Te huur vanaf: 6 december 2011
Na het faillissement van haar bakkerij is Annie Walker (Kristen Wiig) een beetje in een wak terecht gekomen. Een echte relatie heeft ze evenmin, want haar minnaar Ted maakt haar direct na de daad duidelijk dat ze wat hem betreft verder nergens op hoeft te rekenen.

Haar beste vriendin Lillian (Maya Rudolph) heeft meer geluk. Zij is zojuist verloofd met Dougie en het plannen van de bruiloft en haar prominente rol als eerste bruidsmeisje is voor Annie sinds lange tijd een leuke opsteker om zich mee bezig te houden. Helaas krijgt ze op dat vlak concurrentie van Helen (Rose Byrne), de rijke beeldschone vrouw van Dougie’s baas. Helen is zo mooi en zo rijk dat ze bijna geen vrouwelijke vriendinnen heeft en daarom heeft ze zich op Lillian gestort,

  iets wat bij Annie al heel snel grote irritaties oproept. Alles wordt hierdoor namelijk een grote lange discussie en iedere keer weet Helen haar succesvol af te troeven. De rivaliteit tussen beide dames loopt zo hoog op dat Annie volledig door het lint gaat en daarbij haar jeugdvriendin dreigt te verliezen.

We kennen er allemaal wel één, zo’n perfecte vrouw waar je niet tegenop kunt. Zo’n vrouw waar mannen hun nek voor verdraaien en achter wiens rug het roddelcircuit welig tiert. Rose Byrne speelt in Bridesmaids zo’n ‘little miss perfect’ en ze drijft haar tegenspeelster tot grote waanzin. Het maakt van Bridesmaids een hele grappige film, zij het hier en daar wat over de top. De ontmoeting tussen Annie en verkeersagent Rhodes, een heerlijke rol van de nuchtere Ierse Chris O’Dowd, zorgt door een prima balans. Deze Rhodes is zo droog en schattig dat je al dat...

Cast: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Terry Crews en Jessica St. Clair.
Genre: Komedie.
 
Te huur vanaf: 6 december 2011
 
Het is alweer vele jaren geleden dat het ooit zo gevreesde duistere rijk Acheron over de wereld heerste. Het dodenmasker waaraan haar leider zijn macht ontleende is door de zegevierende opstandige barbarenstammen in stukken gebroken en iedere stam heeft een scherf van het masker naar één van de uiteinden van de wereld gebracht en verstopt.

Ook zonder het dodenmasker heerst er chaos. Tijdens één van de vele oorlogen, die op de overwinning op Acheron volgen, wordt in het heetst van de strijd de kleine Conan geboren. Zijn moeder overlijdt op het slagveld en Conan wordt opgevoed door zijn vader Corin (Ron Pearlman), een machtige Cimmeriaanse krijger.

Ook Conan is voorbestemd om een groot krijger te worden, maar nog voor hij volwassen is, wordt zijn stam door een grote overmacht aangevallen en gedecimeerd. Hun aanvaller is op zoek naar het laatste stukje van het dodenmasker en als Corin weigert mee te werken wordt hij gruwelijk gestraft. Corin sterft en zijn dorp wordt met de grond gelijk gemaakt, maar de dappere Conan overleeft de slachting en zweert wraak te nemen.

Pas jaren later komt hij de moordenaar van zijn vader op het spoor. Khalar Zym (Stephen Lang) is zijn naam en samen met zijn bovennatuurlijk begaafde dochter...
 
Cast: Jason Momoa, Stephen Lang, Rachel Nichols en Rose McGowan.
Genre: Avontuur.
 
Te huur vanaf: 6 december 2011
 
Op het moment dat hij ergens op de prairie wakker wordt, kan Jake (Daniel Craig) zich niet eens zijn eigen naam meer herinneren, laat staan hoe hij aan die vreemde grote ijzeren armband komt die hij om zijn pols aantreft.

