Te huur vanaf: 30 november 2010
Als op een dag een Russische overloper een afdeling van de CIA binnen loopt, is agent Ted Winter (Liev Schreiber) nieuwsgierig met wie hij te maken heeft. De overloper is Vassily Orlov, het brein achter het legendarische KAprogramma waarbij Russische spionnen van kinds af aan als ‘sleepers’ in de Amerikaanse maatschappij worden ondergebracht.

Orlov vertelt over zijn werk en dat hij, nu hij binnenkort zal sterven aan kanker, wil helpen een aanslag op de Russische president te voorkomen.

  De agent die de aanslag uit gaat voeren is de goed getrainde Chenkov, ook wel luisterend naar de naam waaronder ze in Amerika is geïnfiltreerd, Evelyn Salt. Dat komt als een grote verrassing voor de ondervrager, want dat is niemand minder dan Evelyn Salt zelf. Salt (Angelina Jolie) beseft direct de gevolgen van deze onthulling en slaat op de vlucht. Vanaf dat moment hebben de veiligheidsdiensten nog maar twee prioriteiten. Bescherm de Russische president zolang hij op Amerikaans grondgebied is en veel belangrijker nog, vind Evelyn Salt !!!

Dit zijn de films waar we iedere maand op hopen dat we ze op het releaseschema tegen komen. Salt is alles wat we ons kunnen wensen. Niet alleen hebben we Angelina Jolie in een rol zoals alleen zij dat kan, we kunnen daarnaast genieten van een heerlijk spionageverhaal dat als een dwaas over je scherm heen raast. It doesn’t get much better than this...
Cast: Angelina Jolie, Liev Schreiber en Chiwetel Ejiofor.
Genre: Actie/Thriller
 
Te huur vanaf: 30 november 2010
 
Als Als Aaron Green (Jonah Hill), executive bij platenlabel Pinaccle bij zijn baas Sergio (Sean’P Diddy’ Combs) het idee neerlegt om Aldous Snow, een van de laatste echte rocksterren wiens carrière in verval is geraakt, te strikken voor het tienjarig jubileum van zijn memorabele concert in het Greek-theater in L.A., lijkt dat een schot in de roos.

Sergio ziet er wel wat in en als ook Aldous interesse toont krijgt Aaron de taak om hem in Londen op te halen. In Londen aangekomen merkt Aaron direct dat dit geen eenvoudige klus gaat worden, want aan een leven vol drank, drugs en vrouwen is Aaron niet gewend...

Goor, seks, vuil taalgebruik, it’s all rock-’n-roll. Dat is de Britse komiek Russell Brand echt op het magere lijf geschreven. Zijn personage is afkomstig uit het helaas zwaar onderschatte maar ook zeer grappige Forgetting Sarah Marshall, dus als je deze film leuk vindt, dan is dat gelijk de tip voor je volgende bezoek aan de videotheek.
 
Cast: Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne en Colm Meaney. Genre: Komedie
 
Te huur vanaf: 30 november 2010
 
De romance tussen de dromerige romantisch ingestelde vampier Edward (Robert Pattinson) en het mensenmeisje Bella (Kristen Stewart) zet zich voort, maar niet op de manier waarop beiden dat eigenlijk willen.

Edward wil dolgraag met Belle trouwen, maar zij vindt zich daarvoor nog veel te jong. Bella op haar beurt wil dat Edward een vampier van haar maakt zodat ze eeuwig samen kunnen zijn, maar dat is iets wat Edward haar niet aan wil doen.

Het leven van een vampier is geen pretje en ondanks zijn liefde voor haar wil hij deze stap nog niet zetten. Belle’s vader is niet bij met de obsessieve relatie tussen de twee en hij stimuleert de omgang met Jacob (Taylor Lautner), niet wetende dat ook daar de nodige gevaren aan vast zitten.

Na het toch iets tegenvallende New Moon is de Twilight- Saga met Eclipse weer op de goede weg. Eclipse zal door de ‘Twi-Hards’ weer even fanatiek opgevreten worden als de vampieren en weerwolven die er in te zien zijn.
 
Cast: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner.
Genre: Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 7 december 2010
In zijn eeuwendurende zoektocht naar een waardig opvolger van de legendarische tovenaar Merlijn denkt een van zijn leerlingen, de gedreven Balthazar Blake (Nicolas Cage), eindelijk een geschikte kandidaat te hebben gevonden.

De kleine Dave weet niet wat hem overkomt als hij bij toeval in het winkeltje van Balthazar terecht komt en daar betrokken raakt bij de strijd tussen Balthazar en Maxim Horvath (Alfred Molina), ook een van Merlijn’s leerlingen. Maxim is eeuwen geleden overgestapt naar het kwaad en hij wil Dave’s hulp om de almachtige tovenares Morgana Le Fey uit haar eeuwenoude gevangenis te bevrijden.

