Te huur vanaf: 8 september 2009
Het leven van John en Jennifer Grogan lijkt precies zo te verlopen als ze het hadden verwacht. Ze zijn net getrouwd, werken hard aan hun journalistieke carrière en de volgende logische stap is het stichten van een gezin.

Voor John (Owen Wilson) gaat dat net iets te snel en in een poging Jennifer’s biologische klok even wat af te remmen schaft hij een ander belangrijk gezinslid aan, een hond.

De schattige labrador-pup wordt snel groot en groeit uit tot een alles vernielend monster,
  van vijftig kilo die zakt voor zijn gehoorzaamheidscursus, drinkt uit het toilet en graag een hapje uit de bank neemt. Door de jaren heen is hij een regelrechte ramp, maar hij is ondanks alles een belangrijk deel van het gezin dat inmiddels met een tweetal kinderen is aangevuld. John heeft zich er inmiddels bij neer moeten leggen dat in hem geen groot journalist schuilt, maar hij blijkt wel een fantastische columnschrijver te zijn. Maar al te vaak neemt hij de dagelijkse gebeurtenissen van Jennifer (Jennifer Aniston), zijn kinderen en natuurlijk Marley als inspiratiebron voor hilarische stukjes journalistiek die van hem een graag gelezen columnist maken…

De gebeurtenissen rondom labrador Marley doet ons terugdenken aan St. Bernard Beethoven uit de gelijknamige films en Bordeaux Dog Hooch uit Turner & Hooch. Ook zij wisten er een zooitje van te maken en Marley is een meer dan waardig opvolger.
Cast: Owen Wilson, Jennifer Aniston en Alan Arkin.
Genre: Speelfilm, Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 1 september 2009
 
In een heel ander Amerika dan wij kennen zijn superhelden zo normaal als het maar kan.

Het is het jaar 1985 en de spanningen tussen de twee grote mogendheden lopen hoog op en de Amerikanen vestigen hun hoop op de afschrikwekkende macht van Dr. Manhattan, een buitenaardse superheld met onbeperkte goddelijke macht.

Zijn collega-helden van vroeger zijn er niet meer. Ze hebben allemaal voor een ander leven gekozen en het publiek zit niet meer op deze verklede en gemaskerde mannen en vrouwen te wachten.

Als één van de oude garde wordt vermoord, komt de gemaskerde wreker Rorschach in actie om de waarheid achter deze moord te onderzoeken. Hij waarschuwt zijn oude collega’s, maar die zijn niet onder de indruk.

Als blijkt dat Rorschach het mogelijk bij het juiste eind heeft, komen The Night Owl en Silk Spectre, beiden tweede generatie superhelden, in actie om hem te helpen en dat brengt hen oog in oog met een gevaarlijke tegenstander.
 
Cast: Malin Akerman, Jeffrey Dean Morgan en Patrick Wilson.
Genre: Sci-Fi & Fantasy.
 
Te huur vanaf: 8 september 2009
 
De verwende chihuahua Chloe van de steenrijke Vivian (Jamie Lee Curtis) krijgt het zwaar als haar vrouwtje voor zaken een aantal dagen het land uit moet.

Bij gebrek aan beter krijgt Vivian’s nichtje Rachel (Piper Perabo) de taak op Chloe te letten en daar is het kleine hondje niet blij mee. Rachel ziet Chloe namelijk niet als baby, maar gewoon als hond en dat is even wennen voor het kleine mormel die het liefst in vijf sterren restaurants haar maaltijden nuttigt.

Samen met twee vriendinnen zoekt Rachel de Mexicaanse zon op en het is daar dat Chloe door de organisator van hondengevechten wordt ontvoerd. Rachel is in paniek, want Chloe betekent echt alles voor haar tante en ze besluit na een tip van de lokale politie naar Mexico City te gaan om daar naar haar te zoeken.

Je kunt het wel aan Disney overlaten om honden te laten praten. Beverly Hills Chihuahua is dan ook de perfecte familiefilm, een aanrader met veel bekende stemmen…
 
Cast: Drew Barrymore (stem), Piper Perabo en Andy Garcia (stem).
Genre: Familiefilm
 
 
Te huur vanaf: 1 september 2009
Soweto, 1994. Apartheid is net afgeschaft en Lucky Kunene probeert samen met zijn vriend Zakes op een vrij onschuldige manier wat te verdienen.

De consumptiemaatschappij lonkt en Lucky ontdekt al snel dat er betere manieren zijn om geld te verdienen. Hij stort zich op het in opdracht stelen van auto’s. Ze gaan daarbij heel brutaal te werk en het geld stroomt binnen. Het duurt niet lang voor ze overstappen naar het grotere werk, maar Lucky besluit net op tijd met dit wilde leven te stoppen voor hij tegen een kogel of een hoge gevangenisstraf aanloopt.

