Te huur vanaf: 6 april 2010
Voor US Marshall Carrie Stetko (Kate Beckinsale) is het leven op de Zuidpool een zelf opgelegde straf die na twee zware jaren eindelijk ten einde lijkt te komen.

Binnen enkele dagen moet iedereen de basis verlaten en wie niet tijdig vertrekt, zal er zes maanden door moeten brengen aangezien iedere vorm van vliegverkeer in dat deel van de wereld tijdens de winter onmogelijk is. Vlak voor haar vertrek krijgt Carrie de opdracht een door een piloot gesignaleerd lijk te onderzoeken.
  In gezelschap van de aan haar toegewezen piloot Delfy vindt ze het half bevroren lijk van geoloog Weiss en dat is een vreemde vondst, want wat had deze man zonder de juiste beschermende kleding en uitrusting in dit niemandsland te zoeken? Een ‘whiteout’ is een fenomeen waarbij zware sneeuwval en extreem hoge windstoten vrijwel al het zicht wegneemt. Bij temperaturen van vijftig graden onder het vriespunt is het levensgevaarlijk om tijdens zo’n whiteout buiten te zijn en om dan ook nog eens geconfronteerd te worden met een mysterieuze, goed voorbereide moordenaar, is misschien net even teveel van het goede.

Dit zijn de omstandigheden waaronder Kate Beckinsale haar werk moet verrichten en stoere Kate staat net als in Underworld en Van Helsing ook nu weer haar mannetje. Het extreme weer en de afgelegen locatie geeft deze toch al geïsoleerde wereld een extra dimensie en het maakt deze thriller nog spannender.
Cast: Kate Beckinsale, Tom Skerritt en Gabriel Macht.
Genre: Thriller
 
Te huur vanaf: 13 april 2010
 
Friesland, 18 januari 1963. Ondanks het bizar koude weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, dat de Elfstedentocht doorgaat.

Het vriest die ochtend ruim 18 graden maar door de sterke oostenwind is de gevoelstemperatuur nog vele malen kouder. In de eerste donkere uren van de tocht zijn de scheuren in het ijs nauwelijks te zien en vallen de eerste gewonden.

Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

Van de 9294 tourrijders haalden slechts 69 deelnemers de eindstreep en dat geeft wel aan hoe zwaar de schaatsers het die dag hebben gehad. De film concentreert zich niet op de wedstrijd, maar op enkele tourrijders en het menselijke aspect is daardoor zwaarder belicht dan het uiteindelijke wedstrijdresultaat. De schaatsscènes werden opgenomen in Finland en dat landschap was perfect om de sfeer van een bevroren Friesland overtuigend weer te geven.
 
Cast: Cas Jansen, Cees Geel, Pierre Bokma en Willeke van Ammelrooy.
Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 6 april 2010
 
Tom Pearson is allerminst blij met een gepland familie-uitstapje. De komst van zijn oma, zijn oom met zijn drie kinderen en Ricky, de vervelende vriend van zijn oudere zus Bethany (Ashley Tisdale), dragen ook niet bij aan de feestvreugde. Dan gebeurt er iets wat niemand ooit had kunnen verwachten.

Vier kleine buitenaardse wezens, die er uit zien als een kruising tusen Crazy Frog en Stitch uit Lilo & Stitch, landen op het dak en ze hebben grote plannen. Ze zijn de voorhoede van een invasie op aarde en hebben wapens waarmee ze volwassenen hun wil op kunnen leggen en het zijn dus de kinderen die het tegen deze agressieve wezens op moeten nemen om zo de wereld te redden.

Aliens In The Attic is een hele leuke Gremlins-achtige familiefilm met flink wat actie. Tijdens de strijd met de vervelende buitenaardse wezens gaat het er stevig aan toe en het is daardoor een absolute aanrader voor het hele gezin, want zowel jong als oud zal zich er prima bij weten te vermaken.
 
Cast: Ashley Tisdale en Doris Roberts.
Genre: Familiefilm
 
 
Te huur vanaf: 6 april 2010
oston wordt opgeschrikt door de moord op een priester en de manier waarop de man is vermoord, doet terugdenken aan het werk van The Saints, de twee Ierse vigilantes die acht jaar eerder met harde hand de stad hebben verlost van een groot aantal van haar gevaarlijkste misdadigers.

Toch klopt er iets niet, want een onschuldige priester zou nooit hun doelwit kunnen zijn geweest en de politie twijfelt over het benoemen van een vermoedelijke dader. Ver weg op het Ierse platteland horen Conner en Murphy MacManus (Sean Patrick Flanery en Norman Reedus) van de laffe moord. Ze zitten sinds hun spectaculaire ontsnapping in hun moederland ondergedoken, maar dit is iets wat beide broers niet over hun kant willen laten gaan.
 
