Te huur vanaf: 18 december 2007
John McClane (Bruce Willis) zal opnieuw in actie moeten komen, wanneer een groep internet-terroristen van plan is om alle computers en computernetwerken in Amerika op 4 juli, een belangrijke Amerikaanse feestdag, plat te leggen. Het terroristische drie-stappen plan is weldoordacht opgezet. Als eerste moeten alle systemen van de verkeerscontrole lamgelegd worden, om vervolgens het economische centrum te ontwrichten.

Tot slot moeten alle nutsbedrijven eraan geloven om zo de chaos kompleet te maken. Geholpen door de jonge hacker Matt Foster
  (Justin Long) is alle hoop in Washington eens te meer gevestigd op de onvermoeibare John McClane. De Die Hard-films staan synoniem voor het actiegenre. Bruce Willis werd er in één klap wereldberoemd mee en voor regisseur John McTiernan was het na Predator zijn tweede grote film en zijn grote doorbraak, want groter dan Die Hard waren er niet veel eind jaren tachtig. Twee jaar na de eerste film verscheen Die Hard 2 van Renny Harlin en in 1995 kwam wederom McTiernan met Die Hard: With A Vengeance. Hierna werd John McClane met pensioen gestuurd, maar de geruchten rondom een vierde Die Hard-film bleven de kop opsteken.

Met Die Hard 4.0 keert Willis na twaalf jaar terug als de man die ondanks alle verwondingen en tegenslagen altijd maar verder vecht, de ultieme held in de ultieme actiefilm.

Acteurs: Bruce Willis, Timothy Olyphant, Maggie Q, en Kevin Smith.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 18 december 2007
 
Huurmoordenaar Chev Chelios (Jason Statham) wordt op een dag wakker en hoort via een boodschap op zijn eigen plasmascherm dat een van zijn vele vijanden hem een dodelijk Chinees gif heeft toegediend en dat hij in feite al dood is. Hij reageert furieus en opgefokt en dat is precies wat zijn leven redt. Wat hij pas later van zijn persoonlijk arts hoort is dat als zijn hartslag onder een bepaald peil komt, het gif sneller te werk gaat en dan is het definitief afgelopen.

Jason Statham speelt de hoofdrol in deze adrenalinegedreven actiefilm waarin actie echt met een hoofdletter geschreven mag worden. Ze hadden geen betere acteur dan Statham (Transporter, Snatch) kunnen kiezen. Statham is fanatiek, agressief en ontzettend grof en dus de perfecte man voor deze rol. Alles wat God verboden heeft zorgt voor een versnelde hartslag, dus seks, snelheid en geweld zijn hier nadrukkelijk aanwezig.
 
Acteurs: Jason Statham en Amy Smart. Genre: Actie
 


Te huur vanaf: 21 december 2007

Erik Stifler gaat samen met zijn vrienden Ryan en Cooze studeren aan de universiteit van Michigan en daar komen ze terecht bij de Beta House-studentenclub, waar de legendarische Dwight Stifler de scepter zwaait. Dat wordt weer lachen.

In dit deel zien we de helden uit de vorige American Pie terug in een nieuwe episode van hun onbezorgde studentenleventje. Het is opvallend dat het wegvallen van de bekende hoofdrolspelers van de eerste drie films weinig tot geen invloed heeft gehad op de populariteit van de serie.
 
Acteur: Eugene Levy.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 18 december 2007
Tiener Kale komt samen met zijn vader terecht in een vreselijk auto ongeluk waarbij zijn vader om het leven komt. Kale’s wereld stort in en mede daardoor wordt hij onhandelbaar en afwezig.
Na een uitspatting op school veroordeelt de rechter hem tot huisarrest en een band om zijn enkel zorgt ervoor dat Kale niet verder dat een dertig tot veertig meter bewegingsvrijheid heeft. Hij kan niet veel anders doen dan saai naar buiten zitten kijken, waarbij niet alleen zijn nieuwe sexy buurmeisje, maar ook de mysterieuze buurman zijn aandacht trekt.

Het gegeven van de thriller Disturbia lijkt veel op dat van de Hitchcock klassieker Rear Window, maar dan in een moderner jasje gestoken. De hoofdrol van Kale Brecht wordt gespeeld door Shia LaBeouf, die eerder te zien was in Constantine, en dankzij deze rol in contact kwam met Steven Spielberg.
 
Daaruit volgde een hoofdrol in Transformers en in de vierde Indiana Jones-film. Kale’s moeder Julie wordt vertolkt door Carrie-Anne Moss, die wereldberoemd werd door haar rol als Trinity in The Matrix.

Disturbia is een uitstekende en spannende thriller met een creepy rol voor David Morse. Absoluut een film die net als films als 88 Minutes en Shooter iedereen een spannende avond zal bezorgen.
 
 
Acteurs: Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss en David Morse.
Genre: Thriller, Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 18 december 2007
 
Acteurs als John Travolta en Christopher Walken staan erom bekend graag te dansen en als je dan de kans krijgt om mee te doen in de filmversie van de Broadway-musical Hairspray, dan doe je zelfs een bloedheet schuimrubberen ‘fatsuit’ aan (John Travolta). Michelle Pfeiffer zingt en danst als een jonge godin en met Queen Latifah, James Marsden (Cyclops uit X-Men) en de jonge sterren Zac Efron (High School Musical) en Amanda Bynes (She’s The Man) heb je een meer dan waardige cast voor deze unieke filmervaring. Tracy Turnblad droomt ervan te ontsnappen uit haar saaie leventje als het dikkerdje van de klas en iedere dag staat ze voor de televisie mee te swingen met de Corny Collins Show.

