Te huur vanaf: 22 mei 2012
We schrijven het jaar 1891. Er zijn spanningen op het vasteland waar Frankrijk en Duitsland weer eens met elkaar bakkeleien. Anarchisten voeren een reeks bomaanslagen uit en de spanningen lopen hoog op.

Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) heeft er zo zijn eigen ideeën over. Hij plaatst professor James Moriarty in het centrum van het web van internationale gebeurtenissen die volgens de chaotische maar geniale detective allemaal aan elkaar gelinkt zijn en aansturen op een oorlog. Van zijn vaste strijdmakker Dr. Watson (Jude Law) hoeft hij even niets te verwachten.
  Die staat op het punt om te gaan trouwen en Holmes, die natuurlijk vergeten is dat hij de vrijgezellenavond moest organiseren, moet ook op dat vlak even improviseren. Hij combineert het aangename met het zakelijke, want tijdens het feest zoekt hij contact met madame Simza (Noomi Rapace).

Zij staat via haar broer René, die sinds enige tijd spoorloos is verdwenen, in verband met Moriarty en hij heeft gelijk, want Holmes kan ternauwernood een moordaanslag op haar leven verijdelen.

Het is het begin van de jacht op de professor en zijn oorlogszuchtige plannen. Van Londen via Parijs en het Duitse Heilbronn voert de speurtocht naar de Zwitserse alpen waar de beide rivalen elkaar ontmoeten voor een ultieme eindstrijd…

Cast: Robert Downey Jr., Jude Law, Jared Harris en Rachel McAdams.
Genre: Thriller.
 
Nu te huur
 
Mikael Blomkvist (Daniel Craig) staat bekend als een integer journalist die binnen de zaken die hij onderzoekt tot het uiterste gaat om de waarheid boven water te krijgen.

Soms gaat hij daarin net even te ver en daardoor heeft hij onlangs een rechtszaak verloren. De enorme media-aandacht rondom die zaak trekt de aandacht van Henrik Vanger (Christopher Plummer).

De inmiddels gepensioneerde zakenman is op zoek naar een betrouwbare onderzoeker om met een frisse blik naar een veertig jaar oude zaak te kijken. De zaak waar het om gaat betreft de mysterieuze verdwijning van Vanger’s toen zestienjarige nichtje Harriët. Haar verdwijning is nooit opgelost en de zaak houdt Henrik tot aan de dag van vandaag nog bezig.

Dat is ook niet zo vreemd, want zelfs na bijna veertig jaar krijgt hij ieder jaar op zijn verjaardag een gedroogde bloem opgestuurd, een traditie waar Harriët op haar achtste jaar mee was begonnen.

Die bloemen komen ergens vandaan en Vanger is er dan ook van overtuigd dat iemand meer van de zaak weet. Het lijkt voor Mikael in eerste instantie...
 
Cast: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer en Robin Wright.
Genre: Thriller.
 
Te huur vanaf: 22 mei 2012
 
Travis en Dwayne (Danny McBride) zijn niet de meest intelligente en ze zijn daarnaast ook liever lui dan moe. Dwayne’s vader, de Majoor (Fred Ward), heeft een aantal jaren geleden tien miljoen dollar gewonnen, maar hij geeft het erg snel uit en daar wil Dwayne een eind aan maken.

De enige manier om nog iets van zijn erfenis te redden is door de Majoor te vermoorden, maar dat is niet iets wat hij zichzelf of Travis ziet doen. Een goede huurmoordenaar is ook niet echt goedkoop en om het geld voor misdaad 2. bij elkaar te krijgen moet eerst misdaad 1. worden uitgevoerd.

Misdaad 1. is het beroven van een bank en om daar zelf onder uit te komen heeft Dwayne een geniaal idee. Hij wil een of andere sukkel dwingen een bank voor hem te beroven, maar wie en welk drukmiddel heb je daar voor nodig? Op die vraag heeft Travis het antwoord.

