Te huur vanaf: 20 oktober 2009
Sinds een traumatische ervaring in hun jeugd zijn de broers Logan en Victor onafscheidelijk en wordt hun leven overheerst door oorlog en geweld.

Door hun onsterfelijkheid en bovenmenselijke kracht zijn het twee perfecte vechtmachines en ze vechten door de eeuwen heen mee in ieder groot conflict in de geschiedenis. Waar Logan (Hugh Jackman) steeds meer moeite krijgt met al dat bloedvergieten, lijkt Victor (Liev Schreiber) steeds meedogenlozer en bloeddorstiger te worden.
  Als Logan zijn soms gruwelijke werk binnen een speciale legereenheid spuug en spuugzat is, besluit hij met deze manier van leven te stoppen en hij deserteert om hoog in de Rocky Mountains een rustig leven te leiden.

Zes jaar later wordt hij door zijn verleden achterhaald als zijn oude commandant hem opzoekt en Logan vertelt dat iemand de leden van hun eenheid aan het afslachten is. Logan wil zich er niet mee bemoeien, maar als de omstandigheden door een verschrikkelijke gebeurtenis plotseling veranderen, gaat hij op jacht naar de moordenaar en daarbij komt hij tegenover een uiterst gevaarlijke tegenstander te staan…

Deze eerste film uit de reeks vertelt ons het verhaal achter Wolverine, één van de populairste karakters uit de Marvelstal. We zien waar hij vandaan komt en wat hem drijft en dat gaat gepaard met een heerlijke overdosis spectaculaire actie.
Cast: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Ryan Reynolds en Danny Huston.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 20 oktober 2009
 
Minuten voor ze gaat trouwen, komt Susan Murphy in aanraking met een meteoriet en dat contact zorgt ervoor dat ze op het altaar gaat gloeien en groeien. Ze groeit echt uit tot een monsterachtig grote vrouw en de regering grijpt direct hard in.

Susan wordt gevangen genomen en opgeborgen in een geheim complex waar ze een aantal grappige lotgenoten leert kennen. Deze monsters worden angstvallig geheim gehouden, maar dat verandert als alien Gallaxhar de aarde aanvalt. Conventionele wapens hebben geen enkel effect en de president besluit zijn monsters vrij te laten om de strijd met de aliens aan te gaan. En dat doen ze…

Het duurt niet lang voor je als kijker verliefd wordt op deze film. De monsters zijn stuk voor stuk leuk verzonnen en ook alles er omheen is helemaal top, zowel in beeld als in tekst. Tel daar bij op dat deze film meer actie in zich heeft als alle voorgaande Pixar-films bij elkaar en dan weet je dat echt iedereen hier van zal gaan genieten.
 
Cast: Reese Witherspoon (stem), Seth Rogen (stem).
Genre: Animatie, Familiefilm.
 
Te huur vanaf: 20 oktober 2009
 
Hij komt van een andere planeet en komt door een speling van het lot aan het begin van de achtste eeuw op aarde terecht.

Zijn naam is Kainan en zijn ruimteschip stort neer in het koude Noorwegen waar hij gevangen wordt genomen door de stam van koning Rothgar (John Hurt). Ze zien deze vreemdeling, deze outlander, in eerste instantie als een vijand, maar als een met Kainan meegereisd monster dood en verderf zaait onder de leden van de stam, blijkt hij een onmisbaar bondgenoot.

Outlander is een heerlijke avonturenfilm die zich afspeelt in een tijd waarin mannen nog mannen waren, ruwe kerels die vechten, zuipen en feestvieren. De mix van avontuur en een stukje S.F. is goed geslaagd, want het monster waar men het tegen op moet nemen, zorgt voor een stuk S.F.-vermaak en zo is iedereen weer tevreden.

We kunnen dan ook niet anders zeggen dan dat dit een absolute aanrader is, een beetje vreemd, maar prachtig gemaakt en echt een genot om naar te kijken.
 
