Te huur vanaf: 26 februari 2008
Waar zouden we zijn zonder de... videotheek. Een film als Butterfly On A Wheel haalde in Nederland de bioscoop niet eens en dan zijn wij er om dit meer dan fantastische product aan je te verhuren.

Butterfly On A Wheel past in het rijtje waar je ook films als Fracture en 88 Minutes in tegen komt, films die in de videotheek pas het grote publiek bereiken. Huur ‘m en geniet van een spannende avond met topacteurs als Pierce ‘007’ Brosnan, Maria Bello en Gerard ‘300’ Butler.Het leven van reclameman Neil Randall (Gerard Butler) loopt op rolletjes.
  Hij haalt het één na het andere topaccount binnen en na de zoveelste klapper staat er een promotie voor de deur. Samen met zijn beeldschone vrouw Abby (Maria Bello) en hun dochtertje Sophie leidt hij een prachtig bestaan, maar aan dat bestaan komt een abrupt eind als een onbekende man (Pierce Brosnan) hem en zijn vrouw in gijzeling neemt en hen vertelt dat een medeplichtige Sophie heeft meegenomen.

Deze man weet tot op de dollar hoeveel geld Neil op zijn rekening heeft staan, maar geld is niet waar het hier om draait. Hij weet ook dat Neil gefraudeerd heeft om sommige accounts binnen te halen, maar de man heeft zakelijk niets met Neil of zijn bedrijf te maken. Het drijft het echtpaar tot waanzin, want niets lijkt genoeg om deze geraffineerde, maar tegelijkertijd woedende man tot bedaren te brengen...
Acteurs: Pierce Brosnan, Gerard Butler en Maria Bello.
Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 19 februari 2008
 
De goed bevriende regisseurs Quentin Tarantino en Robert Rodriguez creëerden een ‘double feature’ zoals ze vroeger in de Amerikaanse bioscopen achter elkaar vertoond werden. Voor Europa heeft men de films uit elkaar getrokken en enkele maanden geleden zagen we Tarantino’s Death Proof op DVD verschijnen.

Een chemisch goedje zorgt ervoor dat de bewoners van een plattelandgemeente stuk voor stuk in de meest afzichtelijke zombies veranderen en de overlevenden proberen met de meest brute middelen hun verschrikkelijk lot te ontlopen.

Er is niet zo heel veel te zeggen over het verhaal van Planet Terror, want daar draait het hier niet om. Planet Terror is een extreem gewelddadige zombiefilm en Rodriguez heeft in deze productie de kans gegrepen om weer eens helemaal los te gaan. Voor de liefhebbers is het een product dat je niet mag missen, want je zult ze niet snel zo ‘over the top’ zien. Bloederig tot op het bot...
 
Acteur: Rose McGowan, Quentin Tarantino, Bruce Willis en Josh Brolin.
Genre: Horror
 


Te huur vanaf: 26 februari 2008

Vanuit alle uithoeken melden Russische jonge mannen zich aan om in Afghanistan te vechten. Een keihard trainingskamp moet hen voorbereiden op de oorlog die al negen jaar duurt en waarvan het steeds duidelijker wordt dat hij niet te winnen is. Eenmaal in het oorlogsgebied komen ze tussen de veteranen van de 9de compagnie terecht. Daar begint de hel pas echt...

Full Metal Jacket is de beste om naast deze Russische film te zetten. We beginnen met een stuk opleiding om daarna over te gaan tot de keiharde werkelijkheid van deze oorlog.

Acteur: Fyodor Bondarchuk.
Genre: Actie, Oorlog.


Te huur vanaf: 26 februari 2008

Prostituee Kelly slaat op de vlucht met de elfjarige Joanna, op de vlucht voor Derek, haar pooier voor wie ze eerder die avond Joanna op straat heeft geronseld voor een goedbetalende pedofiel.

Kelly’s honger naar geld zorgt ervoor dat ze al haar scrupules over dit misbruik opzij zet, maar als het meisje tijdens het samenzijn met de verdorven klant om hulp schreeuwt, komt ze toch in actie. London To Brighton heeft een controversieel thema dat is verpakt in een misdaadomgeving met typisch Engels taalgebruik en extreem geweld.
Acteurs: Lorainne Stanley en Johnny Harris.
Genre: Thiller/Misdaad.
 
