Te huur vanaf: 15 maart 2011
Met achtentwintig jaar ervaring hoeft niemand Frank Barnes (Denzel Washington) nog iets te leren over de spoorwegen. Frank heeft nog een kleine drie weken te gaan voor zijn gedwongen pensioen en dat heeft niet alleen bij hem, maar ook bij veel collega’s veel kwaad bloed gezet.

Als hij voor een rit wordt ingedeeld met Will Colson (Chris Pine), krijgt hij voor het eerst te maken met de nieuwe generatie die wegens bezuinigingen door het management naar voren wordt geschoven om de oude rotten te vervangen. Will heeft nog een extra smet op zich, want zijn oom is een belangrijk man binnen de organisatie en dat is een kruiwagen die hem deze baan op heeft geleverd.
  Na wat gekibbel gaan beide heren toch aan het werk, niet wetende dat hun eerste dag samen er een wordt om nooit te vergeten.

Door een foutje krijgen ze op hun route te maken met de op hol geslagen 777, een trein die niet alleen extreem zwaar is, maar ook nog eens enkele wagons zeer giftig materiaal vervoerd.

Denzel Washington en regisseur Tony Scott liggen elkaar erg goed. Unstoppable is na Crimson Tide, Man On Fire, Déjà Vu en The Taking Of Pelham 123 alweer hun vijfde film samen en kijkend naar die eerste vier kun je nummer vijf heel veilig mee naar huis nemen. Hoewel je de uitkomst van het verhaal kunt voorspellen, blijft het spannend tot aan het eind.

Je weet namelijk niet hoe het precies gaat gebeuren en hoeveel slachtoffers de verwoestende trein maakt voor hij op heroïsche wijze tot stilstand wordt gebracht. Dus het eind is bekend, maar ja, van Titanic wisten we ook dat de boot uiteindelijk zou zinken...

Cast: Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson en Kevin Dunn.
Genre: Actie/Rampenfilm.
 
Te huur vanaf: 15 maart 2011
 
Ex-federale Machete (Danny Trejo) wordt van de straat geplukt om de ultra-rechtse senator John McLaughlin (Robert De Niro) te vermoorden en hij hoeft niet veel meer te doen dan alleen nog de trekker overhalen.

Machete neemt positie in, maar komt dan tot de ontdekking dat het helemaal niet de bedoeling is dat hij de senator vermoord. Hij is ingehuurd als zondebok in een poging voor McLaughlin de aankomende verkiezingen veilig te stellen.

Een tweede schutter schiet de senator in zijn been en probeert Machete, die voor het oog van de camera’s als de dader wordt geïdentificeerd, te vermoorden. Machete weet te ontsnappen en slaat op de vlucht. Dat was niet de bedoeling, want vanaf dat moment is hij een gevaar voor McLaughlin’s racistische politieke carrière.

Machete is een heerlijke film met veel bekende namen. Zo zien we Michelle Rodriguez, Jessica Alba, Steven Seagal, Don Johnson en Lindsay Lohan. Machete is hard en grappig tegelijk. Dat laatste komt vooral door de extreme grofheid waarmee iedereen te werk gaat. Totaal ongeloofwaardig en daardoor heel leuk en niet minder bloederig...
 
Cast: Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Jessica Alba en Robert De Niro.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 22 maart 2011
 
Zeven jaar geleden heeft de kleurloze en neurotisch ingestelde Wally (Jason Bateman) de grootste fout uit zijn leven gemaakt.

Tijdens het inseminatiefeestje van zijn BFF (best friends forever) Kassie (Jennifer Aniston) heeft hij in een stomdronken bui zijn eigen sperma gebruikt als donorzaad en zo haar plannen om zwanger te worden van de zorgvuldig geselecteerde Roland behoorlijk in de war gegooid.

Als Kassie na enkele jaren afwezigheid terugkeert naar New York, wordt de vriendschap met Wally direct in ere herstelt. De dan zesjarige Sebastian is, hoe toevallig, net als Wally licht depressief, neurotisch en niet echt sportief ingesteld.

