Te huur vanaf: 8 januari 2008
Het enige wat Jason Bourne wilde was verdwijnen in het niets, maar dat werd hem niet gegund. Zijn geliefde werd vermoord door de mensen die hem tot de koelbloedige moordenaar hebben gemaakt die hij is.
Hij weet dat ze hem nooit met rust zullen laten en de enige manier om weer een normaal leven te kunnen leiden is door zijn vijanden te ontmaskeren. Jason’s zoektocht leidt naar Londen waar hij contact zoekt met een bekend onderzoeksjournalist die diep in Bourne’s verleden is gedoken.

Veel informatie krijgt hij niet, want de journalist wordt voor zijn ogen vermoord en er zit niets anders op dan de puzzel stukje voor stukje op te lossen.
  Hij moet het opnemen tegen de nieuwe generatie goedgetrainde CIA-moordenaars en hij heeft al zijn creativiteit nodig om te overleven. The Bourne Ultimatum is de waardige afsluiter van de Bournetrilogie. Tot nu toe tenminste, want op de manier waarop het derde en laatste boek uit de door Robert Ludlum geschreven reeks nu op film het daglicht ziet, kan men er nog jaren op voortborduren.

Ludlum zou zich waarschijnlijk omdraaien in zijn graf als hij wist dat er van het laatste boek niet meer over zou blijven dan de titel, maar dat is hier slechts een detail. Voor de fans van de populaire filmtrilogie is het weer smullen, want de actie, de snelheid en alle andere elementen uit de eerste films zijn allemaal weer ruimschoots aanwezig. Groter dat dit zie je ze niet veel…
Acteurs: Matt Damon, David Strathairn, Scott Glenn, en Julia Stiles.
Genre: Actie, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 15 januari 2008
 
Veroordeeld ex-marinier Tim Kearney (Paul Walker) krijgt van DEA-agent Tad Gruzsa (Laurence Fishburne) het voorstel om als dubbelganger van de legendarische drugsdealer Bobby Z.
mee te werken aan een gevangenenruil. Het is een opdracht waar grote gevaren aan vastkleven, want de baas van een Mexicaans drugskartel heeft niet veel goeds voor met Bobby Z., maar ondanks dat besluit Tim het er op te wagen. Zijn vrijheid is hem heel veel waard, zeker omdat hij zojuist de leider van het Arische broederschap heeft vermoord en dan is je leven in de gevangenis geen stuiver meer waard.

Na topfilms als The Fast And The Furious en Running Scared is Paul Walker terug als de dubbelganger van drugscrimineel Bobby Z. De titel van de film zegt het al, Walker’s personage krijgt heel wat te verduren, want niet alleen het Mexicaanse drugskartel, maar ook zijn opdrachtgever en het Arische broederschap hebben het in deze misdaad/actiefilm op zijn leven gemunt.
 
Acteurs: Paul Walker, Laurence Fishburn en Jason Lewis.
Genre: Actie, Thriller, Misdaad
 


Te huur vanaf: 8 januari 2008

Animal 2 is het vervolg op de onverwachte verhuurhit uit mei 2007. Hoofdrolspeler Ving Rhames is terug als James ‘Animal’ Allen. Na het uitbreken van rellen in de zwaarbewaakte Folsom-gevangenis wordt James overgeplaatst.

In zijn nieuwe verblijfplaats worden illegale gevechten georganiseerd en dan is een vechtmachine als James een grote aanwinst. James heeft zijn Animaldagen achter zich gelaten en weigert te vechten, maar de mensen achter de gevechten hebben zo hun middelen om goedwillende gevangenen als James te dwingen mee te werken.
Acteurs: Ving Rhames.
Genre: Speelfilm, Actie


Te huur vanaf: 8 januari 2008

In de gevangenis is Petey Greene (Don Cheadle) enorm populair. Als de gevangenis-DJ zorgt hij voor wat afleiding en zijn stijl is op zijn minst controversieel te noemen.

Als hij door een handigheidje vervroegd vrij wordt gelaten, stapt hij in Washington regelrecht naar een groot radiostation. In eerste instantie wordt hij weggestuurd, want bij de ‘te blanke’ R&B-zender WOL is een ex-crimineel als Petey niet echt welkom. Als blijkt dat Petey’s stijl een ware radiorevolutie veroorzaakt, krijgt hij zijn welverdiende kans…
Acteurs: Don Cheadle, Martin Sheen en Cedric the Entertainer.
Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 8 januari 2008
Drie generaties vrouwen staan op bijna alle vlakken lijnrecht tegenover elkaar en binnen deze disfunctionerende relatie kunnen ze vrijwel niet met elkaar communiceren.
Grootmoeder Georgia (Jane Fonda) hecht waarde aan orde en regelmaat, iets wat haar dochter Lilly (Felicity Huffman uit Desperate Housewives) sinds ze het zich kan herinneren tot waanzin heeft gedreven.