Kansarm als hij is komt Lucky met een geweldig plan om de onroerend goedmarkt te veroveren. Hij heeft een hele handige manier verzonnen om, tot grote ergernis van eigenaren en projectontwikkelaars, gebouwen naar zich toe te trekken.
 
Als witte boordencrimineel is hij succesvoller dan ooit, maar hij krijgt daardoor wel meer aandacht van de autoriteiten en de pers.

Jerusalema schetst een zeer gevaarlijke maatschappij die we op film eerder hebben gezien in de sloppenwijken van Zuid-Amerika. Ook hier geldt het recht van de sterkste en we kunnen ons haast niet voorstellen hoe wreed het daar aan toe gaat.

Het is een uitstekende film over een ingenieuze gangsta die op originele wijze uitgroeit tot een van de beruchtste criminelen.

Regie: Ralph Ziman
Genre: Misdaad
 
 
 
Te huur vanaf: 8 september 2009
 
Jack Bruno (Dwayne Johnson) heeft een crimineel verleden achter zich, maar tegenwoordig probeert hij in Las Vegas als taxichauffeur de kost te verdienen.

In die stad is hij gewend de meest vreemde personages tegen het lijf te lopen, maar zo vreemd als de tieners Seth en Sara heeft hij nog nooit meegemaakt.

De twee laten Jack een dikke bundel geld zien met het verzoek hen ergens in de woestijn buiten de stad af te zetten. In eerste instantie denkt Jack een vette rit te hebben gescoord, maar eenmaal onderweg merkt hij al snel dat zelfs die exorbitante vergoeding niet genoeg is voor alle ellende die hij op zijn nek heeft gehaald. Seth en Sara (Alexander Ludwig uit The Dark Is Rising en AnnaSophia Robb uit Bridge To Terabithia) zijn geen gewone tieners. Ze bezitten buitenaardse gaven en dat is niet zo vreemd, want dat is precies waar ze vandaan komen.

Ze zijn op aarde om een invasie op het menselijk ras te voorkomen, maar dat belet de autoriteiten er niet van met alle macht op hen te jagen en voor hij er erg in heeft, zit Jack midden in dat gevecht…

Dwayne Johnson brak door als de spierbundel uit The Mummy Returns, een rol die hij later in The Scorpion King nog eens dunnetjes over deed. Race To Witch Mountain is een lekkere film, niet te zoet of te kinderachtig, nee gewoon lekker met veel actie en een aantal mooie special effects, want dat beheersen de jongens van Disney natuurlijk ook als geen ander…
Acteurs: Dwayne Johnson, Anna Sophia Robb en Tom Everett Scott.
Genre: Actie
 


Te huur vanaf: 8 september 2009

Samen met hun huishoudster Rosaleen slaat Lily Owens (Dakota Fanning) op de vlucht voor haar tirannieke vader en de zwaar racistische bevolking. Ze vind onderdak bij August Boatwright (Queen Latifah) die samen met haar zussen April en May een imkerbedrijf runt.

Lily mag August helpen en tegelijkertijd het vak van imker leren. Vooral dat laatste interesseert Lily, want vanaf heel jong heeft ze een fascinatie voor bijen en ze is ervan overtuigd dat dat iets met het verleden van haar moeder te maken heeft.
Cast: Dakota Fanning, Queen Latifah en Paul Bettany.
Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 1 september 2009

Deze prequel neemt ons mee terug naar de boerderij van John Rollins (Norman Reedus), de bescheiden boer uit North Dakota wiens leven op alle vlakken tegen zit.

De bank wil de boerderij in beslag nemen, zijn beste vriend probeert zijn vrouw te verleiden en tot overmaat van ramp eten de kraaien massaal zijn maïs op. Op het moment dat hij een mysterieuze vogelverschrikker vindt en op zijn land plaatst, lijken alle problemen ineens te verdwijnen, maar hij merkt al snel dat daar een duur prijskaartje aan vast zit. Je krijgt nu eenmaal niets voor niets…
 
Acteurs: Norman Reedus
Genre: Horror


Te huur vanaf: 8 september 2009

Marnie Watson (Famke Janssen) mag het laatste jaar van haar vonnis onder huisarrest thuis doorbrengen. Ondanks de beperking dat ze maar een bewegingsruimte heeft van zo’n dertig meter in en om het huis, is het een stuk prettiger dan een verblijf in de gevangenis.

