Te huur vanaf: 20 april 2010
Een grootschalige missie op planeet Pandora brengt de verlamde voormalig marinier Jake Sully (Sam Worthington) naar een wereld die zijn weerga niet kent.

Als vervanger van zijn overleden tweelingbroer staat hem een belangrijke taak te wachten als een van de bestuurders van een Avatar, een kunstmatig lichaam dat in alle opzichten lijkt op de Na’vi, de bewoners van Pandora. Het wordt Jake’s taak om één van de Na’vi-clans ertoe te bewegen te verhuizen, want onder hun gemeenschap liggen de enorme rijkdommen waarvoor het menselijk ras voet op deze verre planeet heeft gezet. Om hun vertrouwen te winnen moet Jake zich de Na’vi-cultuur eigen maken en met de hulp van Neytiri,
  de dochter van het clanhoofd, lukt hem dat bijzonder goed. Zo goed zelfs dat hij langzaam aan de problemen van de clan boven zijn eigen missie verkiest. Jake wordt teruggeroepen, maar met de hulp van enkele wetenschappers ziet hij kans om in zijn Avatar de Na’vi te waarschuwen voor een groot en zeer snel naderend gevaar...

De duurste film aller tijden leverde ook het meeste op, want Avatar laat de vorige recordhouder (Titanic), eveneens een film van James Cameron, ver achter zich.

Het verhaal is natuurlijk niet zo vernieuwend, maar met al dat moois om te bekijken, valt dat eigenlijk niet eens zo heel erg op. Avatar is een film die je kijkt voor de prachtige visuele effecten, want die zijn zelfs in 2D heel erg spectaculair.
Cast: Sigourney Weaver, Stephen Lang en Giovanni Ribisi.
Genre: Fantasy, Sci-Fi
 
Te huur vanaf: 27 april 2010
 
De onlangs weduwnaar geworden Frank Goode (Robert De Niro) heeft zijn best gedaan om zijn vier kinderen thuis bijeen te brengen, voor het eerst sinds ze acht maanden geleden als gezin afscheid hebben genomen van hun moeder.

Helaas voor Frank bellen alle vier zijn kinderen stuk voor stuk af en dat doet Frank besluiten zelf het initiatief te nemen. Als de berg niet naar Mohammed komt, dan zal Mohammed naar de berg toe moeten gaan.

Robert De Niro bewijst met zijn spel in deze film dat hij nog steeds tot een van de grootste acteurs van zijn generatie hoort. Everybody’s Fine is een rustige film met een melancholische sfeer en als kijker voel je intens mee wat deze op leeftijd zijnde man moet voelen als hij door al zijn kinderen grotendeels genegeerd wordt. Het is een beetje een triest verhaal, maar wel heel mooi gemaakt en daarmee de moeite van het bekijken meer dan waard. Kate Beckinsale, Drew Barrymore en Sam Rockwell vertolken de rollen van Frank’s kinderen.
 
Cast: Drew Barrymore, Robert De Niro en Kate Beckinsale.
Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 20 april 2010
 
2174, de aarde telt een bevolking van ruim 24 miljard en de schaarste van water, voedsel en grondstoffen zijn oorzaak van oorlogen en conflicten. Ruimteschip Elysion wordt gelanceerd, op zoek naar nieuwe hoop voor het menselijk ras.

Aan boord van de Elysion wordt korporaal Bower als eerste wakker uit een jarenlange staat van ‘hyper-slaap’. Hij heeft even nodig om te beseffen waar hij is en gaat dan op zoek naar andere bemanningsleden. Hij vindt luitenant Peyton (Dennis Quaid), zijn commandant die net als Bower even nodig heeft om controle over zichzelf te krijgen.

Elektriciteitsschommelingen in hun deel van het ruimteschip maken het vrijwel onmogelijk om andere delen van het schip te doorzoeken en contact op te nemen met de brug en met Peyton als zijn gids aan de radio moet Bower het schip verder onderzoeken. Daarbij stuit hij op een angstaanjagende werkelijkheid die hij niet voor mogelijk had gehouden. Horror, S.F. en spanning vinden elkaar in deze opmerkelijke film.
 
