Te huur vanaf: 22 januari 2008
De succesvolle Earl Brooks (Kevin Costner) lijkt op het eerste oog een voorbeeldig lid van de maatschappij. Maar mr. Brooks heeft ook een groot geheim, een geheim dat zich uit in een verslaving waar hij met niemand over kan praten.
Achter de zakenman en huisvader gaat een berekende seriemoordenaar schuil, een man die zijn slachtoffers op gevoel selecteert, zijn plan van aanpak nauwgezet uitwerkt om vervolgens met dodelijke precisie toe te slaan. Als mr. Brooks na twee jaar afwezigheid weer een keer toeslaat, maakt hij een cruciale fout.
  Hij laat een getuige achter die vreemd genoeg niet naar de politie stapt en ook niet op geld uit is. Deze mr. Smith (Dane Cook) is geïntrigeerd door het concept van de koelbloedige moord en zonder het te willen, wordt mr. Brooks gedwongen op zoek te gaan naar een nieuw slachtoffer die hij in het bijzijn van mr. Smith moet vermoorden.

Mr. Brooks is een thriller waarvan de haren in je nek overeind komen te staan. De film vertoont op sommige momenten wat overeenkomsten met de Brian De Palma-thriller Raising Cain, maar dan met een hoofdpersoon die net als Anthony Hopkins in Fracture op zeer berekende wijze zijn plannen uitvoert. Mr. Brooks is een film waarvoor we niet direct meer naar de bioscoop gaan, maar die in de videotheek door 99,9% van de thriller-doelgroep opgevreten zal worden. Zo zien we ze graag.
Acteurs: Kevin Costner, William Hurt, Demi Moore en Marg Helgenberger.
Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 29 januari 2008
 
Zeshonderd jaar voor Christopher Columbus voet aan wal zet op het Amerikaanse continent krijgen de bewoners van Noord-Amerika bezoek van een nog minder vredelievend volk, de Vikingen.

Ze richten een ware slachting aan onder een van de stammen in het gebied, maar bij gebrek aan buit verlaten ze het gebied net zo snel als ze zijn gekomen. Wegens een gebrek aan bloeddorstigheid wordt een kleine Vikingjongen door zijn landgenoten achtergelaten. De indianen nemen hem op en onder de naam Ghost ontwikkelt hij zich tot een moedige krijger. Hij zal al zijn moed nodig hebben als jaren later zijn landgenoten terugkeren en hij weet dat er maar één manier is om de nieuwe invasie te keren...terugvechten.

Iedereen die heeft genoten van films als Apocalypto en 300, moet absoluut Pathfinder gaan huren. Het is een film met prachtige opnamen en keihard, bruut geweld. Bereid je voor op een unieke filmervaring met vrijwel non stop actie en avontuur.
 
Acteur: Karl Urban.
Genre: Actie, Thriller/Misdaad
 


Te huur vanaf: 29 januari 2008

De komst van een mysterieuze motorrijder zorgt voor onrust in de kleine gemeenschap waar een rijk zakenman met ijzeren hand de bouw van een casino af probeert te dwingen. De vreemdeling luistert naar de naam Ryder en hij is gekomen om de dood van zijn vriend te onderzoeken. Als blijkt dat deze is vermoord wordt het al snel duidelijk dat de daders vanaf dat moment hun leven niet meer zeker zijn.

Dolph Lundgren doet in Missionary Man weer precies wat we van hem verwachten, namelijk weinig woorden en veel geweld. Voor de actiefans...
Acteur: Dolph Lundgren.
Genre: Western, Actie


Te huur vanaf: 22 januari 2008

A Mighty Heart gaat over de moeilijke tijd die journaliste Mariane Pearl (Angelina Jolie) moet doorstaan als haar echtgenoot Daniel in 2002 in Pakistan door moslimextremisten wordt ontvoerd. De ontvoerders zijn totaal onberekenbaar en negen dagen lang zweeft Mariane tussen hoop en wanhoop over het lot van haar man.

