Te huur vanaf: 14 oktober 2010
Zeker in een gewelddadige wijk als Brooklyn is het beroep van politieman gevaarlijk werk. Agenten worden slecht betaald en de waardering van zowel het publiek als van de politietop is soms ver te zoeken.

Voor rechercheur Sal Procida (Ethan Hawke) is vooral het magere salaris een probleem. Hij wil in een betere buurt een huis kopen voor zijn gezin, maar de financiële middelen ontbreken hem. Als eerlijk politieman krijgt hij het benodigde geld nooit bij elkaar en om die reden buigt hij de wet soms een beetje zijn kant op en hij pakt alles wat hij tegen komt om wat bij te verdienen.
  Clarence Butler (Don Cheadle) heeft andere problemen. Hij is inmiddels zo lang undercover dat de scheidslijn tussen zijn werk en die andere wereld steeds dunner wordt. Voor agent Eddie Dugan (Richard Gere) is het allemaal bijna voorbij. Hij heeft nog een week tot zijn pensioen en dat is hem zoveel waard dat hij geen enkel risico meer neemt. Alle drie proberen ze hun hoofd boven water te houden en alle drie zijn ze slachtoffer van een wijk die iedere dag duizenden nieuwe slachtoffers maakt.

Dit soort harde politiefilms wordt niet zo heel veel meer gemaakt, zeker niet van dit niveau, want men vervalt vaak in ordinair schietwerk waarbij het verhaal op de achtergrond wordt gedrukt. Zo niet hier, want Brooklyn’s Finest is een uitstekend gemaakte film met geweld én diepgang. Van de maker van Training Day!!
Cast: Richard Gere, Ethan Hawke, Don Cheadle en Wesley Snipes.
Genre: Actie/Misdaad
 
Te huur vanaf: 12 oktober 2010
 
In de Britse straatdansscene geldt het winnen van de nationale titel als het hoogst haalbare en voor de crew van Carly is dat dan ook de droom waar iedereen zich op richt.

Als hun leider Jay de crew plotseling verlaat, is het aan Carly om de boel bijeen te houden. Dat wil in het begin niet echt goed lukken. Ze hebben geen ruimte om te oefenen en langzaam aan beginnen de andere crewleden het vertrouwen in haar te verliezen.

Dat alles verandert als Helena, de lerares van een serieuze balletschool, Carly een bizar voorstel doet. Haar crew mag gebruik maken van de luxe faciliteiten van de balletschool, maar als tegenprestatie moeten enkele balletleerlingen in de dansgroep opgenomen worden. Dat levert in het begin natuurlijk een ware cultuurshock op.

Als echter blijkt dat beide kampen juist iets aan elkaars talenten toe te voegen hebben, groeit er een wederzijds respect en nemen hun kansen tijdens het kampioenschap weer toe.
 
Cast: Charlotte Rampling
Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 19 oktober 2010
 
Een groepje vrienden wordt in hun slaap geterroriseerd door een zwaar verbrande man die, gekleed in zijn groenrood gestreepte trui, zint op wraak.

Als de dromen op mysterieuze wijze uitkomen kunnen ze nergens naar toe, want de dader bestaat alleen in hun onderbewustzijn en de politie staat daarmee machteloos. Het enige wat ze kunnen doen is proberen wakker te blijven en een manier vinden om aan zijn vlijmscherpe klauwen te ontsnappen.

In 1984 zag een van de meest angstaanjagende horrorfiguren uit de filmgeschiedenis het levenslicht. A Nightmare On Elm Street groeide uit tot een begrip in het genre en er volgden nog 5 delen. Freddie Krueger werd net als Jason Voorhees en Mike Myers een cultfiguur in het horrorgenre en het is dan ook niet zo vreemd dat ook dit personage nieuw leven in werd geblazen.

De meningen over deze remake waren verdeeld, maar als we het succes in de Amerikaanse bioscopen als referentie nemen, dan zijn de fans blij dat Freddie zijn moordpraktijken weer heeft opgepakt...
 
