Te huur vanaf: 17 augustus 2010
Als oppergod Zeus het gevoel krijgt dat de Grieken zich van hem afweren, treedt hij hardhandig op. Boodschapper van zijn toorn is Hades, de broer van Zeus en god van de onderwereld.

Als de soldaten van de stad Argos een beeltenis van Zeus vernietigen en in zee werpen, valt Hades de troepen aan en daarbij brengt hij de boot van visser Spyros (Pete Postlethwaite) tot zinken.

Spyros’s aangenomen zoon Perseus (Avatar-ster Sam Worthington) is de enige die deze Griekse tragedie overleeft en bij de koning van Argos aangekomen is hij getuige van de waarschuwende woorden van Hades.
  Die eist dat prinses Andromeda wordt geofferd, want alleen dan kan de stad de toorn van Zeus afwenden. Het is aan enkele dapperen om de strijd met Hades aan te gaan, een strijd waar Perseus zich maar al te graag in wil mengen om zo wraak te nemen voor de moord op zijn familie.

Binnen de hype rondom 3D werd de in 2D gemaakte Clash Of The Titans gepimpt, maar echt 3D is dat natuurlijk niet. Voor DVD en Blu Ray is gekozen om de film in haar oorspronkelijke versie uit te brengen, dus je kunt zonder allerlei brilletjes van deze geweldige avonturenfilm genieten.

De Griekse mythologie is de basis van het verhaal, maar net als 300 is dat slechts het harnas waarin een lekkere avonturenfilm is gehesen, een film met veel actie en mooie special effects. Ideaal voor thuis op de bank, helemaal op Blu Ray natuurlijk...
Cast: Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes.
Genre: Avontuur
 
Te huur vanaf: 24 augustus 2010
 
De echte gloriedagen van ijshockeyspeler Derek Thompson (Dwayne Johnson) liggen al een tijdje achter hem. Echt gemotiveerd is hij niet meer en hij is ook niet te beroerd om de dromen van anderen in zijn omgeving de grond in te stampen.

Dat wordt over het algemeen door zijn vriendin Carly (Ashley Judd) wel geaccepteerd, maar als hij haar dochtertje vertelt dat er geen tandenfee bestaat, gaat hij net iets te ver. Hij wordt ook van hogerhand ter orde geroepen en opperfee Lily (een perfecte rol voor Julie Andrews) veroordeelt hem tot een week dwangarbeid als tijdelijke tandenfee.

Hoe stoerder de man, des te leuker is het om hem in een glimmend pak te zien met niet echt mannelijke vleugels op zijn rug. Johnson is natuurlijk de belichaming van het woord stoer en dat maakt het extra leuk. Het zou zo een film van Walt Disney kunnen zijn en het verhaal en de uitvoering heeft dan ook een hoog Disney-gehalte, een uitspraak om trots op te zijn...
 
Cast: Dwayne Johnson, Ashley Judd en Julie Andrews
Genre: Komedie
 
Te huur vanaf: 24 augustus 2010
 
Internationaal spion Bob Ho (Jackie Chan) staat aan het eind van zijn actieve carrière. Hij heeft sinds enige tijd een relatie met Gillian (Amber Valletta) en met haar wil hij de rest van zijn leven doorbrengen.

Als Gillian plotseling een paar dagen weg moet om voor haar zieke vader te zorgen, krijgt Bob de ondankbare taak om op haar kinderen te letten. Waar hij geen rekening mee heeft gehouden, is dat hij niet alleen met drie lastige koters te maken krijgt, maar ook wat oude vijanden uit zijn spionnenverleden.

Jackie Chan stapt in de voetsporen van collega’s als Arnold Schwarzenegger (Kindergarten Cop) Tommy Lee Jones (Man Of The House) en Vin Diesel (The Pacifier). Ook zij kregen een lastige oppastaak die werd gecombineerd met de nodige gevaren.

Bij Jackie Chan weten we waar dat op uitdraait, want de inventieve Chinees is nog steeds een virtuoos in gevaarlijke situaties waarbij hij echt alles in zijn omgeving in weet te zetten als een effectief wapen.
 
