Te huur vanaf: 12 februari 2008
Bij aanslagen op Amerikaanse staatsburgers in het buitenland is het gebruikelijk dat de FBI de leiding neemt tijdens het onderzoek. Als het een aanslag betreft in het koninkrijk Saoedi- Arabië gelden er ineens hele andere spelregels, want de Saoedi’s willen geen enkele buitenlandse bemoeienis.
Special FBI-agent Ronald Fleury (Jamie Foxx) legt zich daar niet bij neer. Tijdens de massale terroristische aanval is een van Fleury’s beste vrienden om het leven gekomen
  en als hij hoort dat er dit keer geen speciaal onderzoeksteam wordt uitgezonden, oefent hij persoonlijk de nodige druk uit om met een team tot hoofdstad Riyad te worden toegelaten. Zonder officiële toestemming vertrekt hij met enkele specialisten naar het Midden-Oosten om onder zeer vijandelijke omstandigheden op jacht te gaan naar de terroristische cel die verantwoordelijk is voor het bloedbad. De verpakking van The Kingdom zou de indruk kunnen wekken dat dit een oorlogsfilm is, maar dat is absoluut niet het geval. The Kingdom is een actiefilm met geweldige en gewelddadige actiescènes die als een tornado over het scherm razen. Het is typisch weer zo’n film die het in de bioscoop niet goed doet, maar pas op DVD maximaal opbloeit. Jamie Foxx, Jennifer Garner, Chris Cooper en Jason Bateman staan garant voor een sterke film over een situatie die helaas nog steeds actueel is.
Acteurs: Jamie Foxx, Jennifer Garner, Jason Bateman, en Chris Cooper.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 31 januari 2008
 
Eens in de zoveel tijd wordt er een Nederlandse film gemaakt die bij een extreem breed publiek de juiste snaar raakt. Alles Is Liefde is zo’n film, een film die je het beste kunt omschrijven als de Nederlandse Love Actually en dat is een vergelijking om trots op te zijn.

De titel zegt het al, liefde is overal om ons heen, maar je moet er wel in durven geloven en de zes stellen waar het verhaal om draait lopen allemaal zo tegen hun eigen problemen op.

Met acteurs als Wendy van Dijk, Peter Paul Muller, Chantal Janzen, Anneke Blok, Thomas Acda, Paul de Leeuw, Daan Schuurman en Carice van Houten biedt Alles Is Liefde je een keur aan Nederlands talent. De liefde in de titel komt tot uiting in alle denkbare combinaties en dat maakt deze verfrissende film extra leuk en afwisselend om naar te kijken.

Het scenario is afkomstig van Kim van Kooten, ooit zelf succesvol voor de camera als de uitgesproken Phileine in Phileine Zegt Sorry.
 
Acteur: Thomas Acda, Wendy van Dijk, Paul de Leeuw en Carice van Houten.
Genre: Komedie/Humor
 


Te huur vanaf: 12 februari 2008

Samen met Evan en Fogell vormt Seth een vriendentrio dat al jaren met elkaar lief en leed deelt. Op het gebied van de liefde is het voornamelijk leed, want geen van drieën is erin geslaagd het bed met een meisje te delen.

Met het eindexamen en de daarbij horende feesten voor de boeg, besluiten ze een laatste poging te wagen, want als maagd naar de universiteit gaan, is geen optie. Superbad zal zonder twijfel de geschiedenis in gaan als een van de leukere films binnen het genre van de hormoongedreven tienerfilms.
Acteur: Jonah Hill en Seth Rogen.
Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 12 februari 2008

Chef-kok Kate (Catherine Zeta-Jones) is een perfectionist en die eigenschap wordt danig op de proef gesteld wanneer ze plotseling de zorg voor haar negenjarige nichtje Zoe over moet nemen. Tegelijkertijd moet ze wedijveren met haar nieuwe souschef Nick (Aaron Eckhart), en laat die nou precies haar absolute tegenpool zijn.

No Reservations is een charmante romantische komedie. Het belangrijkste element in dit genre is de chemie tussen beide hoofdrolspelers en dat is hier prima in orde, want Zeta-Jones en Eckhart voelen elkaar perfect aan.

Acteurs: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart en Abigail Breslin.
Genre: Komedie/Humor.
 
Te huur vanaf: 12 februari 2008
Ieder jaar worden er meer dan 1 miljoen vrouwen en kinderen tegen hun wil in over internationale grenzen gesmokkeld. In de meeste gevallen betreft het slachtoffers van de seksindustrie en zolang er vraag is naar vrouwen, jonge meisjes en jongetjes zal er altijd iemand zijn om aan die vraag te voldoen.

