Te huur vanaf: 12 juli 2011
David Norris (Matt Damon) is een up and coming politicus die een goede kans maakt om de volgende senator van de staat New York te worden.

Totaal onverwacht verliest hij de verkiezing door het plotseling uitlekken van een jeugdzonde en dat is een grote tegenslag in zijn tot nu toe perfect uitgestippelde carrière.

Op het moment dat hij op het herentoilet zijn afsluitende speech aan zich voorbij laat gaan, ontmoet hij de nuchtere Elise (Emily Blunt). Zij inspireert hem tot een heel ander soort speech dan hij en zijn campagneteam voor ogen hadden Een speech waarmee hij de harten van de bevolking steelt en zijn politieke toekomst is daardoor nog niet definitief voorbij.
  De ontmoeting met Emily heeft dus een grote invloed op hem gehad, maar groter dan dat hoort haar rol in zijn leven niet te zijn.

Dat laatste is bepaald door The Adjustment Bureau, de organisatie die wereldwijd het wel en wee van de mensheid monitort en waar mogelijk alles in goede banen probeert te leiden. Emily hoort in het door het bureau opgestelde masterplan niet in David’s leven thuis, maar daar is David het pertinent niet mee eens en daarmee gooit hij niet alleen Het Plan, maar ook zijn eigen leven volledig overhoop…

In The Adjustment Bureau leren we een organisatie kennen die niets aan het toeval overlaat en die de mensheid in alle facetten begeleidt. Logisch, want de geschiedenis leert ons dat we daar zelf niet toe in staat te zijn. Als Matt Damon ontdekt dat zijn leven iedere dag zorgvuldig wordt gemanipuleerd, wil hij maar niet geloven dat hij daar zelf geen invloed op uit kan oefenen...

Cast: Matt Damon en Emily Blunt.
Genre: Actie/Thriller.
 
Te huur vanaf: 5 juli 2011
 
Als er iets is wat er bij Daniel (Alex Pettyfer), vanaf hij zich kan herinneren, is ingeprent is dat hij vooral niet moet opvallen. Voor een tiener met de bijbehorende onstuimigheid en hormonen is dat geen eenvoudige opgave.

Daniel woont bij Henri (Timothy Olyphant) zijn beschermer die tevens de rol van zijn vader over heeft genomen. Samen komen ze van de planeet Lorian en er zijn in totaal nog acht anderen die tegelijk op aarde zijn aangekomen. In hun kielzog komen de Mogadorians, de Mogs, hun vijanden die de negen in een vaste volgorde één voor één op moeten sporen. Ieder van de negen heeft speciale gaven en stuk voor stuk vormen ze een bedreiging voor de plannen die de Mogs met de aarde hebben.

Op het moment dat Daniel en Henri doorkrijgen dat nummer 3 dood is, weten ze dat ze beter op hun tellen moeten gaan passen. Daniel is nog lang niet klaar voor een gevecht met de Mogs en voorlopig is het beter om te verhuizen en ergens onopvallend onder te duiken. Daniel, nu John geheten wil zich echter niet verstoppen en daardoor brengt hij niet alleen zichzelf en Henri, maar ook iedereen die hij op zijn nieuwe woonplaats leert kennen in groot gevaar...
 
Cast: Timothy Olyphant, Dianna Agron en Teresa Palmer.
Genre: Science Fiction.
 
Te huur vanaf: 5 juli 2011
 
Omdat zijn kleindochter op het punt staat om, net als haar moeder, vermoord te worden door een satanische sekte, besluit Milton (Nicolas Cage) te ontsnappen uit de hel om het laatste stukje wat er van hem nog op aarde is te beschermen.

Dat is echter tegen de regels en om die reden wordt The Accountant (William Fichtner), achter hem aangestuurd. Die moet hem ter orde roepen, maar hij is daarbij iedere keer net een stapje te laat. Milton is inmiddels in het gezelschap van de sexy Piper (Amber Heard). Zij heeft op dat moment in haar leven ook nog maar weinig te verliezen en als zodanig is zij de beste reisgenoot die Milton zich kan wensen.

Samen komen ze de leider van de sekte op het spoor en samen moeten ze heel wat bloed vergieten om Milton’s kleindochter van een gruwelijke dood te behoeden.

Drive Angry is gemaakt voor 3D, maar om daar thuis van te kunnen genieten moet je wel een paar investeringen doen. Dat is natuurlijk niet echt nodig, want ook in 2D is dit een geweldige actiefilm met excessief geweld, mooie dames en een lekker ouderwets wraakscenario...
 