Cast: Jim Caviezel, John Hurt en Ron Perlman.
Genre: Avontuur
 
 
Te huur vanaf: 13 oktober 2009
De ambitieuze Christine Brown (Alison Lohman) heeft goede hoop dat ze bij de bank waar ze werkt gepromoveerd wordt tot assistent manager. Het gaat tussen haar en haar slijmerige collega Stu en die laat geen kans onbenut om bij hun baas een wit voetje te halen.

Toch is het Christine die de beste papieren heeft. Haar baas spreekt openlijk zijn waardering uit als ze, geheel tegen haar gevoel in, weigert een oude zigeunerin uitstel van betaling te verlenen. De zigeunerin gaat zelfs op haar knieën en smeekt Christine haar te helpen, maar die blijft bij haar moeilijke beslissing.

De vrouw reageert woedend en spreekt dreigende woorden uit richting de doodsbange bankbediende.
 
Christine heeft op dat moment nog niet door dat de oude vrouw de meest verschrikkelijke vloek over haar heeft uitgesproken, een vloek die haar binnen enkele dagen mee zal sleuren naar de diepste diepte van de hel. Met Drag Me To Hell is regisseur Sam Raimi (3x Spider-Man en The Evil Dead) terug op het oude nest en dat zullen we weten ook.

Iedereen die deze film heeft gezien zal hem nog lang bijblijven, want je licht ’s nachts nog te rillen in je bed. Het is suspense met flink wat horrorachtige schrikeffecten en wat dat betreft kunnen we zeggen dat Raimi het nog niet verleerd is. It doesn’t get much better than this…

Cast: Alison Lohman, Justin Long en David Paymer.
Genre: Suspense Horror
 
 
 
Te huur vanaf: 27 oktober 2009
 
Radiotherapeute Dr. Emma Lloyd (Uma Thurman) wordt door haar vele vrouwelijke luisteraars als autoriteit gezien op het gebied van de liefde en relaties. In haar show geeft ze haar bellers advies en mannen komen daar niet altijd even goed van af en daarmee ruïneert ze onbewust menige relatie.

Zo ook die van brandweerman Patrick Sullivan (Jeffrey Dean Morgan). Zijn toekomstige bruid belt in een moment van onzekerheid naar Dr. Emma en als het gesprek is afgelopen betekent dat gelijk het einde van hun trouwplannen. Patrick is woedend en als hij te weten komt dat de goede dokter zelf ook op het punt staat te gaan trouwen, besluit hij wraak te nemen.

Een handige hacker breekt in bij de computer van de burgerlijke stand en met een enkele klik is Emma Lloyd ineens Emma Sullivan-Lloyd. Dat is een vervelende verrassing voor Emma en haar verloofde Richard (Colin Firth). Direct nadat ze het slechte nieuws te horen heeft gekregen, gaat ze met een stapel formulieren op zoek naar deze voor haar onbekende man en Patrick is niet te beroerd om het spel zo lang mogelijk te rekken.

De beste romantische komedies zijn de films waarin je als kijker geen echte keuze kunt maken tussen de twee rivalen in een driehoeksverhouding. Als je aan één direct een hekel hebt, dan weet je eigenlijk wel welke kant de film op gaat, maar als beiden even aardig/geschikt zijn, dan kan het eind nog zo’n beetje alle kanten op.
Cast: Uma Thurman, Colin Firth en Jeffrey Dean Morgan.
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 20 oktober 2009
Dave Robicheaux (Tommy Lee Jones) is een wat cynische ervaren politieman die de rest van zijn leven herstellend alcoholist zal blijven. Hij heeft dat probleem echter goed onder controle en het heeft geen enkel effect op het uitvoeren van zijn werk.

Als hij de zaak van een zwaar mishandelde jonge vrouw op zich neemt, is een borrel echter wel heel aanlokkend. De vrouw, waarvan bekend is dat ze als hoertje in een lokale club werkte, wordt al snel in contact gebracht met de lokale crimineel Julie ‘Baby Feet’ Balboni, een oude bekende van Dave.

