Te huur vanaf: 23 november 2010
Een ‘toevallige’ ontmoeting op het vliegveld brengt internationaal geheim agent Roy Miller in contact met de schattige, licht naïeve June Havens (Cameron Diaz).

Ze kletsen wat en voordat June er erg in heeft, staat ze midden in een korenveld met een neergestort vliegtuig achter zich. Als ze weer wakker wordt, ligt ze in haar eigen bed en heeft ze een verhaal te vertellen dat bijna niemand gaat geloven. Wie haar wel geloofd, is CIA-agent Fitzgerald (Peter Sarsgaard), een van Roy’s collega’s binnen de geheime dienst waarvoor hij June uitdrukkelijk heeft gewaarschuwd.
  “Wat ze ook tegen je zeggen, geloof ze niet en wat je ook doet, stap niet bij deze mensen in de auto. Hoe vaker ze tegen je zeggen dat je veilig bent, des te meer je leven in gevaar is”. June slaat deze waarschuwing echter in de wind en op dat moment komt Roy in actie voor een spectaculaire bevrijdingsactie.

Knight And Day is een heerlijke film met twee hoofdrolspelers waar je als filmmaker alleen maar van kan dromen om ze samen te mogen gebruiken. De kracht van een goede actie-komedie zit ‘m naast veel actie voornamelijk in de chemie tussen de twee hoofdrolspelers en dat zit bij Tom Cruise en Cameron Diaz wel goed.

Het resultaat is een soort Mission Impossible, maar dan aangevuld met een flink aantal hilarische one-liners van Cruise. Zonder enige twijfel een van de top 3 in dit najaar die het gevecht aan moet gaan met Salt en Inception...
Cast: Tom Cruise, Cameron Diaz en Peter Sarsgaard.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 23 november 2010
 
Na zijn geboorte op een strand in Californië, kruipt Sammy de schildpad geheel conform zijn instinct naar zee.

Dat is het begin van de lange tocht die alle zeeschildpadden af moeten leggen en tijdens die tocht leert hij de liefde van zijn leven kennen. Hij raakt haar helaas ook weer snel kwijt, maar hij blijft hopen haar ooit weer tegen te komen en dan zal hij haar nooit meer uit het oog verliezen.

Samen met zijn vriendje Ray beleeft Sammy grote avonturen. Hij vecht met piranha’s, ontsnapt aan een roofvogel en gaat op zoek naar een mysterieuze geheime doorgang. Dan, op een dag, na tal van spannende avonturen vindt hij zijn grote liefde terug en ook zij was hem nooit vergeten...

Sammy’s Avonturen toont ons prachtige animatie die op blu ray ook in het superieure 3D-formaat te bewonderen is. Daar heb je dan wel speciale apparatuur voor nodig. Ook zonder de 3D-ervaring is dit een heerlijke familiefilm waar jong en oud van kan genieten.
 
Cast: Melanie Griffith (stem) en Tim Curry (stem).
Genre: Animatie
 
Te huur vanaf: 23 november 2010
 
Het leven is niet altijd leuk als je groot, lomp en onhandig bent en ook nog eens bent uitgerust met enorm grote oren. Op zich heeft Deense Dog Marmaduke daar niet zo heel veel problemen mee, maar als hij met het gezin mee verhuist naar Californië, komt hij ineens in een heel andere wereld terecht.

Net als op school is het op de speelweide zien en gezien worden en de wereld is ook daar onderverdeeld in kliekjes. Leider van de speelweide is de agressieve Dobermann Bosco en die laat heel duidelijk blijken dat Marmaduke het niet moet wagen om ook maar met een scheef oog naar zijn vriendin Jezebel te kijken.

Marmaduke is een heerlijke familiefilm. De hoofdrol is weggelegd voor Deense Dog Marmaduke, geweldig van stem voorzien door de altijd heel droge Owen Wilson. Het eindresultaat spreekt een hele brede doelgroep aan, iets wat werd bevestigd door een uitstekend resultaat in de bioscoop waar Marmaduke de veel bekendere tweede Cats & Dogs-film ver achter zich liet.
 
