Te huur vanaf: 29 april 2008
Bobby Green (Joaquin Phoenix) heeft in strijd met de familietraditie gekozen voor een carrière binnen het nachtleven en daarin is hij zeer succesvol.

Vader Albert (Robert Duvall) en broer Joe (Mark Wahlberg) dienen de stad als hooggeplaatst lid van de NYPD en gezien de mensen waar Bobby mee omgaat, is het gewoon een kwestie van tijd eer dat, binnen de familie, voor problemen gaat zorgen. In de door Bobby gerunde nachtclub wordt namelijk stevig in drugs gehandeld en topcrimineel Vadim Nezhinski is er vaste klant.
  Bobby is woedend als zijn broer meer dan terecht een grootscheepse inval doet in zijn club, een actie waarvoor hij een hoge prijs moet betalen, want de Russische maffia slaat keihard terug. Joe wordt voor zijn huis in het hoofd geschoten en voor Bobby is dat het moment om definitief kleur te bekennen.

Waar zijn ze gebleven, die misdaadfilms van vroeger waarvoor we massaal naar de bioscoop gingen? Films als The Negotiator en Training Day zijn echt een zeldzaamheid geworden en wat dat betreft waren zowel The Departed als American Gangster grote uitzonderingen. We Own The Night is dan wel geen The Departed, maar met Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Eva Mendes en Robert Duvall in de gelederen kun je dit geen kleine film noemen. Het is een film die, net als het ook in april geplande Eastern Promises, binnen de videotheek een zeer groot publiek gaat bereiken.

Acteurs: Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Eva Mendes en Robert Duvall.
Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 6 mei 2008
 
Het is 1881 en Jesse is 34 jaar. Hij staat op het punt zijn volgende spraakmakende overval te plegen, maar er is onrust binnen de gelederen van zijn ‘inner circle’. Er staat een flinke prijs op zijn hoofd en voor de man die hem doodt, ligt een weg vol roem in het vooruitzicht.

Met zoveel te winnen vertrouwd de outlaw niemand, maar als het moment daar is, komt de dader verrassend genoeg uit een onverwachte hoek.

Achter deze opvallend lange titel gaat een eveneens opvallende film schuil. The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford is geen alledaagse western maar eerder een cinematografisch hoogstandje dat in een heel rustig tempo over het beeldscherm schrijdt.

Niet direct een film waarin je Brad Pitt tegen verwacht te komen, hoewel dat na Babel eigenlijk helemaal niet zo verwonderlijk is. Opvallend geeft Casey Affleck perfect tegenspel als de ziekelijk jaloerse en tegelijk zeer ambitieuze Robert Ford.
 
Acteurs: Brad Pitt, Casey Affleck, Sam Rockwell en Sam Shepard.
Genre: Western, Speelfilm.
 
Te huur vanaf: 6 mei 2008
 
Barrow, Alaska staat op het punt om zoals gebruikelijk weer dertig dagen in diepe duisternis door te brengen.

Wie niet tegen deze deprimerende periode van het jaar kan, zorgt ervoor dat ze voor die tijd het stadje hebben verlaten. Sheriff Eben Oleson (Josh Hartnett) is er wel aan gewend, hoewel het zonder zijn grote liefde Stella, die hem kort daarvoor heeft verlaten, toch anders is dan vroeger. Ook Stella probeert de laatste vlucht naar Anchorage te halen, maar het loopt anders dan verwacht en ze mist haar vlucht.

Op zich geen ramp, ware het niet dat tegelijk met de duisternis duistere wezens het stadje naderen. Een groep vampieren heeft haar oog op Barrow laten vallen en met dertig dagen nacht voor de boeg hebben deze bloedzuigers vrij spel.

30 Days Of Night is een prima film in het horrorgenre, een genre waar de fans de laatste tijd erg veel goed product de revue zien passeren. Deze mogen de fans zeker niet missen.
 
Acteur: Josh Harnett, Danny Huston, Ben Foster en Melissa George.
Genre: Horror, Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 6 mei 2008
De uitgestrekte Amerikaans/Mexicaanse grens in New Mexico is een walhalla voor mensen- en drugssmokkelaars die ’s nachts op pad gaan om hun handelswaar veilig de Verenigde Staten in te loodsen.

Een bende goed georganiseerde ex-special forces heeft na het vermoorden van de lokale drugslords de smokkel in dit deel van het land onder controle en met militaire precisie voeren zij hun acties uit. Voormalig rechercheur Jack Robideaux (Jean- Claude van Damme) heeft om persoonlijke redenen New Orleans verlaten om als agent de gelederen van de grenspolitie te versterken. Iedereen kijkt in eerste instantie een beetje vreemd naar Robideaux, maar al snel bewijst hij zijn waarde in deze zware strijd.
 
