Te huur vanaf: 22 april 2008
Een medische ontdekking tegen kanker wordt met veel enthousiasme begroet, want eindelijk heeft de mensheid één van de grootste doodsoorzaken onder controle.

Wat is ontwikkeld als een geschenk voor het menselijk ras wordt kort daarna haar ondergang als er vanuit die ontdekking een virus ontstaat dat binnen drie jaar verantwoordelijk is voor de dood van 90 procent van de wereldbevolking. Kolonel Robert Neville (Will Smith) zwerft sinds deze pandemie tijdens daglicht door de staten van Manhattan.
  Alleen overdag, want zodra de zon ondergaat, maken bloedlustige mutanten zich meester van de straten en is er geen overlevingskans voor wie geen perfecte schuilplaats heeft. Robert had het eiland al lang kunnen verlaten, maar hij weigert op zoek te gaan naar andere overlevenden. Manhattan is zijn ‘ground zero’, de plek waar het virus is ontstaan en dat is ook de plek waar hij onder onmogelijke omstandigheden aan een vaccin werkt om de mensheid nog een laatste kans te geven.

Will Smith is een grote publiekstrekker en we zien binnen de bioscoopresultaten dat zelfs een semi-zombiefilm als I Am Legend door zijn aanwezigheid een grote film is geworden. De beelden van een verlaten post-apocalyptisch New York zijn heel indrukwekkend en Smith is ijzersterk als de gedreven overlever. Veel andere cast is er niet, tenminste geen herkenbare…

Acteurs: Will Smith
Genre: Rampenfilm/Avontuur, Horror
 
Te huur vanaf: 22 april 2008
 
Zomer 1935. Aan de vooravond van de tweede wereldoorlog geniet de dertienjarige Briony Tallis samen met haar familie van het luxe leven op hun enorme landgoed.

Briony heeft stiekem een oogje op Robbie, de intelligente zoon van de huishoudster van het gezin. Robbie op zijn beurt heeft warme gevoelens voor Briony’s oudere zus Cecilia (Keira Knightley) en hij hoopt dat de gevoelens wederzijds zijn en dat er alleen een goed moment moet komen om de vonk over te doen slaan.

Als die vonk eindelijk overslaat, gaat de jaloerse Briony zich er mee bemoeien. Ze gaat zelfs zo ver dat ze Robbie van een misdaad beschuldigd. Deze beschuldiging vernielt de prille liefde van Robbie en Cecilia en verandert op dramatische wijze voorgoed het leven van alle betrokkenen.

Atonement is een ontroerend liefdesdrama. De film werd genomineerd voor maar liefst 7 Oscars en dat betekent dat hij op meerdere vlakken tot de top van het afgelopen jaar behoort.
 
Acteurs: Keira Knightley en James McAvoy.
Genre: Oorlog, Speelfilm
 
Te huur vanaf: 22 april 2008
 
In de wereld van het illegale tafeltennis gaat het er hard aan toe. Topcrimineel Feng (Christopher Walken) heeft zo zijn eigen manier om van deze flitsende sport te genieten en zijn begrip van ‘sudden death’ is niet zo goed voor de gezondheid van de verliezer.

Om deze ongrijpbare crimineel te ontmaskeren, rekruteert de FBI voormalig toptalent Randy Daytona. Randy is echter het spelletje zo goed als verleerd. Hij is nog steeds een virtuoos als het gaat om het geven van demonstraties, maar tegen een tegenstander spelen is heel iets anders, zeker als deze tot de beste van de wereld behoort.

Al bij het zien van de trailer weet je welke onzin je in Balls Of Fury te wachten staat. Ze hebben het thema, over een eiland waar de beste vechters ter wereld strijd leveren op leven en dood, op een leuke manier in het belachelijke getrokken. Het resultaat is heel grappig en perfect om een melige avond mee door te brengen…
 
Acteur: Dan Fogler, Christopher Walken en Maggie Q.
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 15 april 2008
Het is al lang niet meer zo dat animatiefilms alleen voor de kleintjes gemaakt worden en wat dat betreft hebben de creatieve geesten uit Hollywood goed werkt verricht.

Met de komst van o.a. Aladdin werd een nieuw fenomeen geïntroduceerd, die van de bekende stem. Er is daarnaast veel meer dubbele humor in aangebracht, subtiel dubbelzinnige humor die leuk is voor de kleintjes in de Nederlandstalige versie, maar die in het Engelse origineel de volwassen doelgroep aanspreekt.

Barry staat voor een korte en tevens eenzijdige carrière. Als zojuist afgestudeerde bij is er voor hem slechts een enkele saaie taak weggelegd, het maken van honing in de korf. De meeste van zijn medebijen laten dat lot gelaten over zich heenkomen, maar Barry wil meer uit het leven halen.
 
Barry zou zich dolgraag aansluiten bij de bijen die het leven buiten de korf ook eens te zien krijgen. Een tikje overmoedig, besluit hij het erop te wagen.

Maar in de buitenwereld loert overal gevaar en mensen houden niet van stekende bijen. Gelukkig wordt Barry gered door de New Yorkse bloemist Vanessa (Renée Zellweger).

Terwijl hun relatie opbloeit, komt Barry erachter dat mensen massaconsumenten van honing zijn. Hij gaat aan het werk om de mensheid voor het stelen van bijenhoning aan te klagen... Leuk voor jong en oud…
 
 
Acteurs: Jerry Seinfeld (s), Matthew Broderick (s) en Renee Zellweger (s).
Genre: Komedie/Humor, Animatie
 
 
 
Te huur vanaf: 15 april 2008
 
In 1588 staan twee wereldmachten lijnrecht tegenover elkaar. In Spanje heerst de inquisitie en vanuit die inquisitie wordt grote druk op koning Philip II uitgeoefend om de, in hun ogen ketterse, Engelse koningin Elizabeth (Cate Blanchett) van de troon te stoten ten gunste van haar katholieke nicht Mary Stuart.

