Te huur vanaf: 15 mei 2012
Kyle Miller (Nicolas Cage) heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Hij woont samen met zijn vrouw Sarah (Nicole Kidman) en zijn dochter Avery in een prachtige, goed beveiligde villa en dat is voor een man in zijn positie zeker geen overbodige luxe.

Kyle handelt in diamanten en dat betekent dat er altijd stenen en contant geld in huis is. Dat maakt hem tot een gewild doelwit voor criminelen en hij heeft terecht alle denkbare voorzorgsmaatregelen genomen.

Kort nadat Avery voor een feest, waar ze van haar ouders niet naar toe mocht, het huis uit is geslopen, dringen vier overvallers de villa

  binnen en nemen het echtpaar in gijzeling. Kyle wordt onder grote druk gevraagd de high tech kluis te openen en even lijkt het er op dat hij daar gehoor aan gaat geven. Dan dringt het tot hem door dat die combinatie het enige ruilmiddel is dat hij in handen heeft en dat zodra hij de kluis heeft geopend niets de overvallers in de weg staat om hem en zijn vrouw te vermoorden. Hij weigert en hij creëert daarmee een lastige patstelling. Beide partijen hebben troeven in handen en beide partijen willen zo snel mogelijk hun doel bereiken… Maar hoe?

Eindelijk zien we Nicolas Cage weer eens in een genre waar hij zijn sterrenstatus aan te danken heeft. Tot aan zijn rollen in The Rock, Con Air en Face/Off was Cage een acteur die mooie films maakte...

Cast: Nicole Kidman en Nicholas Cage.
Genre: Actie/Thriller.
 
Te huur vanaf: 8 mei 2012
 
’s Ochtends kun je ze in de arme zwarte wijken met tientallen op de bus zien stappen. Het zijn de huishoudsters van Mississippi die tegen een hongerloontje en zonder ziektekostenverzekering of betaalde vakantiedagen zes dagen in de week bijna al het vuile werk van de blanke gezinnen verrichten.

Aibileen Clark doet het werk al vele jaren en zwijgzaam heeft ze zich in haar lot geschikt. Het zijn de roerige jaren 60, een tijd waarin de spanningen omtrent de burgerrechten voor de zwarte bevolking in delen van het land steeds hoger oplopen.

In Aibileen’s woonplaats Jackson is daar nog maar weinig van te merken, want in Mississippi lopen de negers nog netjes in de pas. Niemand durft te klagen. Als een vriendin van haar werkgeefster, de vrijgevochten journaliste Eugenia Phelan (Emma Stone), haar vraagt om haar ervaringen in dienst van blanke gezinnen met haar te delen, weigert Aibileen beleefd.

Samen met haar vriendinnen kan ze wel honderd boeken vol schrijven met de beledigingen en vernederingen die ze heeft moeten doorstaan...
 
Cast: Emma Stone.
Genre: Speelfilm.
 
Te huur vanaf: 1 mei 2012
 
Bij toeval ontdekt Mia, dochter van John Farrow (Clive Owen) en zijn vrouw Suzanna (Carice van Houten), tijdens een bezoek aan haar grootouders in een holle ruimte van een boom een kistje met daarin een stukje tekst over ene Hollowface en zijn zoektocht naar een eigen gezicht.

Ze gebruikt de tekst in een schoolopdracht, maar de tekst is niet af, dus ze moet de rest er zelf bij verzinnen. Ze gaat zo op in het verhaal dat de spannende gebeurtenissen rondom Hollowface haar dromen gaan beheersen en tot nachtmerries leiden.

John probeert de angst van zijn dochter weg te nemen, maar ook hij wordt door het personage gegrepen. Echt gegrepen, want als hij een paar dagen later wakker wordt van het aan en uit knippen van het licht in Mia’s kamer, krijgen vader en dochter de schrik van hun leven als uit de kast een in het zwart geklede, onherkenbare man opduikt.

John weet in een heftig gevecht hun belager te verjagen, maar vanaf dat moment deelt hij Mia’s angst. Wie is deze man en wat heeft hij in hun huis te zoeken en vooral, waarom richt hij zich...
 