Als amateur bommenmaker is het voor hem een koud kunstje om een bomvest te maken. Bindt een onbekende dat vast om en die ongelukkige zal er alles aan doen om daar weer veilig uit te komen. Hun slachtoffer vinden ze in pizzabezorger...

 
Cast: Jesse Eisenberg, Danny McBride, Aziz Ansari en Fred Ward.
Genre: Misdaadkomedie.
 
 
Te huur vanaf: 29 mei 2012
Ted Narracott koopt voor heel veel geld een prachtig paard, maar totaal ongeschikt voor het werk op zijn boerderij. Zijn vrouw is pislink, maar Ted’s zoon Albert, die de schitterende hengst sinds zijn geboorte al heeft bewonderd, neemt de verantwoordelijkheid op zich om hem te trainen.

Hij noemt de jonge hengst Joey en al snel zijn de twee onafscheidelijk. Het gezin maakt door de veel te dure aankoop een moeilijke tijd door, want Joey moet koste wat het kost het land omploegen en daar is hij eigenlijk niet op gebouwd.

Albert verricht echt wonderen met zijn beste vriend en klaart de klus. Helaas is het niet genoeg, want een zware regenbui verwoest het gewas en Ted en zijn gezin zijn weer terug bij af.
 
Dan breekt er oorlog uit, oorlog met Duitsland. Om de boerderij niet kwijt te raken verkoopt Ted Joey aan kapitein Jim Nicholls en dat betekent dat Joey op vasteland de oorlog wordt ingestuurd als lid van de cavalerie.

Hij komt er in een smerige oorlog terecht, want er wordt hardnekkig om iedere centimeter gevochten en die verbitterde strijd kost vele levens, zowel van mens als dier. Joey vecht aan beide zijden mee en hij wisselt een paar keer van eigenaar.

Het is dan ook heel erg de vraag of Albert zijn geliefde paard ooit nog terug zal zien...

Cast: Emily Watson, Peter Mullan en David Thewlis.
Genre: Speelfilm/Oorlog.
 
 
 
Te huur vanaf: 22 mei 2012
 
Overal ter wereld geldt het als een van de belangrijkste avonden van het jaar. Oudjaarsavond heeft iets magisch en bijna nergens ter wereld wordt het zo uitbundig gevierd als in The Big Apple, in New York.

Het inluiden van het nieuwe jaar heeft voor iedereen zijn eigen betekenis, maar niet iedereen is even enthousiast, want de druk van de avond, die zo perfect mogelijk moet verlopen, wordt sommigen te groot…

New Year’s Eve bevat teveel personages en verhaallijnen om uit te leggen, dus laat je op dat vlak gewoon maar verrassen. Na het enorme succes van Love Actually is de formule van de thematische romantische komedie zeer populair geworden. Stuk voor stuk komen alle feestdagen aan de beurt en na kerstmis en Valentijnsdag (Valentine's Day) is oudjaarsavond aan de beurt.

New year's eve is in Amerika en dan nog specifieker in New York een very big deal. De viering op Times Square met het vallen van de enorme glitterbal, een traditie die vanaf 1907 steeds groter wordt aangepakt, wordt door honderden miljoenen live bekeken en dat is op oudjaarsavond dan ook dé plek waar het in Amerika om draait, dé plek waar iedereen wil zijn.

New Year's Eve kent net als de andere twee genoemde films een veelvoud aan verhaallijnen die aan het eind van de film perfect bij elkaar komen tot één geheel. Het typisch Amerikaanse New Year's Eve mist een beetje de puurheid en charme van het Engelse Love Actually, maar met deze enorme, echt enorme sterrencast heb je zelfs in mei nog een topfilm in handen.
Cast: Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Ashton Kutcher en Halle Berry.
Genre: Komedie.
 
 
Te huur vanaf: 29 mei 2012
Broers Gary (Jason Siegel) en Walter groeien samen op, maar op een gegeven moment blijft Gary doorgroeien terwijl Walter klein blijft.