Cast: Owen Wilson (stem) en Kiefer Sutherland (stem).
Genre: Familiefilm/Komedie
 
 
Te huur vanaf: 23 november 2010
In een mystieke wereld wonen vier naties die allemaal één van de vier elementen, water, aarde, lucht en vuur, beheersen. In die wereld wordt de persoon die alle vier de elementen beheerst, de Avatar, als een soort van Messias gezien en naar zijn komst wordt inmiddels al weer meer dan honderd jaar uitgekeken.

De Vuurnatie is namelijk op oorlogspad en niets en niemand kan hun oorlogsmachine stoppen. Als er plotseling een ‘airbender’ ten tonele verschijnt, beseft iedereen dat deze jongen mogelijk de nieuwe Avatar zou kunnen zijn. Hij is daarmee een grote bedreiging voor Lord Ozai, de leider van de Vuurnatie. Ook diens zoon, de ambitieuze prins Zuko, zoekt naarstig naar de Avatar om zo een plek naast zijn vader waardig te zijn.
 
Zuko’s eerzucht is zo groot dat ook hij een geducht tegenstander is voor de nog jonge Avatar. Die moet namelijk nog veel leren voordat hij sterk genoeg is om het tegen de Vuurnatie op te nemen in een poging de vrede tussen de naties te herstellen.

Deze op de tekenfilmserie gebaseerde film is een van de grootschaligste projecten van dit filmjaar. Het budget is hier niet besteed aan dure acteurs, maar volledig gebruikt om er een zo mooi mogelijk spektakel van te maken.

In de bioscoop was hij ook beschikbaar in 3D, maar deze film is in 2D al zo mooi dat we dat op DVD en Blu Ray niet direct zullen missen.

Cast: Jackson Rathbone.
Genre: Actie/Avontuur
 
 
 
Te huur vanaf: 16 november 2010
 
Omdat hun vriend Linus terminaal ziek is, besluiten zijn vrienden Windows (Jay Baruchel), Hutch (Dan Fogler) en Eric om hun gezamenlijke jeugddroom eindelijk uit te laten komen. Ze zijn allemaal giga Star Wars-fans en de Skywalker Ranch van hun held George Lucas is altijd een plek geweest die ze absoluut willen bezoeken.

Met de première van de nieuwe Star Wars-film The Phantom Menace een aantal maanden verwijdert, bestaat de kans dat Linus deze nieuwe mijlpaal in de filmgeschiedenis niet meer kan zien en dat is nog een reden voor een heuse road trip.

Nu wordt de ranch, zeker zo kort voor het verschijnen van de nieuwe episode, zeer goed bewaakt en ze hebben dus alle hulp nodig om hun plan ten uitvoer te brengen, zelfs van de man die wereldwijd gezien wordt als de belichaming van de Star Trek-serie, de gruwel van iedere Star Wars-fan. Als ze hun doel eenmaal hebben bereikt en ze de schatkist van George Lucas voor het grijpen hebben, beseffen ze dat deze trip veel meer voor hen betekent dan de jacht op The Phantom Menace...

Kort voordat hij groots doorbrak met She’s Out Of My League, How To Train Your Dragon (stem) en The Sorcerer’s Apprentice leverde Jay Baruchel het heel grappige Fanboys af. Deze film is echt een must voor iedereen die ooit zijn hart aan een film of genre heeft verpand, want de liefde voor Star Wars druipt er echt van af en je kunt het als Star Wars-fan niet maken hem niet te gaan kijken.
Cast: Jay Baruchel, Kristen Bell, Seth Rogen en Danny Trejo.
Genre: Komedie
 
 
Te huur vanaf: 23 november 2010
De twaalfjarige Dre Parker (Jaden Smith) is niet echt gelukkig als hij met zijn moeder wegens haar nieuwe baan moet verhuizen van Detroit naar het verre China.

In Beijing aangekomen treft hij er een geheel andere wereld en een taal waar hij maar weinig van begrijpt. Op school wordt hij gelijk gepest en flink hard aangepakt door een paar van de stoere jongens. Dat wordt alleen maar erger als hij bevriend raakt met Meiying, want daar zijn de jongens ook niet van gediend.