Cast: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner en Billy Burke..
Genre: Actie
 
 
Te huur vanaf: 28 juni 2011
Harry Mitchell (Colin Farrell) komt na drie jaar uit de gevangenis en wordt opgevangen door zijn vriend Billy (Ben Chaplin). Londen is een dure stad om in te verblijven, maar Billy heeft daar al wat op gevonden en de eerste tijd hoeft Harry zich geen zorgen te maken.

Hij wordt enthousiast ontvangen door de lokale penoze, maar veel zin om zijn criminele carrière voort te zetten heeft hij niet. Onder geen enkele voorwaarde wil hij ooit nog terug de gevangenis in. Billy heeft daar een hele logische oplossing voor. Doe wat je moet doen en zorg gewoon dat ze je niet pakken.

Via een meisje dat hij op het voor hem georganiseerde feest leert kennen, krijgt hij een baantje bij de angstig ingestelde, continue door paparazzi belaagde actrice Charlotte (Keira Knightley) voor wie hij naast de beveiliging ook wat klusjes in en rondom het huis moet doen.
 
Daarnaast doet hij met Billy wat incassowerk, maar daar wil hij zo snel mogelijk van af.

Daar denkt topcrimineel Gant (Ray Winstone) heel anders over. Die ziet een grote toekomst voor Harry en probeert hem in te lijven binnen zijn organisatie. Harry’s weigering wordt door deze levensgevaarlijke psychopaat niet echt op prijs gesteld en dat brengt hem in een onmogelijke positie.

Engelsen kunnen als geen ander misdaadfilms maken en London Boulevard is daar een prima voorbeeld van

Cast: Colin Farrell en Keira Knightley.
Genre: Misdaad.
 
 
 
Te huur vanaf:12 juli 2011
 
Voormalig profbokser Dicky Eklund (Christian Bale) heeft ooit in de ring tegenover meervoudig wereldkampioen Sugar Ray Leonard gestaan en verloren en Dicky was één van de weinigen die het Leonard ooit moeilijk wist te maken. Het ging met Dicky echter kort daarna snel bergafwaarts, want drugs en criminaliteit hebben zijn leven grotendeels verwoest.

Hij is ondanks zijn trieste afgang de held van Lowell, een arbeidersstad waar de mogelijkheden niet echt voor het oprapen liggen. Dicky’s jongere broertje Micky (Mark Wahlberg) is naast zijn werk als stratenmaker ook een talentvolle bokser. Ook hij is nooit echt doorgebroken en met zijn 31 jaar staat hij aan het eind van zijn carrière. Een van Micky’s problemen is dat hij blind vaart op zijn nog steeds drugs gebruikende broer die hem traint en zijn op geld beluste moeder Alice die zijn manager is.

Die samenwerking heeft nooit tot meer geleidt dan dat Micky zo af en toe een flink pak slaag krijgt in de ring en dat is hij zo zat dat hij er over nadenkt om te stoppen met boksen. Pas als barkeepster Charlene (Amy Adams) in zijn leven komt en zij hem voor zijn eigen bestwil losweekt van zijn familie, krijgt Micky de kans om in de nadagen van zijn actieve carrière nog een poging te doen om echt te vlammen.

Van de maar liefst zeven Oscarnominaties wist The Fighter er twee te verzilveren en terecht, want...
Cast: Mark Wahlberg, Christian Bale en Amy Adams.
Genre: Speelfilm.
 
 
Te huur vanaf: 12 juli 2011
Voor Michael Kovak is de opleiding tot priester een vlucht weg van zijn ouderlijk huis en het deprimerende werk van begrafenisondernemer.

Michael is een goede student, maar het echte geloof heeft hij nog niet gevonden. Vlak voordat hij besluit te stoppen met zijn opleiding, met zijn ‘roeping’, krijgt hij de kans aangeboden om twee maanden in Rome een cursus duivelsuitdrijving te volgen. Voor iemand met grote twijfels over het bestaan van God lijkt dat niet de meest logische keuze, maar Michael besluit op de uitnodiging in te gaan.

In Rome aangekomen zijn het niet de seminars, maar het contact met de ervaren exorcist Lucas Trevant (Anthony Hopkins) waar hij het meeste van opsteekt.
 
In eerste instantie blijft hij zelfs bij overtuigend bewijs behoorlijk sceptisch, maar al snel gebeuren er dingen die zo dreigend zijn dat zelfs de meest verstokte atheïst het bestaan van bovennatuurlijke krachten van goed en kwaad niet meer kan ontkennen.

Wie beter dan Anthony Hopkins om soms vriendelijk, soms super eng uit de hoek te komen? Hij was de enige die Hannibal Lector op zo’n ongeëvenaarde wijze gestalte kon geven...

