Te huur vanaf: 4 oktober 2011
Charles Xavier (James McAvoy) groeit op in weelde en rijkdom en hij heeft een vrijwel onbekommerde jeugd. Erik Lehnsherr (Michael Fassbender) is minder gelukkig, want voor een Joodse jongen in het Derde Rijk kreeg hij samen met zijn familie een enkeltje richting de dodenkampen van de Nazi’s.

Erik overleeft deze kampen vanwege zijn buitengewone magnetische krachten, een gave waar kamparts Sebastian Shaw (Kevin Bacon) heel erg in geïnteresseerd is. Erik verliest tijdens de oorlog niet alleen zijn hele familie, hij moet ook verschrikkelijke experimenten ondergaan en koestert na de oorlog dan ook een bijna onmenselijke haat tegenover zijn folteraar.
  Shaw is echter aan de klauwen van de geallieerden ontsnapt. Hij heeft een organisatie opgebouwd die er op is gericht de na de oorlog ontstane koude oorlog te laten escaleren en de op handen zijnde Cuba-crisis biedt hem een perfecte gelegenheid om zijn doel te bereiken.

Samen met Xavier, CIA-agente Moira MacTaggert (Rose Byrne) en een groep gerekruteerde mutanten gaat Erik de strijd aan om Shaw van zijn wereldverwoestende plan af te houden… De fans van het actie/superhelden-genre kunnen deze maand hun hart ophalen. Naast X-Men: First Class komt ook Thor uit op DVD en blu ray en beide films zitten vol spektakel en vertegenwoordigen de top binnen hun genre.

X-Men: First Class is een prequel waarin we zien hoe de vriendschap tussen Charles Xavier en Erik Lehnsherr, aka Magneto tot stand komt en hoe ze uiteindelijk uit elkaar groeien omdat hun meningen over de positie van de mutanten op aarde niet helemaal overeen...

Cast: James McAvoy, Michael Fassbender, Rose Byrne en January Jones.
Genre: Actie/Sci-Fi.
 
Te huur vanaf: 4 oktober 2011
 
De strijd tussen mensen en vampieren is zo oud als de mensheid zich kan herinneren. Net op het moment dat de overwinning naar de vampieren leek te gaan, kwam De Kerk met de Priesters, een elite-eenheid met bovenmenselijke krachten die het verschil maakte en de vampieren wist te verslaan.

De kerk kreeg vanaf dat moment een allesbepalende rol in de maatschappij. ‘Keer je je tegen de kerk, dan keer je je tegen God’ is de standaard kreet waarmee De Kerk haar kudde onder controle houdt en er ontstaat een soort van totalitaire staat waar de leiders van De Geestelijkheid heersen. De vrede wordt plotseling wreed verstoord als vampieren een afgelegen huis aanvallen en de dochter des huizes ontvoeren.

De sheriff van de regio neemt contact op met De Priester (Paul Bettany), één van de orde van strijders en de oom van het ontvoerde meisje. De Priester vraagt aan de raad van De Geestelijkheid om zijn bevoegdheden terug te krijgen, want alleen dan mag hij de stad verlaten om zijn nichtje helpen.

De raad weigert en De Priester besluit die beslissing naast zich neer te leggen en tegen de kerk in te gaan in de hoop dat God hem vergeeft. Hij ontdekt al snel dat de ontvoering van zijn nichtje minder toevallig is dan hij ooit kon vermoeden. Hij krijgt niet alleen te maken...
 
Cast: Paul Bettany, Maggie Q, Brad Dourif en Christopher Plummer.
Genre: Actie/Fantasy.
 
Te huur vanaf: 4 oktober 2011
 
Twee jaar na de brute moord op een alleenstaande vrouw wordt Kenny Waters (Sam Rockwell) onverwacht gearresteerd. Er volgt een korte rechtszaak waarbij het fysieke bewijs en een tweetal belastende getuigenverklaringen ruim voldoende zijn om hem tot levenslang te veroordelen.

Zijn zus Betty Anne (Hilary Swank), met wie Kenny sinds hun jeugd een speciale band heeft, gelooft ondanks het overtuigende bewijs in zijn onschuld. Als na drie jaar juridisch getouwtrek Kenny de moed opgeeft en een zelfmoordpoging doet, beseft Betty Anne dat hij het niet bij deze poging zal laten. Kenny gaat kapot achter de tralies en kan het idee dat hij daar tot zijn dood moet blijven niet verdragen.

Ze besluit rechten te gaan studeren en laat Kenny beloven haar de kans te geven hem te helpen. Het kost Betty Anne zestien jaar van haar leven voor ze een doorbraak weet te realiseren. De verantwoordelijke openbaar aanklager geeft haar ongelijk echter niet zo maar toe en Betty Anne, geholpen door studiegenoot Abra Rice (Minnie Driver), moet tegenslag na tegenslag verwerken en de moed vinden om door te vechten… Recht en onrecht liggen, zeker in het juridische systeem van de Verenigde Staten...
 
