Te huur vanaf: 5 april 2011
Een foute blind date enkele jaren geleden heeft van Holly (Katherine Heigl) en Eric (Josh Duhamel) niet direct de beste vrienden gemaakt. Holly is alles wat Eric niet zoekt in een vrouw en omgekeerd zijn die gevoelens exact hetzelfde.

Na de date gaan ze ieder weer hun eigen weg en ze komen elkaar alleen tegen in het gezelschap van haar beste vriendin Allison en zijn beste vriend Eric, de twee die door beide zijn vervloekt voor het arrangeren van de bewuste date.

Het is voor beiden dan ook een enorme shock als ze, nadat Peter en Allison tijdens een ongeluk zijn komen te overlijden, samen de voogdij over de kleine Sophie toegewezen krijgen.
  Noodgedwongen trekken ze samen in het huis waar Sophie is geboren en ze doen hun uiterste best de situatie voor het meisje zo aangenaam mogelijk te maken. Ondertussen zitten ze elkaar waar mogelijk in de haren, want dit is in eerste instantie echt een ‘match made in hell’. Katherine Heigl heeft sinds haar doorbraak in de populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy een zeer succesvolle filmcarrière opgebouwd. 27 Dresses en The Ugly Truth waren grote verhuursuccessen en we verwachten niets minder van het heel grappige Life As We Know It.

Josh Duhamel heeft ook televisieroots (Las Vegas), maar ook hij heeft de weg naar het witte doen gevonden met films als Transformers en meer recentelijk het heel erg leuke When In Rome. Samen zetten ze een perfect paar neer, maar dan wel als grote tegenpolen, want dat maakt het allemaal een stuk leuker. Deze romantische komedie is dus vooral een komedie met de romantiek pas in een veel later stadium...
Cast: Katherine Heigl, Josh Duhamel en Josh Lucas.
Genre: Komedie
 
Te huur vanaf: 5 april 2011
 
Overdag is hij een braaf burger, werkzaam als makelaar en je zou geen moment denken dat Bex in zijn vrije tijd leiding geeft aan de harde kern van de hooligans van West Ham United.

Als de rustige Dominic samen met zijn vriend Terry het in een discotheek aan de stok krijgen met Bex, maakt deze korte metten met de twee jongens en hun vrienden. Als ze later horen met wie ze ruzie hebben gehad zoeken ze Bex op in zijn vaste kroeg om hun excuses aan te bieden.

Bex waardeert het gebaar en als Dominic Bex een paar dagen later op zijn werk opzoekt, krijgt hij de uitnodiging voor een partijtje straatvoetbal. Dat is het begin van Dominic’s betrokkenheid bij voetbalgeweld...

Voor een bepaalde generatie is het verhaal van deze Millwall Hooligans, wat zich afspeelt in de tachtiger jaren, heel erg herkenbaar, inclusief de toen heel populaire felgekleurde trainingspakken van merken als Ellesse, Fila en Sergio Tacchini. Ook het geweld is herkenbaar, want in die tijd hadden hooligans nog een stuk meer vrijheid, alhoewel het er in de UK altijd een paar stapjes heftiger aan toe ging dan in Nederland.
 
Cast: Paul Anderson en Daniel Mays.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 5 april 2011
 
Tijdens zijn werk als chauffeur in Irak wordt het konvooi waar Paul Conroy (Ryan Reynolds) deel van uitmaakt, aangevallen en Paul raakt daarbij buiten bewustzijn.

Als hij wakker wordt ligt hij in een houten kist. Zijn zippo geeft hem licht, maar meer dan dat heeft hij niet tot zijn beschikking. Via een mobiele telefoon kan hij contact maken met de buitenwereld, maar zolang de plek waar hij begraven ligt onbekend is, kan niemand iets voor hem doen. In eerste instantie lijkt hij volledig door te draaien, maar gaandeweg wordt hij echter rustiger en zijn kansen om te overleven lijken daarmee te stijgen. Vanwege zijn hoeveelheid zuurstof is de factor tijd zijn grootste vijand.

Buried is een unieke film die niet geschikt is voor mensen die claustrofobisch zijn aangelegd. Het is een van de zeldzame films waarbij vrijwel iedere kijker precies dat voelt wat de hoofdpersoon moet doorstaan en door die betrokkenheid valt het bijna niet op dat de film zich in zo’n beperkte omgeving afspeelt. Juist die beperking maakt het extra knap dat men de spanning erin weet te houden. Het zal je maar overkomen…
 
Cast: Ryan Reynolds.
Genre: Thriller
 
 
Te huur vanaf: 12 april 2011
ok in het Brabantse Maaskantje heeft de crisis genadeloos toegeslagen. De vrienden Gerrie, Rikkert, Richard, Barry en Robbie ondervinden dat aan den lijve als ze kort achter elkaar hun baan of hun andere bron van inkomsten kwijtraken.

