Te huur vanaf: 17 november 2009
Tijdens de roerige jaren 20 en 30 pleegden illustere namen als Bonnie & Clyde, Pretty Boy Floyd en Babyface Nelson op brutale wijze de meest spectaculaire overvallen.

Toch is het de charismatische bankrover John Dillinger (Johnny Depp) die door FBI-directeur J. Edgar Hoover wordt uitgeroepen tot staatsvijand nummer 1. Vreemd genoeg is het Amerikaanse volk het daar niet mee eens. Zij zien Dillinger als een moderne Robin Hood, want hij steelt alleen van de rijken en met de depressie in volle gang krijgt Dillinger meer sympathie dan de wetsdienaren die op hem jagen.
  Om Dillinger voor het gerecht te brengen doet Hoover een beroep op agent Melvin Purvis (Christian Bale), de man die even daarvoor Pretty Boy Floyd naar de andere wereld heeft geholpen en één van de meest talentvolle agenten binnen de FBI is. Purvis pakt de zaken net even anders aan. Hij is gedreven en maakt gebruik van de modernste technieken en boekt daardoor het ene na het andere succes.

Wie beter dan piraat Johnny Depp om de rol van de eveneens vogelvrije John Dillinger te vertolken? Ook in deze rol is hij gewiekst, scherp van de tongriem gesneden en niet vreemd van een stukje humor, hij is alleen een stuk gewelddadiger. Christian Bale is precies het tegenovergestelde. Bale is hard en rauw en hij is daarmee de perfecte tegenpool binnen het kat-en-muis-spel tussen boef en wetsdienaar…
Cast: Jonny Depp, James Russo, Christian Bale en Stephen Dorff.
Genre: Misdaad
 
Te huur vanaf: 24 november 2009
 
Twee jaar geleden werden de Decepticons verslagen en sindsdien werken de Autobots samen met ultrageheim veiligheidsinstantie NEST om een nieuwe confrontatie te voorkomen.

Sam Witwicky (Shia LaBeouf) is ondanks zijn heldendaden tijdens die strijd nog steeds een gewone jongen gebleven en op zijn leeftijd betekent dat dat je gaat studeren om wat van je toekomst te maken. Net als hij op de universiteit is aangekomen breekt de hel voor de tweede keer los.

In Sjanghai is zojuist een aanval van twee Decepticons afgeslagen, maar het is in korte tijd al de zoveelste confrontatie tussen deze machtige robots en de Nest/Autobots-coalitie en dat is een duidelijke voorbode dat er iets verschrikkelijks op komst is. Het is deze maand echt genieten voor de vele fans van het actie/ S.F.-genre. Transformers: Revenge Of The Fallen en Terminator Salvation vormen samen een explosief duo waar de liefhebbers hun vingers bij af kunnen likken.
 
Cast: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel.
Genre: Sci-Fi/Fantasy Actie
 
Te huur vanaf: 17 november 2009
 
We schrijven het jaar 2018. De oorlog tussen de mensheid en Skynet en diens leger van Terminators is in volle gang en de inmiddels volwassen John Connor (Christian Bale) is uitgegroeid tot de man die voorbestemd is om het menselijke verzet te leiden.

Tijdens de strijd duikt ineens de tot voor kort in de dodencel zittende Marcus Wright op en Connor moet zien uit te vogelen waar deze mysterieuze man vandaan is gekomen. Is hij gered uit het verleden, of is hij gezonden uit de toekomst en waarom duikt hij precies op dit zo cruciale moment op?

Terwijl Skynet zich opmaakt voor de allesbeslissende aanval op het verzet, zetten Connor en Wright alles op alles om door te dringen tot het hart van Skynets controlecentrum waar ze het geheim achter de mogelijke totale vernietiging van de mensheid ontdekken.

Deze megaproductie is het summum voor de liefhebbers van de gewelddadige science fiction-variant, want een film met meer actie zul je niet snel vinden.
 