Te huur vanaf: 19 februari 2008
Het rustige Engelse stadje Wall wordt al sinds mensenheugenis door een stenen muur beschermd tegen de parallelle wereld die zich aan de andere kant bevindt. Jongeling Tristan is sinds decennia de eerste die de grote stap waagt en het koninkrijk Stronghold betreed. Daar gaat hij op zoek naar de vallende ster die hij de mooie Victoria heeft beloofd in ruil voor haar liefde.

De ster blijkt geen stuk steen te zijn, maar de beeldschone Yvaine (Claire Danes) en die heeft weinig zin om als trofee mee terug genomen te worden.De zonen van de zojuist overleden koning (Peter O’Toole) en de machtige heks Lamia (Michelle Pfeiffer) hebben dringende redenen om Yvaine op te sporen.
 
Tijdens Tristan’s queeste ontmoet hij heksen, magische bomen, kwelgeesten, allerlei vreemde wezens en een bijzonder soort piraat. Stardust is een absolute aanrader voor iedereen die zich mee laat slepen in de bijzondere fantasywerelden van bijvoorbeeld Frodo of Harry Potter.

Met Robert De Niro, Claire Danes, Peter O’Toole, Rupert Everett en de betoverende Michelle Pfeiffer binnen de cast kan het niet mis gaan. De film is op sommige momenten erg grappig en de visuele effecten zijn van een hoog niveau. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om deze fantasy-film op een heel breed publiek los te laten.
 
 
Acteurs: Robert De Niro,Michelle Pfeiffer, Claire Danes en Rupert Everett.
Genre: Sci-Fi & Fantasy, Avontuur.
 
 
 
Te huur vanaf:26 februari 2008
 
Cody woont op Antarctica waar hij als jonge enorme surffan zijn kans grijpt als surflegende Big Z. het eiland aandoet. Vanaf dat moment is hij vastberaden de beste surfer te worden.

Dat is niet zo heel moeilijk, want op het ijskoude Antarctica hebben zijn soortgenoten andere dingen aan hun hoofd dan op een stuk ijs over het water te suizen. Eenmaal wat ouder heeft Cody zijn zinnen gezet op de jaarlijkse Big Z Memorial Surf Off-wedstrijd op het eiland Pen Gu, dé plek waar ieder jaar pinguïns van over de hele wereld strijden om het wereldkampioenschap. Daar moet Cody het opnemen tegen meervoudig kampioen Tank Evans en die is niet van plan zich door zo’n snotneus te laten verslaan.

Kort voor de grote wedstrijd gaat Cody flink op zijn bek als hij in een rechtstreeks duel met Tank flink water moet happen. Hij wordt gered door de aantrekkelijke Lani die hem meeneemt naar een afgelegen plek waar hij de wat oudere surfer Geek ontmoet. Die brengt hem de fijne kneepjes van het surfen bij zodat Cody toch weer kans maakt op de titel van best surfende pinguïn.

Het is dringen geblazen met al die pinguïnfilms, want sinds het succes van de Oscarwinnende documentaire March Of The Penguins doken ze ineens overal op. Al met al is het op filmgebied de meest succesvolle diersoort van de afgelopen decennia en zolang ze maar zo leuk blijven als Surf’s Up mogen er nog wel een paar bijkomen.
Acteurs: John Heder (v), Shia LeBeouf (v) en Jeff Bridgers (v).
Genre: Animatie, Komedie/Humor.
 


Te huur vanaf: 26 februari 2008

Het leven van componist en voormalig artiest Gary (Simon Pegg) zit op een dood spoor. Zijn relatie met Dora (Gwyneth Paltrow) mist de broodnodige hoogte- en dieptepunten en dat vlakke leven is hij helemaal zat. ’s Avonds stappen beiden aan hun eigen kant het bed in en zo goed als zonder enige vorm van genegenheid gaat het licht uit om te gaan slapen. Niet zo vreemd dat Gary, die de spanning van vroeger mist, juist in dat gedeelte van het etmaal zijn wildste fantasieën beleeft met de sensuele Anna (Penelope Cruz).
 
