Te huur vanaf: 11 mei 2010
Rechercheur Thomas Craven (Mel Gibson) is blij als zijn dochter Emma weer eens op bezoek komt. Als ze op hun eerste avond tijdens het eten ineens bloed over begint te geven, probeert Craven zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te gaan, maar zo ver komt hij niet.

Op het moment dat ze het huis verlaten, stopt er een auto voor de deur en een onbekende stem schreeuwt keihard CRAVEN!!!!, waarna er een schot wordt gelost en Emma dood ter aarde neerstort.

Craven is ontroostbaar en het gehele korps komt in actie, want een aanslag op een van hun eigen mensen heeft traditioneel de hoogste prioriteit.
  Craven kan tussen zijn oude zaken echter geen enkele aanwijzing vinden van wie hem zou willen vermoorden en met dat in zijn achterhoofd duikt hij dieper in Emma’s leven om daar naar een mogelijke moordenaar te zoeken.

Daarbij gaat hij niet zachtzinnig te werk, want na de dood van Emma heeft zijn eigen leven zijn waarde verloren en het is alleen de wraak die op dat moment nog telt... Dit zijn de films zoals we ze graag zien.

Edge Of Darkness biedt alles wat je van een goede actie-thriller mag verwachten en zelfs meer, want het is de lang verwachte terugkeer van Mel Gibson op het witte doek, of in dit geval op je flatscreen. Regisseur Martin Campbell (Vertical Limit, Casino Royale en The Legend Of Zorro) kent de klappen van de zweep en die twee samen hebben er een waar feest van gemaakt, voor de kijker wel te verstaan...
Cast: Mel Gibson, Ray Winstone en Danny Huston.
Genre: Thriller
 
Te huur vanaf: 4 mei 2010
 
Mary Horowitz (Sandra Bullock) is een zwaar neurotische kruiswoordpuzzelmaakster voor een lokale krant. Ondanks haar charmante voorkomen is Mary een moeilijk mens, want haar hoofd zit vol wetenswaardigheden en feitjes die ze als een ware waterval uitstort over iedereen die maar naar haar wil luisteren.

Als haar ouders een blind date voor haar regelen, staat ze op een avond oog in oog met Steve (Bradley Cooper), een lekker ding die in eerste instantie ook blij verrast is zo’n mooie vrouw mee uit te mogen nemen. Zijn blijdschap is van korte duur, want binnen enkele minuten weet hij niet hoe snel hij van Mary af moet komen...

All About Steve is een leuke komedie. De rol die Bullock moet vertolken vraagt om zeer neurotisch gedrag en dat doet ze zeer overtuigend, soms op het irritante af. Het feit dat je je als kijker in het begin aan haar irriteert, sluit namelijk perfect aan bij het verhaal waarin ze, aantrekkelijk als ze toch is, Bradley Cooper (The Hangover) op de vlucht laat slaan.
 
Cast: Sandra Bullock, Thomas Haden Church en Bradley Cooper.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 4 mei 2010
 
Voor geldtransportbewakers Mike, Quinn, Palmer, Ty, Dobbs en Baines is het leven met een bepaalde dosis gevaar dagelijkse kost. Mike (Matt Dillon) is een ervaren kracht van het bedrijf, maar als zijn vriend Ty zijn huis dreigt te verliezen aan de bank, acht hij de tijd rijp om eindelijk een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Die wens is gebaseerd op een verhaal over een paar collega’s waarvan gedacht wordt dat ze jaren geleden zelf een lading van vier miljoen achterover hebben gedrukt. Voor Mike was dat, op één puntje na, de perfecte misdaad. Als je zoiets doet, doe het dan goed en met een transport van ruim veertig miljoen voor de boeg besluit hij het er samen met zijn vaste maten op te wagen.

Matt Dillon heeft in deze misdaadfilm een aantal bekende mensen aan zijn zijde. Jean Reno, Skeet Ulrich, Amoury Nolasco (Sucre uit Prison Break) en Laurence Fishburne zijn Dillon’s ‘partners in crime’ en dat geeft deze film een duidelijke meerwaarde.
 
Cast: Jean Reno, Matt Dillon en Laurence Fishburne.
Genre: Misdaad
 
 
Reeds te huur:
Lisbeth Salander (Noomi Rapace) is op vakantie gegaan naar het zonnige buitenland en de volledig gerehabiliteerde journalist Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) pakt zijn werk weer op bij maandblad Millennium.

