Te huur vanaf: 18 maart 2008
Na een misgelopen operatie tegen de Japanse yakuza wordt het gezin van de vaste partner van FBI-agent John Crawford (Jason Statham) beestachtig afgeslacht.

Drie jaar later zit John nog steeds vol woede over het feit dat hij de dader, de mysterieuze Rogue, nooit heeft kunnen vinden.

Hij denkt Rogue’s identiteit te kennen, maar de man zelf is zo ongrijpbaar als een geest. Als een slachting onder enkele leden van een grote yakuza-clan het kenmerk van Rogue draagt, vermoedt John dat de zeer efficiënte moordenaar weer actief is in zijn gebied en hij laat niets in zijn weg staan om wraak te nemen.

  Jason Statham en Jet Li samen in een film, das toch een combinatie waar de fans van het actiegenre alleen maar van kunnen dromen. Beide heren staan bekend om hun gewelddadige werk en omdat ze zo verschillen van elkaar, zowel in acteerstijl als in hun manier van vechten, is de combinatie perfect. Je krijgt dan al snel dat zo’n film op het actievlak ‘over de top’ gaat, maar dat is hier niet het geval, want het verhaal en de bijbehorende actie blijft geloofwaardig.

Rogue Assassin is daarmee een veilige keuze voor de gehele actie-thriller doelgroep. Statham zagen we een paar maanden geleden nog over het beeldscherm daveren in Crank en hij eist meer en meer zijn plek op in de nieuwe generatie topacteurs binnen dit zo populaire genre.

Acteurs: Jason Statham en Jet Li.
Genre: Actie, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 18 maart 2008
 
Als een spaceshuttle net binnen onze atmosfeer ontploft, vallen de brokstukken verspreid over een groot gebied van de Verenigde Staten.

De autoriteiten waarschuwen de bevolking niets aan te raken, maar enkele nietsvermoedende burgers slaan deze waarschuwing in de wind en dat is het begin van een massale aanval op het menselijk ras.

Psychiater Carol Bennell (Nicole Kidman) ziet het allemaal om zich heen gebeuren. In eerste instantie begrijpt ook zij niet wat er aan de hand is en waarom iedereen zich zo vreemd gedraagt. Iedereen die nog niet besmet is moet goed oppassen dat ze niet uit de toon vallen, want voor je het weet wordt je gegrepen...

Invasion Of The Body Snatchers is een klassieker in het S.F.-actiegenre en na een geslaagde remake in 1978 komt er nu een tweede remake met Nicole Kidman en Daniel Craig, wie kun je in tijd van nood beter aan je zijde hebben dan James Bond himself, in de hoofdrollen.
 
Acteur: Nicole Kidman, Daniel Craig en Jeremy Northam.
Genre: Sci-Fi & Fantasy, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 25 maart 2008

Eens in de zoveel tijd geven we je een gemeend advies om een film die je niet direct van het schap zou pakken toch te huren. A Guide To Recognizing Your Saints is zo’n film. De titel is vreemd en de verpakking ook niet alledaags, maar de inhoud is meer dan de moeite waard.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de jeugd van Dito Montiel (Shia LaBeouf). Samen met zijn vrienden hangt Dito wat rond in de straten van Queens en dat gaat gepaard met veel rottigheid, geweld en een grote dosis typisch New York-achtig bravoure.
Acteur: Shia LaBeouf, Robert Downey Jr., Chazz Palminteri en Rosario Dawson.
Genre: Thriller/Misdaad, Speelfilm
Te huur vanaf: 18 maart 2008

Stripfiguur Garfield ontsnapt samen met zijn huisgenoot Odie uit de stripwereld en de echte wereld bevalt hem prima. Als hij echter merkt dat hierdoor zijn strip in de krant wordt stopgezet moet hij de vreemdste streken uithalen om weer terug in zijn eigen wereld te komen.