Van hun uitkering kunnen de heren niet rondkomen en daar verzinnen ze een meer dan logische oplossing voor. Ze stoppen gewoon met het betalen voor alles wat ze nodig hebben om in hun levensonderhoud te voorzien en dat doen ze op een dermate drastische manier dat de landelijke pers zich op hen stort.

Hun anarchistische manier van leven krijgt daaropvolgend navolging in andere delen van het land en de overheid kan niets anders doen dan een voorbeeld stellen door de vijf keihard aan te pakken.
 
De New Kids zijn in een paar jaar uitgegroeid tot een waar fenomeen en ze hebben met hun typische uitspraken de Nederlandse taal ‘verrijkt’ met een aantal hier niet te noemen uitspraken. De vijf aso-jongeren uit Maaskantje zijn zelfs zo populair dat New Kids Turbo uitgroeide tot één van de succesvolste Nederlandse films aller tijden. Dat is extra opvallend omdat dit zowel qua verhaal als acteerwerk maar weinig om het lijf heeft.

Waar de film wel in uitblinkt, is in een stevige portie zinloos geweld en grof taalgebruik, precies de elementen waardoor de serie zo populair is geworden. Een tweede film is reeds aangekondigd, Nederland is nog niet klaar met deze heren…

Cast: Antonie Kamerling en Theo Maassen.
Genre: Actie/Komedie
 
 
 
Te huur vanaf: 5 april 2011
 
Op het eerste oog is Valerie Plame (Naomi Watts) een keurige zakenvrouw in de financiële wereld. Het kan echter zijn dat wanneer ze haar man vertelt een paar dagen naar Cleveland te moeten reizen, dat ze in feite ergens in het Midden-Oosten zit.

Valerie is operationeel liaison binnen de CIA en in die functie onderhoudt ze contacten over de gehele wereld. Aan de vooravond van de Amerikaanse inval in Irak wordt aan haar gevraagd of ze de inlichtingen betreffende de massavernietigingswapens (WMD’s) kan bevestigen of ontkennen.

Ze doet daarbij een beroep op haar man Joe. Joe (Sean Penn) is een voormalig diplomaat en heeft de nodige contacten in Afrika, het continent waar de grondstoffen voor Saddam Hoessein’s WMD’s vandaan zouden zijn gekomen. Als Joe’s rapport volledig wordt genegeerd en Amerika zonder enige gegronde reden Irak binnenvalt, kan hij zijn mond niet houden en dat brengt Valerie in grote problemen...

Het verhaal van Fair Game is gebaseerd op waargebeurde feiten en we zien aan het eind van de film de echte Valerie Plame nog even opduiken. Haar naam en die van haar man pronkten in 2003 met grote regelmaat op de voorpagina van vele Amerikaanse en internationale kranten.

Regisseur Doug Liman kennen we als de man achter Mr. & Mrs. Smith, Jumper en natuurlijk de Bourne-trilogy. Dit keer geen actie, maar daarvoor in de plaats zien we een typisch David vs. Goliath-verhaal dat in een puike politieke speelfilm/thriller is gegoten.
Cast: Naomi Watts en Sean Penn.
Genre: Thriller/Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 8 april 2011
et het oog op de aankomende eindstrijd tussen goed en kwaad nemen Harry en zijn vrienden de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. Ze zijn vanaf nu op zichzelf aangewezen en ze kunnen niet meer terugvallen op de raad en de bescherming van hun leraren.

Hun missie bestaat uit het ontrafelen van het geheim achter Voldemort’s onsterfelijkheid en dat betekent dat ze de bron hiervan, de Gruzielementen op moeten sporen, verzamelen en vernietigen. In deze zeven Gruzielementen ligt namelijk de ziel van Voldemort opgeslagen en alleen als alle zeven tegelijk worden vernietigd kan de Heer van het Duister worden verslagen.
 
Het zevende en laatste boek van de Potterreeks is in twee delen gehakt en dat is geen overbodige luxe, want het dikste boek uit de reeks bevat zoveel details dat deze onmogelijk in een enkele film ondergebracht konden worden.

De reeks is inmiddels volwassen geworden en dat is heel duidelijk te merken aan de steeds duisterder wordende sfeer.

Voor de honderden miljoenen fans is de dvd/blu ray-release van Harry Potter And The Deathly Hallows, Part 1 dé belangrijkste release van 2011…

Cast: Emma Watson en Daniel Radcliffe.
Genre: Fantasy/Avontuur
 
 


Te huur vanaf: 12 april 2011

Wat is een superboef zonder de tegenstand van een superheld? Dat is waar buitenaardse slechterik Megamind achter moet zien te komen als hij zijn aardsvijand Metro Man na een jarenlange strijd eindelijk heeft verslagen. Uit verveling creëert hij een nieuwe ‘good guy’, niet beseffende dat zijn rol in de strijd wel eens heel anders zou kunnen gaan worden.