Cast: Clive Owen en Carice van Houten.
Genre: Suspense/Thriller.
 
 
Te huur vanaf: 8 mei 2012
Eric (Jason Sudeikis) heeft een brave baan, maar zodra hij de kans krijgt trekt hij zich met zijn groep vrienden terug in het prachtige zomerhuis van zijn vader (Don Johnson) in The Hamptons.

Daar geven ze de wildste feesten, een traditie waar abrupt een einde aan komt als paps aankondigt dat het huis verkocht gaat worden. Ze kunnen de boel misschien nog redden tot aan Labor Day, maar dan is het feest toch echt voorbij.

Om het afscheid goed te vieren moet hun laatste uitspatting echt van wereldklasse zijn en na enig brainstormen komt Eric op het perfecte idee. Een ouderwetse orgie. Hij gooit het feestthema in de groep en vreemd genoeg krijgt hij bijval, zij het beperkt.
 
Er zijn nog meer dan zes weken te gaan voor de grote dag en langzaam aan beginnen zijn vrienden en vriendinnen aan het idee te wennen. Iedereen is dan ook druk met de voorbereidingen.

Een afspraak bij de dokter, je weet maar nooit, extra bezoekjes aan de sportschool en ook het zonnecentrum krijgt extra klandizie, want op de grote dag willen ze er allemaal op hun best uit zien.

Jason Sudeikis heeft razendsnel een geweldig komische reputatie opgebouwd. Met The Bounty Hunter, Hall Pass en Horrible Bosses...

Cast: Jason Sudeikis, Lake Bell en Leslie Bibb.
Genre: Komedie.
 
 
Te huur vanaf: 8 mei 2012
 
In de hoop een door de Russen geplaatste infiltrant binnen British Intelligence te ontmaskeren wordt agent Jim Prideau (Mark Strong) door afdelingshoofd Control (John Hurt) naar Boedapest gestuurd om daar de vlucht van een Hongaarse generaal te begeleiden.

Deze generaal zegt de identiteit van de verrader te kennen en de operatie krijgt daardoor de hoogste prioriteit. De zaak wordt echter verraden, Prideau komt om het leven en Control moet samen met zijn tweede man George Smiley (Gary Oldman) vervroegd met pensioen.

De zaak laat bij Control een extra nare nasmaak achter omdat de aanwezigheid van een mol binnen de dienst nu niet kan worden bewezen. Het geeft het nieuwe hoofd van de dienst, de manipulerende Percy Alleline, de kans om operatie Witchcraft er doorheen te drukken.

Alleline mag binnen Witchcraft de identiteit van een belangrijke informant geheim houden en dat sluit de weg naar het achterhalen van de mol vakkundig af. Als staatssecretaris Lacon, verantwoordelijk voor de dienst, een tip krijgt dat er nog steeds een verrader...
 
Cast: Gary Oldman, Colin Firth, John Hurt en Mark Strong.
Genre: Thriller.
 
Te huur vanaf: 8 mei 2012
 
De ambitieuze J. Edgar Hoover is een grote aanwinst voor het ministerie van justitie. Hij maakt een bliksemcarrière binnen het Bureau of Investigation waar hij nog voor zijn dertigste de positie van directeur voor zichzelf op weet te eisen.

Hoover, een kundig analist en organisator, pakt de zaken gelijk grondig aan. Hij gaat flink met de bezem door de organisatie en stelt torenhoge eisen aan zijn agenten die het keurkorps van justitie moet vormen.

Hij heeft daarnaast revolutionaire ideeën over hoe het bureau de eerste landelijke database van informatie moet worden en ook op het gebied van onderzoekstechnieken is hij zeer vooruitstrevend. Naast deze positieve kwalificaties heeft Hoover echter ook een duistere kant.

Zijn lust naar macht en zijn altijd aanwezige achterdocht beweegt hem ertoe om, veelal op illegale wijze, een privé-archief aan te leggen. Iedereen die nu of in de toekomst een bedreiging voor hem zou kunnen zijn of die nuttig kan zijn voor zijn carrière, werd onderzocht en afgeluisterd en de bevindingen werden goed gedocumenteerd. Hoover’s archief werd...
 