Daar is niet iedereen even blij mee. Zijn directe baas vindt dat hij veel te gewelddadig te werk gaat en diezelfde gevoelens hebben ze aan de andere kant van de grens, waar Robideaux’s werk ook de aandacht trekt, maar dan om heel andere redenen…

In tegenstelling tot Steven Seagal is Jean-Claude van Damme nog steeds zeer goed in staat de rol van actieheld te vertolken. De vechtscènes zijn hierdoor een stuk aangenamer om naar te kijken en ze zijn er ook geloofwaardiger door.

The Shepherd: Border Patrol is voor zijn fans meer dan de moeite waard. Van Damme doet wat er van hem verwacht mag worden en op deze manier mag hij nog wel even doorgaan met films maken…

 
Acteurs: Jean-Claude van Damme
Genre: Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 6 mei 2008
 
In sprookjesland Andalasia zingt prinses Giselle over haar droomprins. Ze heeft de woorden nog niet gezongen of prins Edward (James Marsden) duikt op en verklaart zijn eeuwige liefde en vraagt om haar hand.

Dat is niet naar de zin van Edward’s stiefmoeder, de boze koningin Narissa die in een mogelijk huwelijk een bedreiging ziet voor haar plek op de troon. In de traditie van boze stiefmoeders manipuleert ze haar toekomstige schoondochter en nadat ze haar in een diepe put heeft gegooid, duikt de nietsvermoedende prinses in een enorme trouwjurk op in Times Square van hedendaags New York.

Geschokt door deze vreemde en nieuwe omgeving zwerft Giselle rond in de chaotische wereld. De charmante echtscheidingsadvocaat Robert Philip (Patrick Dempsey) helpt het vreemd uitgedoste meisje en Giselle op haar beurt wordt halsoverkop verliefd op deze moderne prins. Dat veroorzaakt wel een probleem, want een droomprins had ze al... Disney heeft na films als Mary Poppins en Heksen En Bezemstelen een reputatie hoog te houden als het gaat om films die deels geanimeerd en deels ‘live-action’ zijn.

Met Enchanted steekt ’s werelds grootste kindervriend nu zelf de draak met die traditie. Enchanted is een komische familiefilm waarin getekende sprookjesfiguren als echte mensen in de moderne wereld terecht komen. Regisseur Kevin Lima kent zijn klassiekers en strikte voor de voice-over niemand minder dan Mary Poppins...
Acteurs: Amy Adams, Julie Andrews, Patrick Dempsey en Susan Surandon.
Genre: Animatie, Avontuur
 


Te huur vanaf: 6 mei 2008

Jason Stevens is een verwaande jongeman die nooit ergens voor heeft moeten werken. Na de dood van zijn grootvader, blijkt dat deze hem bijna alles heeft nagelaten, hij moet er alleen wel voor werken...

The Ultimate Gift is een film die begint als komedie maar naar mate de film vordert zich verder ontwikkelt als mooie speelfilm. De kracht van deze film is vooral dat het warmte uitstraalt en de gevoelige snaar weet te raken. Prima acteerwerk (Abigail Breslin uit Little Miss Sunshine) en een fraaie soundtrack maken de film compleet.
 
Acteurs: Acteurs: Abigail Breslin, Brian Dennehy en James Garner.
Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 29 april 2008

Na een angstaanjagende nacht, waarin hij wordt overreden door een trein, zit Ian Stone de volgende dag gewoon weer aan zijn bureau. Hij ontdekt dat de gebeurtenissen van die nacht niet echt zijn gebeurd, of is er soms iets heel anders aan de hand, want al snel ontstaat een patroon waarin Ian sterft om vervolgens gewoon weer verder te leven.

Hij besluit om op zoek te gaan naar antwoorden op zijn vele vragen. Maar zijn meest dringende vraag is en blijft wanneer hij écht het loodje zal gaan leggen in deze horror-variant op het Groundhog Day-thema.
 
Acteurs: Mike Vogel en Jaime Murray. Genre: Horror, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 29 mei 2008

Als de twintigjarige Jane Austen (Anne Hathaway) voor het eerst echt verliefd word op de straatarme Ierse bokser Tom Lefroy (James McAvoy), wordt ze geïnspireerd om te gaan schrijven. Maar het geluk mag niet lang duren, want het grote verschil tussen hun afkomst en de status van haar eigen familie maakt hun relatie onmogelijk.