Moeder Lilly op haar beurt kan het op geen enkel vlak vinden met haar dochter Rachel (Lindsay Lohan). Als Rachel voor de zoveelste keer de fout in is gegaan, dumpt Lilly haar bij oma. Tijdens haar verblijf in het kleine plattelandsstadje in Idaho, komt een verschrikkelijk geheim naar boven drijven en de drie vrouwen moeten al hun problemen opzij zetten om dit probleem het hoofd te bieden.
 
Georgia Rule toont ons drie sterke vrouwen in drie sterke rollen en dat eerste is niet het eerste waar je aan denkt als we het over Lindsay Lohan hebben. Dit feestbeest met het ‘kijk ik heb geen ondergoed aan’-imago laat zich hier van een hele andere kant zien dan wat we tot nu toe van haar gewend zijn.

Georgia Rule behandelt een zwaar thema, maar dat is verpakt in een luchtig verhaal waardoor het allemaal een stuk toegankelijker wordt. Een aanrader in een wat moeilijker te definiëren genre.
 
 
Acteurs: Felicity Huffman, Jane Fonda, Dermot Mulroney, Lindsay Lohan en Cary Elwes.
Genre: Komedie/Humor, Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 8 januari 2008
 
Sadie en Ben zijn verliefd en als Ben de liefde van zijn leven ten huwelijk vraagt, heeft hij een kleine bruiloft op een tropisch eiland in zijn gedachten. Sadie daarentegen hangt meer aan tradities en dat betekent een bruiloft in haar geboorteplaats met een ceremonie in de familiekerk, uitgevoerd door de familiepastoor, pastoor Frank.

Huwelijken gesloten door pastoor Frank (Robin Williams) hebben een slagingskans van bijna 100% en de geestelijke heeft dan ook een stringent aantal eisen waar het aanstaande bruidspaar zich aan dient te onderwerpen. Dat betekent dat Sadie en Ben zijn cursus moeten volgen en sommige van Frank’s eisen zijn redelijk bizar. Zo moeten ze hun eigen gelofte schrijven, tot de grote dag geen seks meer hebben en daar blijft het niet bij. Frank lokt kleine en grotere ruzies uit tussen Sadie en Ben en tussen Ben en Sadie’s familie. Zo denkt hij in te kunnen schatten of deze twee mensen wel voorbestemd zijn om hun leven samen door te brengen, want als je voor het examen van pastoor Frank slaagt, dan moet het wel echte eeuwige liefde zijn.

Robin Williams is creepy grappig als de gedreven pastoor die zo ver gaat met al zijn methoden dat je wel een hekel aan hem moet krijgen. Hij drijft zijn tegenstander tot waanzin, want iedereen ziet de brave pastoor als een zeer aimabel man die niets anders doet dan op een goedbedoelde wijze de twee op het huwelijk voor te bereiden.
Acteurs: Robin Williams, Mandy Moore en Peter Strauss.
Genre: Komedie/Humor, Speelfilm
 


Te huur vanaf: 15 januari 2008

Het Chinese hof staat op zijn kop als de keizer onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt. De broer van de keizer eist de troon op en dat is niet alles, want ook de keizerin wordt onder druk gezet om aan de zijde van de nieuwe keizer te blijven.

Als kroonprins Wu Luan het slechte nieuws krijgt, weet hij nog niet dat de nieuwe keizer een eenheid van de keizerlijke garde er op uit heeft gestuurd om hem te vermoorden. Een prachtig schouwspel in de stijl van Curse Of The Golden Flower en Crouching Tiger, Hidden Dragon.
 
Acteurs: Ziyi Zhang, Daniel Wu, Xun Zhou en You Ge.
Genre: Speelfilm, Avontuur


Te huur vanaf: 8 januari 2008

Sgt. Nicholas Angel is een superagent die ten opzichte van zijn collega’s gemiddeld vier keer zoveel arrestaties achter zijn naam heeft. Hij is zo goed dat zijn superieuren hem overplaatsen, want in vergelijking met Nicholas lijkt de rest van het korps maar een stelletje klungels.

In het braafste stadje van Engeland komen zijn talenten niet tot zijn recht, maar dat verandert als de gedreven agent een reeks vreemde ongelukken nader onderzoekt. Heerlijke onzin van de makers van Shawn Of The Dead en wederom met Simon Pegg in de hoofdrol.
 
Acteurs: Simon Pegg en Timothy Dalton. Genre: Komedie/Humor, Actie


Te huur vanaf: 15 januari 2008

Na het succes met hun dagopvang storten Charlie (Cuba Gooding Jr.) en zijn beste vriend Phil zich op het runnen van een zwaar verlopen zomerkamp. Dat brengt Charlie recht tegenover een vijand uit zijn jeugd, nu de eigenaar van het hypermoderne concurrerende kamp.