Dreamworks heeft met Megamind na successen als Shrek en Madagascar weer een nieuwe animatie hit. Prachtig gemaakt, met veel humor en natuurlijk de bekende stemmen van Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill en vele andere bekende topacteurs.
Cast: Will Ferrell (stem) en Brad Pitt (stem) Genre: Animatie/Familiefilm


Te huur vanaf: 12 april 2011

n het Shanghai van 1925 heerst een gespannen sfeer. Japan heeft delen van China bezet en ook in de stad probeert Tokyo zijn invloed langzaam maar zeker verder uit te breiden. In nachtclub Casablanca is van de spanning nog maar weinig te merken, maar schijn bedriegt…

We worden de laatste tijd verwend met kwalitatief sterke films uit Azië. Ip Man en Bodyguards & Assassins, beide met Donnie Yen in de hoofdrol, maakten indruk en datzelfde kunnen we zeggen van Legend Of The Fist. Deze martial arts/spionagethriller vertegenwoordigt de absolute top uit de regio en is een aanrader in het genre…
Cast: Donnie Yen. Genre: Actie/Thriller


Te huur vanaf: 12 april 2011

De dochter van een hoge politiefunctionaris wordt op een avond op gruwelijke wijze vermoord. Haar verloofde Kim Soohyeon, een ervaren agent bij de Koreaanse geheime dienst, is helemaal kapot van dit verlies en hij vraagt zijn baas twee weken vrij om het goed te kunnen verwerken.

Soohyeon heeft echter andere plannen, want met de hulp van zijn schoonvader gaat hij eigenhandig op zoek naar de dader. I Saw The Devil is een extreem harde film. De seriemoordenaar(s) die we hier te zien krijgen verdienen de behandeling die ze hier mogen ondergaan en dit is dan ook geen film voor tere zieltjes.
Regie: Ji-woon Kim. Genre: Thriller/Horror


Te huur vanaf: 5 april 2011

Een snowboardtrip krijgt een verschrikkelijke wending als tieners Jannicke, Tobias, Morten, Eirik en Ingunn noodgedwongen de nacht in een verlaten hotel door moeten brengen. Het hotel is echter alles behalve verlaten en haar bewoner is groot, wild en zwaar pissed off…

Van de buitenkant lijkt Cold Prey op een avonturenfilm in de sneeuw, maar dat is niet het geval. Bereid je voor op een huiveringwekkende film met meer lijken dan de gemiddelde slasherfilm. Noors gesproken, maar als de moorden eenmaal op gang komen merk je daar nog maar weinig van. Niet voor tere zieltjes deze horror-thriller…
Regie: Roar Uthaug. Genre: Thriller/Horror
 
1 Red
Komedie/Actie
2 The Town
Actie/Misdaad
3 Unstoppable
Rampenfilm/Actie
4 Haar Naam Was Sarah
Speelfilm
5 Eat Pray Love
Speelfilm
6 The Social Network
Speelfilm
7 Due Date
Komedie
8 Grown Ups
Komedie
9 Takers
Actie/Misdaad
10 The American
Thriller/Speelfilm
11 Paranormal Activi...
Suspense-Thriller
12 Charlie St. Cloud
Speelfilm
13 Wall Street: Mone...
Speelfilm
14 Death Race 2
Actie
15 Despicable Me / V...
Animatie/Familiefilm
16 Machete
Actie
17 Hot Tub Time M...
Komedie/Humor
18 Legend Of The Gua...
Fantasy/Komedie/Animatie
19 Salt
Thriller/Actie
20 The Experiment
Speelfilm/Thriller
21 Inception
Sci-Fi/Thriller
22 Beverly Hills Chi...
Komedie/Humor
23 Dinner For Schmuc...
Komedie
24 You Again
Komedie/Humor
25 The New Daughter
Suspense-Thriller
 
26 Five Minutes Of H...
Thriller/Speelfilm
27 Letters To Juliet
Speelfilm
28 The Other Guys
Actie/Komedie
29 Going The Distanc...
Romantiek/Komedie
30 The Sorcerer's Ap...
Avontuur/Actie
31 Operation Endgame
Actie
32 Shank
Misdaad
33 The Expendables
Actie
34 Piranha
Horror/Thriller
35 Bodyguards & As...
Speelfilm/Actie
36 Ticking Clock
Thriller
37 Jonah Hex
Western
38 Knight And Day
Actie
39 Get Him To The Gr...
Komedie
40 The Crazies
Rampenfilm/Horror
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.