In deze romantische komedie zien we hoe Jason Bateman het beste probeert te maken van een platonische relatie met Aniston, maar echt goed gaat het hem niet af. The Switch heeft met Aniston natuurlijk een van de populairste actrices van dit moment. Jason Bateman heeft met rollen in Juno en Couples Retreat ook de nodige ervaring in het komedie/speelfilm-genre en deze schlemielige rol ligt hem uitstekend. Al met al is het een meer dan geslaagde film...
 
Cast: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Jeff Goldblum en Juliette Lewis.
Genre: Komedie/Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 15 maart 2011
Jesse, A.J., Jake, Gordon en John (Paul Walker) zijn ‘Takers’, want als ze ergens hun zinnen op hebben gezet trekken ze hun plan en voeren dat nauwgezet uit. Na een paar gewaagde, maar goed uitgekiende overvallen gaat het de heren goed, zo goed zelfs dat ze geen enkele haast hebben en hun volgende grote klus in alle rust uit kunnen kiezen.

Als het zesde lid van de bende, de roekeloze Ghost, na een paar jaar gevangenisstraf weer vrijkomt, heeft hij enorme haast om een overval op een geldauto uit te voeren. Daar heeft hij zijn oude crew voor nodig en die kunnen geen nee tegen hem zeggen, want hij heeft jaren zijn mond gehouden, zijn tijd uitgezeten en niemand verraden.

Het is een gevaarlijke overval waarbij ze al hun vernuft en een grote dosis lef moeten inzetten, maar de potentiële buit is dan ook enorm. De planning verloopt zonder grote problemen.
 
Wat de heren echter niet weten is dat de ervaren rechercheur Jack Welles (Matt Dillon) hen op de hielen zit en er staan de overvallers dan ook meerdere vervelende verrassingen te wachten.

Takers is een vlotte film met veel beweging, een paar mooie overvallen en een meer dan spectaculaire achtervolging te voet door de straten van Los Angeles.

Naast Walker en Dillon zien we Zoe Saldana (Avatar) en Hayden Christenson (Jumper). Al met al een meer dan respectabele cast in een uitstekende actietopper in de stijl van The Town. Huren !!!

Cast: Matt Dillon en Zoe Saldana.
Genre: Actie/Misdaad
 
 
 
Te huur vanaf: 15 maart 2011
 
Als Travis Hunt (Adrien Brody) plotseling zijn baan verliest is er een directe behoefte om snel geld te verdienen. Bij gebrek aan regulier werk valt zijn oog op de advertentie waarin proefpersonen worden gezocht voor een gedragsexperiment. Hij kan maar liefst 1000 dollar per dag verdienen en met een duur van twee weken tikt dat lekker aan.

Tijdens het intakegesprek maakt hij kennis met Michael Barris (Forest Whitaker), een nette aimabele man die het geld ook hard nodig heeft. Ze worden beide geselecteerd en naar een afgelegen locatie vervoerd waar ze ingezet worden in een gevangenissimulatie. Travis moet zijn twee weken als gevangene doorbrengen, Michael krijgt de rol van bewaker toebedeeld.

In eerste instantie verloopt alles vrij gemoedelijk, maar als er discussie ontstaat over de regels beginnen de conflicten tussen beide groepen. De normaal rustige Michael werpt zich daarbij op als de leider van de cipiers en vreemd genoeg en geheel tegen zijn natuur in kiest hij voor een mensonterende aanpak...

De mensheid heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot een beschaafd ras, maar onder het oppervlak zit nog steeds een primitieve overlevingsdrang die er niet altijd even mooi uit ziet. Dat is het uitgangspunt voor de Amerikaanse remake van de spraakmakende Duitse film Das Experiment. Adrien Brody is geweldig als de opstandige leider van de gevangenen, maar de glansrol is zoals zo vaak voor Forest Whitaker. Absoluut een aanrader...
Cast: Adrien Brody en Forest Whitaker.
Genre: Speelfilm/Thriller
 
 
Te huur vanaf: 15 maart 2011
Peter Highman (Robert Downey Jr.) is blij dat hij naar huis mag, want zijn vrouw Sarah (Michelle Monaghan) moet over een paar dagen bevallen en dat is een gebeurtenis die hij voor geen goud wil missen.