Cast: Leonardo DiCaprio, Naomi Watts en Judi Dench.
Genre: Speelfilm.
 
 
Te huur vanaf: 15 mei 2012
Never compromise, dat was haar motto. Het is vuil werk en je wordt er lang niet populair van, maar iemand moet nu eenmaal de moeilijke en impopulaire beslissingen nemen. Dat was Margaret Thatcher ten voeten uit, keihard en rechtlijnig.

De IJzeren Dame stond elf jaar lang aan het roer en ze was dé drijvende kracht die het Verenigd Koninkrijk door een moeilijke periode heen loodste. Al op jonge leeftijd heeft kruideniersdochter Margaret weinig zin in de rol die de maatschappij voor haar in gedachten heeft.

Ze is een intelligent meisje en als ze wordt toegelaten tot Oxford gaat er een wereld voor haar open. Eenmaal afgestudeerd komt ze in een echte mannenwereld terecht en die zijn niet echt genegen een vrouw als hun gelijke te accepteren.
 
In 1959 wint ze als lid van de conservatieve partij een zetel in het Lagerhuis en binnen een aantal jaren heeft ze het al tot staatssecretaris voor onderwijs geschopt. Als enige vrouw in een vijandige mannenwereld is er heel wat voor nodig om overeind te blijven, maar Margaret is een vechter.

Eenmaal premier zitten de tijden niet echt mee. De economische crisis noopt tot grote bezuinigingen en ook het probleem met de IRA houdt de gemoederen flink bezig. Maggie stelt zich in alle zaken keihard op en jaagt...

Cast: Meryl Streep en Jim Broadbent.
Genre: Speelfilm.
 
 
 
Te huur vanaf: 1 mei 2012
 
Als hun vriend Simon aan het einde van het schooljaar door zijn vriendin Carli wordt gedumpt, biedt dat voor zijn vrienden Jay, Neil en Will de kans om samen met hun beste vriend op vakantie te gaan.

Of Simon wel een gezellige reisgenoot is, dat is nog maar de vraag, want de breuk is hard aangekomen en zijn hoofd staat er niet echt naar om helemaal los te gaan.

Dat is wel de reden dat zijn vrienden naar Malia op Kreta afreizen, want daar moet het eenvoudig zijn om meiden te scoren.

Hun appartement is echt een drama en daarom gaan ze gelijk na aankomst al op stap en ontmoeten ze vier landgenootjes, maar echt scoren doen ze nog niet.

Simon krijgt flink wat aandacht van de aantrekkelijke Lucy, maar hij verveelt haar alleen maar met trieste verhalen over Carli die, hoe toevallig kan het zijn, ook in Malia vakantie viert. Dat doet ze samen met haar reisleider en ze lijkt Simon niet echt te missen.

Dat is andersom wel anders, want vanaf het moment dat hij haar heeft gezien en gehoord heeft dat ze over een paar dagen aanwezig zal zijn op een populair feest op een partyboot, is dat eigenlijk het enige waar Simon nog aan kan denken en daarmee verpest hij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn vrienden een groot deel van de lol die ze samen zouden kunnen hebben…

Cast: Blake Harrison, Simon Bird, James Buckley en Joe Thomas.
Genre: Komedie.
 
 
Te huur vanaf: 15 mei 2012
Samen met zijn beste vriend Sean (Emile Hirsch uit Into The Wild) reist softwareontwikkelaar Ben (Max Minghella) naar Moskou om daar een idee aan een Russisch bedrijf te verkopen.

Daar aangekomen blijkt de adviseur van het bedrijf, de irritante vervelende Zweed Skyler, het idee te hebben gestolen en Ben staat met lege handen.

Die avond proberen ze hun frustratie omtrent wat er is gebeurd weg te drinken en daar lopen ze landgenoten Natalie en Anne tegen het lijf.