Hij vindt na wat strubbelingen zijn weg naar een nabijgelegen stad waar hij zijn wonden kan laten verzorgen, wonden waarvan hij niet weet hoe hij ze is opgelopen. Daar krijgt hij het aan de stok met Percy, het vervelende zoontje van Woodrow Dolarhyde (Harrison Ford), de rijke veeboer op wie het hele stadje draait en die er flink wat in de melk te brokkelen heeft.

Percy wordt gearresteerd en ook Jake, die door de sheriff wordt herkend als de gezochte misdadiger Jake Lonergan, belandt achter de tralies. Beide worden die avond op transport gezet naar de rechter in Santa Fe, maar zo ver komt het niet. Percy’s vader komt verhaal halen en nog voor de situatie uit de hand loopt wordt het stadje aangevallen door vliegende objecten die niet alleen verwoestingen aanrichten, maar ook mensen oppikken en meenemen.

Jake’s mysterieuze armband reageert op de ruimteschepen en blijkt het enige wapen te zijn dat enig effect op de buitenaardse bezoekers heeft. Jake schiet een aanvaller neer en de volgende dag wordt er een klopjacht op de gewonde alien...
 
Cast: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde en Sam Rockwell.
Genre: Western/Sci-Fi.
 
 
Te huur vanaf: 13 december 2011
In de hoop op tijd te zijn om de verdere aftakeling van zijn eigen vader Charles (John Lithgow) te voorkomen, werkt wetenschapper Will Rodman (James Franco) van farmaceutisch bedrijf Gen- Sys aan een geneesmiddel tegen Alzheimer.

Hierbij wordt een door Will ontwikkelde gentherapie uitgetest op chimpansees en de vooruitzichten lijken veelbelovend. De apen vertonen een sterk ontwikkelde intelligentie en Gen-Sys staat op het punt om tests op mensen goed te keuren.

Aan al die ambitie komt abrupt een eind als één van de proefdieren tijdens een zeer agressieve uitbraak moet worden doodgeschoten. De oorzaak van haar agressie was echter niet de falende therapie, want op dat moment beschermde ze haar even daarvoor en totaal onopgemerkt geboren jong.

Will’s project wordt desondanks stopgezet en alle proefdieren worden afgemaakt,
 
behalve het kleine aapje dat Will naar buiten weet te smokkelen. Hij noemt hem Caesar en al snel wordt duidelijk dat de baby-chimp het gen van zijn moeders behandeling mee heeft gekregen, want het dier is superintelligent. Het is echter een kwestie van tijd dat het thuis houden van Caesar te gevaarlijk wordt en Will een andere oplossing moet zoeken.

Als Caesar, die een hele sterke band met Charles heeft, tijdens een incident op straat een buurman aanvalt wordt hij door de rechter in een opvangtehuis geplaatst.

Hij wordt er niet goed behandeld en langzaam aan groeit de frustratie en de agressie tegenover de mens...

Cast: James Franco, Andy Serkis en Freida Pinto.
Genre: Actie/Thriller.
 
 
 
Te huur vanaf:13 december 2011
 
Lerares Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) dacht dat al haar zorgen voorbij waren toen ze een jaar geleden een rijke man aan de haak sloeg. Ze had haar baan al opgezegd, maar werd door haar aanstaande schoonmoeder ontmaskerd als een ware golddigger en ineens was haar relatie voorbij.

Ze raakt daardoor ineens haar luie luxe leventje kwijt en noodgedwongen moet ze terug naar school. Daar probeert ze in eerste instantie met minimale inspanning de dag door te komen. Al dat gezeur van die vervelende leergierige kinderen, daar heeft ze helemaal geen zin in en dat houdt haar alleen maar wakker tijdens de les. Die instelling verandert met de komst van collega Scott Delacorte (Justin Timberlake), een telg uit de familie achter het beroemde Jaeger LeCoultre-horlogemerk.

