Te huur vanaf: 14 juni 2011
Na talloze veldslagen tijdens de kruistochten keren Behmen en Felson (Nicolas Cage en Ron Perlman) terug naar hun vaderland, want ze zijn het bloedvergieten in de naam van God meer dan zat.

Omdat de kerk hen als deserteurs ziet, vermijden ze dorpen en steden, maar dat houden ze niet eeuwig vol. Als ze in een stadje ongemerkt paarden willen kopen en proviand in willen slaan, worden ze gearresteerd.

In het stadje heerst op dat moment, net als in de gehele regio, de pest en de kerk ziet een jong meisje als de oorzaak van al het onheil dat over de streek is neergestreken.
  Zij zou met zwarte magie de pest opgeroepen hebben en dat zou betekenen dat ze met een heks te maken hebben en heksen worden door de dienaren van God gruwelijk vermoord.

Om een definitief oordeel over haar te vellen moeten Behmen en Felson, in ruil voor amnestie en hun vrijheid, het meisje naar een afgelegen klooster brengen, want daar kunnen monniken met behulp van een zeldzaam boek een eeuwenoud ritueel uitvoeren en de vloek verbreken.

Groter dan Nicolas Cage zijn ze er bijna niet in Hollywood en dat betekent dat we deze megaster in verschillende genres op zien duiken. Toch maakt hij niet zo heel erg veel films, slechts twee in 2010, The Sorcerer’s Apprentice en Kick-Ass, twee films die wij iedereen van harte aan kunnen bevelen. Zo ook Season Of The Witch, waarin hij zich in het avonturengenre stort, maar dan wel met een duister randje van zwarte magie. Dit keer geen humor en grappige oneliners, dit is bittere ernst en tamelijk hard. Al met al een goede aanvulling op zijn al zeer uitgebreide oeuvre.
Cast: Nicolas Cage en Ron Perlman.
Genre: Avontuur
 
Te huur vanaf: 14 juni 2011
 
Als Olive (Emma Stone) onder druk van haar beste vriendin toegeeft dat ze haar maagdelijkheid is verloren, is dat het begin van een aantal turbulente weken.

In no time heeft iedereen op school het grote nieuws gehoord en van het één op het andere moment is Olive het gesprek van de dag. Dat wordt alleen maar erger als ze de homoseksuele Brandon aan een heteroseksueel image helpt, door tijdens een feest zogenaamd hete seks met hem te hebben.

Daarna helpt ze nog een paar andere kneuzen hun seksuele status te verbeteren en ineens is ze de slet van de klas. Opvallend genoeg draagt Olive haar nieuwe reputatie met trots, maar langzaam aan wordt dat wel een probleem…

Filmmaker John Hughes werd beroemd met films als The Breakfast Club, Ferris Bueller’s Day Off, Sixteen Candles en Pretty In Pink. Kijkend naar Easy A zou de in 2009 veel te vroeg overleden filmmaker beretrots geweest zijn, want het verhaal heeft hele duidelijke Hughes-kenmerken. Easy A is dan ook een komedie waar niet alleen de huidige generatie, maar zelfs veertig plussers heel veel plezier aan kunnen beleven.
 
Cast: Thomas Haden Church, Patricia Clarkson en Lisa Kudrow.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 28 juni 2011
 
Een kleine hagedis (stem: Johnny Depp) wordt ergens midden in de woestijn met terrarium en al uit de auto geslingerd en moederziel alleen staat hij ineens in een totaal onbekende wereld.

Een gordeldier helpt hem op weg naar het stadje Dirt. Helaas gaat het niet zo goed met Dirt en haar inwoners. In Dirt aangekomen gaat, op het moment dat de inwoners vragen wie hij is, zijn fantasie met hem op de loop. Ineens is hij Rango, de stoerste en gevaarlijkste hagedis in de wijde omgeving, een reputatie die hij met schade en schande vast probeert te houden…

Deze heerlijke animatiekomedie/avonturenfilm toont ons een klassiek western-verhaal met veel verwijzingen naar andere bekende films. Regisseur Gore Verbinski, de man achter de drie Pirates-films, heeft voor het inspreken van de stemmen voor een speciale aanpak gekozen.