Acteurs: Penelope Cruz, Simon Pegg en Gwyneth Paltrow.
Genre: Speelfilm, Komedie/Humor.


Te huur vanaf: 26 februari 2008

Weesjongen en briljant uitvinder Lewis droomt ervan om deel uit te maken van een echt gezin. Zijn wens lijkt uit te komen als Wilbur Robinson vanuit het niets opduikt en hem in een tijdmachine meeneemt naar de toekomst waar hij met de familie Robinson een hilarisch avontuur beleeft als hij het opneemt tegen de boosaardige Bowler Hat Guy.

Disney’s nieuwste computeranimatiefilm komt niet van Pixar (Ratatouille), maar uit hun eigen animatiestudio. Het is weer een geweldige familiefilm, zowel qua verhaal als qua animatie. Acteurs: . Genre:
 
Acteur: Tom Selleck (v) en Angela Bassett (v) Genre: Familiefilm. Animatie.


Te huur vanaf: 5 februari 2008

Wat zou je doen als de moordenaar van je enige kind je op een presenteerblaadje wordt aangeboden in een ruimte waar niemand hem zal horen schreeuwen en waar alle denkbare martelwerktuigen voor je klaarliggen? Hoe ver ben je bereid te gaan om je woede en frustratie op hem los te laten en hoe wreed is de menselijke aard? Dat zijn de vragen waar je in Already Dead mee te maken krijgt.

De menselijke emoties zijn heel herkenbaar en in een film verwerkt die wat wegheeft van de martelingen uit Hostel, alleen zijn ze nu niet gebaseerd op pure verdorven sensatiezucht.
Acteurs: Christopher Plummer. Genre: Thriller/Misdaad.


Te huur vanaf: 5 februari 2008

In de hoop haar angstgevoelens voor de boeman kwijt te raken, laat een jonge vrouw zich vrijwillig opnemen in een kliniek. Dat had ze beter niet kunnen doen. Te laat komt ze tot de ontdekking dat ze gevangen zit in haar grootste nachtmerrie. Vrijwillig haar grootste angst onder ogen zien was geen verstandige keuze..

Dit tweede deel heeft op zich niets te maken met het origineel. Dat is een veelgebruikt recept en je kunt deze suspensehorrorfilm gerust kijken zonder eerst Boogeyman te hebben gezien. Tobin Bell kennen we als de Jigsaw-killer uit de Saw-films.

Acteur: Tobin Bell. Genre: Horror.


Te huur vanaf: 5 februari 2008

Duke en Amber hebben moeite om hun hoofd boven water te houden. Ze wonen in een slechte buurt waar hun buren met regelmaat inbreken en hun spullen stelen en omdat Duke voorwaardelijk vrij is, kan hij daar niet tegen optreden.

Als op een dag Amber twee inbrekers betrapt, wordt ze bedreigd en geslagen. Voor Duke is op dat moment de maat vol, hij koopt een revolver en gaat op zoek naar de daders. Daar aangekomen krijgt hij de kans van zijn leven om in één keer al zijn problemen op te lossen. Een corrupte rechercheur (Christian Slater) gooit echter roet in het eten.

Acteur: Christian Slater en Brian Geraghty. Genre: Thriller/Misdaad.
 
 


Te huur vanaf: 26 februari 2008

De knettergekke cast van Jackass zorgde bij het maken van Jackass Number Two voor zoveel materiaal dat men moest kiezen wat wel en wat niet in de film terecht zou komen. Een luxe probleem, maar wel de reden om Jackass 2.5 op de fans los te laten.

Johnny Knoxville, Steve O en WeeMan maken deel uit van de groep idioten die de meest waanzinnige stunts en smerige ontberingen doorstaan om jou te vermaken. Het is meer van hetzelfde, maar zolang ze origineel blijven mogen ze er wat ons betreft nog wel even mee doorgaan.
Acteur: Johnny Knoxville.
Genre: Komedie/Humor
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.