Te huur vanaf: 10 mei 2011
Door het aanvaarden van de sleutel van de ultieme vrijgezellenstek, een prachtige en luxueus verbouwde zolder/ loft, gaan Matthias (Barry Atsma), Bart (Fedja van Huêt), Willem (Jeroen van Koningsbrugge), Rob en Tom akkoord met de regels die architect Matthias heeft opgesteld.

De loft is hun geheime toevluchtsoord waar ze ongestoord en in stijl hun minnaressen kunnen ontvangen, de droom van iedere overspelige man. De heren genieten, de één meer dan de ander, van de mogelijkheden die de loft hen biedt, maar dan komt er een serieuze kink in de kabel.

Op het veelvuldig gebruikte bed wordt op een dag een dode vrouw gevonden en aangezien er maar vijf sleutels in omloop zijn, moet de moordenaar zich onder de vijf vrienden bevinden.
  Dat zet de onderlinge verhoudingen flink op scherp en zorgt voor een paar uiterst gespannen uren waarin de heren het mysterie zelf proberen te ontrafelen.

In 2008 verraste het subliem in elkaar gezette Loft de Vlaamse filmindustrie, want deze spannende thriller groeide uit tot de succesvolste Belgische film aller tijden. Vreemd genoeg was er in Nederland weinig animo voor en Loft haalde niet eens de Nederlandse bioscoop. De mix van seks, overspel en moord, gecombineerd met een ingenieus in elkaar gezet verhaal was echter te mooi om te laten liggen en dat was voor Antoinnette Beumer, regisseur van De Gelukkig Huisvrouw, de reden om met een bekende cast de film dunnetjes over te doen.

Saskia Noort verbouwde een aantal dialogen en het eindresultaat staat als een huis. Deze Nederlandse remake is een perfecte thriller zoals je ze maar weinig ziet. Mis hem niet!!
Cast: Anna Drijver, Jeroen van Koningsbrugge en Barry Atsma.
Genre: Thriller
 
Te huur vanaf: 3 mei 2011
 
Midden in de nacht worden Terry (Donald Faison), zijn beste vriend Jarrod (Eric Balfour) en diens vriendin Elaine wakker van een helder blauw licht en het lijkt alsof de hele aarde aan het trillen is.

De volgende ochtend ontdekken ze pas wat er echt aan de hand is. Vanaf het dak van hun appartement zien ze het blauwe licht, komend van buitenaardse ruimteschepen, terugkeren. De kracht die daar van uit gaat, is onvoorstelbaar en allesvernietigend. Is dit het einde van onze beschaving?

Het is bijna niet voor te stellen dat deze film slechts 10 miljoen dollar heeft gekost. Dit is mogelijk gemaakt omdat special effects specialist Hydraulx, het bedrijf dat de effecten verzorgde bij superhits als The Day The Earth Stood Still, 2012 en Avatar, dit keer niet door derden werd ingehuurd, maar zelf de productie ter hand heeft genomen.

Het resultaat mag er zijn, want dit is een volwaardige science fiction/rampenfilm en die zijn in de regel heel duur om te maken. Eric Balfour (Milo uit 24) en Donald Faison (Turk uit Scrubs) nemen het op tegen een buitenaardse tegenstander en dat levert memorabele scenes op.
 
Cast: Eric Balfour en Donald Faison
Genre: Sci-Fi/Rampenfilm
 
Te huur vanaf: 3 mei 2011
 
Danny en Vic hebben de ontvoering van Alice Creed (Gemma Arterton) goed voorbereid. Ze hebben een beveiligde en geluiddichte locatie waar ze haar een tijdje gevangen kunnen houden en iedere beweging tijdens de ontvoering en iedere routine in de dagen erna is uitgebreid geoefend.

Haar vader is rijk genoeg om het losgeld van twee miljoen pond snel op te kunnen hoesten, dus lang hoeft het allemaal niet te duren. Niets wordt aan het toeval overgelaten en juist dan weet je dat alles verschrikkelijk fout kan gaan…

Na rollen in grote films als Quantum Of Solace en Prince Of Persia: The Sands Of Time zien we Gemma Arterton in een wat ‘lelijkere’ rol. Als slachtoffer van een ontvoering ben je nu eenmaal niet bezig of je haar wel goed zit en het is verbazingwekkend hoe goed dit haar af gaat.

The Disappearance Of Alice Creed is een sterke, minimalistisch opgezette Engelse misdaadthriller en het is erg kundig dat men het vanaf het eerste tot het laatste moment spannend heeft weten te houden. Daarbij verrast de film je verschillende malen met leuke twists, dus wij kunnen hem van harte aanbevelen…
 
Cast: Gemma Arterton, Eddie Marsan en Martin Compston.
Genre: Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 3 mei 2011
Jamie Randall (Jake Gyllenhaal) is een topverkoper en vooral vrouwelijke klanten weet deze charmeur om zijn vinger te winden. Helaas kan Jamie mooie vrouwen maar heel moeilijk weerstaan en als ook de vriendin van zijn baas op zijn avances ingaat, kost hem dat zijn baan.