Stuart staat in het noorden van Engeland onder huisarrest, maar dat wordt een onhoudbare situatie en de raadgevers van Elizabeth proberen haar goedkeuring te krijgen voor haar executie. Zo’n executie zou de toorn van Spanje over Engeland af kunnen roepen en de ‘virgin queen’ zit dus tussen twee vuren. Als

Elizabeth uiteindelijk zwicht, is dat het sein voor een machtig Spaans armada om uit te varen om samen met Franse grondtroepen met het zwaard in de hand het juiste geloof naar Engeland te brengen. Elizabeth, The Golden Age toont ons, de terecht voor een Oscar genomineerde Cate Blanchett, een actrice die je nooit op een zwakke performance zult kunnen betrappen. We zagen haar tien jaar geleden al in dezelfde rol met ook toen Geoffrey ‘Captain Barbossa’ Rush aan haar zijde.

Deze nieuwe versie is veel grootser van opzet en kreeg niet geheel onverwacht de Oscar voor mooiste kostuums. Het is altijd weer een genot om naar alle pracht en praal te kijken en ook de scènes van de Spaanse vloot zien er prachtig uit. Voor de liefhebber van dit genre een absolute must-see.
Acteurs: Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Clive Owen en Rhys Ivans.
Genre: Speelfilm
 


Te huur vanaf: 22 april 2008

In de winkel van Mr. Edward Magorium (Dustin Hoffman) kan van alles gebeuren. Zijn Wonder Emporium is dé speelgoedwinkel van de stad en er is niets maar dan ook niets wat hij zijn klanten niet kan verkopen.

Voor de bijna tweeënhalve eeuw oude Mr. Magorium is het echter tijd om het vaandel over te dragen aan zijn trouwe assistente Molly Mahoney (Natalie Portman). Mr. Magorium’s Wonder Emporium is qua stijl een beetje te vergelijken met Charlie & The Chocolat Factory en dat is een heel groot compliment.
 
Acteurs: Dustin Hoffman, Natalie Portman en Jason Bateman.
Genre: Genre: Familiefilm, Komedie/Humor


Te huur vanaf: 22 april 2008

Na slechts twee maanden vraagt de tot over zijn oren verliefde Ron zijn vriendin Melinda ten huwelijk. Dat valt niet in goede aarde bij zijn aanstaande zwager Todd. Om het huwelijk nog voor de ceremonie stuk te laten lopen besluit Todd voor Ron en zijn wilde vrienden een superluxe vrijgezellenweekend te organiseren.

Als je dit verhaal leest, dan weet je wat je te wachten staat. Bachelor Party 2 verrast in positieve zin en dat is gezien het origineel geen eenvoudige opgave. Als je het origineel ook nog niet gezien hebt, huur die dan ook. Die is ook zóóó leuk…
 
Acteurs: Josh Cooke en Harland Williams. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 22 april 2008

Een aantal eerstejaarsstudenten woont, aan hun toekomstige universiteit, een zomer lang een oriëntatie cursus bij. Ze ontdekken dat een deel van hun studentenhuis ooit een berucht gesticht is geweest. Als het eerste semester eenmaal is begonnen worden ze geconfronteerd met trauma’s die ze ooit opgedaan hebben in hun verleden.

De geest van een kwaadwillende arts die eerder dienst deed in hetzelfde gesticht en de patiënten daar martelde, is teruggekeerd om hen met hun eigen grootste angsten te terroriseren… Weer een geslaagde film in het college-horrorgenre.

Acteur: Aaron Blomberg. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 22 april 2008

Het spelletje 75, waarbij je iemand over de telefoon 75 seconden in de maling moet nemen of de stuipen op het lijf moet jagen zonder dat ze ophangen, is heel populair bij de leden van ‘the crew’, een select groepje studenten van de Brattmar universiteit.

Na hun eindexamen komen ze nog een keer bij elkaar voor een exclusief feest in een afgelegen villa en zo’n avond is natuurlijk niet kompleet zonder hun favoriete telefoonspelletje. Helemaal niet verkeerd deze horrorfilm met een hoog I Know What You Did Last Summer-gehalte. Je weet dus wat je te wachten staat…
Acteur: Rutger Hauer. Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 22 april 2008

Ze staan in de Quote 500 met een geschat vermogen van een kleine 150 miljoen euro, maar ooit zaten de broers Boudewijn en Ewout samen met hun vriend Hennie Werkhoven een aantal jaren in de gevangenis voor de Baarnse moordzaak uit 1960.

Het verhaal van deze film is losjes op de gebeurtenissen van toen gebaseerd, losjes, want na al die jaren weet nog steeds niemand wat er zich in de vijf weken voor de noodlottige dag in de villa heeft afgespeeld. Sterk acteerwerk in dit grotendeels waargebeurde verhaal over een moord die destijds veel stof op deed waaien…

Acteur: Pierre Bokma. Genre: Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 22 april 2008

Wat te doen met kinderen die ontspoort zijn of dreigen te ontsporen, kinderen die naar niemand luisteren en waar niemand een oplossing voor ziet? Dr. Norman Hail (Peter Stormare) heeft er een methode voor ontwikkeld en op verzoek van ouders ontfermt hij zich op een eiland in de Fiji-archipel over deze kinderen, zijn kinderen.

Ouders dragen hun ouderlijk gezag over de minderjarige kinderen over aan Hail en in zijn kamp Serenity probeert hij met militaire discipline de kinderen te heropvoeden. Verrassend goed deze spannende film…

Acteurs: Mila Kunis en Peter Stormare.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.