Regie: Anthony Hopkins en Colin O’Donoghue.
Genre: Thriller/Suspense.
 
 


Te huur vanaf: 5 juli 2011

Jellystone Park is een prachtig reisdoel om even al je zorgen te vergeten en te genieten van de prachtige ongerepte natuur. De bergen zijn er hoog, het water kristalhelder en de dieren…. opmerkelijk.

Het kan namelijk zo maar gebeuren dat als je samen met je familie aan een heerlijke picknick wilt beginnen, dat de grootste attractie van het park je met een bezoek vereert. Één ding is op dat moment zeker, aan eten kom je op dat moment niet meer toe, want Yogi Bear en zijn beste vriendje Boo Boo hebben het op jullie picknickmand voorzien...
Cast: Dan Aykroyd (stem), Justin Timberlake (stem). Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 5 juli 2011

Tucker en Dale zien er wat ruw en onbeholpen uit, maar ze doen geen vlieg kwaad. Als tijdens hun vakantie in de bossen een groepje jongeren hun pad kruist, is dat het begin van een reeks bizarre misverstanden.

Als één van de kids dreigt te verdrinken, schieten beide heren haar natuurlijk te hulp. De rest van de groep ziet dat echter heel anders en slaat op de vlucht voor wat zij aanzien als een tweetal moordlustige psychopaten. De kids zijn zelfs zo bang dat ze in paniek stuk voor stuk hun eigen dood veroorzaken...
Regie: Eli Craig. Genre: Komedie/Humor.


Te huur vanaf: 5 juli 2011

Rechercheur Mark Murdoch (Elias Koteas) staat door een fout aan het eind van zijn carrière en hij heeft de hoop op een goede uitkomst volledig opgegeven.

Als hij vlak voordat het doek valt samen met een aantal andere, voor hem compleet onbekende, personen wakker wordt in een grote ruimte, heeft hij geen enkel idee waar hij in terecht is gekomen. De aanwezigen zitten grotendeels gescheiden in aparte compartimenten maar kunnen elkaar wel zien en horen. Zo kunnen ze samen de angst voelen van het spel dat...
Cast: Elias Koteas. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 12 juli 2011

Als zijn jongere broertje David op brute wijze wordt vermoord, probeert deputy sheriff Michael Savion (Luke Goss) eerst op de officiële manier achter de daders aan te gaan. Hij stoot echter bij rechercheur Hardwick (50 Cent) zijn neus, want die ziet de moord op David als het resultaat van een strijd tussen verschillende drugs dealende bendes en daar weigert hij zich echt druk om te maken.

Michael is woedend. David stond op een keerpunt in zijn miserabele door drugs beheerste leven. Zijn vriendin is zwanger en David was dit keer echt van plan zich uit het criminele leven terug te trekken...
Cast: Luke Goss, Vinnie Jones en Val Kilmer. Genre: Speelfilm
 
1 The Tourist
Thriller/Misdaad
2 Loft
Thriller
3 The Next Three Days
Thriller
4 Stone
Speelfilm
5 Skyline
Rampenfilm/Sci-Fi
6 No Strings Attached
Komedie/Humor/Romantiek
7 The Green Hornet
Actie
8 Love & Other Drugs
Speelfilm/Komedie
9 Little Fockers
Komedie
10 The Way Back
Avontuur
11 Hereafter
Speelfilm
12 Sonny Boy
Oorlog/Speelfilm
13 De Eetclub
Thriller/Speelfilm
14 Life As We Know I...
Romantiek/Komedie
15 True Grit
Western
16 The Switch
Speelfilm/Komedie
17 New Kids Turbo
Komedie
18 Fair Game
Thriller/Speelfilm
19 The Dilemma
Speelfilm/Komedie/Humor
20 Devil
Suspense-Thriller
21 Unstoppable
Rampenfilm/Actie
22 The Chronicles Of...
Avontuur
23 Tron Legacy
Sci-Fi
24 Harry Potter And...
Thriller/Fantasy
25 The Experiment
Thriller/Speelfilm
 
26 Haar Naam Was S...
Speelfilm
27 Due Date
Komedie
28 The Hit List
Thriller
29 Alpha And Omega
Familiefilm/Animatie
30 The Disappear...
Misdaad
31 My Soul To Take
Suspense-Horror
32 Buried
Thriller
33 Rapunzel
Familiefilm/Animatie
34 Gnomeo & Juliet
Familiefilm/Animatie
35 Grown Ups
Komedie
36 The Hangover
Komedie/Humor
37 Ready Or Not
Komedie/Humor
38 Bulletproof Gangs...
Actie/Misdaad
39 Megamind
Familiefilm/Animatie
40 The Killer Inside...
Thriller
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.