In deze spannende en indringende film volgen we niet alleen Mariane, maar ook de jacht op de daders en die twee elementen houden de film perfect in balans. Geen lichte kost, maar zeker interessant om naar te kijken.

Acteurs: Angelina Jolie, Will Patton en Dan Futterman.
Genre: Speelfilm, Thiller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 29 januari 2008
De 24 jarige journaliste Alison Scott (Katherine Heigl) gaat met haar getrouwde zus flink de bloemetjes buiten zetten om een promotie op haar werk te vieren.

Dat gaat gepaard met een stevige lading drank en bijna laveloos stapt ze het bed in met Ben Stone (Seth Rogen), een nietsnut die nooit in zijn wildste dromen had kunnen denken ooit met zo’n mooie vrouw het bed te mogen delen.

Ze gaan met gemengde gevoelens de volgende ochtend uit elkaar en vooral Alison hoopt het voorval zo snel mogelijk te kunnen vergeten. Als blijft dat hun eenmalige samenzijn zeer vruchtbaar is geweest, staat ze kort daarna bij Ben op de stoep met de mededeling dat ze zwanger is.

Voor Ben is het idee dat hij vader wordt een grote schok, want dat betekent vrijwel definitief een eind aan zijn studentikoze leventje.
 
Om hun ongeboren kind een goede start te geven besluiten ze te onderzoeken of ze compatibel zijn en of een serieuze relatie een kans van slagen heeft, maar dat vraagt van beiden een flinke dosis aanpassingsvermogen...

Knocked Up is zo’n heerlijke niets om het lijf hebbende komedie waarin twee totaal van elkaar verschillende mensen tot elkaar veroordeeld lijken te zijn en dat biedt altijd meer dan genoeg aanknopingspunten voor een heerlijke komedie. Voor de fans van het genre een niet te missen film...
 
 
Acteurs: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd en Leslie Mann.
Genre: Komedie/Humor
 
 
 
Te huur vanaf: 29 januari 2008
 
De Solomon-broers John en Dean zijn erg close en dat is niet zo vreemd, want na de dood van hun moeder hebben ze maar weinig contact gehad met de beschaafde buitenwereld en alles wat ze weten, komt uit boeken die ze gebruikten tijdens hun jeugd op de Noordpool.

Als hun vader (Lee Majors), hun grote steun en toeverlaat, ineens ziek wordt en in een coma komt te liggen, besluiten de broers de grootste wens van hun vader nog voor zijn dood uit te laten komen. Daarvoor moeten ze zich op onbekend terrein begeven, want paps wil nog dolgraag opa worden en hoe pak je dat nu zo snel even aan. Al snel is duidelijk dat beide broers kansloos zijn om op conventionele wijze een vrouw te versieren en te bezwangeren, maar ook nu weer brengt het Internet uitkomst.

Ze doen een oproep voor een draagmoeder, maar beide heren hebben een heel andere voorstelling over hoe de bevruchting tot stand moet komen. Na die teleurstelling te hebben verwerkt doen ze er alles aan om zich op hun komende vaderschap voor te bereiden.
Acteurs: Malin Akerman, Lee Majors, Will Forte en Will Arnett.
Genre: Komedie/Humor
 


Te huur vanaf: 22 januari 2008

Huurmoordenaar Frank Falenczyk (Ben Kingsley) valt in ongenade als door zijn drankgebruik een opdracht niet op tijd wordt uitgevoerd. Zijn baas dwingt hem af te kicken, maar daar heeft de eigenzinnige killer geen zin in, want dat geklets tijdens die AA-bijeenkomsten ziet hij niet zitten.

Onder druk besluit hij in ieder geval te doen alsof hij zijn probleem serieus benadert, maar hij merkt al snel dat die aanpak niet werkt. You Kill Me is een licht komische misdaad/speelfilm, een niet alledaagse, maar leuke combinatie.
 