Peter heeft echter geen rekening gehouden met het feit dat hij het pad kruist van Ethan Tremblay (Zack Galifianakis). Ethan is op zich geen verkeerd persoon, maar hij is onhandig en opdringerig en dat brengt Peter vrijwel direct in de problemen. Beide heren worden dan ook na een ongelukkig incident het vliegtuig uitgezet. Vliegen is dus geen optie meer, want ze komen daardoor op de zwarte lijst te staan en een andere vlucht zit er vanaf dat moment niet in.
 
Tot overmaat van ramp is Peter ook nog eens zijn portefeuille kwijt en zonder geld en rijbewijs zit er niets anders op dan samen met zijn kwelgeest de rit naar Los Angeles te maken…

In het klassieke komische duo is Robert Downey Jr. hier de aangever en de rol van grappenmaker is weggelegd voor Zack Galifianakis. Die had zijn grote doorbraak met The Hangover, en die rol doet hij hier deels nog een dunnetjes over. Lekker herkenbaar dus...

Cast: Robert Downey Jr. en Zach Galifianakis
Genre: Komedie
 
 


Te huur vanaf: 22 maart 2011

Scott Pilgrim (Michael Sera) is de bassist van Sex Bob-omb en als muzikant scoor je over het algemeen wel goed bij het andere geslacht. Tijdens een feest valt Scott’s oog op de mysterieuze Ramona. Ramona brengt wel wat bagage mee, want zij heeft een aantal zeer gewelddadige exvriendjes die stuk voor stuk niet blij zijn met haar nieuwe vriend. Scott moet het tegen al deze exen opnemen voordat hij zijn relatie met Ramona naar het volgende niveau kan tillen.

Kijk de trailer, die geeft je een goed beeld wat je van Scott Pilgrim Vs. The World kunt verwachten. Niet alledaags, maar wel heel leuk…

Cast: Michael Cera en Kieran Culkin. Genre: Actie/Komedie


Te huur vanaf: 22 maart 2011

Als baby is prinses Rapunzel gestolen uit het paleis van haar ouders en door heks Mother Gothel opgesloten in een verborgen toren. Ze droomt ervan om de toren te verlaten en die kans krijgt ze als Flynn, de knapste crimineel uit het koninkrijk, juist haar toren uitzoekt om zich in te verstoppen.

Na een onstuimige kennismaking maken ze de afspraak om uit de toren te ontsnappen en tijdens hun vlucht ontmoeten ze hilarische figuren en beleven ze een magisch avontuur. Classic Disney, maar wel gemaakt met hedendaagse technieken. Op Blu Ray ook in real 3D, prachtig als je de juiste apparatuur hebt...
Cast: Mandy Moore (stem), Ron Perlman (stem). Genre: Animatie/Familiefilm


Te huur vanaf: 22 maart 2011

Een paar weken nadat Tirza samen met haar vriend Choukri is vertrokken voor een reis door Namibië, heeft haar vader nog steeds niets van hen gehoord. Hij besluit een bericht niet af te wachten en vertrekt naar het Afrikaanse woestijnland om zijn dochter op te sporen.

Daar ontmoet hij tijdens zijn zoektocht de negenjarige Kaisa die haar lichaam aan hem te koop aanbiedt. Hij slaat haar aanbod af, maar treedt door het contact met haar wel binnen in haar wrede en bloederige wereld. Samen met haar ontdekt hij wat Tirza is overkomen… Verfilming van de succesvolle roman Tirza van Arnon Grunberg.

Regie: Rudolf van den Berg. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 22 maart 2011

Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn, Steve-O, Wee Man, Chris Pontius en Preston Lacy, wie kent ze niet? De heren hebben in Jackass 3, helaas niet in 3D, weer het nodige voor hun fans in petto, want ze gaan weer helemaal los. Je moet er iedere keer maar weer op zien te komen hoe je je beste vrienden zoveel mogelijk pijn en andere ellende aan kunt doen.

Wat dat betreft hebben we hier met een groepje genieën te maken, hoewel je je af moet vragen hoeveel hersencellen je mist als je hier vrijwillig mee instemt. Zonder enige twijfel een zeer waardig opvolger van de eerste twee bioscoopfilms…
Cast: Johnny Knoxville en Steve O. Genre: Actie/Komedie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.