Cast: Christian Bale, Michael Ironside en Helena Bonham Carter.
Genre: Actie
 
 
Te huur vanaf: 17 november 2009
Het leven van Manny en zijn vriendin Ellie staat op het punt om voorgoed te veranderen. Ellie moet binnenkort bevallen en Manny is druk bezig zich voor te bereiden op zijn aanstaande vaderschap.

Het veroorzaakt wat onrust in de bizarre kudde die naast de beide mammoeten ook bestaat uit Diego en Sid. Ellie aanstaande moederschap roept bij Sid een bizar moederinstinct op. Dat gevoel komt helemaal boven als hij onder het ijs een drietal enorme eieren vindt. Hij ontfermt zich over de drie eieren en voor hij er erg in heeft is hij de vader en moeder van drie babydinosaurussen.

Dat tot groot ongenoegen van de moeder van het drietal, een enorme dino die al snel haar kinderen op komt eisen.
 
Ze neemt ze met geweld mee en Sid wordt per ongeluk meegenomen naar een heel andere wereld, diep onder het ijs. Sid’s kudde besluit hem te volgen, maar dat is een gevaarlijke reis in een voor hen onbekende wereld.

Ice Age was samen met Shrek één van de eerste films die het monopolie van Disney/ Pixar wist te doorbreken en uitgroeide tot een mega-succes. De serie is al weer aan zijn derde editie toe en daarin beleven onze helden weer de meest wilde avonturen.

Het is allemaal weer prachtig gemaakt, uitermate grappig en daarmee geschikt voor jong tot heel oud. Een animatie-aanrader van mammoet-formaat…

Cast: Queen Latifah (stem),Denis Leary (stem) en John Lequizamo (stem)
Genre: Animatie
 
 
 
Te huur vanaf: 17 november 2009
 
Politieman Danny Fisher (John Cena) is heel toevallig de man op de juiste plek als de FBI het net sluit rond internationaal wapenhandelaar Miles Jackson.

Tijdens de arrestatie komt de vriendin van Miles door haar eigen schuld om het leven en Miles zelf verdwijnt levenslang achter de tralies.

Een klein jaar later krijgt Danny echter de verrassing van zijn leven als Miles ineens weer opduikt en zijn vriendin wil wreken door Danny’s vriendin Molly te ontvoeren. En passant blaast hij Danny’s auto en zijn huis op en vanaf dat moment stapelen de lijken zich in een rap tempo op.

Miles heeft ter ere van het jubileum van zijn arrestatie een spel bedacht en dat spel heeft voor Danny een hele hoge inzet, want als hij ook maar één van de in totaal twaalf rondes verliest, kan dat Molly noodlottig worden. Met de hulp van Hank en met twee eigenwijze FBI-agenten in zijn kielzog raast Danny kriskras door New Orleans om op tijd de volgende ronde in te gaan, maar het lijkt onbegonnen werk, want Miles lijkt alles minuscuul te hebben gepland en Danny is iedere keer net een stap te laat.

12 Rounds is er een van het type ‘van dik hout zaagt men planken’-actiefilm, maar hij zal je zeker niet teleurstellen. Het is actie van begin tot eind in een Die Hard With A Vengeanceachtig verhaal waar niet op een deukje meer of minder wordt gekeken. Dit is een film waarin een acteur als Bruce Willis niet had misstaan en dat zegt genoeg…
Cast: John Cena.
Genre: Actie/Thriller
 
 
Te huur vanaf: 17 november 2009
In hun zesde jaar op Hogwarts komen Harry, Ron en Hermelien weer voor een moeilijke taak te staan. Perkamentus neemt Harry in vertrouwen en laat hem uit zijn verzameling herinneringen het belangrijkste stuk uit zijn collectie zien.

Het betreft een herinnering uit Voldemort’s verleden en het speelt een cruciale rol in een geheim plot dat door onbekende verraderlijke personen binnen Hogwarts wordt gesmeed. Waar Perkamentus Harry heeft gekozen als leider van de strijd, is het Draco Malfoy die op zijn beurt door Voldemort persoonlijk is geselecteerd om de duistere krachten te vertegenwoordigen.