De kans dat ze ooit met haar idolen mee mag dansen is uiterst gering, maar Tracy is vol goede moed en als ze de kans krijgt om auditie te doen, grijpt ze die met beide handen aan.
 
Acteurs: John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken en Queen Latifah. Genre: Musicals, Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 18 december 2007
Lauren Fredericks (Jennifer Lopez) is een ambitieuze journaliste uit Chicago die aast op een baan als buitenlandcorrespondent. Ze droomt ervan om naar Irak gestuurd te worden om daar de waarheid achter de oorlog aan de kaak te stellen, maar haar baas heeft andere plannen.
Die stuurt haar voor een reportage naar het Mexicaanse grensstadje Juarez, waar honderden meisjes zijn verkracht en vermoord. Als ze een meisje probeert te redden uit de handen van haar moordenaars, belandt ze in de duistere wereld van moord en corruptie. Met gevaar voor eigen leven probeert ze de schokkende feiten boven tafel te krijgen.

Het verhaal van de thriller Bordertown is geďnspireerd op het schokkende verhaal rondom een reeks onopgeloste moorden in het industriële Mexicaanse stadje Juarez, vlakbij de Texaanse grens. Sinds 1993 zouden hier honderden jonge vrouwen ontvoerd, gemarteld en vermoord zijn.
 
De film werd geschreven en geregisseerd door Gregory Nava, die voor de hoofdrollen niemand minder dan Jennifer Lopez, Antonio Banderas en Martin Sheen wist te strikken.

Op zich niet verwonderlijk, want Lopez speelde haar eerste grotere filmrol in Nava’s drama My Family uit 1995 en haar eerste hoofdrol in de muzikale biopic Selena uit 1998, eveneens van Gregory Nava.
 
 
Acteurs: Jennifer Lopez en
Antonio Banderas
Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 18 december 2007
 
Schrijver Mike Enslin (John Cusack) verdient een goede boterham met zijn verhalen over allerlei spookverschijnselen. Mike schrikt nergens voor terug, zelfs niet voor de beruchte kamer 1408 in het Dolphin hotel aan Lexington Avenue in New York.
In 1408 zijn sinds de opening van het hotel tientallen mensen om het leven gekomen, sommige onder vreemde tot zelfs bizarre omstandigheden. Hotelmanager Gerald Olin (Samuel L. Jackson) doet zijn uiterste best om te voorkomen dat Mike intrek neemt in 1408, want hij weet dat zo’n actie alleen maar slecht af kan lopen. Mike trekt zich echter niets van hem aan en stapt vastberaden en wat sceptisch over de drempel. Dat had hij beter niet kunnen doen, want kamer 1408 maakt zijn reputatie meer dan waar.

Wie anders dan de ‘zieke’, tevens geniale geest van Stephen King om een dergelijk verhaal te verzinnen? 1408 is geweldig in al zijn eenvoud, want de ‘master of horror’ flikt het hem weer...
 
Acteurs: John Cusack, Samuel L. Jackson en Tony Shalhoub.
Genre: Horror, Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 18 december 2007
 
Producent Breckel is het zat om zich op verschillende vlakken te moeten beperken, hij wil iets nieuws, iets controversieels op televisie brengen. Via de traditionele zenders gaat dat niet lukken, maar via het Internet zijn de mogelijkheden nagenoeg ongelimiteerd.
De opzet is simpel. Drop tien ter dood veroordeelden op een afgelegen eiland dat is uitgerust met honderden camera’s en laat ze onderling uitvechten wie het eiland als enige mag verlaten. De in Midden-Amerika ter dood veroordeelde Amerikaan Jack Conrad wordt op het laatste moment aan de groep toegevoegd, maar Jack weigert Breckel’s spelletje mee te spelen.

The Condemned is een leuke combinatie tussen de hitserie Lost en Escape From Absolom. Het is een film in het actiegenre, maar prima geacteerd, niet overdreven of totaal over de top. Dat maakt hem geschikt voor een brede doelgroep, zeg maar de Van Damme en/of Seagal-doelgroep, toen die heren nog op hun top stonden.
 
Acteurs: Steve Austin, Vinnie Jones en Tory Mussett.
Genre: Actie, Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 18 december 2007
Daphne Wilder (Diane Keaton) is traditioneel ingesteld en ze droomt er van om haar drie dochters gelukkig getrouwd af te leveren. Bij Maggie en Mea (Piper Perabo) lukt dat redelijk binnen de door haar gestelde termijn, maar met Milly (Mandy Moore) wil het maar niet lukken.
Milly zelf zit best lekker in haar vel, maar als ze een voor een haar zussen ziet trouwen, begint ze zich af te vragen of dat geluk ook voor haar is weggelegd. Moeder Daphne besluit het lot een handje te helpen en via een abnormaal gedetailleerde contactadvertentie probeert ze de ideale man voor haar dochter te vinden.

Because I Said So is de perfecte ‘chick flick’ om samen met je zus, je moeder, je buurvrouw of een stel vriendinnen te kijken. Het is namelijk een op vrouwen gerichte romantische komedie die bij de doelgroep erg goed in de smaak zal vallen.
 
Diane Keaton heeft de nodige ervaring met dit luchtige genre. In Something’s Gotta Give speelde ze eveneens een seksueel geremde op leeftijd komende vrouw en die rol doet ze hier nog eens dunnetjes over.

De nadruk in Because I Said So ligt op de charmante Mandy Moore. Zij is hier het ‘lijdend’ voorwerp van wie we de lotgevallen op de voet volgen. Haar weg naar het ware geluk gaat niet over rozen en dat is altijd leuk om naar te kijken.
 
 
Acteurs: Mandy Moore, Diane Keaton, Lauren Graham en Piper Perabo
Genre: Humor, Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.