laatste opdracht ligt al weer twee jaar achter hem en om rond te komen klust hij wat bij als straatvechter in het illegale gokcircuit.

Als hij al een paar keer wegens dat werk is opgepakt, staat hem een lange gevangenisstraf te wachten. Hij kan die straf alleen ontlopen als hij binnen een paar weken al zijn schuldeisers afbetaalt, maar met een schuld van zo’n $ 20.000 lijkt dat een onmogelijke opgave.
Acteur: Dolph Lundgren.
Genre: Actie, Avontuur
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.