Binnen de kortste tijd zit hij al weer in het zadel als vertegenwoordiger voor farmaceutische reus Pfizer. Zijn eerste weken op de weg zijn lastig, maar uiteindelijk weet hij een voet tussen de deur te krijgen bij toonaangevend arts Stan Knight (Hank Azaria). In zijn praktijk leert hij onder valse voorwendselen de stralende Maggie (Anne Hathaway) kennen en na deze totaal foute eerste ontmoeting beginnen de twee een meer dan onstuimige, zeer seksueel gedreven relatie.
 
Zijn begeerte richting Maggie groeit zienderogen, maar haar ziekte, ze zit in de eerste fase van het langzaam slopende Parkinson, hangt als een donkere wolk boven hun relatie.

Op het eerste gezicht is Love & Other Drugs een leuke romantische komedie, een genre waar over het algemeen niet zo heel erg veel diepgang in zit. Er zit achter het vrolijke uiterlijk echter ook een wat serieuzer thema verborgen en die combinatie werkt hier uitstekend.

Anne Hathaway laat met deze toch vrij blote film haar brave imago uit The Princess Diaries en The Devil Wears Prada definitief achter zich. Mooi en humoristisch, dus om verschillende redenen een absolute aanrader!!

Cast: Jake Gyllenhaal en Anne Hathaway
Genre: Komedie/Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 17 mei 2011
 
Reclasseringsambtenaar Jack Malbry (Robert De Niro) heeft zich binnen zijn werk altijd precies aan de regels gehouden. Vanuit die instelling wil hij zijn laatste zaken na zijn pensionering netjes afwerken. Één van die zaken betreft Gerald ‘Stone’ Creeson (Edward Norton), die al een aantal jaren gevangen zit en in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating.

Ook nu weer stelt Jack zich professioneel op en behandelt hij de zaak als iedere andere zaak waar hij ooit aan heeft gewerkt. Maar dan gaat Stone’s sexy vrouw Lucetta (Milla Jovovich) zich met haar mans zaak bemoeien. Lucetta wil niets liever dan dat Stone weer snel vrij komt en ze is bereid daar haar bijdrage aan te leveren. Jack is daar niet van gediend, maar Lucetta laat zich niet afschepen en het is geen vrouw waar de Jack lang weerstand aan kan bieden.

Met een leeftijdsverschil van zesentwintig jaar kun je gerust zeggen dat Robert De Niro en Edward Norton van een heel andere generatie zijn. Wat je ook kunt zeggen, is dat beide heren binnen die generatie tot de absolute top behoren. De Niro is natuurlijk een grootheid, maar toch is het Norton die er met kop en schouders bovenuit steekt, want oh wat is deze man goed.

Norton heeft al meerdere memorabele rollen neergezet en ook nu weer weet je geen seconde wat er zich in het hoofd van zijn personage afspeelt. Een pure thriller is het niet, maar spannend is ie wel…
Cast: Robert De Niro, Edward Norton en Milla Jovovich.
Genre: Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 17 mei 2011
In een roedel wolven heerst een hele strikte hiërarchie en voor Humphrey (stem: Justin Long) is het maar moeilijk om te accepteren dat hij ergens onderaan de roedel bungelt, vooral omdat zijn grote liefde Kate (stem: Hayden Panettiere) voorbestemd is om ooit als Alfa-vrouwtje de roedel te leiden.

En een Alfa en een Omega samen, dat past gewoon niet. Daar komt echter verandering in als Humphrey en Kate samen gevangen worden en vanuit Canada naar het veraf gelegen Idaho worden gebracht om daar te worden uitgezet in de hoop dat ze samen de wolvenpopulatie weer op gang brengen. Kate ziet dat echter helemaal niet zitten en samen ontsnappen ze en proberen ze de weg terug naar huis te vinden.
 
Tijdens hun tocht beleven ze allerlei avonturen en Kate begint deze klungelige Omega langzamerhand met hele andere ogen te bekijken…

Alpha And Omega is een leuke familie/ avonturenfilm, geschikt voor het hele gezin. In de Engelse versie horen we naast Justin Long en Hayden Panettiere ook Dennis Hopper, Danny Glover, Larry Miller en Christina Ricci. In de Nederlandse versie horen we Jim Bakkum als Humphrey.