De acteurs, waaronder veel bekende namen, spelen de scenes uit de film live na en dat ziet er heel erg grappig uit, dus kijk naar de extra’s, ook daar valt nog wel wat te beleven. Depp is natuurlijk geniaal, ook al kun je hem alleen horen. Voor al zijn fans is dit een must!!
 
Cast: Johnny Depp (stem), Isla Fisher (stem) en Abigail Breslin (stem).
Genre: Animatie/Familiefilm
 
 
Te huur vanaf: 24 juni 2011
Na een hele lange carrière, met daarin twee gewonnen wereldkampioenschappen en een gouden olympische medaille, valt het doek voor softbalster Lisa (Reese Witherspoon) die jaren lang de ruggengraat van Team USA is geweest.

Ineens zien haar dagen er heel anders uit en in een droevige bui gaat ze terug naar honkballer, multimiljonair en rasversierder Matty (Owen Wilson) met wie ze net een leuke one night stand heeft beleeft. Op het moment dat Lisa op Matty’s verzoek bij hem intrekt loopt ze George (Paul Rudd), met wie ze een depressieve blind date heeft gehad, weer tegen het lijf.

George is inmiddels alleen maar depressiever geworden. Zijn frauduleuze vader Charles (Jack Nicholson) laat hem opdraaien voor iets waar hij part noch deel aan heeft gehad en zijn leven stort langzaam in.
 
Een nieuwe kans bij Lisa zou voor een sprankje hoop kunnen zorgen, maar in zijn huidige situatie is Matty wel een heel lastige concurrent.

How Do You Know is een meer dan heerlijke komedie, gevuld met leuke personages en droge humor. Er zijn momenten waarop je hardop zal lachen en vooral Owen Wilson is heel schattig, zeker voor een onverbeterlijke womanizer.

Jack Nicholson is als vanouds geweldig om naar te kijken en heerlijk manipulatief, want als Paul Rudd niet meewerkt moet de oude baas zelf lang de gevangenis in en hij doet er alles aan om dat te voorkomen. How Do You Know een absolute aanrader...

Cast: Vince Vaughn en Kevin James
Genre: Komedie/Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 24 juni 2011
 
Ballerina Nina Sayers (Natalie Portman) heeft wel het talent, maar de drive, de inzet om aan de top mee te draaien, lijkt haar te ontbreken. Toch ziet Thomas Leroy (Vincent Cassel) iets in haar en tegen de verwachtingen in cast hij haar voor de hoofdrol in Tchaikovski’s Zwanenmeer.

Met de rol van witte zwaan heeft Nina geen enkel probleem, maar voor haar vertolking als zwarte zwaan neemt Thomas een risico, want het beheerste en technisch perfecte moet daar plaats maken voor passie en totale overgave. Dat is precies wat Nina niet in zich heeft. Ze woont nog bij haar moeder en in die beschermde omgeving hebben de karaktereigenschappen van de zwarte zwaan zich niet of nauwelijks kunnen ontwikkelen. Door haar vriendschap met collega Lily (Mila Kunis), die haar meeneemt in haar duistere wereld, kan Nina zich voorbereiden op haar optreden…

Natalie Portman kreeg voor haar rol in Black Swan terecht een Oscar. Ze speelt een jonge vrouw die worstelt met haar eigen identiteit en gaandeweg ontwikkelt ze een gespleten persoonlijkheid waarbij je ook als kijker de grens tussen droom en werkelijkheid niet meer kan scheiden. De tweestrijd tussen de beide componenten van haar personage wordt zeer sterk uitgebeeld en het zorgt voor een spannende, zelfs thrillerachtige sfeer. Die sfeer pakte het grote publiek bij de keel dat zorgde voor volle bioscoopzalen. De kritieken en reacties waren zeer lovend, dus als je hem gemist hebt, dan is hier je kans…
Cast: Vincent Cassel, Mila Kunis, Winona Ryder en Natalie Portman
Genre: Thriller/Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 28 juni 2011
Lemuel Gulliver (Jack Black) werkt al tien jaar op de postkamer van een grote krant. Dagelijks komt hij Darcy (Amanda Peet) tegen, zijn onbereikbare droomvrouw van de reisredactie.