Ze keren terug naar Boston om op zoek te gaan naar de moordenaar en diens opdrachtgevers. Daarbij gaan ze allerminstzachtzinnig te werk en de hele onderwereld siddert als blijkt dat The Saints weer in het land zijn.

Het is meer dan tien jaar geleden dat The Boondock Saints vriend en vijand verraste. Extreem gewelddadig en gevuld met droge humor, het bleek een gouden combi te zijn waar filmfans hun hart aan op konden halen.

Dit tweede deel biedt meer van hetzelfde, dus zet je verstand op nul en ga lekker achterover zitten voor al dit vuurwerk.

Cast: Sean Patrick Flanery, Norman Reedus en Bill Connolly.
Genre: Thriller, Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 13 april 2010
 
Op het eerste oog is David Harris (Dylan Walsh) een aardige man en niemand zou kunnen vermoeden dat achter dat vriendelijke gezicht een wrede seriemoordenaar schuil gaat. Als Susan Harding (Sela Ward) hem in de supermarkt tegen het lijf loopt, valt ze direct voor hem en binnen zes maanden staat er al een huwelijk in de planning.

Susan heeft net een moeilijke scheiding achter de rug en met David hoopt ook zij haar leven weer op te pakken. Dat ze eigenlijk vrijwel niets van haar toekomstige echtgenoot weet, is absoluut geen issue, maar de mensen om haar heen beginnen zich af te vragen wie deze David eigenlijk is. Zo ook Susan’s oudste zoon Michael.

Michael is net terug van een jaar op een militaire kostschool en David doet vanaf het begin zijn best om een goede band met zijn stiefzoon op te bouwen. Michael merkt echter dat er iets niet klopt en als hij op onderzoek uit gaat, is dat een streep door David’s plannen.

Een goede suspense-thriller is nooit weg en wij zien liever een goede film met wat minder bekende namen dan een film vol sterren die qua verhaal een stuk zwakker is. Dylan Walsh is zo’n naam die je niet herkent, maar als je zijn gezicht ziet, dan zal bijna iedereen hem herkennen, onder andere als plastisch chirurg Sean McNamara uit de hitserie Nip/Tuck. In die serie speelt hij de ‘good guy’, maar dat is hier toch wel even anders en dat maakt hem eigenlijk des te angstaanjagender. Een aanrader in de stijl van het eveneens heel spannende Disturbia!!!
Cast: Dylan Walsh en Amber Heard.
Genre: Suspence-thriller
 
 


Te huur vanaf: 13 april 2010

ls journalist van de Los Angeles Times is Steve Lopez (Robert Downey Jr.) altijd op zoek naar nieuwe onderwerpen voor zijn column. Wanneer hij op een dag Nathaniel Anthony Ayers Jr. ontmoet, raakt hij onder de indruk van het vioolspel van deze excentrieke dakloze man. Nathaniel (Jamie Foxx) is een natuurtalent en zelfs op een viool met maar twee snaren kan hij je ziel raken met de prachtige muziek die hij produceert.

The Solist wordt gedragen door twee fantastische acteurs die het emotionele verhaal zeer vakkundig neerzetten.
 
Cast: Jamie Foxx, Robert Downey Jr. en Catherine Keener. Genre: Speelfilm
 


Te huur vanaf: 6 april 2010

Ben en Amanda zijn vanaf hun eerste ontmoeting smoorverliefd op elkaar geweest, maar zo’n 20+ jaar later is er binnen hun relatie toch een sleur ontstaan. Amanda (Carrie-Anne Moss) besluit de knoop door te hakken, Ben (Richard E. Grant) totaal ontreddert achterlatend.

Met wat hulp van zijn zoon Justin verandert de saaie Ben echter in een stoere veertiger die opeens de vrouwen van zich af moet slaan. Dat lijkt in eerste instantie wel leuk, maar zelfs de seksuele escapades met zijn assistente, zijn fitnesslerares (Janeane Garofalo) en een struise tweeling kan Ben Amanda niet doen vergeten.
Cast: Richard E. Grant, Carrie-Anne Moss en Janeane Garofalo. Genre: Romantische komedie
 


Te huur vanaf: 6 april 2010

De financieel aan de grond zittende Sean MacDonald krijgt een bizar voorstel. Hij moet zich twaalf uur lang zien te verstoppen en uit handen zien te blijven van twee hem onbekende mannen, iets wat voor een handige jongen als Sean goed te doen moet zijn.

