Te huur vanaf: 8 april 2008
De dood van een zwanger Russisch meisje veroorzaakt onrust in de gelederen van de Russische maffia in Londen, de Vory V. Zakone.

Verpleegster Anna vindt tussen de eigendommen van de jonge vrouw een dagboek en omdat ze niet wil dat de baby, die de bevalling heeft overleefd, in allerlei adoptiewirwar terecht komt, zoekt ze iemand om het in het Russisch geschreven dagboek te vertalen.

Met al haar goede bedoelingen gaat ze naar het Russische restaurant waarvan ze, in het dagboek, een kaartje heeft gevonden.
  Dat had ze beter niet kunnen doen. De eigenaar van dat restaurant is de rustig ogende oude man Semyon, maar achter die façade gaat een zeer gevaarlijk en meedogenloos man schuil.

Net als A History Of Violence is deze misdaadfilm een samenwerking tussen regisseur David Cronenburg en hoofdrolspeler Viggo Mortensen. Net als die film oogt het verhaal overwegend rustig om vanuit het niets een paar keer te veranderen in een extreme geweldsexplosie. Dat komt de kracht van het verhaal ten goede, want ook hier geen geweld puur en alleen om het geweld, maar alleen geweld dat past binnen het grotere geheel.

Eastern Promises is daarmee een geweldige en vooral realistische misdaadfilm met een indrukwekkende, op sommige momenten zeer blote Mortensen. Wat ons betreft mag hij samen met Cronenberg nog een paar films in dit genre maken. Absoluut een zeer grote aanrader…

Acteurs: Viggo Mortensen, Naomi Watts en Vincent Cassel.
Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 1 april 2008
 
Jigsaw en zijn assistente zijn dood, maar de gruwelen zijn nog lang niet voorbij. Tijdens de lijkschouwing wordt in Jigsaw’s maag een audio-opname gevonden en daaruit blijkt dat het spel nog lang niet gespeeld is.

SWAT-leider Rigg is door de zaak een gebroken man. Verschillende goede collega’s/vrienden zijn om het leven gekomen tijdens de jacht op de Jigsaw-moordenaar en hij is nog maar een schim van de politieman die hij ooit was. Juist voor hem is, in het nauwkeurig door Jigsaw in elkaar gezette nieuwe moordspel, een belangrijke rol weggelegd.

Het ware verhaal dat achter de koelbloedige moordenaar schuilt, zal stukje bij beetje onthuld worden, evenals zijn sinistere plannen uit het verleden, het heden...en de toekomst.

Je moet in dit vierde deel wel goed op blijven letten, want er wordt met verschillende elementen gespeeld om tot de grote verrassing te komen, maar dat zijn de Saw-fans inmiddels wel gewend.
 
Acteur: Donnie Wahlberg.
Genre: Horror, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 8 april 2008
 
Velen hebben zich door het verhaal van Beowulf laten inspireren. Zo was Beowulf een belangrijke inspiratiebron voor J.R.R. Tolkien.

Het volk van de Rohirrim in zijn The Lord Of The Rings is geïnspireerd op het verhaal van Beowulf, en de ork-figuren zijn gebaseerd op Grendel en diens moeder.

Het rijk van de Deense koning Hrothgar (Anthony Hopkins) wordt geteisterd door een trolachtig monster met de naam Grendel, het resultaat van een misstap uit zijn eigen verleden. Grendel maakt bij gelegenheid vele slachtoffers en niemand durft het gevecht met hem aan te gaan. Dan verschijnen Beowulf en zijn mannen ten tonele, op zoek naar glorie en onsterfelijkheid…

Beowulf volgt in de voetsporen van 300, want beide films zijn met dezelfde techniek opgenomen. Naast de twee eerder genoemde namen zien we Robin Wright Penn, John Malkovich, Brendan Gleeson en de wat onbekendere Ray Winstone (King Arthur, The Departed) als Beowulf.
 
Acteur: Angelina Jolie, Anthony Hopkins en John Malkovich.
Genre: Actie, Avontuur
 
 
Te huur vanaf: 8 april 2008
Dennis Doyle (Simon Pegg) staat op het punt om te gaan trouwen, maar op het allerlaatste moment blaast hij de hele boel af en laat hij zijn zwangere aanstaande Libby (Thandie Newton) in de steek.

Jaren later is Dennis niet veel verder gekomen met zijn leven. Hij is nog steeds vrijgezel en heeft een saai baantje als beveiligingsbeambte. Ook als vader van zijn zoon stelt hij niet veel voor. Gelukkig komt bij Dennis de wijsheid met de jaren, want hij beseft dat hij met het weglopen van zijn bruiloft een verschrikkelijke fout heeft gemaakt.