Het verhaal van Trade draait om de ontvoering van de dertienjarige Adriana die in Mexico-Stad van de straat wordt geplukt om in de Verenigde Staten te worden verkocht aan de hoogste bieder. Haar broer Jorge doet zijn uiterste best om zijn zusje nog voor de Mexicaans-Amerikaanse grens te onderscheppen, maar hij is net te laat. Onverwacht krijgt de wanhopige Jorge hulp van federaal agent Ray Sheridan (Kevin Kline) die hij bij toeval in hetzelfde grensstadje tegenkomt
 
als die zoekt naar zijn verdwenen dochtertje. Samen volgen ze het spoor van de mensensmokkelaars en proberen ze Adriana te behoeden voor een verschrikkelijk lot in de handen van een Amerikaanse pedofiel. Wat een sterke film over een verschrikkelijk fenomeen. Verwacht in Trade geen actie of sensatie, dat is niet de basis van dit verhaal.

Het draait hier om een serieus thema dat op een serieuze wijze in beeld wordt gebracht en iedere kijker zal hier zijn/haar afschuw over uitspreken. Een bijzondere filmervaring

 
 
Acteurs: Kevin Kline, Alicja Bachleda-Curus en KathleenGati.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
 
Te huur vanaf: 12 februari 2008
 
Tijdens een bijeenkomst van het World Criminal Court in Los Angeles spreekt de Chinese ambassadeur Han de vergadering toe over de gevaren van het wijd verspreidde netwerk van de Chinese triades. Na gedegen onderzoek is hij erin geslaagd de identiteit van de Shy Chen, de opperbaas van de Chinese maffia, te weten te komen.

Net als hij op het punt staat de identiteit van ’s werelds machtigste en meest mythische topcrimineel te onthullen, wordt hij door een sluipschutter uitgeschakeld. Inspecteur Lee (Jackie Chan) kan de aanslag niet voorkomen en hij ziet hoe zijn baas en goede vriend zwaargewond wordt afgevoerd. Als bekend wordt dat de aanslag is mislukt, is het een kwestie van tijd voor de triades het werk af komen maken en ook het leven van Soo Yung, de dochter van de ambassadeur, loopt gevaar. Het spoor van de daders loopt naar Parijs waar hij samen met LAPD-agent detective Carter (Chris Tucker) op een voor hen typerende manier het onderzoek voortzet.

Zes jaar na de tweede Rush Hour-film was het tijd om de trilogy af te maken met wederom een meer dan spectaculaire actiefilm. Tucker, die de afgelopen tien jaar maar drie films maakt die allemaal begonnen met het woord ‘Rush’, is nog steeds lekker druk en vlot gebekt. Samen met vechtvirtuoos Chan biedt deze derde film precies hetzelfde stuk entertainment van de voorgaande films en dat is dus genieten voor de vele fans van dit type actiespektakel.
Acteurs: Jackie Chan, Chris Tucker en Vinnie Jones.
Genre: Actie, Komedie/Humor.
 


Te huur vanaf: 12 februari 2008

Erica Bain (Jodie Foster) is stapel op haar verloofde David en haar trouwe herdershond. Dit alles wordt haar ontnomen wanneer het stel wordt overvallen door agressieve straatrovers. Erica raakt gewond, maar David wordt letterlijk doodgeslagen. Erica kan deze tragedie niet verwerken en blijft bang. Ze schaft een pistool aan en als ze onrecht ziet gebeuren overwint ze haar angst en haalt de trekker over.

The Brave One bewandelt een beetje het pad van de Death Wish-films en Jodie Foster weet dit type rollen perfect gestalte te geven.
 
Acteurs: Jodie Foster, Terrence Howard en Mary Steenbergen.
Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 12 februari 2008

Het zal je maar overkomen dat je vriendin zo verrast is over je aanzoek dat ze ter plekke dood ter aarde stort. Dat overkomt Anderson (Jason Biggs) als het hart van zijn Vanessa er mee stopt, breekt zijn hart voorgoed.

Een jaar later probeert zijn beste vriend hem ervan te overtuigen dat hij verder moet met zijn leven en Anderson volgt dat advies direct op. Ter plekke vraagt hij serveerster Katie ten huwelijk en die zegt na een seconde bedenktijd direct volmondig ja. Geen van beiden beseffen ze dat dit de nodige problemen met zich mee zal brengen.
 
Acteur: Jason Biggs en Isla Fisher. Genre: Komedie/Humor, Speelfilm.


Te huur vanaf: 5 februari 2008

Als de ouders van de veertienjarige Isa het roer omgooien en in Frankrijk een camping kopen, voelt het voor Isa alsof ze naar Timboektoe zijn verhuist. Ze hebben eerst het gevoel alles kwijt te raken, maar al snel maken ze nieuwe vrienden. Die vrienden hebben ze hard nodig als in de buurt een andere camping wordt geopend en hun nieuwe thuis in de oneerlijke concurrentiestrijd ten onder lijkt te gaan.

