Te huur vanaf: 2 augustus 2011
Eddie Morra (Bradley Cooper) is een schrijver die al tijden geen letter meer op papier heeft gezet. Vers gedumpt door zijn vriendin Lindy loopt hij zijn ex-zwager Vernon tegen het lijf en die geeft hem uit medelijden de pil die Eddie nodig heeft om zijn leven weer op de rit te zetten.

Deze pil stelt de gebruiker in staat om de overige, in de regel onbenutte, 80% van de hersenen effectief te gebruiken en Eddie weet niet wat hem overkomt. Binnen 24 uur schrijft hij een half boek dat door zijn uitgever enthousiast wordt ontvangen en dat gevoel smaakt naar meer. Meer betekent dat hij Vernon om meer pillen moet vragen en als hij hem in zijn appartement bezoekt, is dat het begin van een ware rollercoasterrit die zijn leven voorgoed verandert.
  Als Eddie een ontbijtje voor Vernon gaat halen, krijgt zijn ex-zwager namelijk bezoek en wordt vermoord. Het is al snel duidelijk waar het de moordenaars om te doen is geweest, want het huis ligt volledig overhoop. Eddie is echter net even slimmer en vindt een flinke voorraad pillen die hij gelijk achterover drukt.

Niet alleen schijft hij binnen een paar dagen zijn boek af, hij zet zijn nieuwe hersencapaciteit tevens in om snel veel geld te verdienen. Binnen de kortste tijd draait hij mee aan de top van de financiële wereld waar hij gaat samenwerken met miljardair Carl van Loon (Robert De Niro). Het succes heeft helaas ook een schaduwzijde. Eddie heeft met eigen ogen gezien dat er voor deze pillen wordt gemoord en de belangen zijn zo groot dat een mensenleven zo goed als waardeloos is…

Eindelijk weer eens een nieuw thema binnen het thriller-genre. Limitless toont ons...
Cast: Bradley Cooper en Robert De Niro.
Genre: Thriller.
 
Te huur vanaf: 9 augustus 2011
 
Executive producer Becky Fuller (Rachel McAdams) is goed in haar werk, maar dat weerhoudt haar baas er niet van haar van de één op de andere dag te ontslaan. Oké, het was maar een baantje bij een lokaal televisiestation, maar voor Becky voelt het aan alsof ze door een trein overreden is.

Vastberaden begint ze haar C.V. aan iedereen in de business aan te bieden en vanuit het niets krijgt ze een aanbieding van IBS, een landelijk station dat op zoek is naar een executive producer voor haar ochtendshow Daybreak.

Wat Becky op dat moment nog niet weet is dat Daybreak een zinkend schip is. Presentatrice Colleen Peck (Diane Keaton) doet haar best, maar wat de show mist is een echte publiekstrekker. Die denkt Becky te vinden in Mike Pommeroy (Harrison Ford), een verbitterde en norse nieuwslegende die na zijn ontslag bij zijn prestigieuze oude baan helemaal nergens zin meer in heeft.

Becky besluit hem, zeer tegen zijn zin in, naast Colleen te zetten en ze bijt zich vast in de oude chagrijn die haar vanaf het begin af aan tegen probeert te werken. Dat zou mogelijk het einde van Daybreak kunnen betekenen, want de kijkcijfers blijven maar zakken en dat zou de show wel eens heel snel fataal kunnen worden…
 
Cast: Harrison Ford, Rachel McAdams, Diane Keaton en Patrick Wilson.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 16 augustus 2011
 
Samen met haar beide zoons Dane en Lucas moet Susan (Teri Polo) keer op keer verhuizen om zo uit handen te blijven van haar agressieve ex-man die hen iedere keer weer op het spoor komt.

Lucas is nog wat jonger en past zich gemakkelijk aan, maar puber Dane is een stuk opstandiger. Buurmeisje Julie maakt wel wat goed, maar Dane blijft balen dat hij zijn vrienden weer achter heeft moeten laten. In hun nieuwe huis vinden ze een hermetisch afgesloten luik met daaronder een gat, een heel diep gat, want wat ze er ook in gooien, ze horen het voorwerp de bodem niet raken.

Wat ze op dat moment nog niet weten is dat uit dat gat een duistere kracht hen komt terroriseren door ze ieder afzonderlijk te confronteren met hun ergste nachtmerries…

Regisseur Joe Dante maakte ooit deel uit van het prestigieuze kwartet dat geselecteerd was voor het uit vier delen bestaande The Twilight Zone uit 1983. Hij bevond zich daar in het gezelschap van George Miller (Mad Max), John Landis (An American Werewolf In London, Michael Jackson’s Thriller) en niemand minder dan de meester himself, Steven Spielberg die net groot was...
 
Cast: Teri Polo en Bruce Dern.
Genre: Horror / Suspense.
 