Tijdens een nieuw Millennium-onderzoek stuiten de journalisten op een aantal hooggeplaatste namen die gebruik heeft gemaakt van de seksuele diensten van vrouwen die door middel van mensenhandel het land in zijn gesmokkeld. Om publicatie te voorkomen, worden er in een enkele nacht drie moorden gepleegd.

Twee van de slachtoffers waren actief bij het onderzoek betrokken en de derde is advocaat Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen wordt één van Lisbeth’s vingerafdrukken gevonden en vanaf dat moment komt het gehele politieapparaat in werking om Lisbeth te vinden.
 
Na het ongekende succes van de boeken komen de drie Millennium-verhalen kort na elkaar tot leven in drie spannende films. Mannen Die Vrouwen Haten was op dvd/blu ray een groot succes en een half jaar later is het de beurt aan De Vrouw Die Met Vuur Speelde.

De verhuurcijfers van Mannen Die Vrouwen Haten hebben aangetoond dat de Zweedse taal geen remmende factor was, dus wij verwachten dat De Vrouw Die Met Vuur Speelde op dvd/blu ray een grote toekomst tegemoet gaat. Op naar deel 3.
Cast: Noomi Rapace en Michael Nyqvist.
Genre: Thriller
 
 
 
Te huur vanaf: 11 mei 2010
 
Het gaat niet best met het huwelijk van Meryl en Paul Morgan. Dat is niet zo vreemd, want in een onbewaakt moment heeft Paul (Hugh Grant) het bed gedeeld met een andere vrouw en dat nam Meryl (Sarah Jessica Parker) hem op zijn zachts gezegd niet in dank af.

De scheiding is in voorbereiding, maar als het kibbelende echtpaar na een etentje getuige is van een moord, verandert dat hun hele leven. De moordenaar werkt voor een topcrimineel en Meryl en Paul worden per direct opgenomen in het programma voor getuigenbescherming.

Ze moeten New York verlaten en worden, noodgedwongen samen, in een piepklein stadje in het afgelegen Wyoming geplaatst. Daar nemen US marshalls Clay en Emma Wheeler (Sam Elliott en Mary Steenburgen) de bescherming op zich. Ze hebben wel direct een hoop te stellen met hun nieuwe klanten, want voor de zeer stadse Morgans is het platteland een ware nachtmerrie.

Met Hugh Grant in een van de hoofdrollen weet je met bijna honderd procent zekerheid wat je te wachten staat en Hugh stelt zijn fans bijna nooit teleur. Ook nu weer is hij heerlijk droog en hij krijgt leuk tegenspel van Sex And The City-ster Sarah Jessica Parker. Deze komedie is verpakt in een crimineel subplot, maar dat is helemaal ondergeschikt aan de wederzijdse schimpscheuten van beide hoofdrolspelers, want dat is wat we willen zien en dat is wat deze leuke film de kijker te bieden heeft.
Cast: Hugh Grant en Sarah Jessica Parker.
Genre: Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 11 mei 2010

Met The Princess And The Frog gaat Disney terug naar de traditionele kunst van de handgetekende animatiefilm. De bedenkers van De Kleine Zeemeermin en Aladdin tonen je een liefdesverhaal met kikkers, zingende krokodillen en natuurlijk Tiana, officieel de zevende prinses uit de Disney-geschiedenis.

Het verhaal van dit muzikale sprookje neemt ons mee naar New Orleans, de stad der steden wat betreft de jazz-muziek en wie beter dan Randy Newman, die al eerder de muziek verzorgde bij Monsters Inc. en Toy Story, om daar de muziek bij te verzorgen.
 
Cast: John Goodman (stem) en Oprah Winfrey (stem). Genre: Animatie
 


Te huur vanaf: 4 mei 2010

Een paar jaar geleden zagen we in suspense-thriller Fallen hoe de duivel zich van lichaam naar lichaam kon bewegen. Een soortgelijk verschijnsel is in From Within de oorzaak van een reeks zelfmoorden, want wie het voorgaande slachtoffer als eerste vind, is daarna zelf aan de beurt.

From Within is een prima suspense-thriller met hier en daar een horror-effect, maar horror is het niet en hij is sterk genoeg om een hele brede groep thriller-fans een spannende avond te bezorgen. Zeker een aanrader, ondanks de onbekendheid van titel en cast...

Cast: Adam Goldberg en Rumer Willis. Genre: Horror, Thriller
 


Te huur vanaf: 4 mei 2010

Wat bedoelt was als een relaxed zeiltochtje op zee draait uit op een ware nachtmerrie als er onverwacht een enorme storm op komt zetten die de zes opvarenden totaal overvalt. De boot wordt door een enorme vloedgolf omgeslagen en vijf van de zes overleven deze ramp en klampen zich vast aan de kiel. Dan duikt er vanuit het niets een groot passagiersschip op en lijkt de redding nabij.