Die ontkent echter alle betrokkenheid en ook de mensen om hem heen zwijgen als het graf, want dat is precies waar je in komt te liggen als je Julie tegen de haren in strijkt. De zaak lijkt niet op zichzelf te staan.
 
Er zijn in de laatste jaren verschillende onopgeloste zaken geweest die op één of andere manier aan deze moord gelinkt kunnen worden en het lijkt er op dat Louisiana het werkgebied is van een wrede seriemoordenaar.

Op het moment dat we op een inlay allerlei palmbladeren of in dit geval een Gouden Beer zien staan, dan weten we dat we met een kwaliteitsfilm te maken hebben.

Dat betekent wel dat je een ander tempo en een andere opbouw te zien krijgt, want in The Electric Mist is wat rustiger dan de doorsnee thriller. Dat tempo geeft de film een heel andere sfeer en dat is een welkome afwisseling van het recht-toe-recht-aan werk dat Hollywood meestal produceert.

Cast: Tommy Lee Jones en John Goodman.
Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 20 oktober 2009

Wie beter dan de minstens even excentriek ogende Audrey Tautou om gestalte te geven aan de eigenzinnige Coco Chanel. De hele film door ademt zij Coco Chanel uit, want haar verschijning past perfect bij het beeld dat we van deze ontwerpster hebben. Je voelt gewoon de sfeer en het gevoel van die tijd en dat is dus heel verdienstelijk gedaan.

Je zou bij een film als deze niet verwachten dat er een zo hoge entertainmentwaarde aan vast zou zitten, maar dat is wel degelijk het geval, want Coco Avant Chanel kijkt gewoon lekker weg en er is niets zwaars of moeilijks aan.
 
Acteur: Audrey Tautou. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 20 oktober 2009

Als enige vrouw binnen de mannenwereld van de London Diamond Corporation wordt de ambitieuze Laura Quinn (Demi Moore) keer op keer overgeslagen als het om promotie gaat. Als één van de conciërges van het bedrijf haar vertelt dat ze wordt ontslagen, besluit ze mee te werken aan een gewaagd plan om zich op het bedrijf te wreken door een kleine greep te doen in de tonnen diamanten die in de kluis zijn opgeslagen.

Het plan is eenvoudig en vrijwel zonder enig risico, maar deze meneer Hobbs (Michael Caine) heeft voor alle betrokken partijen nog een leuke verrassing in petto.

Cast: Demi Moore en Michael Caine. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 20 oktober 2009

In de straten van New York probeert iedereen op zijn eigen manier wat te verdienen. Zo ook Shawn MacArthur (Channing Tatum). Als Shawn op een dag zo goed als blut is, is hij een gewillig slachtoffer voor Harvey Boarden (Terrence Howard), de tussenpersoon en manager voor nieuw talent bij illegale gevechten.

Bij zijn eerste gevecht moet Shawn behoorlijk wennen, want in deze vreemde wereld zijn de regels van de beschaafde wereld van geen enkele waarde. Per gevecht wordt de beloning hoger, maar tegelijk nemen de belangen van alle betrokkenen schrikbarende vormen aan…
Cast: Terrence Howard en Luis Guzman. Genre: Actie


Te huur vanaf: 20 oktober 2009

Deze elfde film in de succesvolle franchise heet officieel Star Trek en dat is te begrijpen, want de film gaat terug in de tijd en komt qua tijdslijn zelfs voor de serie te liggen. Dat betekent dat men teruggrijpt naar de bekende personages.

Dat draagt wel bij aan de herkenbaarheid en wellicht voelt een groepje puristen, mensen die na het vertrek van Kirk en Spock zijn afgehaakt, zich weer wel tot deze film aangetrokken. Het is vanaf het begin tot het eind een groots spektakel en dat kun je wel aan regisseur/schrijver/producer J.J. Abrams (Mission Impossible III) overlaten.

Cast: Eric Bana en Ben Cross. Genre: Sci-Fi & Fantasy
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.