Hij besluit een poging te doen zich met Libby te verzoenen, maar zijn kansen lijken gering. Om indruk te maken op Libby besluit hij om, net als Libby’s nieuwe vriend Whit (Hank Azaria), mee te doen aan de marathon van Londen.
 
Dat is eenvoudiger gedacht dan gedaan. Ten eerste heeft Dennis een verschrikkelijk slechte conditie en je kunt ook niet zo maar meerennen. Je moet je maanden van tevoren inschrijven en er worden bijna nooit uitzonderingen gemaakt. Met de hulp van wat vrienden gaat Dennis in training…

Run Fatboy Run is een heerlijke, eerlijke Engelse komedie over de traditionele loser/underdog die uiteindelijk iedereen verbaast. De hoofdrolspeler van dienst Simon Pegg kennen we uit Hot Fuzz en uit Shawn Of The Dead.

 
Acteurs: Simon Pegg, Hank Azaria en Thandie Newton
Genre: Komedie/Humor.
 
 
 
Te huur vanaf: 8 april 2008
 
Op een avond in een grote Amerikaanse stad wacht een man luisterend naar de naam Smith (Clive Owen) op de bus. Plotseling rent er een zwangere vrouw voorbij, achtervolgt door een man met een wapen in zijn handen.

Na een moment van, moet ik me hier wel mee bemoeien, volgt Smith het tweetal en grijpt in als de man met het wapen de zwangere vrouw probeert te vermoorden.

Al snel duiken er meerdere schutters op, waaronder de leider van de bende, een zeer vervelend heerschap met de naam Hertz (Paul Giamatti). Onder zwaar vuur assisteert Smith bij de, op dat moment plaatsvindende, bevalling en als hij het leven van de vrouw niet kan redden, besluit Smith er in ieder geval voor te zorgen dat deze Hertz het kind niet in handen krijgt.

Hij weet zich een weg uit het vuurgevecht te knokken en vlucht naar een bordeel waar hij de hulp inroept van prostituee Donna (Monica Bellucci), die gespecialiseerd is in het geven van borstvoeding aan haar klanten. Zij is de ideale persoon om zich over de baby te bekommeren zodat Smith zijn handen vrij heeft om Hertz te bestrijden.

Voor een extreem gewelddadige avond is Shoot ‘Em Up een veilige keuze. De film raast als een rollercoaster over je scherm en qua actie heeft het wat weg van bijvoorbeeld Kill Bill, alleen dan zonder de zwaarden en in de plaats daarvan karrenvrachten kogels. De film is dus heerlijk ‘over de top’ en dat was nou precies de bedoeling…
Acteurs: Clive Owen, Paul Giamatti en Monica Bellucci.
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 


Te huur vanaf: 8 april 2008

Na zeven jaar ’hard time’ in één van de gewelddadigste gevangenissen komt Eddie Castillo voorwaardelijk vrij. Vastberaden om uit de gevangenis te blijven, keert hij terug in zijn oude buurt en trekt hij in bij zijn jongere broer David.

Net als zijn broer verdient David zijn geld met straatgevechten en hij is zo goed als onverslaanbaar en dat geeft hem een onoverwinnelijk gevoel. Dat gevoel wordt hard in de grond getrapt als Matador, de topvechter van maffiabaas Argento (Armand Assante), hem tijdens een gevecht dodelijk verwond.
 
Acteurs: Armand Assante, James Russo en John Savage.
Genre: Speelfilm, Actie


Te huur vanaf: 8 april 2008

Om de door haar man verlaten Sylvia wat afleiding te bezorgen, organiseren vriendinnen Bernadette en Jocelyn een boekenclub waarin ze de boeken van schrijfster Jane Austen lezen en bespreken. Sylvia’s dochter Allegra, de jonge onderwijzeres Prudie en de scifi-fan Grigg sluiten zich aan bij de club en iedere maand behandelen ze één van haar boeken.

Ze ontdekken dat hun eigen relaties in de 21ste eeuw sterke overeenkomsten vertonen met de relaties en personages uit de Austen-boeken, die dateren uit de 19e eeuw. In principe een typische chick-flick…
 
Acteurs: Maria Bello en Emily Blunt. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 8 april 2008

Voor Miranda komt het als een grote schok als ze ontdekt dat buitenaards DNA van haar een gevaarlijke mannenverslindster heeft gemaakt. Als het paarseizoen zich openbaart is geen man veilig in haar omgeving, zeker niet omdat deze zich vrijwel zonder uitzondering aangetrokken voelen tot de oogverblindende jonge blonde vrouw.