Balthazar wil haar met Dave’s hulp vernietigen en beide tovenaars weten hoe belangrijk de jongen is om hun doel te bereiken.
 
Het duurt nog bijna tien jaar voordat beide tovenaars de degens kruisen en de inmiddels groot geworden Dave (Jay Baruchel) gaat na enig aandringen zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg...

Jerry Bruckheimer en Nicolas Cage delen samen veel successen (The Rock, Con Air, Gone In Sixty Seconds en 2x National Treasure).

The Sorcerer’s Apprentice is de volgende in die lijn, want het is een heerlijke big budget avonturen/ actiefilm zoals we ze zo graag zien en waarvoor we graag een avond op de bank vrijmaken.

De gortdroge Jay Baruchel zagen we eerder dit jaar in het zeer leuke She’s Out Of My League.

Cast: Nicolas Cage en Jay Baruchel.
Genre: Actie/Avontuur
 
 
 
Te huur vanaf: 30 november 2010
 
Hoe bijzonder moet de beschrijving zijn van een van de bijzonderste films van de afgelopen jaren? Je wilt de lezer graag uitleggen wat ze van een film kunnen verwachten, maar je wilt ook weer niet teveel zeggen en dingen verraden/verpesten. We houden het dus kort...

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een dief, maar wel een heel bijzondere. Cobb heeft zich gespecialiseerd in het stelen van gedachten en binnen de wereld van bedrijfsspionage is die gave veel waard. Samen met zijn team specialisten dringt hij binnen in de dromen van zijn doelwit en probeert de gewenste informatie te bemachtigen. Voor zijn nieuwe opdracht echter is een andere aanpak nodig, want in plaats van het stelen van een gedachte, moet Cobb een gedachte bij iemand implanteren.

Dat vergt veel meer van het team, want waar ze doorgaans slechts één niveau in het onderbewuste af moeten dalen, is dit voor deze vorm van gedachtemanipulatie niet afdoende. Deze opdracht is complexer en moet tot in de puntjes gepland worden en iedere afwijking van dat plan brengt grote gevaren mee voor alle betrokkenen...

Voor Inception is regisseur Christopher Nolan (Memento, Batman Begins en The Dark Knight) weer heel diep gegaan, zowel qua verhaal als bij de visualisatie ervan. Bereid je voor op een ingenieus in elkaar gezette film die op de meest prachtige manier is vormgegeven met special effects (in beeld en geluid) die hun weerga niet kennen. Het is dan ook met recht een van dé titels van 2010...
Cast: Leonardi DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt en Ellen Page.
Genre: Sci-Fi/Thriller
 
 
Te huur vanaf: 30 november 2010
Huurlingeenheid The Expendables, bestaande uit Toll Road, Caesar, messenwerper Christmas (Statham), vechtvirtuoos Ying Yang (Li), wapenfanaat Gunner (Lundgren) en teamleider Barney Ross (Stallone), heeft door de jaren bewezen dat ze overal ter wereld hun mannetje kan staan in alle denkbare brandhaarden.

Via tussenpersoon Tool (Mickey Rourke) komen ze in contact met een man die zich Church noemt en die een gevaarlijke opdracht voor hen heeft. Deze Church (Bruce Willis) huurt de mannen in om op een eiland in de golf van Mexico een dictator uit te schakelen, maar dat betekent wel dat het zestal het op moet nemen tegen een goed getraind leger met enorme vuurkracht...

Wie had ooit kunnen verwachten dat er zoveel actiegeweld voor een enkele film bijeen gebracht kon worden.
 
Sylvester Stallone heeft van al zijn contacten gebruik gemaakt om een megaactiecast bijeen te brengen.

Oké, de rollen van Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger zijn maar beperkt, maar het is heerlijk om ze samen met Stallone in een ruimte te zien. Het draait in deze film om niets meer dan om de overtreffende trap van explosief geweld.

De heren hebben in hun carrière bewezen dat ze met het actiegenre perfect uit de voeten kunnen en Stallone, die ook de regie voerde, laat zijn collega’s precies dat doen waar ze goed in zijn. The Expendables is actie met een hoofdletter A...

Cast: Sylvester Stallone en Jason Statham
Genre: Actie
 
 


Te huur vanaf: 30 november 2010

Na al zijn avonturen is het leven van Shrek in rustig vaarwater gekomen. Iedere dag is hetzelfde en Shrek heeft stiekem heimwee naar de tijd waarin de dorpelingen nog echt bang voor hem waren. In een zwak moment sluit hij een deal met Repelsteeltje, maar Shrek vergeet de kleine lettertjes in het contract te lezen en dat heeft verschrikkelijke gevolgen...