Cast: Amber Valletta, Jackie Chan en George Lopez
Genre: Actie, Komedie
 
 
Te huur vanaf: 17 augustus 2010
Ondanks een goed huwelijk en een succesvolle carrière is John Crowley (Brendan Fraser) verre van gelukkig. Van zijn drie kinderen hebben er twee de ziekte van Pompe, een aangeboren stofwisselingsziekte die zonder uitzondering fataal is rond het tiende levensjaar van de patiënt.

John speurt bijna dagelijks het Internet af naar informatie. Daar komt hij een artikel tegen van Dr. Robert Stonehill (Harrison Ford). Stonehill heeft prachtige theorieën, maar het geld ontbreekt om die te testen en te bewijzen. Uit pure wanhoop besluit John deze strohalm aan te pakken.

Hij organiseert een inzamelingsactie en samen met Stonehill richt hij, met alle risico’s van dien, een klein bedrijfje op.
 
Met Brendan Fraser en Harrison Ford als leidend tweetal is Extraordinary Measures een veilige keuze. Dat is natuurlijk niet alles, want ook het verhaal van een vader die wanhopig vecht voor zijn kinderen zal veel mensen aanspreken.

Het lijkt een beetje op John Q. Waar in het geval van John Q er sprake is van een bestaande behandeling, maar een gebrek aan geld, is het hier eigenlijk zo goed als omgedraaid. Al het geld van de wereld is waardeloos zonder de geniale inbreng van wetenschappers die tomeloze inzet tonen in het oplossen van een bepaalde ziekte. Zeker als het bij zo’n ziekte om kinderen gaat...

Cast: Brendan Fraser, Harrison Ford en Keri Russell
Genre: Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 17 augustus 2010
 
Na een ruzie met rechercheur Neil Craig (Chris Cooper) besluit Tyler Hawkins (Robert Pattinson) wraak te nemen door Craig’s dochter Ally te verleiden. Dat is geen straf, want Ally is een prachtige jonge vrouw en dat niet alleen, want ze blijkt daarnaast ook nog eens te beschikken over een prettig karakter en al snel is er van wraak geen sprake meer.

Tyler is verliefd. Beiden hebben in hun nog jonge leven al het nodige meegemaakt. Tyler’s broer is door zelfmoord om het leven gekomen en sindsdien is de relatie met zijn vader (Pierce Brosnan) er niet beter op geworden. Ally heeft op jonge leeftijd haar moeder verloren. De relatie met haar vader, die zich net als Tyler’s vader op zijn werk heeft gestort, is op zijn best gezegd redelijk.

Buiten al deze omgevingsfactoren om zijn de twee smoorverliefd. Er hangt echter een donkere wolk boven hun relatie, want die is om de verkeerde redenen begonnen en het is nog maar de vraag hoe Ally met die waarheid om zal gaan...

Wow, wat een film. Wie aan Remember Me begint, verwacht een zwijmelende Twilight-kloon en toegegeven, met Robert Pattinson in de hoofdrol is dat niet helemaal onlogisch. Remember Me is echter veel meer. Het is een prachtige film over liefde en verdriet, liefde voor elkaar en verdriet over persoonlijk verlies. Gaandeweg zien we een prachtig verhaal ontwikkelen dat zonder te overdrijven aan het eind een van de onverwachtste wendingen meekrijgt.
Cast: Robert Pattinson, Lena Olin en Pierce Brosnan
Genre: Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 20 augustus 2010
Alexandrië, 391 AD. Het Romeinse rijk staat op instorten, maar haar Egyptische provincies en vooral de stad zelf hebben hun grandeur nog niet verloren. De bibliotheek van de stad is de grootste ter wereld en een geliefde plek van filosofe Hypatia (Rachel Weisz).

Ze is een zeer intelligente jonge vrouw in een tijd waarin vrouwen in een zwaar ondergeschikte positie staan binnen de maatschappij. Het Christendom heeft de macht binnen het Rijk overgenomen en dat zorgt voor onrust tussen de Christenen en de oude religies. Die onrust mondt uit in een gewapende opstand waarbij de heidenen het onderspit delven en de vermaarde bibliotheek volledig wordt verwoest.