Dat betekent geld, veel geld en ze besluit haar pijlen op Scott te richten. Vreemd genoeg missen die pijlen in eerste instantie allemaal hun doel en dat is Elizabeth helemaal niet gewend, want met haar bevallige lichaam weet ze over het algemeen iedere man wel om haar vinger heen te winden.

Als ze een foto van Scott’s rondborstige ex-vriendin ziet, begrijpt ze waarom ze mogelijk geen succes heeft. Met haar platte voorgevel maakt ze wellicht geen enkele kans om Scott voor zich te winnen en dat betekent dat er snel een boob-job moet komen. Dat is helaas wel een dure aangelegenheid, want je moet ze natuurlijk wel allebei tegelijk laten opvullen en zo’n ingreep kost al snel tienduizend dollar. Haar liquide middelen laten zo’n investering op dat moment niet toe, dus zal ze toch echt iets anders...
Cast: Cameron Diaz, Jason Segel, Justin Timberlake en Lucy Punch.
Genre: Komedie.
 
 
Te huur vanaf: 13 december 2011
Na een dramatisch verlopen huwelijksaanzoek aan zijn vriendin Stephanie (Leslie Bibb) is dierenverzorger Griffin Keyes (Kevin James) op het relationele vlak het spoor volledig kwijt.

Nu vijf jaar later is hij nog steeds vrijgezel en zijn vrienden en familie zouden de knuffelbeer graag weer gelukkig willen zien. De dieren in de dierentuin moeten keer op keer het geklaag over zijn liefdesleven, of liever het ontbreken daarvan, aanhoren en onderling hebben ze het er regelmatig over.

Als ze merken dat Stephanie weer interesse heeft, komen ze in actie. Griffin ontdekt daarbij dat ze hem echt verbaal advies kunnen geven, hoewel dat advies soms niet altijd even goed uitvalt.
 
Leeuwin Janet komt uiteindelijk met het idee om Stephanie jaloers te maken door het inzetten van een andere vrouw en Griffin weet collega Kate (Rosario Dawson) over te halen om dat spel mee te spelen...

Als je Dr. Dolittle kruist met Hitch, dan is Zookeeper het resultaat. De link naar Dr. Dolittle is gezien de sprekende dieren een hele logische en het feit dat Kevin James hulp nodig heeft om de vrouw van zijn dromen te veroveren brengt ons vanzelf bij Hitch, de populairste film uit 2005. Zookeeper is mede-geproduceerd door Adam Sandler die eerder...

Cast: Kevin James, Rosario Dawson en Leslie Bibb.
Genre: Komedie.
 
 


Te huur vanaf: 6 december 2011

Hal Jordan (Ryan Reynolds) is een roekeloze testpiloot, maar als hij vliegt is hij totaal onbevreesd, een eigenschap die de oorzaak is van het grootst denkbare avontuur dat op het punt staat te beginnen. Hij wordt namelijk uitgekozen om lid te worden van het Korps Groene Lantaarns, een intergalactische elite-eenheid bestaande uit 3600 leden die ieder verantwoordelijk zijn voor de handhaving van de orde in hun eigen sector van het universum.

Hal heeft in eerste instantie geen idee wat hem overkomt. Veel tijd om daar over na te denken heeft hij echter niet. Hij moet in rap tempo om leren gaan met de...
Cast: Ryan Reynolds, Blake Lively en Peter Sarsgaard. Genre: Actie/Sci-Fi.


Te huur vanaf: 6 december 2011

Mahmud Nasir is een goed geïntegreerde tweede generatie immigrant, een groot fan van Tottenham Hotspur en een toegewijd, zij het zeer relaxed moslim. Als hij de spullen van zijn overleden moeder opruimt krijgt hij de schrik van zijn leven. In plaats van zijn geboortebewijs vindt hij tussen haar paperassen zijn adoptiepapieren en dat nieuws moet hij toch echt wel even verwerken.

