Te huur vanaf: 9 november 2010
‘In 1972 werd een elite-eenheid door een militaire rechtbank naar de gevangenis gestuurd voor een misdaad die ze niet hadden gepleegd.

Deze mannen ontsnapten direct uit een zwaar beveiligde gevangenis en duiken onder in Los Angeles. Tegenwoordig, nog steeds gezocht door de regering overleven ze als huurlingen. Als je een probleem hebt, als niemand anders je kan helpen en je kunt ze vinden, misschien kun jij dan het A-Team inhuren’...

Hannibal (Liam Neeson), Face (Bradley Cooper), Murdock (Sharlto Copley uit
District 9) en B.A. Baracus zijn terug van weggeweest.

  Bij de verfilming van The A-Team liep men een beetje het risico dat het zeer brave karakter van de serie, Hannibal en zijn vrienden schoten wel met scherp, maar er ging bijna nooit iemand dood, negatief zou werken op het grote publiek, maar dat was gelukkig niet het geval.

Eigenlijk moet je de serie gewoon laten voor wat ie was en deze film gewoon benaderen als een geheel nieuwe topper in het actiegenre. Wie er op die manier tegenaan kijkt, staat een hele leuke film te wachten, want actie krijgen we in overvloed te zien. Natuurlijk zijn de bekende elementen uit de serie, zoals B.A.’s vliegangst, wel in het verhaal verwerkt. Het is dus wel degelijk herkenbaar voor alle fans, maar dat is dan ook het enige wat ons aan dat stuk televisienostalgie doet denken. Weg met al dat brave gedoe, The A-Team kicks ass...
Cast: Liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel en Patrick Wilson
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 2 november 2010
 
Bouwopzichter Dan Sanders (Brendan Fraser) dacht dat hij een klein aantal luxe huizen moet bouwen in een prachtige bosrijke omgeving, maar als hij halverwege is, krijgt hij te horen dat dit slechts de eerste fase is van een vier jaar durend plan waarbij bijna het gehele bos tegen de vlakte gaat om ruimte te maken voor een complete woonwijk.

Daar zijn de inwoners van Rocky Springs het niet mee eens en zij krijgen in hun protest de hulp van de echte bewoners van het gebied, de wilde dieren. Die voeren een waar schrikbewind om Dan en zijn bouwers ervan te overtuigen dat ze het bos maar beter met rust kunnen laten en ze treiteren hem net zo lang totdat Dan zich gewonnen geeft...

Brendan Fraser heeft door zijn rol in George Of The Jungle wel wat ervaring met intelligente dieren en die ervaring komt hem hier goed van pas. Het de perfecte familiefilm waar ook de kleintjes redelijk in mee kunnen komen, want naast de Engelse versie is er ook een Nederlandse dub beschikbaar.
 
Cast: Brendan Fraser, Brooke Shields, Ricky Garcia, Ken Jeong.
Genre: Familiefilm/Komedie
 
Te huur vanaf: 2 november 2010
 
Als Viking stelt de kleine Hiccup niet veel voor. Hij is vergeleken met zijn vader, Vikingleider Stoick (stem: Gerard Butler), maar een mager scharminkel en waar hij ook verschijnt, er gaat altijd wel iets mis.

Hiccup zelf droomt er van om een echte Viking te worden en dat betekent dat hij net als al zijn voorvaderen een drakendoder moet worden. Zijn eerste serieuze poging brengt hem in contact met een mythische Night Fury-draak met wie hij een hechte vriendschap sluit.

Hiccup ontdekt al snel dat draken en mensen helemaal geen vijanden hoeven te zijn, maar hij heeft nog een lange weg te gaan om de leden van zijn stam hiervan te overtuigen. Samen met Disney en Pixar lukt het de talentvolle mensen van Dreamworks keer op keer om binnen het animatiesegment met originele en prachtig gemaakte familiefilms op de proppen te komen.

Deze peperdure film groeide uit tot een internationaal succes en van dat succes kunnen we nu in de huiskamer gaan genieten.
 
Cast: Gerard Butler (stem) en Jonah Hill (stem).
Genre: Animatie/Familiefilm
 
 
Te huur vanaf: 2 november 2010
Het bedrijf The Union is er in geslaagd om voor alle organen en andere vitale lichaamsdelen een kunstmatige equivalent te creëren en tegen betaling kan iedereen zijn leven kunstmatig verlengen of vergemakkelijken.

Er hangt echter wel een heel hoog prijskaartje aan en als je de rente en aflossing niet meer kunt betalen, dan komen de repo-men van het bedrijf je opzoeken om hun product terug te halen door het geleverde letterlijk uit je lijf te snijden. Samen met vriend Jake (Forest Whitaker) klaart repo-men Remy (Jude Law) de meest lastige en bloederigste klussen.