Vanaf dat moment heerst bisschop Cyrillus over de stad en die is daarmee prefect Orestus, een oudleerling van Hypatia, in macht voorbij gestreefd.
 
Als ongelovige en als wetenschapper, ook geen populair beroep in die tijd, wordt Hypatia’s positie onhoudbaar. Haar invloed op prefect Orestus, waarvan bekend is dat hij naar haar adviezen luistert, maakt haar tot een gevaar voor het geloof...

Agora vertelt het waargebeurde verhaal van wiskundige Hypatia die van 370 tot 415 AD leefde. Films over gebeurtenissen tijdens het Romeinse Rijk hebben een grote schare fans en die mogen Agora niet missen.

De film biedt een goed beeld van de goddeloze gebeurtenissen die door godsdienstwaanzin door ‘gelovigen’ zijn verricht. Interessant en niet zonder spektakel en geweld...

Cast: Cuba Gooding Jr., en Harvey Keitel.
Genre: Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 17 augustus 2010

In Motherhood zien we bijna alles waar de moderne vrouw/moeder mee worstelt. De drukke bezigheden, het wegcijferen van jezelf en het hebben van een man die zich onbegrepen en onbemind voelt. Uma Thurman’s personage wordt er gek van.

Daarnaast heeft ze dagelijks te maken met rivaliteit tussen moeders, zwaar overdreven panisch gedrag richting kinderen en allerlei idiote kinderpsychologie. Allemaal heel herkenbare elementen en voor moeders is Motherhood dus verplichte kost, mits ze naast al het negatieve ook de positieve boodschappen eruit weten te distilleren...
 
Cast: Uma Thurman en Anthony Edwards. Genre: Speelfilm, Komedie


Te huur vanaf: 17 augustus 2010

Als de opstandige Bliss (Ellen Page) op een dag een flyer ziet van een roller-derby, besluit ze eens te gaan kijken hoe het daar aan toe gaat. Ze liegt over haar leeftijd, wordt na een gewaagde ‘auditie’ door het team opgenomen en vindt er een heel nieuwe wereld.

Als groot Ellen Page-fans zijn we wellicht een beetje bevooroordeeld, maar wij zijn van mening dat je Whip It absoluut weer moet gaan zien. Page is hier iets minder gevat als in Juno en wat minder gevaarlijk dan in Hard Candy, maar dat neemt niet weg dat het weer een genot is om naar dit unieke talent te kijken.
Cast: Ellen Page en Drew Barrymore. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 17 augustus 2010

First Mission gaat over de belevenissen van een door idealen gedreven team medische hulpverleners en het gepassioneerde werk dat zij verrichten op een kleine post van International Frontline Doctors in Zuid-Amerika.

Daar werken de jonge tropenarts Marina, de logistiek medewerker Barry, de projectcoördinator Thijs en de lokale medewerkers Orlando en Diego onder zware en gevaarlijke omstandigheden. Ze leggen hun eigen levens in de waagschaal om anderen te redden. Marina komt er in het verscheurde Latijns-Amerika achter dat ze met haar hulp een groot verschil kan maken.

Cast: Tygo Gernandt en Anniek Pheifer. Genre: Speelfilm


Nu te huur: 17 augustus 2010

Joel Reynolds (Jason Bateman) heeft een succesvol bedrijf waar hij zichzelf helemaal in kwijt kan en dat is ook maar goed, want thuis gaat het minder goed. Als Joel zijn goede vriend Dean (Ben Affleck) vertelt dat hij zijn oog heeft laten vallen op de sexy Cindy (Mila Kunis), komt Dean met een goede oplossing om het schuldgevoel van een mogelijke affaire al vooraf bij Joel weg te nemen.

Gigolo Brad moet uitkomst brengen. Door Brad als poolboy op zijn vrouw af te sturen om haar te verleiden, denkt Joel dat het eenvoudiger wordt om zelf ook de stoute schoenen aan te trekken.
Cast: Jason Bateman en Mila Kunis. Genre: Komedie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.