Dat verwerkingsproces is echter niets vergeleken met wat hij voelt op het moment dat hij de namen van zijn biologische ouders achterhaalt. Zijn echte naam is Solly Shimshillewitz en veel Joodser dan dat kun je eigenlijk niet heten. Nu...
Cast: Omid Djalili, Richard Schiff en Archie Panjabi. Genre: Komedie.


Te huur vanaf: 13 december 2011

Algiers, 24 december 1994. Vier moslimterroristen, zich uitgevend voor douanebeambten, gaan aan boord van een Air France passagiersvliegtuig en nog voor het toestel opstijgt nemen ze met geweld de bemanning en een kleine 250 passagiers in gijzeling.

In Parijs gaan gelijk allerlei alarmbellen. Ingrijpen in Algiers kunnen ze niet, maar de speciale antiterreureenheid Groupe d’Intervention de la Gendarmerie Nationale (GIGN) wordt wel direct in hoogste staat van paraatheid gebracht. De terroristen laten direct zien dat het hen menens is. Al in de eerste fase van de gijzeling wordt een gijzelaar, een...
Cast: Vincent Elbaz, Grégori Derangère en Mélanie Bernier. Genre: Actie.


Te huur vanaf: 13 december 2011

Op de ergste dag van zijn leven krijgt rechercheur Hollis Lucetti (Terrence Howard) de vervelende opdracht om een zelfmoordpoging te voorkomen. Boven op een hoog gebouw treft hij assistent-hotelmanager Gavin Nichols aan die klaar staat om de sprong in het diepe te maken. Hij staat er echter niet vrijwillig, want als hij niet doet wat er van hem verwacht wordt, zijn dood tegemoet springen, zal de belangrijkste persoon in zijn leven worden vermoord.

Gavin had nooit kunnen vermoeden dat het hier op uit zou draaien toen hij de eerste avances richting buurvrouw en hotelwerkneemster Shana (Liv Tyler) maakte...
Cast: Charlie Hunnam en Terrence Howard. Genre: Speelfilm/Thriller.
 
1 Blitz
Thriller
2 Source Code
Thriller
3 Thor
Actie/Fantasy
4 Unknown
Actie/Thriller
5 Transformers 3: Dark Of The Moon
Actie/Science Fiction
6 The Son Of No One
Thriller
7 Gooische Vrouwen
Komedie
8 Sint
Horror-thriller
9 Insidious
Suspense-Thriller
10 Fast & Furious 5
Actie
11 Trust
Thriller/Speelfilm
12 X-men: First Clas...
Sci-Fi/Actie
13 Scream 4
Horror
14 The Lincoln Lawye...
Thriller
15 Pirates Of The Ca...
Avontuur
16 The King's Speech
Speelfilm
17 Arthur
Komedie
18 Something Bor...
Romantische komedie
19 Conviction
Speelfilm
20 Hall Pass
Komedie
21 Just Go With It
Komedie
22 13
Misdaad/Thriller
23 Ironclad
Avontuur
24 Rabat
Speelfilm
25 Limitless
Thriller
 
26 The Mechanic
Actie/Thriller
27 Caged
Thriller
28 No Strings Attach...
Komedie/Humor/Romantiek
29 Hoodwinked Too!...
Animatie/Familiefilm
30 Henry's Crime
Misdaad/Speelfilm
31 I Spit On Your Gr...
Terror
32 Water For Elephan...
Speelfilm
33 Paranormal Activi...
Suspense-Horror
34 Chalet Girl
Romantische komedie
35 Cougars Inc.
Komedie/Speelfilm
36 The Adjustment B...
Thriller
37 The Roommate
Thriller
38 Red Riding Hood
Suspense-Thriller
39 The Vanishing
Suspense-Thriller
40 Priest
Actie/Fantasy
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.