Te huur vanaf: 20 september 2011
Na een spectaculaire ontsnapping duikt Dominic Toretto (Vin Diesel) samen met Brian O’Conner (Paul Walker) en Dominic’s zus Mia (Jordana Brewster) onder in de favela’s van Rio de Janeiro.

Daar heeft Vince een gemakkelijke klus voor zijn vrienden, het stelen van een aantal door de DEA in beslag genomen auto’s. De op papier eenvoudige klus loopt echter verschrikkelijk uit de hand met drie dode DEA-agenten tot gevolg.

Toretto en zijn mensen hebben direct niets met hun dood te maken, maar het heeft wel tot gevolg dat ze in het vizier komen van een speciaal opsporingsteam onder leiding van special agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson).
  Van de Braziliaanse autoriteiten heeft Hobbs vergaande bevoegdheden gekregen om Toretto en O’Conner op te pakken en met drie dode collega’s in zijn achterhoofd is hij niet van plan enig risico te nemen. Hobbs is echter niet hun enige kopzorg. In één van de auto’s zit iets verborgen en drugsbaron Hernan Reyes heeft honderd miljoen redenen om ook een hitteam achter Toretto aan te sturen. De enige manier om aan beide problemen een eind te maken, is door Reyes keihard aan te pakken op de plek waar hij het kwetsbaars is, in zijn portemonnee…

Deze vijfde film in de franchise is stukken spectaculairder dan de voorgaande delen en de duurste tot nu toe. Universal verhoogde het budget van de vorige film met 50% en het verschil is heel goed zichtbaar. Fast & Furious 5 is direct vanaf het begin pure actie en hij bevat de één na de andere spectaculaire actiescène waardoor je amper de tijd krijgt te verwerken wat er allemaal gebeurt. Dwayne Johnson werd als extra publiekstrekker...
Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster en Tyrese Gibson.
Genre: Actie.
 
Nu te huur
 
De achttienjarige Sam Lowell is een handige jongen en hij is ook niet op zijn mondje gevallen. Na van verschillende scholen te zijn getrapt, komt hij op Moore Academy terecht waar rector Dan Fox (James Belushi) op zijn eigen manier streng toezicht houdt op zijn studenten.

Sam sluit er vriendschap met Jimmy, Chuck en Teddy, een vriendschap die wordt bedreigd als Sam te horen krijgt dat zijn moeder zijn collegegeld niet meer kan betalen. Als hij zijn teleurstelling wil verdrinken in de kroeg ontmoet hij de prachtige Alison een volwassen vrouw in de bloei van haar leven. Met haar beleeft hij een wilde nacht en als dank draagt ze een flinke steen bij aan zijn financiële problemen.

Dat brengt Jimmy op het idee om via een escortservice voor eenzame vrouwen Sam’s problemen op te lossen. Hij kan dan hun vriend blijven en tegelijkertijd een aantal ongelukkig getrouwde vrouwen plezieren. Alison’s vriendin Judy (Denise Richards) heeft er wel oren naar en als echte cougars gaan deze MILF’s helemaal los.

Pas sinds kort heeft de seksuele revolutie weer een stap in de goede richting gemaakt en heeft het begrip cougar, de vrouw die geniet van het...
 
Cast: James Belushi en Denise Richards.
Genre: Komedie/Speelfilm.
 
Te huur vanaf: 4 oktober 2011
 
Al tijdens haar eerste dag aan haar nieuwe universiteit stort Sara zich in het wilde studentenleven. Als ze aangeschoten terug komt op haar kamer ontmoet ze haar nieuwe kamergenootje Rebecca.

Rebecca is een beetje een buitenbeentje, niet echt onvriendelijk, maar anders dan Tracy en Kim met wie Sara veel optrekt. Dat valt niet goed bij Rebecca die haar uiterste best doet om bij Sara in de smaak te vallen. Ze is niet gediend van welke vorm van concurrentie dan ook en iedereen die tussen haar en Sara in staat, krijgt met haar obsessieve gedrag te maken.

Sara zelf mist in eerste instantie de signalen die haar zouden moeten waarschuwen voor haar nieuwe beste vriendin, maar langzaam maar zeker krijgt ook zij door dat er iets binnen hun vriendschap anders is dan ze gewend is…

Waar zijn de tijden gebleven dat films als Single White Female, Fatal Attraction en The Hand That Rocks The Cradle uitgroeiden tot grote publieksfilms. Een goed verhaal zonder special effects of explosies maar gewoon spannend. Het is een genre waar veel mensen van houden. The Roommate heeft binnen de cast dan wel geen grote namen, maar dat maakt hem niet minder spannend. We zien...
 