Daddy Day Camp is het vervolg op het in 2003 gemaakte Daddy Day Care met Eddie Murphy in de hoofdrol. Het is ook nu weer een vrolijke film geworden waarin natuurlijk alles mis gaat en dat maakt van deze vervolgfilm een hele leuke film om met het hele gezin te bekijken.
Acteur: Cuba Gooding Jr.. Genre: Komedie/Humor, Familiefilm


Te huur vanaf: 8 januari 2008

Anna is een journaliste die naar Irak is gestuurd om een reëel beeld te schetsen over de oorlog en om mogelijke oorlogsmisdaden van de Amerikaanse militairen aan de kaak te stellen. Het wordt met de dag onrustiger in de regio waar ze opereert en dat brengt de nodige gevaren met zich mee.

We weten allemaal dat de situatie in Irak nog lang niet optimaal is en de films over dat thema komen nu langzaam los. The Situation toont het publiek een beeld van de oorlog in Irak, een beeld dat we over het algemeen zwaar gecensureerd tot ons mogen nemen.
Acteur: Connie Nielsen en Damian Lewis. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 8 januari 2008

De rustige arts Walter Fane (Edward Norton) trouwt om de verkeerde redenen en boven zijn stand met de naar romantiek en avontuur hunkerende Kitty (Naomi Watts). Het paar verhuist naar Shanghai waar Kitty echter al snel verliefd wordt op een andere man en dat zet hun relatie nog verder onder druk.

The Painted Veil is een epische film met schitterende opnamen, prachtige kostuums en massale scčnes met duizenden figuranten. Een absolute aatnrader voor iedereen die iets meer diepgang wil zonder dat het ten koste gaat van de amusementswaarde, want dat is hier gelukkig niet het geval.
Acteur: Edward Norton en Naomi Watts. Genre: Speelfilm
 


Te huur vanaf: 15 januari 2008

Voor Clay Adams is zijn eerste jaar aan de universiteit het begin van een aaneenschakeling van feestjes met drank en wilde vrouwen. Tenminste, dat hoopt hij.

Als blijkt dat hij als de huidige Clay weinig kans maakt bij de hitsige college-girls neemt hij een zeer gewaagde stap. Clay komt uit de kast en hoopt als imitatie-gay beter in de smaak te vallen van de vrouwen en je weet maar nooit waar dat toe kan leiden. Freshman Orientation bewandelt het pad van de seksueel getinte komedie en dat maakt hem uitermate geschikt voor alle liefhebbers van de American Pie-achtige films.
Acteurs: Gillian Anderson, Danny Dyer, Ralph Brown en Kate Bunten.
Genre: Thriller/Misdaad
 
1 Pirates Of The Caribbean 3: At World's...
Thriller/Misdaad
2 Fracture
Thriller/Misdaad
3 Premonition
Speelfilm/Thriller/Misdaad
4 Transformers
Actie
5 Harry Potter And The Order Of...
Misterie & Suspense/Avontuur
6 Ocean's Thirteen
Komedie/Humor/Thriller/Misdaad
7 I Now Pronounce You Chuck And Larry
Komedie/Humor
8 Alpha Dog
Thriller/Misdaad
9 Evan Almighty
Komedie/Humor
10 Are We Done Yet?
Komedie/Humor
11 Next
Actie/Thriller/Misdaad
12 Shrek the Third
Animatie/Familiefilm
13 The Number 23
Mysterie & Suspense/Thriller
14 Rescue Dawn
Speelfil/Thriller/Misdaad
15 The Last Legion
Actie/Avontuur
16 Outlaw
Thriller/Misdaad
17 Ratatouille
Animatie/Familiefilm
18 White Noise 2
Thriller/Misdaad
19 Breach
Speelfilm/Thriller/Misdaad
20 Reign Over Me
Komedie/Humor
21 Night At The M...
Familiefilm/Avontuur
22 The Marine
Actie
23 Unrest
Misterie & Suspense/Horror
24 Renegade Justice
Actie
25 Hostel 2
Horror
 
26 Vacancy
Thriller/Misdaad/Horror
27 Catch & Release
Komedie/Humor/Speelfilm
28 Epic Movie
Komedie/Humor
29 The Last King of...
Speelfilm/Thriller/Misdaad
30 Zodiac
Thriller/Misdaad
31 Spiderman 3
Thriller/Misdaad/Actie
32 Wild Hogs
Komedie/Humor
33 Seraphim Falls
Avontuur
34 The Reaping
Thriller/Misdaad/Horror
35 Gray Matters
Actie/Rampenfilm/Avontuur
36 Music And Lyrics
Komedie/Humor
37 Sunshine
Sci-Fi & Fantasy
38 The Contractor
Speelfilm
39 Deck The Halls
Speelfilm
40 Unknown
Actie/Mysterie/Suspense
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.