Darcy mee uit vragen durft hij niet, maar als hij op een andere manier indruk op haar probeert te maken, bevindt hij zich ineens op een jacht op weg naar de befaamde Bermuda Driehoek om er een reisverhaal te schrijven.

Een storm zorgt ervoor dat hij schipbreuk lijdt en als hij aan land aanspoelt, komt hij in een piepklein koninkrijk terecht met piepkleine mensen. Ineens is Gulliver de grote man, de bink van de buurt en zelfs de verdediger van heel Liliput.
 
Lilliput is al decennia lang in oorlog met Blefuscian en Gulliver’s formaat komt in een zo'n kleinschalige oorlog heel goed van pas.

Het verhaal van Gulliver’s avonturen is al meerdere malen verfilmd, maar dit is zonder enige twijfel de grappigste versie.

Jack Black is altijd heel grappig om naar te kijken en zijn wat overdreven manier van acteren werkt gewoon goed binnen dit verhaal. Gulliver’s Travels is een heerlijke familiefilm, een film van formaat…
Cast: Jack Black, Jason Segel en Emily Blunt.
Genre: Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 21 juni 2011

Curtie Church (Djimon Hounsou) heeft er geen probleem mee om in Bangkok, een broeiplaats van kinderprostitutie, voor geld bendeleden van een prostitutienetwerk te executeren. Hiervoor gebruikt hij de wapens van bareigenaar English (Kevin Bacon), een man die alles voor hem wil regelen, mits er goed voor betaald wordt.

Curtie’s opdrachtgever, een vader wiens dochter spoorloos in het netwerk is verdwenen, heeft echter nog een tweede bedoeling met zijn wraakactie tegen de bendes en dat zorgt ervoor dat het krachtenveld waarin Church zich beweegt gevaarlijker is dan hij voor mogelijk had gehouden.
Cast: Djimon Hounsou en Kevin Bacon. Genre: Actie


Te huur vanaf: 14 juni 2011

Als de zeventienjarige Ree samen met haar geestelijk zieke moeder en haar broertje en zusje dakloos dreigt te worden, moet ze heel snel haar criminele vader Jessup zien te vinden. Jessup heeft hun huis als borg gegeven, maar hij is niet van plan daadwerkelijk voor het gerecht te verschijnen.

Hij wil dus niet gevonden worden en iedereen die Ree daar mogelijk bij kan helpen heeft zo zijn redenen om dat vooral niet te doen. Na een paar mislukte pogingen krijgt ze van een ex-vriendin van Jessup te horen dat hij in grote problemen zit en dat zijn verdwijning mogelijk niet echt vrijwillig is…
Regie: debra Granik. Genre: Misdaad


Te huur vanaf: 28 juni 2011

Als Mary (Brittany Murphy) haar vriend Kevin (Dean Cain) naar het ziekenhuis brengt voor een orthopedische ingreep, lijkt er in eerste instantie helemaal niets aan de hand. Als hij na een paar uur niet uit de operatie komt, gaat ze naar hem op zoek en daarbij stuit ze op allerlei problemen.

Het ziekenhuis heeft geen gegevens van Kevin en niemand kan zich hem herinneren. De behandelend arts is op vakantie en van zuster Amanda hebben ze op de afdeling nog nooit gehoord. Mary raakt enigszins in paniek, zeker als ze hoort dat Kevin’s BSN-nunmmer van een vijftigjarige zwarte vrouw blijkt te zijn…

Cast: Brittany Murphy en Dean Cain. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 28 juni 2011

Jack (Luke Wilson) en Wayne (Giovanni Ribisi) zetten in 1995 de eerste stappen in de wereld van e-commerce door de mogelijkheden van het Internet te gebruiken voor het verspreiden van pornografisch materiaal. Ze zijn binnen de kortste keren een hit en verdienen miljoenen dollars per week.

Zoveel geld trekt allerlei louche figuren aan en beide heren moeten zich staande zien te houden in een wereld vol oplichters, pornosterren, drugs en maffiosi. Middle Men is een grappige, maar soms ook wat serieuzere film over twee mannen die met een zeer populair product het Internet volledig op hun kop zetten…
Cast: Luke Wilson, Gabriel Macht en James Caan. Genre: Komedie/Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.