Cast: Billy Zane.
Genre: Thriller.
 
 
Te huur vanaf: 20 september 2011
Cheryl en Martin zijn weer terug. Na een behoorlijke financiële dip is Martin’s nieuwe plaat een groot succes en ze verruilen hun rijtjeswoning voor een nieuwe villa in ’t Gooi.

Het leven van Cheryl en haar vriendinnen verloopt alles behalve soepel. Claire’s wereld stort in als ze te horen krijgt dat haar dochter met haar gezin voor een aantal jaren naar Burkina Faso verhuist om daar ontwikkelingshulp te verlenen. Haar kleinzoon Boy is haar alles en ze is ontzettend verdrietig bij het vooruitzicht hem te moeten missen. Anouk heeft moeilijkheden met haar dochter Vlinder. Vlinder heeft ontdekt dat haar moeder fraude pleegt en noemt haar tot overmaat van ramp ook nog een slet.
 
Roelien staat alleen in haar strijd voor het milieu en voelt zich niet gesteund door haar man en stiefkinderen. Cheryl wordt weer eens geconfronteerd met het eeuwige probleem met Martin. Die wordt weer eens afgeleid door al het vrouwelijke schoon om hem heen en kan zich zoals gebruikelijk niet beheersen.

Hij heeft het erg druk met zijn succesvolle comeback en Cheryl voelt zich daardoor behoorlijk verwaarloosd. Zelfs na haar borstvergroting krijgt ze niet de aandacht die ze verdient en als ze met eigen ogen ziet dat Martin weer vreemd gaat, is dat de druppel die de emmer doet overlopen.

De dames besluiten dat het tijd is voor vakantie, pakken hun koffers en vertrekken naar Parijs om daar te werken aan hun innerlijk welzijn. Terwijl de mannen aan het thuisfront de boel.
Cast: Linda de Mol en Susan Visser.
Genre: Komedie.
 
 
 
Te huur vanaf: 27 september 2011
 
Vertrouwen is belangrijk, zeker als je veertien bent en twijfelt over je plek in de maatschappij, in het gezin en op school. Op zo’n kwetsbare leeftijd kan een vreemde zomaar ineens heel belangrijk voor je worden. Zo ook voor Annie die op het Internet bij leeftijdgenoot Charlie een luisterend oor vindt.

Charlie luistert niet alleen, hij is cool en aardig en als Annie hoort dat hij geen zestien is maar twintig lijkt ook dat leeftijdsverschil nog wel overbrugbaar. Annie is namelijk langzaam maar heel zeker verliefd op hem geworden en ook de sprong van twintig naar vijfentwintig is geen ramp. Als ze Charlie na weken chatten ontmoet, schrikt ze dat hij nog veel ouder is, maar deze gladde prater weet ook dat probleem op te lossen en ongemerkt praat hij het tienermeisje het bed in.

Annie’s ouders Will en Lynn (Clive Owen en Catherine Keener) zijn radeloos als het geheim van hun dochter uitlekt. De FBI stort zich op de zaak, maar de zaak lijkt redelijk kansloos, want Charlie heeft zijn sporen goed uitgewist. Ondertussen moeten alle betrokkenen hun leven weer oppakken en dat lijkt het gezin volledig uit elkaar te trekken…

Trust is een geweldige film. Het thema is niet echt luchtig, maar de integere en ingetogen manier waarop het is uitgewerkt maakt dit tot een film die je eigenlijk gewoon moet zien. Het is geen thriller, maar je voelt bijna over de gehele speelduur een heel subtiel spanningsveld waardoor je toch een beetje in die sfeer terecht komt. Je hoeft ook niet eens ouder te zijn om te beseffen met welke emoties de vader en de moeder van het slachtoffer te maken krijgen.

Ook voor de jeugd is het een prima film om te kijken en te beseffen welke sluimerende gevaren er op het Internet rondzwerven. Dit is echt een aanrader die bij iedereen emoties los zal maken en dat is heel knap gedaan van regisseur David Schwimmer, Ross Geller uit de hitserie Friends...
Cast: Clive Owen en Catherine Keener.
Genre: Thriller/Speelfilm.
 
 
Te huur vanaf: 20 september 2011
Engeland, 1215. Na een drie jaar durende bloedige burgeroorlog heeft koning John (Paul Giamatti), de opvolger van de legendarische Richard Leeuwenhart die al meer dan 16 jaar het land op een wrede manier heeft geregeerd, zijn nederlaag erkent.