 
Te huur vanaf: 9 augustus 2011
Arthur Bishop (Jason Statham) is een ervaren en zeer goedbetaalde huurmoordenaar die, als het maar even mogelijk is, zijn werk doet zonder ook maar een enkel spoor achter te laten. Hij is een waar kunstenaar en voor zijn opdrachtgever dus zijn geld meer dan waard.

Indien gewenst ziet zijn werk er uit als een ongeluk, soms wordt de verdenking naar iemand anders gelegd en soms lijkt het gewoon op wat het is, een huurmoord. Een goede planning is essentieel in zijn beroep en Arthur besteedt dan ook veel tijd om zijn opdrachten goed voor te bereiden.

Als hij niet aan het werk is, trekt hij zich terug op het eiland waar hij een prachtig huis heeft staan om te genieten van klassieke muziek en het restaureren van een Amerikaanse klassieke auto. Zijn contactpersoon met zijn vaste opdrachtgever is de invalide Harry McKenna (Donald Sutherland), een man die hij al jaren kent.
 
Als Harry zijn volgende opdracht blijkt te zijn, twijfelt Arthur of hij de opdracht wel aan moet nemen. Harry wordt verantwoordelijk gehouden voor een mislukte operatie waarbij vijf huurlingen zijn gedood en daarom moet hij het veld ruimen.

Arthur is niet blij met deze opdracht, maar als professional doet hij, zij het met tegenzin, wat er van hem verwacht wordt. Mede uit schuldgevoel ontfermt hij zich over Harry’s zoon Steven (Ben Foster), een lastige jongeman die nergens respect voor lijkt te hebben. In hem ziet hij een mogelijk opvolger, een nieuwe mechanic...

Cast: Jason Statham en Ben Foster.
Genre: Actie/Thriller.
 
 
 
Te huur vanaf:2 augustus 2011
 
Voor een man die nog nooit getrouwd is geweest maakt plastisch chirurg Danny Maccabee (Adam Sandler) wel erg veel gebruik van zijn trouwring. Door de zielige, mishandelde en bedrogen echtgenoot uit te hangen lokt hij menig vrouw in zijn bed en hij geniet met volle teugen van zijn vrijgezelle leven.

Dat leven verandert als hij tijdens een feestje de bloedmooie Palmer (Brooklyn Decker) tegen het bevallige lijf loopt. Dit zou nog wel eens de vrouw kunnen zijn voor wie hij zijn nep trouwring om wil ruilen voor een echte.

Helaas komt hij na een romantische nacht op het strand in de problemen als ze in zijn broekzak zijn ring vindt en direct de conclusie trekt dat Danny getrouwd is. In plaats van de gênante waarheid te vertellen komt hij met de leugen dat hij in scheiding ligt en vanaf dat moment stapelt hij leugen op leugen om zich uit de situatie te redden. Dat lukt alleen met de hulp van zijn assistente Katherine (Jennifer Aniston), maar dat maakt zijn probleem alleen maar groter en groter…

Het enorme succes van Grown Ups was voor Adam Sandler en regisseur Dennis Dugan reden genoeg om snel weer samen aan de slag te gaan en dat heeft geleid tot het zeer grappige Just Go With It, de enige film waar in de teaser trailer een herhaling te zien is. De scene waarin model Brooklyn Decker in de stijl van James Bond/Daniel Craig uit het water rijst is er dan ook één om in te lijsten en het bewijs dat mooie vrouwen een belangrijke rol innemen binnen het verhaal. Decker heeft in Jennifer Aniston...
Cast: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Brooklyn Decker en Nicole Kidman.
Genre: Komedie/Humor.
 
 
Te huur vanaf: 2 augustus 2011
Joanna (Keira Knightey) en Michael (Sam Worthington) zijn gelukkig getrouwd. Hij houdt zich met commercieel vastgoed bezig, zij is schrijfster. Tijdens een feestje maakt ze kennis met Laura (Eva Mendes), de aantrekkelijke collega van haar man.

Ze ziet die avond de wederzijdse aantrekkingskracht en als ze thuis zijn, onderwerpt ze hem aan een waar kruisverhoor. Als Michael voor zaken naar Philadelphia afreist, blijft Joanna achter in New York. Alsof de duivel er mee speelt, staat ineens haar ex, de Franse schrijver Alex met wie ze tijdens een korte break met Michael een korte romance heeft gehad, voor haar neus.

Ze spreken die avond af en vanaf het eerste moment is de spanning voelbaar.
 
Zo ook voor Michael, want Laura is ook in Philadelphia en ook zij heeft duidelijk plannen. Die avond spelen beide met vuur door zich bewust of onbewust open te stellen voor die spannende ontmoeting met die persoon waartoe ze zich aangetrokken voelen.

Joanna neemt Alex mee naar het appartement van een vriend, Michael zit in de bar van het hotel en heeft ook een bed binnen handbereik. De vraag is, wie kan de druk van de situatie het beste aan en wie gaat voor de bijl...

Regie: Keira Knightley en Sam Worthington.
Genre: Speelfilm.
 