Het klinkt allemaal vrij onschuldig en na enig denken besluit hij op hun voorstel in te gaan. Wat Sean zich op dat moment nog niet beseft, is dat de inzet vanuit zijn kant ook niet gering is. De leider van de twee (Dougray Scott) is namelijk zeer fanatiek en vastbesloten het spel te winnen, desnoods met een spoor van lijken in zijn kielzog.
 
Cast: Dougray Scott. Genre: Thriller/Actie


Te huur vanaf: 13 april 2010

Eddie Schneider (Til Schweiger) is een succesvol reclameman en met de dochter van zijn baas aan zijn zijde staat hem een grote toekomst te wachten. Eddie’s overspelige gedrag brengt hem in grote problemen als zijn toekomstige zwager Anthony uit pure jaloezie Eddie’s secretaresse verkracht en hem met een serie comprimerende foto’s chanteert tegen haar te getuigen zodat Anthony vrijuit gaat.

Onder zware druk wordt Eddie zelfs gedwongen in de rechtszaal Angelina’s capaciteiten op het werk te bekritiseren, een verraad met vergaande gevolgen voor alle betrokkenen.
Cast: Eric Robert, Michael Clark Duncan en Til Schweiger. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 6 april 2010

Na zijn vrijlating uit de gevangenis probeert de rustig ogende Isaiah Bone via manager/promoter Pinball aan de slag te gaan binnen het illegale vechtcircuit. Wat niemand weet, is dat het Bone niet om het vele geld te doen is, hij heeft een ander motief om zo snel mogelijk binnen dit wereldje naam te maken.

Voor een vechtfilm met een verborgen wraakscenario is Blood And Bone een zeer aangename verrassing. Dit keer geen overdreven en bovenmenselijk incasseringsvermogen, want een knock-out kan ook snel gebeuren en wat dat betreft is deze film absoluut een verademing.

Cast: Julian Sands en Michael Jai White. Genre: Actie, Misdaad


Te huur vanaf: 6 april 2010

Aan de grens met Irak leert journalist Bob Wilton (Ewan McGregor) ex-militair Lynn Cassady kennen. Lynn (George Clooney) vertelt hem van zijn werk als lid van een geheime eenheid die zich in de zestiger en zeventiger jaren richtte op paranormale oorlogsvoering en de journalist in Bob zegt hem dat hier wel eens een bijzonder verhaal aan vast zou kunnen zitten.

Bij een vreemde titel hoort een vreemde film en George Clooney’s voorliefde voor dat soort product is bekend. The Men Who Stare At Goats is een film in de stijl van Burn After Reading, ook een film met Clooney…

Cast: George Clooney, Ewan McGregor en Jeff Bridges. Genre: Komedie/Humor
 
1 2012
Rampenfilm
2 The Ugly Truth
Komedie/Humor
3 Terug Naar De Kust
Thriller
4 The Hurt Locker
Oorlog
5 The Taking Of Pelham 1 2 3
Thriller
6 Surrogates
Sci-Fi
7 Smokin'Aces 2: Assassins' Ball
Actie
8 Inglourious Basterds
Oorlog
9 Paranormal Activity
Suspence thriller
10 District 9
Sci-Fi
11 De Storm
Rampenfilm/Speelfilm
12 The Rebound
Komedie/Humor
13 Up
Animatie
14 The Hangover
Komedie/Humor
15 Streets Of Blood
Thriller/Misdaad
16 Public Enemies
Misdaad
17 Fame
Speelfilm
18 The Tournament
Actie
19 I Love You Beth C...
Komedie/Humor
20 Crossing Over
Misdaad/Speelfilm
21 Jennifer's Body
Thriller/Horror
22 The Informant
Speelfilm
23 Night Train
Suspence thriller
24 Love Happens
Speelfilm
25 Greta
Speelfilm
 
26 This Is It
Documentaire
27 Carriers
Rampenfilm/Thriller
28 Labor Pains
Komedie/Humor
29 A Perfect Getaway
Thriller
30 The Proposal
Komedie/Humor
31 Dance Flick
Komedie/Humor
32 Funny People
Komedie/Humor
33 Lover Or Loser
Speelfilm
34 High Lane
Avontuur
35 My Sister's Keepe...
Speelfilm
36 Spangas Op Surviv...
Familiefilm/Avontuur
37 Imagine That
Komedie/Humor
38 Johnny Mad Dog
Oorlog
39 Red Cliff
Avontuur
40 Tenderness
Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.