Om op de troon te mogen blijven zitten, tekent hij onder dwang de Marga Carta, een document die zijn eigen absolute macht inperkt en waar de rechten van de bevolking in werd vastgelegd.

Aangezien hij onder dwang moest tekenen was zijn handtekening volgens John niets waard en om de macht terug te veroveren en zijn schrikbewind voort te zetten, sluit hij met de steun van de paus een verbond met de Noormannen die hem zijn troepen ter beschikking stellen om in Engeland orde op zaken te stellen. Tijdens zijn strooptocht
 
richting Londen kruist hij het pad van Tempelier Thomas Marshal (James Purefoy) die als enige de aanval op een kasteel overleefd en kans ziet om de aartsbisschop van Canterbury te waarschuwen voor het naderende gevaar.

Baron William de Albany, één van de baronnen die de opstand tegen de koning heeft geleid, besluit positie in te nemen in Rochester Castle, een strategische positie om de opmars richting Londen een halt toe te roepen....

Cast: James Purefoy, Paul Giamatti en Brian Cox.
Genre: Avontuur.
 
 


Nu te huur

Als kind is de kleine John Luke getuige van de moord op zijn ouders en dat grijpt de kleine Luke zo aan dat hij zichzelf plechtig beloofd nooit iemand of iets te zullen doden. Das lastig, want eenmaal volwassen groeit hij uit tot één van de grootste helden van het wilde westen.

Lucky Luke schiet sneller dan zijn schaduw en is de grootste vijand van geboefte als de gebroeders Dalton, Billy The Kid en Jesse James. Als de president van de Verenigde Staten hem vraagt de aansluiting van de spoorlijn tussen de oost- en westkust mogelijk te maken, vertrekt Luke naar zijn geboorteplaats...
Cast: Jean Dujardin. Genre: Komedie/Western.


Nu te huur

Na de dood van zijn ouders krijgt Morrie (Matthew Perry) als oudste van het gezin op achttienjarige leeftijd de verantwoordelijkheid over zijn jongere broertje Jay en zusje Ida. Zelf groeit hij prima op en als leraar heeft hij een behoorlijke baan.

Dat kan hij van Jay (Ben Foster) en Ida (Ginnifer Goodwin) niet zeggen en zelfs nu hij volwassen is voelt hij de druk van de verantwoordelijkheid die hij jaren geleden op zich heeft genomen. Als Jay, nadat hij in verdwaasde toestand midden op de weg is gaan liggen, wordt overreden, neemt Morrie hem een tijdje in huis. Niet veel later komt ook Ida terug...
Cast: Matthew Perry en Ben Foster. Genre: Speelfilm/Komedie.


Te huur vanaf 20 september 2011

Glasgow, 1973. De jonge John McGillan, aan het begin van z’n puberteit, staat op het punt de middelbare school aan te vatten. Hij is een slimme en gevoelige jongen, happig om te gaan studeren, maar het geluk is niet met hem. Zijn familie is straatarm, zijn gehate vader een dronken pestkop. Zijn leraren – die hem straffen voor de ‘zonden’ van zijn oudere broer – zijn vanaf het begin tegen hem. John staat er alleen voor.

En dan zijn er nog de bendes. De ‘Neds’ (Non-Educated Delinquents). Boefjes met wapens en attitude. Belust op wraak sluit John zich bij hen aan. Maar zijn woede en frustratie brengen...
Cast: Peter Mullan. Genre: Speelfilm/Misdaad.


Nu te huur

Malone is een privédetective oude stijl. Dat betekent dat hij, als de situatie er om vraagt, werkt met de botte bijl en daadwerkelijk resultaat boekt waar anderen falen. Hij kijkt daarbij niet op een paar kogels, want als je dood bent, dan is dat definitief en dat moment probeert Malone zo ver mogelijk voor zich uit te schuiven.

Tijdens zijn laatste opdracht vergiet hij flink wat bloed en weet het object in kwestie, een koffer met inhoud, te bemachtigen. Dat is tegen de zin in van crimineel Whitmore en die stuurt krachtpatser Boulder (Ving Rhames), de pyromaan Matchstick en messentrekster Mauler er op uit om de koffer op te eisen. Daarnaast zet Whitmore vijf miljoen dollar op...
Cast: Thomas Jane en Ving Rhames. Genre: Actie/Misdaad.
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.