Cast: Hilary Swank, Sam Rockwell, Minnie Driver en Melissa Leo.
Genre: Speelfilm.
 
 
Te huur vanaf: 4 oktober 2011
Sidney Prescott (Neve Campbell) keert terug naar de plek van haar ergste nachtmerries om daar de herdenkingsdag van de Woodsboro-moorden bij te wonen en het is gelijk de ideale gelegenheid om haar nieuwe boek te promoten.

Sheriff Dewey Riley (David Arquette) heeft het er maar druk mee, want voor de nieuwe generatie jongeren zijn de slachtpartijen van Ghostface allemaal een grote grap en dat zorgt voor een hoop onrust.

De grap wordt snel serieus als de stad wederom wordt opgeschrikt door een dubbele moord. Twee tieners zijn doodgestoken en binnen de kortste tijd is de stad een waar mediacircus. Ook Gale (Courteney Cox), Dewey’s lieftallige echtgenote, is er als de kippen bij om haar sluimerende carrière nieuw leven in te blazen. Ze stort zich tegen Dewey’s wil in op de zaak en al snel is ze dichter bij de moordenaar dan goed voor haar is.
 
Sidney is ook nu weer de persoon waarom het Ghostface te doen is, alleen heeft de psychopathische moordenaar daar dit keer heel andere redenen voor…

Deze vierde Scream-film begint heel grappig met een paar blondines die het verloop van de Stab-films bespreken en daar niet echt positief over zijn.

Naarmate er meer films uitkomen neemt de kwaliteit ervan alleen maar af en alles wordt zo voorspelbaar. Dat is leuk gedaan, maar al snel wordt de grap serieus en ontpopt Scream 4 zich als een echte...

Cast: David Arquette en Neve Campbell.
Genre: Horror.
 
 
 
Te huur vanaf:11 oktober 2011
 
Vanuit Asgard waakt een bovenmenselijk ras over negen met elkaar verbonden werelden, waaronder ook de Aarde. Koning Odin Allfather (Anthony Hopkins) regeert er met de steun van zijn beide zoons Thor en Loki.

Thor (Chris Hemsworth) is een machtig krijger die, gewapend met de machtige hamer Mjolnir, als eerste in lijn staat om zijn vader op te volgen en hij is voorbestemd een even machtig en rechtvaardig koning te worden.

Nog voor Thor de troon over kan nemen, wordt Asgard aangevallen door een oude, lang geleden verslagen vijand. Thor slaat tegen de wens van zijn vader in hard terug en veroorzaakt bijna een nieuwe oorlog. Hij roept daarmee de toorn van Odin over zich af die hem zijn hamer en zijn krachten ontneemt. Thor wordt verbannen naar de Aarde waar hij bij zijn landing wordt aangereden door wetenschapster Jane Foster (Natalie Portman) die samen met collega’s Erik Servig (Stellan Skarsgård) en Darcy Lewis juist op dat moment een verstoring in de atmosfeer onderzoekt.

Thor’s komst op aarde is echter niet ongemerkt gebleven. Overheidsinstantie SHIELD stort zich op de zaak en neemt al Jane’s onderzoeksmateriaal en apparatuur in beslag. Ook Mjolnir, door Odin weggeworpen, komt op aarde terecht en Thor beseft dat hij alleen met zijn hamer een kans maakt terug te keren naar Asgard. Asgard heeft de jonge krijger ondertussen hard nodig, want zonder hem zou de toekomst van de planeet er wel eens heel duister uit kunnen gaan zien…
Cast: Clive Owen en Catherine Keener.
Genre: Actie/Fantasy.
 
 
Te huur vanaf: 4 oktober 2011
Jennifer Hills is een prachtige jonge vrouw die in alle rust aan haar nieuwe roman wil werken. Om die reden trekt ze zich in haar eentje terug in een afgelegen huisje in het bos. Al snel komt ze er achter dat ze daarmee niet zo’n verstandige keuze heeft gemaakt.

Ze bevindt zich midden in een gebied vol lokale rednecks die hun frustraties maar al te graag op zo’n mooi stadsmeisje willen botvieren. Na een paar dagen krijgt ze ‘s nachts onverwachts bezoek als vier mannen het huisje binnendringen.

Uren lang wordt ze verkracht en vernedert en als een zombie strompelt ze het bos in. Net voor ze haar een genadeschot willen geven, springt ze de rivier in en komt niet meer boven. Voor alle betrokkenen is haar verdwijning niet zonder risico’s.
 
Haar lichaam kan zo maar ergens opduiken en ze zijn nu niet echt voorzichtig geweest met het achterlaten van hun DNA. Wat de heren op dat moment nog niet weten is dat justitie het minste van hun problemen is, want een slechte daad blijft lang niet altijd ongestraft…

Hoe haalt de hoofdpersoon het in haar mooie hoofd, zo helemaal in haar eentje midden in de bossen. Haar belagers hebben hun eigen ideeën over haar...
Regie: Andrew Howard Chad Lindberg en Sarah Butler..
Genre: Terror.
 