Cast: Justin Long (stem) en Dennis Hopper (stem).
Genre: Animatie/Familiefilm
 
 


Te huur vanaf: 10 mei 2011

Sonny Boy is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl over de verboden liefde tussen de gescheiden Rika (Ricky Koole) en de zeventien jaar jongere Surinaamse Waldemar. Naast haar vier kinderen uit haar huwelijk krijgt Rika een zoon die ze Sonny Boy noemt. Als de tweede wereldoorlog uitbreekt, raakt Sonny Boy gescheiden van zijn ouders die door de Duitsers worden weggevoerd. Zal hij zijn ouders ooit nog terugzien?

Sonny Boy was een ongelofelijke hit in de bioscoop. Dit waargebeurde verhaal wist duidelijk een snaar te raken bij film minnend Nederland…

Regie: Maria Peters. Genre: Speelfilm/Oorlog


Te huur vanaf: 3 mei 2011

Na zeven jaar gevangenis wegens doodslag komt Michell ‘Boots’ Mason door bemiddeling van woekeraar James Anawalt (Stephen Rea) weer vrij en sindsdien werkt hij in zijn dienst als incasseerder. Als Boots weigert een vooraanstaand politicus te vermoorden, merkt hij dat Anawalt het woord nee niet kent en niet accepteert…

Engelse misdaadfilms kijken altijd lekker weg. The Heavy is daar geen uitzondering op. We zien Christopher Lee, Adrien Paul, Stephen Rea en good old Vinnie Jones die hier de opvallende rol vertolkt van een corrupte rechercheur die nog een oude rekening met Boots te vereffenen heeft…

Cast: Stephen Rea, Vinnie Jones, en Adrien Paul. Genre: Misdaad


Te huur vanaf: 3 mei 2011

Zuid Afrika eind tachtiger jaren. Een van de grootste buitenlandse werkgevers legt contact met invloedrijke personen aan beide zijden van het conflict rondom Apartheid. In het voorjaar van 1988 beginnen op landgoed Mells Park in Summerset, Engeland de besprekingen die bepalend zouden zijn voor een nieuw Zuid Afrika.

‘Regimes van het kwaad’ zijn altijd dankbare onderwerpen geweest voor sterke films. Zo ook nu. Gedragen door een prima cast (Chitewel Ejiofor en William Hurt) is dit een spannend en tegelijkertijd interessant, politiek historisch verhaal dat op gedegen manier in een film is gegoten.

Cast: William Hurt en Chiwetel Ejiofor. Genre: Thriller/Speelfilm


Te huur vanaf: 3 mei 2011

De Chinese boer Steelhead (Jackie Chan) ruilt het arme bestaan in China in voor een toekomst in Japan. Daar krijgt hij te maken met een maatschappij vol discriminatie richting Chinezen. Steelhead ontdekt dat de enige manier om een goed leven op te bouwen, is door voor de misdaad te kiezen, maar dat zorgt voor conflicten met de lokale Yakuza-clans…

The Shinjuku Incident is een heel ander soort Jackie Chan film dan we de laatste jaren van hem gewend zijn. De humor en vechtkunsten hebben plaats gemaakt voor een veel rauwere inhoud die de fans van actie en misdaadfilms zeker aan zal spreken.
Cast: Jacky Chan. Genre: Misdaad
 
1 Unstoppable
Rampenfilm/Actie
2 Red
Komedie/Actie
3 Due Date
Komedie
4 The Switch
Speelfilm/Komedie
5 Takers
Misdaad/Actie
6 New Kids Turbo
Komedie
7 The Experiment
Thriller/Speelfilm
8 Life As We Know It
Romantiek/Komedie
9 The Town
Actie/Misdaad
10 Machete
Actie
11 Harry Potter And...
Thriller/Fantasy
12 Haar Naam Was Sar...
Speelfilm
13 Rapunzel
Familiefilm/Animatie
14 Fair Game
Thriller/Speelfilm
15 Buried
Thriller
16 Eat Pray Love
Speelfilm
17 The Other Guys
Komedie/Actie
18 Jackass 3
Actie/Komedie
19 Legend Of The Gua...
Fantasy/Komedie/Animatie
20 The Social Networ...
Speelfilm
21 The American
Thriller/Speelfilm
22 Grown Ups
Komedie
23 Dinner For Schmuc...
Komedie
24 Millwall Hooligan...
Actie
25 Paranormal Activi...
Suspense-Thriller
 
26 The New Daughter
Suspense-Thriller
27 Charlie St. Cloud
Speelfilm
28 Megamind
Familiefilm/Animatie
29 Tirza
Speelfilm
30 Wall Street: Mone...
Speelfilm
31 Inception
Sci-Fi/Thriller
32 Dik Trom
Familiefilm
33 De Gelukkige Huis...
Speelfilm
34 Mean Girls 2
Komedie
35 Despicable Me / V...
Animatie/Familiefilm
36 Let Me In
Speelfilm/Horror
37 The Joneses
Komedie/Speelfilm
38 Going The Distanc...
Romantiek/Komedie
39 Salt
Thriller/Actie
40 Legend Of The Fis...
Thriller/Actie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.