Helaas voor de vijf is dat niet het geval. Het schip is totaal verlaten en de vijf hebben al snel door dat er aan boord iets verschrikkelijk fout zit in deze originele en zeer spannende suspense-thriller...
Cast: Melissa George Genre: Thriller


Te huur vanaf: 11 mei 2010

In deze uitstekende suspense-thriller zien we hoe John en Kate Coleman, na het verlies van hun derde kind vlak voor de geboorte, besluiten een derde kind te adopteren. In het weeshuis is John (Peter Sarsgaard) vanaf het eerste moment gecharmeerd van de 9-jarige Esther en Kate (Vera Farmiga) ondersteunt zijn keuze.

Kate krijgt echter al snel het vermoeden dat er iets goed mis is met haar adoptiedochter. Hoe mis kan ze op dat moment nog niet vermoeden en er staan het gezin nog de nodige vervelende verrassingen te wachten, want there is something wrong with Esther...
Cast: Peter Sarsgaard. Genre: Suspence thriller


Te huur vanaf: 11 mei 2010

Professor Larry Gopnik heeft het zwaar. Hij zit in spanning om zijn vaste aanstelling en ook thuis is het een en al stress. Zijn vrouw komt ineens met het plan om te gaan scheiden en tot zijn grote verbazing staat Larry’s opvolger al in de startblokken om zijn taak binnen het gezin over te nemen.

Joel en Ethan Coen hebben een reputatie wat betreft vreemde films en ook nu weer maken ze die reputatie meer dan waar. A Serious Man is minder toegankelijk dan bijvoorbeeld No Country For Old Men en Burn After Reading, maar de Coen-stijl is er wel heel duidelijk uit te halen.

Cast: Richard Kind. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 4 mei 2010

Ruim vijftien jaar na de altijd onopgelost gebleven moord op politieman Alberto Santana slaan zijn twee moordenaars plotseling weer toe. Een zakenman en diens zakenpartner zijn hun eerste slachtoffers en daar blijft het niet bij, want ook binnen het criminele milieu slaan de twee, bekend geworden als The Ministers, keihard toe.

The Ministers is een misdaadfilm/thriller met goed acteerwerk van John Leguizamo die de rol van beide moordenaars op zich neemt. Het verhaal heeft halverwege nog een leuke twist voor je in petto en dat maakt van deze film een aangenaam geheel.
Cast: Harvey Keitel en John Lequizamo. Genre: Misdaad/Thriller
 
1 2012
Rampenfilm
2 The Hurt Locker
Oorlog
3 Surrogates
Sci-Fi
4 Couples Retreat
Komedie/Humor
5 Wrong Turn At Tahoe
Misdaad
6 Twilight: New Moon
Fantasy/Speelfilm
7 Terug Naar De Kust
Thriller
8 The Ugly Truth
Komedie/Humor
9 Whiteout
Thriller
10 Hachi
Speelfilm
11 My Sister's Keepe...
Speelfilm
12 Alvin And The Chi...
Familiefilm/Komedie/Humor
13 The Other Man
Speelfilm
14 Paranormal Activi...
Suspence thriller
15 De Storm
Rampenfilm/Speelfilm
16 The Rebound
Komedie/Humor
17 Blood Creek
Suspence Horror
18 The Boondock Sain...
Actie
19 Leningrad
Oorlog
20 Toy Boy
Speelfilm
21 Fame
Speelfilm
22 Saw Vi
Misdaad
23 Ninja
Actie
24 Miss March
Komedie/Humor
25 Inglourious Baste...
Oorlog
 
26 Inside Ring (le P...
Misdaad
27 The Time Traveler...
Speelfilm
28 Crossing Over
Misdaad/Speelfilm
29 My Big Fat Greek...
Komedie/Humor
30 Night Train
Suspence thriller
31 The Men Who S...
Komedie/Humor
32 The Hangover
Komedie/Humor
33 The Proposal
Komedie/Humor
34 Julie & Julia
Komedie/Humor/Speelfilm
35 The Taking Of Pel...
Thriller
36 Cirque Du Freak:...
Fantasy/Avontuur
37 Up
Animatie
38 Blood And Bone
Actie/Misdaad
39 Imagine That
Komedie/Humor
40 Sorority Row
Suspence Horror
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.