 


Te huur vanaf: 4 oktober 2011

Victor Maynard (Bill Nighy) is een huurmoordenaar van de oude stempel, zeer gedreven, vakkundig en echt trots op zijn werk. Zijn vlekkeloze reputatie komt echter in het gedrang als hij gecharmeerd raakt van zijn doelwit, oplichtster en dwangmatig kleptomaan Rose (Emily Blunt).

Aangezien Victor zijn werk niet doet wordt er een concurrent op uitgestuurd, maar op het moment suprême kan Victor niet aanzien dat Rose wordt vermoord. Hij komt tussenbeide, redt haar leven en slaat met haar op de vlucht. En passant neemt hij een toevallige getuige, de cynische Tony (Rupert ‘Ron Weasley’ Grint), mee...
Cast: Emily Blunt en Bill Nighy. Genre: Komedie/Misdaad.


Te huur vanaf: 4 oktober 2011

Henry aruka keert terug naar Japan na een rampzalig verlopen vakantie in Amerika. Ze kreeg daar een auto-ongeluk en moet nu thuis herstellen. Tot overmaat van ramp moet haar vader op zakenreis, waardoor ze met haar 19-jarige broer Koichi zit opgescheept. Wanneer ze merkt dat er ’s nachts objecten op raadselachtige wijze verplaatst worden, denkt ze aanvankelijk dat haar broer een grap uithaalt.

Maar nadat Koichi zijn videocamera laat draaien gedurende de nacht, wordt de schokkende werkelijkheid duidelijk: Haruka wordt belaagd door een kwaadaardige geest. Maar wie is die...
Regie: Toshikazu Nagae. Genre: Suspense-Horror.


Te huur vanaf: 4 oktober 2011

Na een geslaagde overval op een casino in Reno ontstaat er onenigheid binnen de dadergroep. Leider Lawson is de slimste en gaat er niet alleen met de complete buit vandoor, hij laat een leuk cadeautje achter in de vorm van een bom die zijn vijf mededaders voorgoed het zwijgen op moet leggen.

Die poging mislukt en vanaf dat moment hebben de vijf een dubbel motief om hun voormalig leider op te sporen. Lawson slaat op de vlucht en probeert via de bossen van Montana Canada te bereiken. Die bossen zijn het werkterrein van grenswacht Jim Rhodes (Steve Austin) die, na het verlies van zijn...
Cast: Steve Austin, Gil Bellows en Gary Daniels. Genre: Actie/Avontuur.


Te huur vanaf: 4 oktober 2011

Vanuit het niets treft drugsdealer Shifty op een dag zijn beste vriend Chris van vroeger aan op de stoep voor zijn huis waar hij samen met zijn oudere broer woont. Chris is vier jaar geleden na een traumatische gebeurtenis in hun leven spoorloos verdwenen en Shifty is blij hem weer te zien.

Samen brengen ze de dag door en bezoeken Shifty’s leverancier en een paar van zijn klanten. Ze filosoferen een beetje over hoe hun leven er voor staat en Chris komt al snel tot de conclusie dat dit voor zijn vriend geen leven is waar hij rustig oud mee kan worden. De dag krijgt een vervelende wending als verslaafde Trevor, een klant die zijn drugs de laatste keer niet heeft betaald...
Regie: Eran Creevy. Genre: Speelfilm/Misdaad.
 
1 Limitless
Thriller
2 The Mechanic
Actie/Thriller
3 The Lincoln Lawyer
Thriller
4 Just Go With It
Komedie
5 Hall Pass
Komedie
6 The King's Speech
Speelfilm
7 World Invasion: Battle Los Angeles
Rampenfilm/Sci-Fi/Actie
8 Rio
Familiefilm/Animatie
9 Last Night
Speelfilm
10 The Adjustment Bureau
Thriller
11 The Eagle
Avontuur
12 No Strings Attach...
Komedie/Humor/Romantiek
13 Black Swan
Speelfilm/Thriller
14 The Hole
Suspense-Horror
15 The Resident
Suspense-Thriller
16 The Tourist
Thriller/Misdaad
17 London Boulevard
Misdaad
18 Water For Elephan...
Speelfilm
19 Sinners And Saint...
Actie
20 The Vanishing
Suspense-Thriller
21 Morning Glory
Komedie
22 Mother's Day
Terror
23 Loft
Thriller
24 I Am Number Four
Sci-Fi/Actie
25 Big Mommas: Like...
Komedie
 
26 Never Let Me Go
Speelfilm
27 Red Riding Hood
Suspense-Thriller
28 The Fighter
Speelfilm
29 Paul
Komedie
30 Animals United 3d
Familiefilm/Animatie
31 127 Hours
Speelfilm/Avontuur
32 Rango
Avontuur/Animatie
33 The Rite
Suspense-Thriller
34 Sucker Punch
Avontuur
35 Dead Man Running
Misdaad
36 Double Trouble
Misdaad
37 Season Of The Wit...
Avontuur
38 Drive Angry
Actie
39 Faster
Actie
40 How Do You Know
Komedie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.