De Species-films kenmerken zich stuk voor stuk door de beeldschone gevaarlijke hoofdrolspeelster en dat is hier niet anders. Ook dit keer worden we getrakteerd op de combinatie van sci-fi en horror die we kennen van de eerste film uit 1995.

Acteur: Ben Cross. Genre: Horror, Sc-Fi & Fantasy


Te huur vanaf: 1 april 2008

Tussen alle fictieve verhalen is de documentaire Earth een beetje een buitenbeentje, maar oh zo mooi. Met een budget van 40 miljoen dollar kun je niet spreken van een kleine productie en dat is aan het eindresultaat te zien.

Meer dan 4000 draaidagen waren 45 camerateams wereldwijd actief op meer dan 200 locaties. De beelden bestrijken ruim 60 landen op alle 7 continenten en dat heeft een onvergetelijke reis over onze planeet opgeleverd.

De makers zijn erin geslaagd een documentaire af te leveren die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien.

Regie: Alastair Fothergill en Mark Linfield Genre: Documentaire


Te huur vanaf: 8 april 2008

Als Katie (Jessica Simpson) naar New York reist om haar vriendje Billy te verrassen, krijgt ze de schrik van haar leven. Ze treft haar jeugdliefde in bed aan met een andere vrouw en woedend klopt Katie aan bij haar nichtje Haley (Rachel Leigh Cook).

Die haalt haar over om in New York te blijven waar haar een ‘illegally blonde’ carrière staat te wachten. Samen met Luke Wilson, Rachel Leigh Cook, Penelope Ann Miller en Andy Dick maakt Amerika’s favoriete domme blondje Jessica Simpson van Blonde Ambition een vrolijke variant op het Legally Blonde-thema.

Acteur: Jessica Simpson en Luke Wilson. Genre: Speelfilm, Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 8 april 2008

Vijfhonderd jaar geleden vocht de Koreaanse krijger Haram met Imoogi-serpent Buraki, een 200 meter lang mythisch monster, om zijn geliefde te redden. Nu zijn de Imoogi terug op aarde onder leiding van Buraki en verwoesten zij Los Angeles.

Als een Koreaanse film een budget heeft van een kleine 75 miljoen dollar, dan heb je het niet over een kleine film. Voor de fans van groots opgezet spektakel is dit een film die je zeker mag huren. Het draait hier allemaal om de special effects, want daar is al het geld in gaan zitten.

Acteurs: Jason Behr en Robert Forster.
Genre: Actie, Sci-Fi & Fantasy
 
1 The Kingdom
Actie
2 American Gangster
Thriller/Misdaad
3 Alles is liefde
Speelfilm/Komedie/Humor
4 Butterfly On A Wheel
Thriller/Misdaad
5 Mr. Brooks
Thriller/Misdaad
6 The Bourne Ultimatum
Actie/Thriller/Misdaad
7 The Brave One
Thriller/Misdaad
8 The Heartbreak Kid
Komedie/Humor
9 No Reservations
Komedie/Humor
10 Stardust
Avontuur/Fanatasy
11 Rush Hour 3
Actie/Komedie/Humor
12 Trade
Thriller/Misdaad
13 Surf's Up
Animatie/Komedie/Humor
14 1408
Thriller/Misdaad/Horror
15 Michael Clayton
Thriller/Misdaad
16 Knocked Up
Komedie/Humor
17 The Simpsons Movie
Animatie/Komedie/Humor
18 Fantastic 4, Rise ...
Actie/Sci-Fi/Fantasy
19 Superbad
Komedie/Humor
20 Die Hard 4.0
Actie
21 Timboektoe
Familiefilm
22 9th Company
Oorlog
23 Pathfinder
Avontuur
24 Ocean's Thirteen
Thriller/Misdaad/Komedie/Humor
25 Resident Evil: Ext...
Actie/Sci-Fi
 
26 Wedding Daze
Komedie/Humor
27 Planet Terror
Horror
28 Let's Kill Bobby Z
Thriller/Misdaad/Actie
29 A Mighty Heart
Speelfilm/Thriller/Misdaad
30 Ratatouille
Animatie/Familiefilm
31 The Myth
Actie/Avontuur
32 I Think I Love My ...
Komedie/Humor
33 Jackass 2.5
Komedie/Humor
34 Bordertown
Thriller/Misdaad
35 Fracture
Thriller/Misdaad
36 28 Weeks Later
Horror/Thriller/Misdaad
37 Crank
Actie
38 Boogeyman 2
Horror
39 Premonition
Speelfilm/Thriller/Misdaad
40 Hot Fuzz
Actie/Komedie/Humor
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.