Dit keer weer een getekende Garfield, zij het met behulp van de computer wat altijd wat meer diepgang oplevert. Het is een heel andere product dan de twee ‘live action’-films, maar gelukkig is Garfield altijd Garfield met al zijn vaste streken en pesterijen.

Genre: Komedie/Humor, Animatie
 
Te huur vanaf: 25 maart 2008
Een groepje toeristen strandt na een busongeluk in de binnenlanden van Brazilië. Daar moeten ze wachten op alternatief vervoer, iets wat in deze streek wel even kan gaan duren.

Ze doden de tijd door aan een nabij gelegen idyllisch strandje flink te feesten, maar dat komt ze duur te staan. De volgende ochtend worden ze wakker en ontdekken dat ze de voorgaande nacht zijn verdoofd en zijn beroofd. Zonder zelfs maar een paar schoenen moeten ze hun weg terug zien te vinden en dat onder zeer moeilijke omstandigheden. In de regio is namelijk een bende orgaandieven actief die graag gezonde toeristen als onvrijwillige donoren gebruikt.

Turistas begint heel sexy en vrolijk met feesten en mooie schaars geklede vrouwen, maar daar komt halverwege verandering in.
 
De sfeer wordt een stuk grimmiger en bloederiger, maar de film blijft inhoudelijk sterk en verzand niet in vlakke horror zonder enige basis van verhaal.

In Turistas draait het om de jacht op gezonde organen van rijke Amerikanen ten behoeve van arme Braziliaanse kinderen. Niet direct een veel nobeler doel, maar wel een stuk realistischer en een stuk geloofwaardiger.

Daardoor is het een film die geschikt is voor een veel bredere doelgroep. Vooral de prachtige onderwateropnamen maken deze film al meer dan de moeite waard...
 
 
Acteurs: Josh Duhamel
Genre: Thriller/Misdaad.
 
 
 
Te huur vanaf:25 maart 2008
 
Als fotomodel Jennifer Tree na een vreemde nacht wakker wordt, weet ze niet wat ze ziet. Ze weet niet waar ze is maar het uitzicht is prachtig en de zon verlicht schitterend de kamer waar ze zich bevindt. Lang kan ze er niet van genieten, want als ze op het raam afloopt ziet ze pas dat het prachtige uitzicht op een blinde muur wordt geprojecteerd en dat ze opgesloten zit.

Dan pas beseft ze dat ze de nacht ervoor is ontvoerd en dat haar ontvoerder een sadistisch psychologisch spelletje met haar speelt. Al snel wordt het duidelijk dat haar een gruwelijk lot te wachten staat. Via monitoren is Jennifer getuige van de martelingen die haar voorgangers moesten ondergaan en ze staat dan ook stijf van woede en angst. Als ze een lotgenoot ontdekt geeft dat haar weer een sprankel hoop, maar de ontvoerder laat keer op keer blijken dat hij de situatie volledig onder controle heeft en dat beide gevangenen zich geen enkele illusie moeten maken het er ooit levend van af te kunnen brengen.

Captivity is een beetje een afgeleide van de Saw-films, maar dan met een extra stukje sadisme. Het is allemaal dus erg bloederig en wreed en de film pleegt hierdoor een paar keer een aanslag op je maag.

Het sterke aan de film is dat net als je denkt te weten hoe het allemaal af zal lopen, het verhaal een hele andere kant opstuwt en dat is te waarderen in een genre waar de meeste paden al meerdere malen zijn betreden.
Acteurs: Daniel Gillies en Elisha Cuthbert.
Genre: Horror, Mysterie & Suspense
 


Te huur vanaf: 11 maart 2008

Zes maanden nadat het Rage-virus haar dodelijke werking op de bevolking van Londen heeft losgelaten, is de orde weer een beetje hersteld. Met de hulp van het Amerikaanse leger wordt geprobeerd het gebied weer leefbaar te maken en langzaam aan keren burgers terug naar hun huizen.