Het wordt steeds mysterieuzer en gevaarlijker op Hogwarts, maar Harry gaat de strijd niet uit de weg, want hij weet dat deze onvermijdelijk is.
 
In deze zesde film zien we een steeds duisterder wordende wereld waar Harry zich staande moet zien te houden en het is een grote verantwoordelijkheid die hij op zijn schouders moet nemen. De film is dreigender dan ooit en het is duidelijk te zien dat de serie mee groeit met haar fans.

Ook nu weer zijn er een paar nieuwe gezichten tussen de lange reeks acteurs die de personages uit de boeken op fantastische wijze tot leven brengen. Er wordt nog één laatste boek verfilmd, maar die climax wordt verdeeld over twee films. Dat betekent dat we pas met het verschijnen van het tweede deel van Harry Potter And The Deathly Hallows (release 2011) zullen ontdekken hoe het met ’s werelds beroemdste tovenaar af gaat lopen.

Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint en Jim Broadbent.
Genre: Avontuur
 
 


Te huur vanaf: 17 november 2009

en vliegtuigongeluk kost het leven van bijna alle passagiers. Psychiater Claire Summers (Anne Hathaway) krijgt van haar baas de opdracht de overlevenden geestelijk te begeleiden, want zo’n gebeurtenis kan de meest uiteenlopende psychische gevolgen teweeg brengen.

Claire probeert via groepssessies uit te vissen welke littekens het ongeluk bij deze passagiers aan heeft gebracht en ze gaat zelfs zo ver dat ze één van de aan haar toevertrouwde patiënten, de in ongekende en gevaarlijke euforie verkerende zakenman Eric Clark (Patrick Wilson) één op één aandacht geeft.
 
Cast: Anne Hathaway en Dianne Wiest. Genre: Speelfilm/Thriller


Te huur vanaf: 17 november 2009

Omdat hij snel om geld verlegen zit gaat huurmoordenaar Armand Degas (Mickey Rourke) met kruimeldief Richie Nix (Joseph Gordon-Levitt) op pad voor wat een makkelijke klus zou moeten zijn. De zaak loopt niet zoals gepland en Degas laat twee belangrijke getuigen achter, levend wel te verstaan en dat is een fout die hij nog nooit eerder heeft gemaakt.

De getuigen zijn Carmen Colson (Diane Lane) en haar man Wayne en die worden door de FBI met spoed met een andere identiteit naar een andere staat overgebracht als troeven om de gezochte Degas eindelijk achter de tralies te krijgen.

Cast: Mickey Rourke, Diane Lane en Thomas Jane. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 25 november 2009

Teamleider Darwin, Juarez (martial artsspecialist), Blaster (wapens en transport) en Speckles (communicatie en techniek) vormen samen een elite-eenheid van de Amerikaanse regering en de drie cavia’s en een mol zijn het neusje van de zalm van de inlichtingendiensten.

Toch wordt hun missie tegen miljardair Leonard Saber (Bill Nighy) vroegtijdig stopgezet en de eens zo belangrijke agenten worden afgedankt en naar een dierenwinkel verscheept. Samen met wat nieuwe vrienden weten ze echter te ontsnappen en gaan ze op eigen houtje alsnog de strijd aan om de wereld te redden.
Cast: Bill Nighy en Nicolas Cage (stem). Genre: Avontuur


Nu te huur:

De carrière van de narcistische Hollywoodster Joe Scott (Daniel Craig) is op zijn retour. Joe haalt tegenwoordig alleen nog de krant met zijn wilde levensstijl, vol seks, drank en drugs.

Wanneer hij hoort dat zijn jeugdvriend Boots op tragische wijze is overleden, gaan Joe’s herinneringen terug naar de laatste zomer van zijn jeugd, aan de Engelse kust. Toen was hij een jongen die slechts droomde van een carrière in Hollywood. Zijn vriendschap met Boots, zijn ontluikende seksualiteit, zijn eerste liefde… en een onbezonnen daad met vreselijke gevolgen.

Cast: Daniel Craig en Eve. Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.