Als zodanig zijn ze een belangrijk repo-team voor hun baas, de puur zakelijk denkende Frank (Liev Schreiber).
 
Als Remy bij een klus geëlektrocuteerd wordt door een defecte defibrillator, en alleen kan overleven door een peperduur Union-hart aan te schaffen, krijgt hij de kans zich beter in zijn klanten te verplaatsen. Hij weet bij voorbaat dat hij dat onmogelijk kan betalen en het is dus gewoon wachten tot het moment komt dat een of meerdere collega’s bij hem op de stoep staan...

De medische wetenschap doet grote stappen, maar laten we hopen dat het nooit zover zal komen als wat we in Repo Men te zien krijgen. Het zal niemand verbazen dat dit bij vlagen een redelijk bloederige film is. Spannend is hij ook en op sommige momenten zeer gewelddadig.

Cast: Jude Law en Forest Whitaker
Genre: Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 9 november 2010
 
De zijn twee jaar verder en Carrie (Sarah Jessica Parker) en Mr. Big (Chris Noth) hebben de eerste jaren van hun huwelijk er op zitten. Er is eigenlijk niet zo heel erg veel veranderd, maar toch begint vooral Carrie zich ongerust te maken over hoe ze de komende 30 jaar nog door gaan brengen.

Big begint een beetje huiselijk te worden en dat is voor de vrijgevochten Carrie toch een angstig voorteken van een mogelijk heel saai en gezapig leven. Net op het moment dat ze hierdoor in een dipje terecht komt, komt Samantha (Kim Cattrall) met goed nieuws. Een steenrijke sjeik heeft haar uitgenodigd om een week in zijn walgelijk luxe hotel in Abu Dhabi door te brengen en Samantha zal Samantha niet zijn als ze naast Carrie ook voor Charlotte (Kristin Davis) en Miranda (Cynthia Nixon) een plekje heeft bedongen.

Sex and The City 2 heeft dit keer minder met The City te maken en ook het seks-gedeelte is wat minder expliciet. Toch laten Carrie en haar vriendinnen de kijkers niet in de steek. De film is een continue modeshow van de meest fleurige creaties die op het moment van filmen in alle onbetaalbare winkels te koop waren en dat is altijd een van de kenmerken van de succesformule geweest.

Het is dan ook niets dan luxe wat de film uitstraalt en iedereen zwijmelt weg bij wat de dames allemaal mogen ondergaan. Sex And The City 2 zal meer dan deel 1 en de serie vooral het vrouwelijke publiek in extase weten te brengen.
Cast: Sarah Jessica Parker, Kristin Stewart, Kim Catrall en Cynthia Nixon.
Genre: Komedie/Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 26 oktober 2010
Nu Andy naar de universiteit gaat krijgt hij van zijn moeder de keus om zijn speelgoed op zolder te stallen of weg te geven, want dan kunnen andere kinderen er nog veel plezier aan beleven.

Door een misverstand komen alle bekende figuren niet op zolder, maar in kinderdagverblijf Sunnyside terecht en daar begint een heel nieuw speelgoedleven. In eerste instantie lijkt het de perfecte plek, want speelgoed is er om mee gespeeld te worden en dat is voor Andy’s spulletjes al weer een paar jaar geleden. Helaas is de werkelijkheid anders, want Sunnyside wordt geterroriseerd door een brutale dictator.

Ze worden er door wilde kinderen bruut behandeld en uit elkaar getrokken en het lijkt erop dat geen enkel speelgoed daar een lang en gelukkig leven kan leiden.
 
Gelukkig is het Woody, die in eerste instantie mee mocht naar de universiteit, gelukt om zich bij zijn oude vrienden te voegen en onder zijn leiding besluiten ze uit deze hel te vluchten, maar dat is niet helemaal zonder gevaar...

Met Toy Story 3 scoort Disney/Pixar zijn zoveelste megahit op rij en dat is al een klasse apart. Alle bekende figuren/stemmen zijn terug en er komen weer een paar leuke nieuwe bij, waarvan de verwijfde Ken, vocaal vormgegeven door Michael Keaton er bovenuit steekt.

Het verhaal bevat weer alle denkbare emoties en dat gecombineerd met prachtige animatie en humor voor jong en oud is dit weer een waar genot om keer op keer te bekijken. aan Disney over...

Cast: Tom Hanks (stem) Tim Allen (stem).
Genre: Animatie
 
 


Te huur vanaf: 2 november 2010

Voor Helen is haar eerste keer een droom waar ze zich heel veel van voorstelt. Samen met haar vriendje, footballspeler Stanford, moet haar eerste seksuele ervaring er een zijn om nooit meer te vergeten. Als ze ontdekt dat de heren van het football-team uit bijgeloof alle maagden van de klas ‘af willen werken’, besluit ze samen met haar vriendinnen de heren een lesje te leren.