Als een van de overgebleven dragers van het virus het gebied weer betreedt is dat het begin van een tweede epidemie en beginnen de verschrikkingen weer… Geweld, angst en spanning overheersen de opvolger van 28 Days Later, een aanrader voor de fans…
 
Acteurs: Robert Carlyle en Catherine McCormack.
Genre: Horror, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 26 februari 2008

Het mitswa-feest van de familie Stein is zwaar over de top. Vader Stein heeft een cruiseschip afgehuurd en ruim een half miljoen dollar uitgegeven. Voor Adam Fiedler (Jeremy Piven) is dat de voornaamste reden waarom de bar mitswa van zijn zoon Benjamin het feest van de Steins moet overtreffen.

Fiedler en Stein waren ooit collega’s, maar sinds Adam voor zichzelf is begonnen, is er tussen beide heren een extreme vorm van rivaliteit ontstaan. Kosten nog moeite worden gespaard om het feest tot grote hoogte te tillen. Ook voor de fans van Neil Diamond…
 
Acteur: Jeremy Piven en Jamie Gertz. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 18 maart 2008

Voor Joe Yumba is zijn status als politiek vluchteling een unieke kans om de gruwelen uit zijn geboorteland Congo achter zich te laten. Joe moet wel de nodige ondervragingen ondergaan, want tegelijk met de vluchtelingen proberen ook de daders het land te ontvluchten.

Eenmaal in het bezit van een verblijfsvergunning gaat hij aan het werk als beveiligingsbeambte bij een bank en hij neemt zijn taak heel serieus. Ondanks al zijn goede bedoelingen komt hij toch diep in de problemen als een bende gewelddadige bankrovers hem dwingt hen toegang tot de kluis te geven.
Acteurs: Gerard McSorley en Eriq Ebouaney. Genre: Thriller/Misdaad, Speelfilm


Te huur vanaf: 18 maart 2008

In de laatste twee jaar van de tweede wereldoorlog wordt door Berlijn de grootste voorrang gegeven aan ‘Operatie Bernhard’. De beste drukkers en grafische technici worden in concentratiekamp Sachsenhausen samengebracht met de opdracht perfecte kopieën te maken van het Britse pond en de Amerikaanse dollar.

Evenals Der Untergang en Das Leben Der Anderen is Die Fälscher een Duitstalige kwaliteitsfilm. Hij werd onlangs terecht bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Topacteerwerk en een intrigerend verhaal vormen de basis van deze kwaliteitsfilm.
Acteur: Karl Markovics en August Diehl. Genre: Oorlog, Filmhuis


Te huur vanaf: 18 maart 2008

Na het vinden van een vreemde speelgoedkist ontwikkelen Noah en Emma Wilder van de een op de andere dag een buitengewoon hoge intelligentie, al snel gevolgd door bovennatuurlijke gaven. Vooral Emma is helemaal in de ban van het stoffen speelgoedkonijn Mimzy dat met haar praat en haar allerlei dingen leert. De kinderen ontdekken dat de kist een boodschap bevat uit de toekomst en dat zij een belangrijke rol spelen om die toekomst leefbaar te maken…

The Last Mimzy is een heerlijke film met een magische inhoud die kijkers van alle leeftijden aan zal spreken…
Acteur: Joely Richardson en Timothy Hutton. Genre: Sci-Fi & Fantasy, Familiefilm
 
 


Te huur vanaf: 25 maart 2008

Max en zijn vrienden hadden geen slechtere keuze kunnen maken toen zij voor hun ontvoeringplan de keuze lieten vallen op de kleine David Sandborn. David heeft rijke ouders en er moet flink geld te halen zijn, dus op dat vlak is het niet zo vreemd dat ze hun oog op deze familie hebben laten vallen.

De ontvoering verloopt zonder problemen, maar de kleine David is geen gewone jongen en het wordt al snel duidelijk wie hier de werkelijke slachtoffers zijn, want David is net als Damien uit de Omenfilms meer dan levensgevaarlijk…

Acteur: Josh Holloway, Sarah Wayne Callies en Michael Rooker.
Genre: Horror, Thriller/Misdaad
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.