Veel tijd om elkaar te leren kennen krijgen ze niet, want midden in de nacht valt alle stroom uit en buiten dalen mysterieuze lichtgevende bollen neer op de stad.
 
Dat ziet er mooi uit, maar die bewondering maakt al snel plaats voor afschuw als een onzichtbare kracht alle energie opslokt, ook de menselijke variant.

Samen met de toevallig ook aanwezige Skyler weet het viertal de eerste massale slachtpartij te ontkomen.

Ze duiken onder, maar ze beseffen zich terdege dat ze daar niet kunnen blijven en vroeg of laat zullen ze hun schuilplaats moeten verlaten...

Cast: Emile Hirsch, Olivia Thirlby en Max Minghella.
Genre: Sci-Fi/Rampenfilm.
 
 
 
Te huur vanaf: 8 mei 2012
 
De medische wetenschap was aan het eind van de 19de eeuw nog niet echt van hoog niveau, maar arts Mortimer Granville probeert wel van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven.

Zijn vooruitstrevende manier van denken kost hem regelmatig zijn baan en keer op keer moet hij op zoek naar een nieuwe werkplek. Na een nieuwe reeks mislukte sollicitatiegesprekken komt hij terecht bij vrouwenarts Robert Dalrymple (Jonathan Price).

Dalrymple heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van hysteria, een alom bekende aandoening van seksueel onbevredigde vrouwen die op zeer persoonlijke wijze wordt behandeld...

Cast: Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Rupert Everett en Jonathan Pryce.
Genre: Komedie/Speelfilm.
 
 
Te huur vanaf: 8 mei 2012
 
Voor je gaat kijken naar het prachtig gemaakte en verrassend intrigerende Anonymous zou je eigenlijk even moeten Googelen om kennis te nemen van de tien redenen waarom regisseur Roland Emmerich, de man achter spektakelfilms als Independence Day, The Day After Tomorrow en 2012, er heilig van is overtuigd dat William Shakespeare eigenlijk een oplichter is.

De film toont ons namelijk een theorie over de totstandkoming van het werk van ‘s werelds bekendste schrijver, een theorie die na het zien van zijn uitleg redelijk logisch zal klinken.

Het verhaal zit verpakt in, hoe kan het ook anders, een omhulsel van intrige en...

Cast: Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, David Thewlis en Joely Richardson.
Genre: Thriller/Speelfilm.
 
 
1 Killer Elite
Actie
2 Contagion
Rampenfilm
3 Tower Heist
Komedie/Misdaad
4 Nova Zembla
Avontuur
5 Immortals
Avontuur
6 Drive
Misdaad
7 In Time
Thriller
8 All Stars 2 : Old Stars
Komedie
9 Transit
Actie
10 De Heineken Ontvoering
Misdaad
11 Twilight: Breakin...
Fantasy/Speelfilm
12 Real Steel
Speelfilm
13 Puss In Boots
Animatie/Familiefilm
14 The Whistleblower
Thriller
15 Straw Dogs
Thriller
16 The Adventures Of...
Avontuur
17 Texas Killing Fie...
Thriller
18 Johnny English Re...
Komedie
19 Friends With Bene...
Romantische komedie
20 Happy Feet 2
Animatie/Familiefilm
21 Columbus Circle
Thriller
22 The Ides Of March...
Speelfilm
23 The Three Muskete...
Avontuur
24 I Don't Know How...
Komedie
25 Dream House
Thriller
 
26 50/50
Speelfilm
27 The Rum Diary
Speelfilm
28 Horrible Bosses
Komedie
29 Crazy, Stupid, Lo...
Romantiek/Komedie
30 Fright Night
Horror/Thriller
31 What's Your Num...
Komedie
32 Paranormal Activi...
Suspense-Horror
33 Don't Be Afraid O...
Horror/Suspense-Thriller
34 Abduction
Thriller
35 Red State
Actie
36 Bad Teacher
Komedie
37 De Bende Van Oss
Misdaad
38 Moneyball
Speelfilm
39 Age Of Heroes
Oorlog
40 One Day
Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.