Na verschillende succesvolle verfilmingen van haar boeken is het nu de beurt aan Jane Austen zelf en haar eigen verhaal. Qua sfeer is Becoming Jane goed te vergelijken met bijvoorbeeld Pride & Prejudice, geschreven door... Jane Austen natuurlijk.
Acteur: Anne Hathaway, Maggie Smith en James Cromwell. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 6 mei 2008

Michael (Freddie Prinze Jr.), Carmine en Bobby groeien op in het door misdaad geteisterde Brooklyn van de jaren tachtig. Wanneer Carmine in de problemen komt, moeten Michael en Bobby voor hun vriend opkomen en dat brengt hen in contact met mensen waar ze normaal met een boog omheen zouden lopen, waaronder de gevaarlijke Caesar Mangarano (Alec Baldwin).

Misdaadfilms zijn weer terug van weggeweest (The Departed, American Gangster, We Own The Night) en daar hoor je niemand over klagen, want dit type film is een heerlijke afwisseling van al het ‘big budget’-geweld van de laatste jaren.

Acteurs:Freddie Prinze Jr. en Mena Suvari Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 29 april 2008

Het reclamebureau van Julia en Matt McKay loopt als nooit tevoren. Matt (Angus Macfadyen) heeft in Trevor Jones (Colm Meaney) een sterke tweede man gevonden, maar die zeurt hem al een tijd aan zijn kop dat hij medevennoot wil worden.

Matt heeft echter andere zaken aan zijn hoofd, want vrouwlief Julia (Tara Reid) heeft bijna anderhalve ton euro uitgegeven aan P.R.-activiteiten. Als Trevor hem foto’s laat zien waarop Julia een geheime ontmoeting heeft met een andere man, gaat Matt volledig door het lint en vanaf dat moment is hij alle kijk op de werkelijkheid kwijt.
Acteur: Colm Meaney en Tara Reid. Genre: Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 8 april 2008

Een avontuurlijk bedoelde riviertrip in noord Australië mondt uit in een nachtmerrie als de boot van een groepje toeristen omslaat en een enorme krokodil hen op het oog heeft om zijn honger te stillen. Gestrand in het midden van een half overstroomd moeras, moeten de toeristen een manier zien te vinden om deze ontberingen te overleven.

Er wordt in deze, op ware gebeurtenissen gebaseerde, film een constante spanning opgebouwd en gedurende het verhaal kun je je als kijker goed inleven in de personages en in de benarde situatie waarin ze verzeild zijn geraakt.

Acteurs: David Nerlich en Andres Traucki.
Genre: Thriller/Misdaad, Avontuur
 
1 American Gangster
Thriller Misdaad
2 Michael Clayton
Thriller/Misdaad
3 The Heartbreak Kid
Speelfilm/Komedie/Humor
4 Rogue Asassin
Actie/Thriller/Misdaad
5 Eastern Promises
Thriller/Misdaad/Speelfilm
6 The Invasion
Thriller/Misdaad/Sci-Fi
7 Butterfly on a wheel
Thriller/Misdaad
8 Alles is liefde
Speelfilm/Komedie/Humor
9 The Kingdom
Actie
10 Surf's Up
Animatie/Komedie/Humor
11 Turistas
Avontuur/Thriller/Misdaad
12 Captivity
Mysterie & Suspense/Horror
13 Resident Evil: Ext...
Actie/Sci-Fi
14 Stardust
Avontuur/Fantasy
15 Mr. Brooks
Thriller/Misdaad
16 The Brave One
Thriller/Misdaad
17 28 Weeks Later
Horror/Thriller/Misdaad
18 Saw IV
Thriller/Misdaad/Horror
19 The Bourne Ultim...
Actie/Thriller/Misdaad
20 Shoot 'em Up
Thriller/Misdaad/Actie
21 Fantastic 4 rise...
Actie/Sci-Fi/Fantasy
22 No Reservations
Komedie/Humor
23 Die Fälscher
Filmhuis, Oorlog
24 I Think I Love my...
Komedie/Humor
25 Knocked Up
Komedie/Humor
 
26 Rush Hour 3
Actie/Komedie/Humor
27 De Scheepsjonge...
Avontuur
28 Ocean's Thirteen
Thriller/Misdaad/Komedie/Humor
29 Superbad
Komedie/Humor
30 Trade
Thriller/Misdaad
31 The Front Line
Thriller/Misdaad/Speelfilm
32 A Guide To Recog...
Thriller/Misdaad/Speelfilm
33 The Simpsons Movie
Animatie/Komedie/Humor
34 9th Company
Oorlog
35 Let's Kill Bobby Z
Thriller/Misdaad/Actie
36 Whisper
Horror/Thriller/Misdaad
37 1408
Thriller/Misdaad/Horror
38 Pathfinder
Avontuur
39 Pistol Whipped
Actie
40 Die Hard 4.0
Actie
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.