Cast: Ben Foster, Dennis Quaid en Norman Reedus
Genre: S.F./Thriller
 
 
Te huur vanaf: 27 april 2010
Stijn (Barry Atsma) houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en Carmen, de mooiste vrouw van de hele wereld. Maar dan slaat het noodlot toe als bij Carmen (Carice van Houten) borstkanker wordt geconstateerd.

Hun wereld stort in. Tussen de kuren door doen ze zo goed en zo kwaad ze kunnen alsof er niks aan de hand is en dat zet enorme druk op hun relatie. Om aan die spanning te ontsnappen worden de stapavondjes van Stijn weer in ere hersteld en hij vlucht in drank, drugs en uitgaan.

En dan ineens is er Roos. Roos wordt zijn kankervrije oase, de plek waar hij de problemen van thuis even kan vergeten. Hij wordt verliefd en iedere vrije minuut wil hij bij haar zijn.
 
Zijn leven wordt een chaos, want alles en iedereen vraagt zijn aandacht. Het kantoor moet door, zijn vrouw gaat dood en dat alles dwingt Stijn om nú een onmogelijke keuze te maken.

Wat te zeggen over dit enorme bioscoopsucces waarin knuffelhufter Kluun zijn verhaal vertelt. De term knuffelhufter is speciaal voor de overspelige schrijver gecreëerd, want als kijker wordt je heen en weer gegooid tussen sympathie en antipathie voor Stijn van wie we weten dat hij en Kluun een en dezelfde zijn.

Toch heeft het verhaal een enorme aantrekkingskracht en op zijn eigen bizarre manier is Komt Een Vrouw Bij De Dokter een ode aan de liefde...

Cast: Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver
Genre: Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 20 april 2010
 
De waren bijna twintig jaar met elkaar getrouwd, maar die periode van hun leven hebben ze inmiddels al weer een jaar of tien achter zich gelaten.

Jake (Alec Baldwin) ging er vandoor met een veel jongere vrouw en Jane (Meryl Streep) heeft flink wat jaren nodig gehad om over haar woede heen te komen. Er is inmiddels voldoende tijd verstreken en ze kunnen tegenwoordig weer op een wat geforceerde manier redelijk vriendschappelijk met elkaar omgaan.

Als ze de diploma-uitreiking van hun zoon bijwonen, vieren ze dit op een onverwachte manier. Ze belanden samen in bed en tot hun verbazing is dat een zeer prettige ervaring. Het blijft niet bij die ene avond en ineens is Jane ‘de andere vrouw’.

Jake is heel enthousiast met deze nieuwe ontwikkeling binnen hun relatie, want hij heeft gemerkt dat getrouwd zijn met een jonge vrouw niet altijd rozengeur en maneschijn is. Jane heeft echter nog een tweede ijzer in het vuur liggen, want ze is ook heel gecharmeerd van de architect die voor een grote verbouwing bij haar over de vloer komt en dat maakt het allemaal extra gecompliceerd...

Regisseur Nancy Meyers scoorde al eerder successen in het romantische komedie-genre. What Women Want en Something’s Gotta Give. De chemie tussen Streep en Baldwin werkt aanstekelijk en het is uitermate grappig om te zien hoe de twee (in de film tenminste) vijftigers zich als verliefde pubers gedragen. Absoluut een aanrader en zonder enige twijfel de leukste film van de maand.
Cast: Alec Baldwin, Steve Martin en Meryl Streep.
Genre: Romantische komedie
 


Nu te huur:

Je moet in het leven keuzes maken, belangen tegen elkaar afwegen en beslissingen nemen. Til Schweiger moet in deze thriller kiezen tussen zijn vriendin en zijn carrière enerzijds en een belangrijke vriendschap anderzijds en ook hij kiest verkeerd.