Na Afblijven is Timboektoe de tweede in een reeks speelfilms naar de boeken van de populaire schrijfster Carry Slee die vier boeken schreef over camping Timboektoe.
Acteurs: Esmee de la Bretoniere. Genre: Familiefilm


Te huur vanaf: 12 februari 2008

Avonturier en archeoloog Jack (Jackie Chan) droomt ’s nachts over een prinses uit vervlogen jaren en hij is in de persoon van generaal Meng-Yi zelf actief bij deze dromen betrokken. Verleden en heden komen samen als een collega van Jack hem vraagt hem te helpen op zoek te gaan naar het mausoleum van de eerste Chinese keizer.

Jackie Chan komt deze maand met twee nieuwe films, waarvan Rush Hour 3 is gemaakt met een budget dat bijna tien keer hoger is en dat bevestigd China’s status als lage lonen land. The Myth is er qua entertainmentwaarde gelukkig niet minder om...
Acteur: Jackie Chan. Genre: Actie, Avontuur.


Te huur vanaf: 5 februari 2008

Onder bedreiging van zwaar lichamelijk letsel is de nietsvermoedende Eddie (Luke Goss) overgeleverd aan de sadistische grillen van een hem onbekende man. Deze goed voorbereidde man overvalt hem in de woestijn en dwingt hem om te voet verder te gaan in de brandende zon. Water en voedsel heeft Eddie niet en het is dan ook de vraag hoe lang hij dit kan doorstaan. Ontsnappen lijkt onmogelijk, want zijn belager houdt hem nauwgezet in de gaten met een geweer met nachtkijker en met zijn terreinwagen is hij ook een stuk mobieler, dus Eddie kan geen kant op.

Acteur: Lance Henriksen en Luke Goss. Genre: Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 5 februari 2008

Als Homer een silo met varkensmest, afkomstig van zijn nieuwe huisdier Spider- Pig, per ongeluk in het meer dumpt, roept hij een enorme milieuramp af over het stadje Springfield.

De fans hebben er lang op moeten wachten, maar het is het wachten waard geweest. The Simpsons Movie is een must voor alle fans en dat zijn er heel veel. Zij weten precies wat hen te wachten staat, want men is niet afgeweken van de zo succesvolle formule en na het zien van zoveel onzin zal het Spider-Pig-liedje nog lang in je hoofd blijven zitten.
Acteur: Dan Castellaneta (v), Julie Kavner (v) en Nancy Cartwright (v).
Genre: Animatie, Komedie/Humor.
 
1 Die Hard 4.0
Actie
2 Ocean's Thirteen
Komedie/Humor/Thriller/Misdaad
3 1408
Horror/Thriller/Misdaad
4 Premonition
Speelfilm/Thriller/Misdaad
5 Crank
Actie
6 Disturbia
Thriller/Misdaad
7 The Bourne Ultimatum
Actie/Thriller/Misdaad
8 The Condemned
Actie
9 Ratatouille
Annimatie/Familiefilm
10 Fracture
Thriller/Misdaad
11 Pirates of the ...
Actie/Avontuur
12 The Last Legion
Actie/Avontuur
13 Bordertown
Speelfilm/Thriller/Misdaad
14 I Now Pronounce ...
Komedie/Humor
15 American Pie 6
Komedie/Humor
16 Hairspray
Komedie/Humor/Musical
17 Alpha Dog
Thriller/Misdaad
18 Hot Fuzz
Actie/Komedie/Humor
19 Transformers
Actie/Spektakel
20 Evan Almighty
Komedie/Humor
21 Harry Potter 5
Mysterie & Suspense/Avontuur
22 Vacancy
Thriller/Misdaad/Horror
23 Kill Bobby Z
Actie/Thriller/Misdaad
24 Lovewrecked
Komedie/Humor
25 Shrek The Third
Annimatie/Humor/Komedie
 
26 Rescue Dawn
Oorlog/Avontuur
27 The Listening
Thriller/Misdaad
28 Animal 2
Actie/Speelfilm
29 Because I Said So
Komedie/Humor/Speelfilm
30 License To Wed
Komedie/Humor/Speelfilm
31 Reign Over Me
Speelfilm
32 Lucky You
Komedie/Humor/Speelfilm
33 Are We Done Yet?
Komedie/Humor
34 The Number 23
Mysterie & Suspense/Thriller
35 Night at the ...
Komedie/Humor
36 Gray Matters
Komedie/Humor
37 The Painted Veil
Speelfilm
38 Next
Actie/Thriller
39 Perfect Stranger
Thriller/Misdaad
40 Unrest
Mysterie & Suspense/Horror
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.