Seks, seks en nog eens seks, dat is de basis van deze leuke highschool-komedie. Er zit flink wat spermahumor in en af en toe voel je gewoon plaatsvervangende schaamte, dus dat betekent dat de grappen goed zijn geslaagd...

Cast: Amy Adams en Matthew Goode Genre: Komedie/Humor/Romantiek


Te huur vanaf: 2 november 2010

Storm Warriors, de spectaculaire verfilming van Andrew Lau’s meesterwerk Stormriders, is een bijzonder fantasy-actie avontuur dat nieuwe normen stelt. Het is een epos over echt heldendom en zinderende hartstocht en een ode aan de oosterse vechtkunst, weergegeven in kunstzinnige perfectie.

De succesvolle regisseurs Oxide en Danny Pang (Bangkok Dangerous) presenteren in adembenemende beelden en furieuze vechtscènes een martial-arts filmbelevenis van uitzonderlijke klasse!

Regie: Oxide Pang Chun en Danny Pang Genre: Actie/Avontuur


Te huur vanaf: 2 november 2010

De overwerkte Juliette (Patricia Clarkson) reist naar Cairo om daar een paar dagen met haar man Mark door te brengen. Daar aangekomen treft ze niet hem, maar Tareq aan, een voormalig lid van Mark’s staf bij de VN.

Mark zit namelijk vast in Gaza en het kan wel enkele dagen tot weken duren voordat hij zijn weg terug vindt naar de Egyptische hoofdstad. Tareq, een aantrekkelijke en charmante man, is gevraagd haar een beetje rond te leiden. Naarmate de dagen verstrijken is het bijna onvermijdelijk dat de twee zich steeds meer tot elkaar aangetrokken voelen en er ontstaat een onmogelijke romance...
Cast: Patricia Clarkson. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 2 november 2010

Tijdens een logeerpartij op de boerderij van hun oom Hans en hun bijna even oude neef Jaap horen Tom en Mirjam over een eeuwenoude legende over een spookslot dat ergens in de buurt van de boerderij moet staan. Een liefdesdrama is de oorsprong van het gerucht dat het er zou spoken.

Tijdens hun ontdekkingstocht komen ze in contact met de smokkelaarbende waar rechercheur Barninkhof al enige tijd op jaagt. Als Tom, nadat niemand hem wil geloven dat hij iemand in het slot heeft gezien, alleen met Snuf op onderzoek uitgaat, vindt Snuf een spoor. Een spoor dat leidt naar een geheime gang… en naar de smokkelaars.
Cast: Miley Cyrus, Greg Kinnear, Kelly Preston. Genre: Speelfilm/Romantiek
 
1 Law Abiding Citizen
Thriller
2 Beyond A Reasonable Doubt
Thriller
3 Green Zone
Actie
4 Robin Hood
Avontuur
5 The Immortal
Misdaad
6 Cop Out
Komedie/Actie
7 De Gelukkige Huisvrouw
Speelfilm
8 Prince Of Persia: The Sands Of Time
Avontuur
9 The Ghost Writer
Thriller/Speelfilm
10 Killers
Komedie/Actie
11 The Losers
Actie
12 Remember Me
Speelfilm
13 The Back-up Plan
Romantiek/Komedie/Humor
14 Date Night
Misdaad/Komedie
15 I Hope They Serve...
Komedie
16 The Book Of Eli
Avontuur
17 From Paris With L...
Misdaad/Actie
18 Death At A Funera...
Komedie
19 Dear John
Speelfilm
20 Old Dogs
Komedie/Familiefilm
21 The Bounty Hunter
Komedie/Humor
22 Clash Of The Tita...
Avontuur
23 Kick-ass
Komedie/Actie
24 When In Rome
Komedie/Romantiek
25 Secret Defense
Thriller
 
26 Leap Year
Romantiek/Komedie/Humor
27 Percy Jackson & T...
Avontuur
28 Our Family Wedd...
Komedie
29 Bad Lieutenant
Misdaad
30 Millennium 3: Ger...
Thriller
31 Zwart Water
Suspense-Thriller
32 Legion
Actie
33 The Last Song
Romantiek/Speelfilm
34 I Love You Philli...
Speelfilm/Komedie
35 Solomon Kane
Avontuur
36 Alice In Wonderla...
Familiefilm
37 Case 39
Suspense-Horror/Thriller
38 Valentine's Day
Komedie/Romantiek
39 The Road
Rampenfilm/Speelfilm
40 Shutter Island
Suspense-Thriller
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.