Die dertig meter is echter onvoldoende om aan de wraak van haar overleden man Mike te ontkomen. Diens geest terroriseert haar vanaf het moment dat ze weer thuis is en ze kan op weinig begrip rekenen van rechercheur Shanks (Bobby Cannavale), de ex-partner van Mike die haar misdaad ook nog niet heeft vergeven
 
Cast: Michael Paré en Famke Janssen. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 1 september 2009

De gebochelde Igor woont in het land Malaria, een land dat ooit zeer welvarend was. Onder leiding van koning Malbert is er een nieuwe groep notabelen opgestaan, de boosaardige geleerden. Die strijden ieder jaar tijdens de monsterwedstrijd om de eer van meest gestoorde uitvinding.

Igor mag alleen maar "Ja meester" zeggen en precies doen wat hem wordt opgedragen, maar ineens komt zijn kans. Igor’s meester Dr. Glickenstein blaast zichzelf tijdens het testen van een nieuwe uitvinding op en Igor, zelf een kundig uitvinder, besluit een poging te wagen aan de wedstrijd mee te doen.

Cast: John Cusack (stem). Genre: Komedie/Humor, Animatie.


Te huur vanaf: 1 september 2009

Jack en Amaya Bishop (Simon Baker en Paz Vega) leiden een rustig leventje in Del Rio, een kleine stad vlak aan de grens met Mexico. Als Jack’s dochtertje Toby op klaarlichte dag spoorloos verdwijnt, kijkt iedereen met angstige blik richting hun zuiderburen, want in die wereld van misdaad en prostitutie heerst totale wetteloosheid en hebben ze weinig moeite om aan een elfjarig meisje grof geld te verdienen.

Not Forgotten is een prima thriller die lekker wegkijkt en het is altijd prettig dat je in een film een paar keer verrast wordt door onverwachte plotwendingen en -ontwikkelingen.

Acteurs: Paz Vega, Simon Baker en Claire Forlani. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 11 september 2009

In het leven van Frank Allen (Ryan Reynolds) draait alles om structuur en van deze dwangmatige afwijking heeft hij zijn beroep gemaakt door zich te specialiseren in time management en hij is daardoor een gewild spreker tijdens conferenties.

Als zijn vrouw Susan (Emily Mortimer) hem op een dag een paar minuten extra de tijd wil geven door de klok te manipuleren, bereikt ze precies het tegenovergestelde effect. Frank loopt daardoor vanaf de eerste minuut achter op zijn schema en dat gooit niet alleen zijn hele dag, maar gelijk zijn hele leven door elkaar.

Acteurs: Ryan Reynolds en Emily Mortimer. Genre: Komedie/Humor
 
 
1 The Gift
Thriller/Misdaad/Actie
2 Valkyrie
Oorlog
3 Gran Torino
Speelfilm/Thriller/Misdaad
4 Traitor
Thriller/Misdaad
5 Defiance
Speelfilm/Oorlog
6 Bride Wars
Komedie/Humor
7 17 Again
Komedie/Humor
8 The Curious Case Of Benjamin Button
Speelfilm
9 Twilight
Thriller/Misdaad/Speelfilm
10 Confessions Of a Shopaholic
Komedie/Humor
11 Slumdog Millio...
Speelfilm
12 Hooligans 2
Actie/Thriller/Misdaad
13 Yes Man
Komedie/Humor
14 Transporter 3
Actie
15 Bedtime Stories
Familiefilm/Komedie/Humor
16 Role Models
Komedie/Humor
17 New in Town
Komedie/Humor
18 Make It Happen
Speelfilm
19 Seven Pounds
Speelfilm
20 The Unborn
Horror
21 My Bloody Val...
Horror/Thriller/Misdaad
22 Appaloosa
Western
23 The Wrestler
Speelfilm
24 Last Chance Har...
Speelfilm
25 Columbus Day
Thriller/Misdaad
 
26 The Code
Thriller/Misdaad
27 Hondenhotel (Hote...
Komedie/Humor/Familiefilm
28 Underworld: Rise...
Horror/Thriller/Misdaad
29 Friday The 13th
Horror
30 Bolt
Animatie/Komedie/Humor/Familiefilm
31 Revolutionary Roa...
Speelfilm
32 The Women
Speelfilm/Komedie/Humor
33 The Burrowers
Thriller/Misdaad/Horror
34 Soul Men
Speelfilm/Komedie/Humor
35 Oorlogswinter
Speelfilm/Oorlog
36 The Spirit
Actie/Thriller/Misdaad
37 The Other End Of...
Komedie/Humor
38 The Life Before H...
Thriller/Misdaad/Speelfilm
39 Madagascar 2
Familiefilm/Animatie
40 The Warlords
Oorlog/Actie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.