Cast: Samuel Bayer.
Genre: Horror/Thriller
 
 
Te huur vanaf: 12 oktober 2010
Er is iets goed fout in Nome, Alaska. De geïsoleerde stad wordt getroffen door een aantal vreemde zaken, waaronder verschillende moorden en vermissingen. Niemand kan zijn vinger er op leggen wat precies de oorzaak is van de gebeurtenissen die in aantal ver boven het landelijk gemiddelde uitstijgen.

Een van de slachtoffers is Will Tyler. Will komt op bizarre wijze om het leven, liggend in zijn eigen bed naast zijn vrouw Abby. Deze traumatische ervaring zorgt ervoor dat Abby (Milla Jovovich) een tijdje uit de roulatie is, maar als ze na enige tijd haar leven weer oppakt, komt ze in haar werk als psychiater soortgelijke gevallen tegen.

Op het moment dat een patient zijn gezin en zichzelf van het leven beroofd, begint Abby zich pas echt zorgen te maken.
 
Ze kan op geen enkele wijze verklaren hoe het kan dat meerdere mensen dezelfde psychische problemen het onverklaarbare wordt geconfronteerd wordt het wellicht tijd om verder te kijken en aan het ondenkbare te gaan denken...

Wat is echt en wat niet? De vergelijking met films als The Blair Witch Project en meer recent Paranormal Activity is snel gemaakt, hoewel wij The Fourth Kind toch net even spannender en beter gemaakt vinden.

De cross met de ‘authentieke’ beelden van de echte Abigail Tyler maakt het extra spannend...

Cast: Milla Jovovich en Will Patton
Genre: Suspense-Thriller
 
 
 
Te huur vanaf: 12 oktober 2010
 
Tony Stark (Robert Downey Jr.) heeft zich in de laatste scènes van de eerste film bekend gemaakt als de man in het Iron Man–pak. De narcistische wapenfabrikant zet zijn werk om van de wereld een veiligere planeet te maken voort en weigert zijn technologie over te dragen aan de Amerikaanse overheid.

Er zijn echter nog meer kapers op de kust, want ook Stark’s grootste concurrent en rivaal Justin Hammer (Sam Rockwell) wil alles doen om Stark’s geheimen te ontrafelen. Hij krijgt ongevraagd hulp van een oude vijand van de familie Stark, de geniale Ivan Vanko (Mickey Rourke).

Die heeft zijn eigen variant van Stark’s uitvinding ontwikkeld en tijdens een race in Monaco valt hij Stark en alle andere deelnemers met verwoestende kracht aan. In eerste instantie weet Stark de aanval af te slaan, maar als Hammer en Vanko de handen ineen slaan ontstaat er een gevaarlijke vijand die de machtpositie van Iron Man doet wankelen.

Robert Downey Jr. kan in Iron Man 2 weer heerlijk los gaan in zijn rol en hij krijgt meer dan uitstekende steun van een keur aan bekende topacteurs. Zo zien we Gwyneth Paltrow terug als Stark’s assistente Pepper Potts en komen Don Cheadle, Scarlett Johansson, Mickey Rourke en Samuel L. Jackson de gelederen versterken. Ook op visueel vlak gaat Iron Man 2 helemaal los met de origineel bewapende Ivan Vanko als hoogtepunt van originaliteit. Voor alle liefhebbers van het genre is dit een niet te missen film.
Cast: Robert Downey Jr., Don Cheadle, Gwyneth Paltrow en Sam Rockwell.
Genre: Actie/Sci-Fi
 
 
Te huur vanaf: 19 oktober 2010
Het is iedere man wel eens overkomen dat hij aandacht krijgt van een vrouw die in zijn ogen ver buiten zijn bereik ligt. Dat overkomt de wat sullige Kirk (Jay Baruchel) als hij de superaantrekkelijke Molly (Alice Eve) ontmoet.

Op een of andere manier voelt hij dat Molly hem leuk vind, maar dat is voor zijn gevoel zo onwaarschijnlijk dat hij daar in eerste instantie totaal verkeerd mee om gaat. Een van zijn beste vrienden, de zeer uitgesproken Stainer, draagt ook niet bij aan zijn zelfvertrouwen.