Acteurs: Ben Kingsley, Tea Leoni, Bill Pullman en Luke Wilson.
Genre: Thriller/Misdaad, Komedie/Humor


Te huur vanaf: 22 januari 2008

Een team onervaren National Guard-soldaten krijgt de opdracht om apparatuur te brengen naar een onderzoekskamp in de woestijn. Daar aangekomen ontdekken de soldaten dat het kamp volledig verlaten is en het duurt niet lang voor ze worden aangevallen door een groep gruwelijk misvormde hongerige mutanten.

"Last year the lucky ones died first. This year the lucky ones die fast". Met die kreet weet je wat je in The Hills Have Eyes 2 te wachten staat. Het draait hier natuurlijk weer om de gruwelijke manier waarop de slachtoffers aan hun eind komen. Voor de liefhebbers...
 
Acteur: Jacob Vargas. Genre: Horror, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 29 januari 2008

Aankomend advocaat Alex heeft zich tijdens zijn studie op online pokeren gestort en hij heeft duidelijk talent voor het megapopulaire kaartspelletje. Als hij op televisie zijn eerste toernooi speelt, valt hij op bij pokerveteraan Tommy (Burt Reynolds). Die zoekt contact met Alex en biedt hem aan hem te coachen.

Pokeren is heel erg populair en je komt rond twaalf uur tijdens het zappen altijd wel een zender tegen waar grote namen strijden om grote geldbedragen. Hollywood maakt graag gebruik van deze populariteit en alle pokerfans mogen Deal dan ook niet missen.
Acteurs: Burt Reynolds, Shannon Elizabeth en Jennifer Tilly. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 29 januari 2008

Een lijk op de grens tussen de Canadese staten Quebec en Ontario zorgt ervoor dat rechercheurs Martin Ward (Colm Feore) en David Bouchard gedwongen worden met elkaar samen te werken, want het hoofd ligt aan de Franse kant en de voeten aan de Engelse kant, dus de heren moeten samen aan de slag…

Met Bon Cop, Bad Cop hebben de makers een film gemaakt in de stijl van de Lethal Weapon-films. Het concept, waarin twee rechercheurs gedwongen worden samen te werken, werkt nog steeds, dus dat betekent dat Bon Cop, Bad Cop je zeker een leuke avond zal bezorgen.
Acteur: Colm Feore. Genre: Thriller/Misdaad, Actie


Te huur vanaf: 29 januari 2008

Halloween is de remake van de uit 1978 afkomstige klassieker van John Carpenter waarin we zien hoe Mike Myers uitgroeide tot een van de bekendste horrorpersonages. Dit keer is het Rob Zombie die zich over het verhaal ontfermt en die doet dat op de voor hem typerende House Of 1000 Corpses-manier.

Zombie’s stijl neigt richting het cult-segment en dat is precies het gevoel dat je krijgt bij het bekijken van deze remake. Dat betekent veel bloed en extreem geweld, dus voor de horrorfans zijn dat precies de elementen waarvoor men een film als deze wil zien.

Acteur: William Forsythe, Brad Dourif en Udo Kier. Genre: Horror
 
 


Te huur vanaf: 22 januari 2008

De deelnemers aan een nieuwe reality-show denken dat ze het tegen elkaar op moeten nemen om onder moeilijke omstandigheden te ‘overleven’. Helaas voor hen loopt het allemaal net even anders als een familie misvormde kannibalen besloten heeft van hen een uitgebreide maaltijd te maken. Één voor één worden ze afgeslacht en er lijkt geen ontsnappen mogelijk.

Wrong Turn 2 heeft weinig te maken met Wrong Turn uit 2003, maar dat mag de pret niet drukken. Geschikt voor de fans van veel bloed en weerzinwekkende moordenaars.
Acteur: GHenry Rollins.
Genre: Thriller/Misdaad, Horror
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.