Aan het einde van Shrek Forever After verschijnt traditioneel voor het oude Hollywood de woorden The End op je beeldscherm. Dit was dan ook de vierde en tevens laatste film uit de serie en Shrek neemt met opgeheven hoofd afscheid.

Cast: Cast: Cameron Diaz (stem) en Eddy Murphy (stem). Genre: Animatie


Te huur vanaf: 7 december 2010

Een vijftig jaar oude brief in de muur van Julia’s huis brengt de Amerikaanse Sophie (Amanda Seyfried) op het spoor van een oude romance tussen de Engelse Claire (Vanessa Redgrave) en haar minnaar Lorenzo Bartolini. Ze besluit de brief te beantwoorden en zo raakt ze betrokken bij de liefdesgeschiedenis die ook haar eigen leven voorgoed zal veranderen.

Letters To Juliet is een film waar vrouwen bij weg kunnen dromen. De makers hebben er dit keer ook een komisch aspect in verwerkt. De man waar Amanda Seyfried naar op zoek gaat heeft namelijk een in de regio zeer veel voorkomende naam...

Cast: Amanda Seyfried, Vanessa Redgrave Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 7 december 2010

Het verhaal van A Christmas Carol hoeven we niet meer uit te leggen, dat is onderhand wel bekend. Wat we wel uit willen leggen is wat deze versie zo bijzonder maakt. Ten eerste natuurlijk de aanwezigheid van Jim Carrey en een keur van andere bekende Hollywood-sterren, zij het in getekende vorm. De animaties zijn één op één te vergelijken met het zeer succesvolle The Polar Express, toevallig ook een kerstfilm. Het extraatje zit ‘m in het feit dat deze versie ook in 3D te bewonderen is. Je moet er wel speciale apparatuur voor hebben, maar neem van ons aan dat het de investering waard is...
Cast: Jim Carrey, Colin Firth en Gary Oldman. Genre: Animatie


Te huur vanaf: 7 december 2010

Een voor een vallen ze uit de lucht, de sprong nauwelijks overlevend, want hun parachutes zijn pas op het laatste moment open gegaan. Geen van allen weten ze waar ze zijn, waarom ze er zijn en hoe ze er zijn gekomen. Ineens worden ze aangevallen door vreemde wezens. De zelfaangestelde leider Royce (Adrien Brody) trekt hieruit de conclusies dat ze zich in een jachtgebied bevinden en dat zij de prooi zijn waarop wordt gejaagd. Na een tweetal uitstapjes tegen aliens keert de Predatorsfranchise terug naar de strijd tussen mens en roofdier, zij het ook buitenaards.
Cast: Adrien Brody en Laurence Fishburne. Genre: Actie/Sci-Fi
 
1 Iron Man 2
Sci-Fi/Actie
2 Robin Hood
Avontuur
3 Brooklyn's Finest
Misdaad/Actie
4 Dossier K
Misdaad/Thriller
5 Law Abiding Citizen
Thriller
6 Wolf
Actie/Misdaad
7 The Back-up Plan
Romantiek/Komedie/Humor
8 The Fourth Kind
Suspense-Thriller
9 A Nightmare On Elm Street
Thriller/Horror
10 Prince Of Persia: The Sands Of Time
Avontuur
11 Toy Story 3
Familiefilm/Animatie
12 How To Train Your...
Familiefilm/Avontuur
13 Cop Out
Komedie/Actie
14 Old Dogs
Komedie/Familiefilm
15 Streetdance 3d
Speelfilm
16 She's Out Of My L...
Komedie/Humor
17 The Immortal
Misdaad
18 Beyond A Reasonab...
Thriller
19 Repo Men
Thriller/Actie
20 The Ghost Writer
Thriller/Speelfilm
21 Bo
Speelfilm
22 Clash Of The Tita...
Avontuur
23 Shutter Island
Suspense-Thriller
24 Date Night
Misdaad/Komedie
25 The Bounty Hunter
Komedie/Humor
 
26 Mirrors 2
Horror
27 Killers
Komedie/Actie
28 Remember Me
Speelfilm
29 Green Zone
Actie
30 Stomp The Yard 2:...
Speelfilm
31 Bad Lieutenant
Misdaad
32 The Road
Rampenfilm/Speelfilm
33 From Paris With L...
Misdaad/Actie
34 Percy Jackson & T...
Avontuur
35 The Book Of Eli
Avontuur
36 Valhalla Rising
Avontuur/Actie
37 Furry Vengeance
Komedie
38 Legion
Actie
39 The Last Song
Romantiek/Speelfilm
40 30 Days Of Night:...
Thriller/Horror
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.