Onder zware druk wordt hij zelfs gedwongen in de rechtszaal een valse verklaring af te leggen, een verraad met vergaande gevolgen voor alle betrokkenen. Dat is in deze film goed uitgewerkt en verschillende keren denk je, dit was het dan, maar dan staat je de volgende ontwikkeling te wachten. Interessante film...
Cast: Eric Roberts, Michael Clark Duncan en Til Schweiger.
Genre: Thriller


Te huur vanaf: 27 april 2010

Terry Bernard (Josh Lucas) is nog maar net herstellende van een zware harttransplantatie als hij ineens zware hartkloppingen krijgt. Hij ontdekt dat de donor van zijn nieuwe hart tijdens een dubbele roofmoord om het leven is gekomen en hij begint langzaam te begrijpen wat zijn hart hem probeert te vertellen en wat het hem opdraagt te doen…

Orgaanhandel heeft altijd iets creepy en dat is natuurlijk ideaal voor een spannende thriller. Dit keer heeft men voor een wat bovennatuurlijke aanpak gekozen en ook dat is origineel en houdt de aandacht goed vast. Zeker de moeite waard...
Cast: Josh Lucas, Lena Headley en Brian Cox. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 27 april 2010

In 228 na Christus is het Chinese rijk verdeeld in drie koninkrijken die elkaar onderling bestrijden om de totale heerschappij van het Chinese rijk. Deze onderlinge oorlogen zetten zware druk op de bevolking en overal heerst armoede en hongersnood. In zulke zware tijden heeft het volk behoefte aan een held en die held is Zilong van koninkrijk Shu. Als een van de vijf legendarische Tijger-Generaals groeit hij uit tot de held die het geteisterde volk zo hard nodig heeft in deze bittere tijden.

Three Kingdoms is weer een geweldige productie vol actie en grootschalige veldslagen.
Cast: Maggie Q Genre: Avontuur


Te huur vanaf: 20 april 2010

Geschopt en geslagen, zijn arm in een mitella en met zijn nek in het verband zit Arthur Poppington (Woody Harrelson) tegenover de door de rechtbank aangestelde psycholoog Ellen Chum (Sandra Oh).

Nadat ze gezworen heeft dat ze zijn verhaal geheim zal houden, vertelt hij haar over zijn geheime leven als vigilante Defendor. Overdag is Poppington een braaf burger die door de waanideeën waaraan hij leidt de wereld om zich heen niet goed kan begrijpen. ‘s Nachts trekt hij een amateuristische kostuum aan, om als Defendor de zelf verzonnen aartsvijand Captain Industry te bestrijden
Cast: Woody Harrelson en Elias Koteas Genre: Actie-Komedie


Te huur vanaf: 20 april 2010

Documentairemaker Michael Moore neemt het in zijn nieuwste film op tegen de CEO’s van Corperate America. De misstanden in Amerika zijn voor de gemiddelde Europeaan bijna niet te bevatten en het is droevig om te zien hoe 99% van de bevolking te lijden heeft onder de graaizucht van de superrijken die zelfs in tijd van crisis een manier verzinnen om nog rijker te worden.

Hierbij worden ze geholpen door de rechtse regering van Michael Moore’s grootste vriend, George Bush en diens republikeinse partij en Moore komt met geweldige voorbeelden van de misstanden in zijn land.
Regie: Michael Moore Genre: Komedie/Humor, Documentaire
 
 


Te huur vanaf: 27 april 2010

Als de succesvolle sportverslaggever Joe (Clive Owen) zijn vrouw verliest, blijft hij alleen met zijn zesjarige zoontje Artie achter. Joe ontdekt dat hij volkomen onvoorbereid is op zijn rol als alleenstaande vader en het kost hem moeite een goede balans te vinden tussen de oude en de nieuwe elementen van zijn leven. Hij ontwikkelt een nieuwe opvoedmethode waarbij de regels en vaste verplichte nummers overboord worden gegooid.

Deze ontroerende, op een waar gebeurd verhaal gebaseerde film zit vol emotionele eerlijkheid. Het is een film die je zal raken en opbeuren.
 
Cast: Clive Owen Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.