Stainer classificeert Molly als een dikke 10 en Kirk zelf weet dat hij zelf op een goede dag niet verder komt dan een mager zeventje. Meer dan twee punten verschil is in Stainer’s theoretische benadering onoverbrugbaar, dus in feite is een relatie met Molly zo goed als onmogelijk.
 
Kirk heeft die theorie voortdurend in zijn achterhoofd en dat zorgt ervoor dat hij de relatie met de niet alleen bloedmooie, maar ook heel aardige Molly persoonlijk torpedeert.

Liefhebbers van komedies in de stijl van My Best Friends Girl kunnen met She’s Out Of My League echt hun hart ophalen. Het is echt een superleuke film, hier en daar wat grof, maar van begin tot eind heel erg grappig.

Het heerlijk stuntelige voorkomen van hoofdrolspeler Jay Baruchel (The Sorcerer’s Apprentice) is in een film als She’s Out Of My League natuurlijk meer dan perfect en je voelt dan ook direct met hem mee. Goede komedies zijn zeldzaam, dit is er één!!!

Cast: Jay Baruchel, Mike Vogel en Alice Eve.
Genre: Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 19 oktober 2010

Als de broers Ryan en Roman samen betrokken raken bij een verschrikkelijk auto-ongeluk, komen zij aan zij in coma in het ziekenhuis te liggen. Het is de criminele en zeer agressieve Roman die als eerste wakker wordt en Ryan’s vrouw Jess (Sarah Michelle Gellar) kan niet anders dan hem tijdens zijn herstel bij haar thuis laten wonen.

Eenmaal thuis beweert Roman, die ineens een heel ander persoon lijkt te zijn, dat Ryan bezit van zijn lichaam heeft genomen en hij probeert uit alle macht Jess ervan te overtuigen dat ze hem een kans moet geven te bewijzen wie hij is...
Cast: Sarah Michelle Gellar en Lee Pace. Genre: Speelfilm/Thriller


Te huur vanaf: 19 oktober 2010

Het zit kruimeldief Neal Bannen, zoon van commissaris Bannen (Michael Ironside) en neef van maffiabaas Mr. B. (Robert Forster) niet mee. Hij heeft zich op allerlei manieren in de nesten gewerkt en wat hij ook doet, hij zit volledig in de shit.

Zijn oom lijkt uitkomst te brengen als hij Neal voor een miljoen dollar inhuurt voor de gevaarlijke klus, maar dat lost zijn problemen niet echt op. Sterker nog, het wordt er alleen maar erger door... The Bannen Way is een lekker vlotte misdaadfilm over een frivole kleine misdadiger, uitstekend vertolkt door de vrijwel onbekende Mark Gantt.

Cast: Michael Ironside en Robert Forster. Genre: Misdaad


Te huur vanaf: 12 oktober 2010

Als het dochtertje van openbaar aanklager Paul Stanton (Dermot Mulroney) aan een longziekte dreigt te gaan overlijden, besluit hij de grens met Mexico over te gaan om daar in het illegale circuit op zoek te gaan naar een donor. In Juarez zijn de regels allemaal wat minder streng en voor het juiste bedrag is echt alles te koop.

Paul zet zijn verstand opzij en stort zich in een schimmige wereld waarin niemand zijn leven zeker is en waar hij al zijn principes overboord moet gooien om zijn doel te bereiken. De grote vraag van deze film is hoe ver jij zou gaan om je kind te redden ???
Cast: Dermot Mulroney en Diane Kruger. Genre: Speelfilm


Nu te huur

Een avondje freewheelen in een verlaten gebouw loopt voor een viertal militaire computerfanaten behoorlijk uit de hand. Het virtual reality gevechtssimulatiespel waar ze die avond mee aan de gang gaan, wordt door een storing onderbroken en nog voor alles weer goed is ingesteld besluit een van de jongens een pornodisk te uploaden.

Dat heeft vergaande gevolgen. Er is iets goed misgegaan in het systeem en wat een seksueel avontuur zou moeten zijn, slaat om in een ware nachtmerrie als vanuit het niets een nieuwe speler opduikt die het begrip SM naar nieuwe hoogte tilt.
Cast: Chris Hartwill. Genre: Actie/Sci-Fi
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.