Toch blijven ze onafscheidelijk en als Gary samen met zijn vriendin Mary (Amy Adams) op vakantie gaat naar Los Angeles, is Walter natuurlijk ook van de partij.

L.A. heeft voor Walter een extra aantrekkingskracht, want daar bevindt zich themapark The Muppets Studio’s met daarop ook het beroemde theater.

Als enorm Muppetfan komt zijn droom uit, maar het park zelf is bij lange na niet zo mooi als in zijn dromen of op TV. Als hij Kermit’s vervallen kantoor bekijkt hoort hij hoe oliebaron Tex Richman (Chris Cooper) op slinkse wijze
 
de grond en het theater van de Muppets afhandig maakt om er naar olie te zoeken. Dat mag niet gebeuren.

Samen met Gary en Mary gaat Walter op zoek naar de onbetwiste Muppet-leider, Kermit de kikker.

Die is geschokt dat hun geliefde theater wordt bedreigd en de tien miljoen dollar die nodig zijn om de grond en het complex zelf te kopen, liggen nu eenmaal niet voor het grijpen. De enige kans...

Cast: Amy Adams, Jason Segel en Chris Cooper.
Genre: Komedie/Familiefilm.
 
 


Te huur vanaf 29 mei 2012

Matt Franklin (Topher Grace) heeft een schitterende toekomst voor zich liggen. Hij heeft net met succes zijn studie aan MIT, de elite onder de technische universiteiten, afgerond en de wereld ligt wijd voor hem open.

Tot grote ergernis van zijn vader werkt Matt sinds het behalen van zijn bul in de lokale videotheek, want hij heeft geen flauw idee wat hij op korte termijn met zijn leven aan moet.

Wat hij wel weet is dat hij zwaar onder de indruk is van Tori Frederking (Teresa Palmer), het meisje van zijn dromen en tot nu toe...

Cast: Topher Grace, Anna Faris en Dan Fogler. Genre: Komedie.


Te huur vanaf 22 mei 2012

The Lady vertelt het levensverhaal van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi. Suu is een klein meisje als ze Birma moet ontvluchten. Ze bouwt een gelukkig bestaan op in Engeland met haar man Michael en hun zoons.

Als ze na jaren terugkeert naar haar vaderland wordt ze diep geraakt door het militaire geweld. Ze volgt haar hart en begint een geweldloze strijd tegen het regime.

De grenzeloze liefde en steun van Michael geven haar keer op keer wilskracht. Maar dan moet ze een hartverscheurende...

Cast: Michele Yeoh en David Thewlis. Genre: Speelfilm.


Nu te huur

Lorraine Burton (Maria Bello) ligt in scheiding met haar man en levert strijd om de voogdij over hun zoontje Chad.

Het is een moeilijke periode en om haar problemen de baas te blijven bezoekt ze een praatgroep waar ze al haar frustraties van zich af kan praten. Onderweg terug naar huis rijdt ze samen met Chad langs een benzinestation om pizza te halen.

Als ze de auto weer in stapt zit de op de vlucht geslagen bankrover Roy (Stephen Dorff) op de achterbank. Roy stopt een revolver onder haar neus en...
Cast: Maria Bello en Stephen Dorff. Genre: Actie/Thriller.


Nu te huur

Epidemioloog Susan (Eva Green) wordt om haar mening gevraagd bij een bijzondere kwestie.

Overal in Europa zijn mensen op onverklaarbare wijze hun reuk kwijt geraakt. De medische wetenschap staat voor een raadsel. Er is geen patroon en ze weten ook niet waar de patiënten mee in aanraking zijn geweest.

De eerste indicatie dat iemand besmet is geraakt is een uitbarsting van intens verdriet waarna het verlies van reuk snel optreed. In eerste instantie is er niet direct reden voor paniek, maar als er wereldwijd...

Cast: Ewan McGregor en Eva Green. Genre: Speelfilm/Rampenfilm.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.