Dre kan eigenlijk maar weinig terug doen en meer dan het uitdelen van wat plaagstootjes komt hij niet. Dat levert hem een paar keer een flink pak slaag op. Bij een van deze afranselpartijen komt huismeester Mr. Han (Jackie Chan) tussenbeide.
 
Die neemt de kleine tengere Dre onder zijn hoede en bereidt hem voor op een kung fu-toernooi waartoe beiden zich hebben laten verleiden.

Toen bekend werd dat er een remake gemaakt zou worden van klassieker The Karate Kid, was niet iedereen even enthousiast. Onterecht, want de nieuwe Kid deed het uitstekend in de bioscoop en wie de film gezien heeft, zal beamen dat hij op geen enkel vlak onder doet voor het origineel uit 1984.

Als iemand het bewijs is van de bewering dat talent in de genen zit, dan is dat Jaden Smith, die hier laat zien dat hij een van de grote acteurs van de toekomst is. Er is daarnaast een goede chemie met Jackie Chan en samen maken ze van deze film een uitermate prettige filmbelevenis

Cast: Jaden Smith en Jackie Chan.
Genre: Actie
 
 


Te huur vanaf: 16 november 2010

Om een felbegeerde baan te kunnen krijgen, hebben acht kandidaten zich door een vergaand selectieproces heen geworsteld. Alles komt nu neer op een laatste test, een laatste examen en stuk voor stuk zijn ze extreem gemotiveerd om ook deze uitdaging tot een goed einde te brengen.

Er zijn slechts een paar regels en wie zich daar niet aan houdt, wordt zonder pardon gediskwalificeerd, dus ze scherpen hun zintuigen en beginnen nietsvermoedend aan wat voor velen de ultieme test van hun leven gaat worden. Exam is een aparte en gewaagde film. Helemaal niet verkeerd!
Regie: Stuart Hazeldine. Genre: Speelfilm/Thriller


Te huur vanaf: 16 november 2010

In Hong Kong aangekomen voorziet Ip Man in zijn levensonderhoud door les te geven in Wing Chun, maar de techniek is nog te onbekend om genoeg pupillen aan te trekken. Dat verandert als Ip Man in een gevecht Wong Leung verslaat. Wong is zo onder de indruk van deze techniek dat hij zijn vrienden bijeen brengt om bij Ip Man te komen trainen.

Hij trekt daarmee de aandacht van de meesters van andere disciplines en Ip Man moet de nodige gevechten leveren om hun respect te verdienen. Gaandeweg groeit de populariteit van Wing Chun tot in 1956 Wong een nieuwe pupil bij Ip Man introduceert, de talentvolle Bruce Lee...

Regie: Wilson Yip. Genre: Actie


Te huur vanaf: 16 november 2010

Omdat haar ouders een tijdje door Europa reizen moet Ryan een paar weken bij haar opa Bill (Christopher Lloyd) doorbrengen. Het is een hele verandering van het stadse Boston naar de wildernis van Montana en daar is Ryan in eerste instantie helemaal niet blij mee. Dat verandert als ze kort na haar aankomst een prachtige, maar gewone wolfshond vinden.

Het logo van Walt Disney zou op Call Of The Wild niet misstaan. Het is een leuke familiefilm zoals Disney ze doorgaans maakt en zeker met de winter voor de boeg is dit een heerlijke film voor bij een brandende open haard.
Cast: Christopher Lloyd Genre: Avontuur/Drama


Te huur vanaf: 16 november 2010

Doorgewinterd misdadiger Charlie Valentine wil nog een keer een laatste grote slag slaan, maar hij kiest helaas de verkeerde klus om zijn carrière mee te beëindigen. Zijn crew wordt tot op de laatste man toe uitgemoord en voor Charlie is er geen andere keuze dan op de vlucht te slaan.

Zijn werkgever, maffiabaas Rocco, en tevens doelwit van de laatste klus, neemt hem dat niet in dank af en zet alle beschikbare middelen in om Charlie op te sporen en ter verantwoording te roepen. Een prima misdaadfilm deze Charlie Valentine, met Raymond J. Barry, James Russo en Tom Berenger...
Cast: James Russo, Tom Berenger en Keith David. Genre: Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.