 


Te huur vanaf: 2 augustus 2011

Alex Sperling is zojuist met prachtige cijfers geslaagd voor zijn middelbare school en een opleiding aan de universiteit van Harvard lonkt. Met de juiste zomerstage denkt hij een volledige beurs binnen te halen en zijn toekomst ziet er veelbelovend uit.

Helaas gooit zijn nieuwe baas, een senator die zijn seksleven niet helemaal in de hand heeft, roet in het eten en al zijn plannen vallen in het water. Zijn oudere neef Roger (Matthew Lillard) moet uitkomst brengen, want bij diens succesvolle bedrijf moet toch ook wel iets te vinden zijn. Helaas is Roger iets minder succesvol dan de hele familie denkt, want...
Cast: Matthew Lillard, Tom Arnold en Robert Davi. Genre: Komedie/Humor.


Te huur vanaf: 2 augustus 2011

Met meer dan 7000 geregistreerde incidenten heeft het Verenigd Koninkrijk een gewelddadige schoolcultuur en het zijn vooral de leraren die het vaak moeten ontgelden. Ook Robert Anderson, leraar Engelse literatuur, krijgt hier mee te maken als hij een leerling publiekelijk vernedert door hem een F van fail te geven.

De leerling in kwestie gaat door het lint en geeft Robert een kopstoot. Vreemd genoeg is het niet de leerling maar Robert die de kritiek over zich heen krijgt. Hij had de leerling nooit zo mogen vernederen en de ouders dienen dan ook een klacht tegen hem in...
Cast: David Schofield. Genre: Thriller/Suspense.


Te huur vanaf: 9 augustus 2011

ecca en Howie (Kidman en Eckhart) hebben een klein jaar geleden hun vierjarige zoontje Danny verloren. Ze hebben ieder zo hun eigen manier om daar mee om te gaan, bezoeken een hulpgroep, maar echt helpen doet het niet.

Becca doet haar best om ook begrip te hebben voor het verdriet van anderen, maar ze kan er niet tegen dat iedereen te pas en te onpas roept dat het God’s wil is. Haar moeder (Diane Wiest) toont wel begrip, maar ook zij is meer met zichzelf bezig en refereert te vaak naar Becca’s zin aan haar eigen verlies van haar 30-jarige verslaafde zoon. Daar komt bij dat haar zus zwanger...
Cast: Nicole Kidman en Aaron Eckhart. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 16 augustus 2011

In de laatste jaren van het Apartheidsregime in Zuid Afrika kreeg de regering binnen haar strijd tegen het ANC de hulp van de Inkatha Vrijheidspartij en haar duizenden aanhangers onder de Zoeloekrijgers. Gewapend met primitieve wapens vallen ze ANC-aanhangers in Soweto aan en zorgen voor grote onrust.

Een aantal jonge fotografen zit er boven op om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Onder hen de nog onervaren freelancer Greg Marinovich (Ryan Phillippe). Er worden hele veldslagen uitgevochten en de blanke autoriteiten steunen de Zoeloes waar mogelijk, want dat verzwakt de positie van het ANC. Als Greg de zeer wrede moord op een Zoeloe...
Cast: Ryan Phillipe en Malin Akerman. Genre: Speelfilm/Oorlog
 
1 Season Of The Witch
Avontuur
2 No Strings Attached
Komedie/Humor/Romantiek
3 The Tourist
Thriller/Misdaad
4 Drive Angry
Actie
5 Loft
Thriller
6 The Adjustment Bureau
Thriller
7 The Next Three Days
Thriller
8 How Do You Know
Komedie
9 Black Swan
Speelfilm/Thriller
10 True Grit
Western
11 Faster
Actie
12 I Am Number Four
Sci-Fi/Actie
13 De Eetclub
Thriller/Speelfilm
14 Little Fockers
Komedie
15 Tron Legacy
Sci-Fi
16 London Boulevard
Misdaad
17 Love & Other Drug...
Speelfilm/Komedie
18 Harry Potter And...
Thriller/Fantasy
19 Stone
Speelfilm
20 Gnomeo & ...
Familiefilm/Animatie
21 Rango
Avontuur/Animatie
22 Pizza Maffia
Actie
23 Devil
Suspense-Thriller
24 Gulliver's Travel...
Familiefilm/Komedie
25 Hereafter
Speelfilm
 
26 The Dilemma
Speelfilm/Komedie/Humor
27 Easy A
Komedie
28 The Hit List
Thriller
29 Life As We Know I...
Romantiek/Komedie
30 Elephant White
Actie
31 The Way Back
Avontuur
32 Yogi Bear
Familiefilm/Komedie
33 The Experiment
Thriller/Speelfilm
34 Skyline
Rampenfilm/Sci-Fi
35 Sonny Boy
Oorlog/Speelfilm
36 Due Date
Komedie
37 The Green Hornet
Actie
38 Rapunzel
Familiefilm/Animatie
39 Five Minarets In...
Thriller/Actie
40 The Disappearan...
Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.